Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017

Έκθεση Φωτογραφίας «Πέρα από το Λευκό» της Ευγενίας Κουμάνταρου...στο ΕΠΚΕΔ!




    Το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών (Ε.Π.Κε.Δ.) και ο Σύλλογος «Οι Φίλοι του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών», θα πραγματοποιήσουν το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017 στην Αίθουσα Εκθέσεων του Συνεδριακού Κέντρου στους Δελφούς τα Εγκαίνια της Έκθεσης Φωτογραφίας «Πέρα από το Λευκό» της Ευγενίας Κουμάνταρου. 

Στην εκδήλωση  που θ’ αρχίσει στις 19.00, θα απευθύνει χαιρετισμό η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων κυρία Δήμητρα Κ. Φιλίππου  και θα ακολουθήσει διάλεξη από τον Ιστορικό Τέχνης κ. Παντελή Τσάβαλο,  με θέμα «Η Θέα του Αθέατου». Την βραδιά θα κλείσει η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών, Πρύτανης Ελένη Αρβελέρ με ομιλία της για « Φωτογραφία και Τέχνη».  Στη συνέχεια και ώρα 20.30 οι προσκεκλημένοι θα ξεναγηθούν στην Έκθεση από την φωτογράφο καλλιτέχνιδα Ευγενία Κουμάνταρου, η οποία είναι και μέλος του Συλλόγου Φίλων του Κέντρου Δελφών.   Η έκθεση που θα παραμείνει έως τις 10 Οκτωβρίου 2017, περιλαμβάνει 31 έγχρωμες  φωτογραφίες από νησιώτικα ξωκλήσια, με κύρια χαρακτηριστικά το φως, τη  θάλασσα, τον ουρανό και τον αγέρα.

 Η Ευγενία Κουμαντάρου είναι πτυχιούχος Αγγλικής Φιλολογίας και Φωτογραφίας του Πανεπιστημίου Princeton της Αμερικής. Από το 1989 ασχολείται με φωτογράφιση για τον ελληνικό Τύπο. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του περιοδικού Odyssey και συνεργάστηκε με ελληνικές εταιρίες για την παραγωγή εταιρικών εντύπων. Αυτήν την εποχή ασχολείται με την καλλιτεχνική φωτογραφία και η προσωπική της δουλειά εστιάζει στο Αιγαίο. Ο “Ταπεινός Παράδεισος” αποτελεί συλλογή από ασπρόμαυρες φωτογραφίες που έχουν παρουσιαστεί στην Τήνο στη Σχολή Ουρσουλινών, Λουτρά το 2008 και στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας, Πύργο το 2009, στη PhotoBiennale 2010 που διοργανώνεται από το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης και στο Παράρτημα της Εθνικής Πινακοθήκης στη Σπάρτη έως τις αρχές του 2012. “Πέρα από το Λευκό” είναι η νέα ατομική δουλειά της.



ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΚΘΕΣΗΣ :

Δευτέρα –Παρασκευή  09.00-15.00

Σάββατο-Κυριακή 10.00-14.00

Είσοδος  ελεύθερη





                                                                                           


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου