Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

"Διέρρευσε" το γαλάζιο ψηφοδέλτιο της Φωκίδας εν όψει των Βουλευτικών εκλογών! Μπούγας - Μανδρέκα - Χαλιορής ο χρυσός συνδυασμός...!


   * Με καταιγισμό δημοσιευμάτων σε όλη την χώρα φαίνεται να ολοκληρώνεται το Ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Φωκίδα εν όψει των βουλευτικών εκλογών και εν μέσω πυρετωδών διαβουλεύσεων...
 Με κομμένη την ανάσα οι νεοδημοκράτες Φωκείς παρακολουθούν στενά την πληθώρα των παραπολιτικών αποκαλύψεων ανά την Επικράτεια και γεμίζουν ικανοποίηση από την  λίστα των γαλάζιων υποψηφίων που από κάθε πλευρά φαίνεται να έχει καταλήξει στο χρυσό τρίπτυχο: 

Ιωάννης Μπούγας
Ασπασία Μανδρέκα 
Κων/νος Χαλιορής,

με τον πρωτοεμφανιζόμενο Άθω Φαρδέλο να "παίζει" κι αυτός με τα πεδία των υποψηφιοτήτων...
  
Η όλη ετοιμότητα που επιδεικνύεται και αποδεικνύεται εντυπωσιάζει ακόμη και διεθνείς πολιτικούς παρατηρητές καθώς κοντοζυγώνει η μεγάλη ώρα των Εθνικών αποφάσεων...



Εφημερίδα  Παραπολιτικά.gr: 

Αναδημοσίευση: 

    Την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης προετοιµάζει πυρετωδώς την παρουσία του στη ∆ΕΘ, την οποία η Πειραιώς φιλοδοξεί να καταστήσει σηµείο αναφοράς για την επιστροφή της Ν∆ στην εξουσία, στο «γαλάζιο» στρατηγείο εντείνονται οι ζυµώσεις για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων των επόµενων εθνικών εκλογών. 

  Το µεγάλο ενδιαφέρον που παρατηρήθηκε το προηγούµενο διάστηµα από τους παλαιοτέρους αλλά και από αρκετά πρωτοεµφανιζόµενα στελέχη αναφορικά µε την ένταξή τους στις εκλογικές λίστες του κόµµατος όχι µόνο παραµένει ζωντανό αλλά και αυξάνεται συνεχώς µε γεωµετρική πρόοδο. 

   Βασική αιτία, βεβαίως, του φαινοµένου αυτού είναι η πορεία εµφατικής νίκης που διαγράφει η Ν∆, σύµφωνα µε όλες τις δηµοσκοπήσεις, και η οποία αποτελεί εκ προοιµίου σηµαντικό κίνητρο για πολλούς προκειµένου να ριχτούν στη µάχη του σταυρού. Ταυτόχρονα, αρκετοί νυν και πρώην υπουργοί και βουλευτές που σχεδίαζαν να παραδώσουν την πολιτική τους παρακαταθήκη στα τέκνα τους είναι πλέον ιδιαίτερα προσεκτικοί (σ.σ. µετά την υπόθεση Τραγάκη), καθώς και προβληµατισµένοι για το τι µέλλει γενέσθαι.
Οι περιπτώσεις αυτές είναι, αν µη τι άλλο, αρκετές ανά την ελληνική επικράτεια, µε φόντο και τη µακρά παράδοση αυτών των φαινοµένων στην ελληνική κεντροδεξιά. Με βάση τα παραπάνω, διαµορφώνεται ένα άκρως ενδιαφέρον «µωσαϊκό» πιθανών υποψήφιων βουλευτών, δεδοµένης και της εξαγγελίας Μητσοτάκη για τη συγκρότηση των πιο νεανικών ψηφοδελτίων στην ιστορία του κόµµατος και της διαδικασίας επιλογής που «τρέχει» ήδη µέσω του μητρώου στελεχών. Ως εκ τούτου, πλέον, η προσοχή εστιάζεται στις «παρθενικές» παρουσίες στη µάχη της κάλπης.
ΑΘΗΝΑ
Στην Α’ Αθήνας, είναι σαφές πως το σύνολο των εν ενεργεία κοινοβουλευτικών στελεχών θα είναι εκ νέου στη λίστα, όπως και, εκτός απροόπτου, ο Θανάσης Πλεύρης και ο Βασίλης-Φοίβος Αξιώτης. Στην πρώτη εκλογική περιφέρεια της πρωτεύουσας µετακοµίζει επίσης από το Επικρατείας ο Θεόδωρος Φορτσάκης, ενώ παίζουν και οι ∆ηµήτρης Ιατρίδης και Ευγένιος-Σάκης Κολλάτος. Νέα είσοδο είναι πιθανόν να αποτελέσει ο γ.γ. του ΕΒΕΑ Νίκος Σοφιανός. Στον αντίποδα, άγνωστο παραµένει το µέλλον της πρώην βουλευτού Φωτεινής Πιπιλή.
Στη Β’ Αθήνας, όπου αναµένεται να βρεθούν εκτός νυµφώνος, χάριν της ανανέωσης, οι πρώην υπουργοί Πάνος Παναγιωτόπουλος και Αργύρης Ντινόπουλος, ακούγονται τα ονόµατα ουκ ολίγων νέων προσώπων, ανάµεσα στα οποία η Ιωάννα Γκελεστάθη (κόρη του πρώην υπουργού Νίκου Γκελεστάθη) και η Ντόρα Πάλλη (κόρη της Φάνης Πάλλη-Πετραλιά). Από πολύ πιθανό έως και σίγουρο να βρίσκονται στο ψηφοδέλτιο της µεγαλύτερης εκλογικής περιφέρειας της χώρας είναι περιπτώσεις όπως των «µητσοτακικών» Τάσου Γαϊτάνη, Κωνσταντίνου Κυρανάκη, Βασίλη Ξυπολυτά, Βασίλη Σπανάκη και Μανώλη Γραφάκου, του πρώην προέδρου της ΟΝΝΕ∆ Σάκη Ιωαννίδη, και του προερχόµενου από την Ένωση Κεντρώων Γιάννη Καλλιάνου, ενώ η έκπληξη ίσως έλθει από την πλευρά του Κυριάκου Πιερρακάκη, στενού συνοµιλητή του Ευάγγελου Βενιζέλου. 


ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Στην Α’ Πειραιά, µε τον νυν βουλευτή Κώστα Κατσαφάδο θα κονταροχτυπηθεί και πάλι ο πρώην υπουργός Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ενώ θεωρούνται επικρατέστεροι για την είσοδό τους στο ψηφοδέλτιο ο προερχόµενος από τη ∆ράση Τάσος Αβραντίνης, αλλά και ο πρόεδρος της ΕΣΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης. Από τους εκπροσώπους της νέας γενιάς, δυναµικά µπαίνουν στην εξίσωση των σεναρίων οι προερχόµενοι από την παρούσα δηµοτική Αρχή Γιάννης Μελάς (υιός του πρώην βουλευτή Παναγιώτη Μελά) και Σταυρούλα Αντωνάκου, καθώς και ο επιχειρηµατίας Χριστόφορος Μπουτσικάκης. Την ίδια ώρα, έντονη κινητικότητα επιδεικνύουν ο πολιτευτής Γιάννης Βουτσινάς και ο Νίκος Βλαχάκος. Στην παραδοσιακά δύσκολη για τη Ν∆ Β’ Πειραιά, η παράµετρος των χαµηλών ποσοστών που είθισται να λαµβάνει το κόµµα της αξιωµατικής αντιπολίτευσης έρχεται να ισορροπήσει µε το πολιτικό τέλος των Γιάννη Τραγάκη και Τάσου Νεράντζη, που αποτελούσαν διαχρονικά τους δύο «γαλάζιους» πόλους στην περιοχή. Μεταξύ των ονοµάτων που εξετάζονται από την Πειραιώς είναι αυτά του προέδρου της ΝΟ∆Ε και γιατρού Μιχάλη Λιβανού, της εκ των διοργανωτών του Κινήµατος «Παραιτηθείτε» Ελένης Κριτσιδήµα, του πρώην δηµοτικού συµβούλου Νίκου Χρουσαλά, του δικηγόρου Ανδρέα Παλευρατζή και του µηχανολόγου Γιώργου Βρεττάκου. Παράλληλα, έχει ακουστεί τόσο ο αθλητικογράφος Αντώνης Πανούτσος όσο και ο πρώην πρωταθλητής του kick boxing Μιχάλης Ζαµπίδης.  

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Σε ό,τι αφορά τη Θεσσαλονίκη, στην πρώτη εκλογική περιφέρεια της συµπρωτεύουσας θα πολιτευθεί για πρώτη φορά στο εγχώριο πολιτικό σκηνικό η ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη. Ακόµη ακούγονται πολύ έντονα τα ονόµατα της δηµοτικής υπαλλήλου Βίκυς Νάκου, της δηµοσιογράφου Σύνθιας Σάπικα, του πρώην αντιδηµάρχου, και προερχόµενου από την Πρωτοβουλία του Γιάννη Μπουτάρη, Κωνσταντίνου Ζέρβα, του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Θανάση Εξαδάκτυλου, και της περιφερειακής συµβούλου Ελένης Φύκα. ∆εν αποκλείεται επίσης να είναι υποψήφιος ο γιος του πρώην υπουργού Σωτήρη Κούβελα, ∆ηµήτρης. Ακόµη, στα νέα ονόµατα που ακούγονται συµπεριλαµβάνονται οι νεαρές Κατερίνα Σταµούλη (οικονοµολόγος), Αφροδίτη Λατινοπούλου (τενίστρια) και Σοφία Αλατζά (αθλητικογράφος) καθώς και ο δηµοτικός σύµβουλος Σωκράτης ∆ηµητριάδης. Από τον χώρο της διεύρυνσης ακούγεται έντονα το όνοµα του προερχόµενου από το Ποτάµι Φάνη Ουγγρίνη. Επίσης, αστάθµητος παράγων παραµένει ο Θοδωρής Ζαγοράκης. Στη δεύτερη εκλογική περιφέρεια κινούνται δυναµικά ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Θεοφάνης Παππάς και ο αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Κώστας Γούτικας, ενώ ταυτόχρονα στίγµα σπεύδουν να δώσουν ο επιχειρηµατίας Κώστας Φωτίου, ο γαµπρός του πρώην βουλευτή Γιώργου Σαλαγκούδη, Κώστας Ευθυµίου, και ο αυτοδιοικητικός Χρήστος Τσογκαρλίδης. Τέλος, ενδιαφέρον εκφράζει στις ιδιωτικές του συζητήσεις και ο πρώην γενικός γραµµατέας Ενηµέρωσης Γιώργος Καραγιάννης

ΑΧΑΪΑ
Στην Αχαΐα, παίζουν δυνατά το τελευταίο διάστηµα ο πρώην υφυπουργός Οικονοµικών των κυβερνήσεων Σαµαρά Γιώργος Μαυραγάνης, ο αδελφός του διευθυντή του γραφείου της Ν∆ Μιχάλη Μπεκίρη, Φοίβος, ενώ στο ψηφοδέλτιο της Ν∆ στον νοµό θα βρίσκεται για πρώτη φορά ο προερχόµενος από το Ποτάµι Ιάσων Φωτήλας και ίσως ο ΟΝΝΕ∆ίτης Βασίλης Σιαδήµας. Επίσης, φαίνεται να έχει γίνει συζήτηση και µε τον Γιώργο Καραµαλίκη, πρώην αρχηγό ΓΕΝ.

Στην Αιτωλοακαρνανία αναµένεται να πολιτευθούν τόσο ο Νεκτάριος Φαρµάκης (δικηγόρος, περιφερειακός σύµβουλος) όσο και ο πρώην βουλευτής Σπήλιος Λιβανός (γιος του ∆ιονύση Λιβανού, από την Άρτα), ο οποίος επανέρχεται. Στην Άρτα θα δοκιµάσουν τις δυνάµεις τους η Εύη Καραµπίνα (κόρη του πρώην βουλευτή Κώστα Καραµπίνα) και ο ∆ηµήτρης Κονταξής (γιος του πρώην βουλευτή Θανάση Κονταξή).
Στα Τρίκαλα, ο Μικέλης Χατζηγάκης ετοιµάζεται να βαδίσει στα χνάρια του πατέρα του και υπουργού των κυβερνήσεων Μητσοτάκη και Καραµανλή, Σωτήρη, και πέραν του πρώην υπουργού Κ. Σκρέκα θα έχει ως πιθανό εσωκοµµατικό αντίπαλον δέος κάποιους εκ των Θανάση Λιούτα, Μιχάλη Λάππα, Ζέφης Νικολάου, Ελένης Μπότη-Στεργίου, Βαγγέλη Καραµίντζιου, Γιώργου Βράτζα, Μικέλη Χατζηγάκη, Γιώργου Τσίγκα, ∆έσποινας Λιάσπα, Ντίνου Κοτρώνη, Γιάννη Αναγνώστου, Λευτέρη Αβραµόπουλου και Χρήστου Μιχαλάκη. Στην Αρκαδία επιθυµεί να είναι υποψήφια η κόρη του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, Εύη, στα Ιωάννινα ο πρόεδρος της τοπικής ΟΝΝΕ∆ Θανάσης Μωρόγιαννης αλλά και ο Νίκος Γερασιµίδης. Στις Σέρρες, οι νέοι παράγοντες στην εξίσωση είναι ο Τάσος Χατζηβασιλείου, που διατηρεί άριστες σχέσεις µε το περιβάλλον της Ντόρας Μπακογιάννη, και ο ∆ηµήτρης Γκολέµης. Στην Πρέβεζα, εσχάτως ακούγεται το όνοµα του πρώτου σε ψήφους στις αρχαιρεσίες για την Πολιτική Επιτροπή της Ν∆ Γιώργου Κατσαούνου και του επιχειρηµατία Σπύρου Κυριάκη. Στη Βοιωτία φαίνεται να έχει υπάρξει κουβέντα µε τον Μιχάλη Γιαννάκη, πρώην βουλευτή, που είχε κατεβεί µε τους ΑΝΕΛ το 2012, ενώ στην Εύβοια δεδοµένη θεωρείται η είσοδος στο ψηφοδέλτιο του νεαρού Νίκου Λυσιγάκη.
Στην Ξάνθη, µερίδα τοπικών παραγόντων προωθεί τον Μιχάλη Πουσπορίκα, ενώ στη Φλώρινα κινητικότητα επιδεικνύει ο Σταύρος Παπασωτηρίου και ταυτόχρονα κάποιοι εµπλέκουν τον δήµαρχο Γιώργο Βοσκόπουλο. Στη Μεσσηνία σπεύδουν να αυξήσουν τα ερείσµατά τους ο καρδιολόγος Π. Χαλβατσιώτης, ο πρέσβης Χρήστος Παναγόπουλος και η Πιπίνα Κουµάντου. Στα ∆ωδεκάνησα ακούγονται τα ονόµατα της Ελένης Μαυρογάλου, του Αντώνη Γιαννικούρη και της Ευαγγελίας Μπιλίρη.  

Το παζλ στην περιφέρεια


Πυρετωδώς εργάζονται στην Πειραιώς για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων σε όλη την επικράτεια, με στόχο σε αυτά να μπουν νέα πρόσωπα, τα οποία να είναι άφθαρτα αλλά να έχουν και έρεισμα στις τοπικές κοινωνίες. Στο Ηράκλειο, την ώρα που επανέρχονται τα σενάρια επιστροφής του Μανώλη Κεφαλογιάννη από τις Βρυξέλλες στο ψηφοδέλτιο του νομού, το προηγούμενο διάστημα κάποιοι επέμεναν στην πιθανότητα υποψηφιότητας του ανιψιού του, Ζαχαρία Κεφαλογιάννη. Επίσης ακούγεται το στέλεχος της ΝΔ Γρηγόρης Ροδιακάκης. Στα Χανιά θα είναι για πρώτη φορά υποψήφιος ο προερχόμενος από το στενό περιβάλλον του Κυριάκου Μητσοτάκη, γραμματέας του δήμου, Δημήτρης Φραγκάκης, καθώς και ο ανιψιός του Χρήστου Μαρκογιαννάκη, Αλέξανδρος. Ακούγονται επιπλέον οι περιπτώσεις του οδοντίατρου και γιου του προέδρου της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων Μιχάλη Μαρακάκη, Γιάννη, της επίκουρης καθηγήτριας του Πολυτεχνείου Κρήτης Δάφνης Μανουσάκη, που προέρχεται από το Ποτάμι, του δημάρχου Αποκορώνου Χαράλαμπου Κουκιανάκη, του αξιωματικού της ΕΛΑΣ Νίκου Ξανθουδάκη, του πρώην περιφερειακού συμβούλου Κώστα Γύπαρη και της πολιτευτού το ’15, δικηγόρου, Έλβης Στασίνου. Σίγουρη είναι η εκ νέου υποψηφιότητα του Μανούσου Βολουδάκη και του Κυριάκου Βιρβιδάκη. Στην Πέλλα οι περιφερειακοί σύμβουλοι Λάκης Βασιλειάδης και Γιάννης Ανδρίτσος φαντάζουν ισχυρές επιλογές ανανέωσης, ενώ δίπλα στους παλιούς Καρασμάνη και Σταμενίτη (άγνωστη είναι η τύχη του Δάνη Τζαμτζή) θα τοποθετηθούν εκτός απροόπτου ο ιδιοκτήτης της εταιρείας φαρμακευτικών προϊόντων Θεόδωρος Δεληγιάννης και ο υιός της Πόπης Φουντουκίδου, Στάθης. 

 Στην Ηλεία ακούγεται έντονα το όνομα της προερχόμενης από την ΟΝΝΕΔ Δήμητρας Λυγούρα. Στην Καρδίτσα ως πιθανοί ανταγωνιστές του γραμματέα της Κ.Ο. Κώστα Τσιάρα και των πρώην βουλευτών Ασ. Σκόνδρα και Γ. Αναγνωστόπουλου, υιού του Θεόδωρου, παίζουν ο πρόεδρος του τοπικού Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας Σωτήρης Κουλοκτσής, η Σοφία Τόλια, ο πρόεδρος του Συλλόγου Απανταχού Καρδιτσιωτών Κώστας Κουσάης, ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας Πασχάλης Μπουχώρης, ο Φώτης Βρεκός από την ΟΝΝΕΔ και οι δήμαρχοι Μουζακίου και Πλαστήρα, Γ. Κωτσός και Δ. Τσιαντής αντίστοιχα. Αίνιγμα συνιστά ο υιός του Γιώργου Σιούφα, Παύλος, αλλά και οι προθέσεις τόσο του στελέχους της ΝΔ Κ. Πάσχου όσο και του προερχόμενου από την κεντροαριστερά Στέφανου Κατσάρα.  
ΠΙΕΡΙΑ  
Την παρθενική του εκλογική μάχη θα δώσει στην Πιερία, απέναντι στον Κ. Κουκοδήμο και την πολιτεύτρια Α. Μάνη, ο Λευτέρης Μωυσιάδης, που διατηρεί δίαυλο επικοινωνίας με την Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ θα λάβουν μέρος και το στέλεχος Ν. Λιακόπουλος, η «σαμαρική» πρώην πρόεδρος του ΙΚΥ Έφη Μπάσδρα, ο πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ηλίας Τάπρας, ο Δημήτρης Μπέης και ο Φώντας Μπαραλιάκος. Άγνωστες παραμένουν οι βουλές του πρώην υφυπουργού Γ. Κωνσταντόπουλου.
Στο Κιλκίς «κλειδωμένη» θεωρείται η υποψηφιότητα της νεαρής αναπληρώτριας γραμματέως γυναικείων Θεμάτων Νατάσας Σωτηριάδου, ενώ ακούγεται και πάλι ο δημοσιογράφος Σούλης Καζαντζίδης. Στη Μαγνησία φαβορί φαντάζουν ο γιατρός Σπύρος Μαραβέγιας και ο αντιπεριφερειάρχης Θ. Καλτσογιάννης, με το μεγάλο αίνιγμα να ακούει στο όνομα του Σταύρου Νάκου, υιού του αείμνηστου πρώην υφυπουργού Θανάση. Πρωτοβουλίες αναλαμβάνει επίσης σε επίπεδο νομού και ο υιός του Σταύρου Παπαντωνίου, Νικήτας. Το τοπίο ιχνηλατούν επίσης οι Κατερίνα Πατσογιάννη, Σάκης Κοκκίνης και Χρήστος Χρόνης.
Στη Λάρισα, δεν είναι λίγα τα τοπικά «γαλάζια» στελέχη που βλέπουν με καλό μάτι την ένταξη στη λίστα του κόμματος της Ολυμπιονίκου της Αθήνας Φανής Χαλκιά, ενώ δείχνει να ενδιαφέρεται τόσο ο πρώην δήμαρχος Κώστας Τζανακούλης όσο και ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Θανάσης Παιδής. Στα Γρεβενά, πέραν του πρώην βουλευτή Τιμολέοντα Κοψαχείλη, έντονη κινητικότητα αναπτύσσει ο γνωστός δικηγόρος Ανδρέας Πάτσης, ενώ στο κάδρο των πιθανών νέων υποψηφιοτήτων τοποθετούνται ο πρώην αρχηγός της ΕΛΑΣ Δημήτρης Τσακνάκης και ο Θανάσης Σταυρόπουλος. Στη Φθιώτιδα, την ανανέωση του στελεχικού δυναμικού της ΝΔ θα κληθούν να συμβολίσουν ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Κ.Ο. Σπύρος Καπράλος, ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Γιάννης Οικονόμου, ο ΟΝΝΕΔίτης Τόλης Παπαστόλου και μαζί τους θα είναι επίσης ο πρώην δήμαρχος Λαμίας Γιώργος Κοτρωνιάς. Στην Καβάλα, όπου εκλέγεται ο «γαλάζιος» τομεάρχης Δικαιοσύνης Νίκος Παναγιωτόπουλος, έχει «κλειδώσει» πλέον ως υποψήφιος ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ, και διαχρονικός εξ απορρήτων συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μακάριος Λαζαρίδης. Από κει και πέρα, ακούγεται δυνατά ο πρώην πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αν. Μακεδονίας-Θράκης Κώστας Αντωνιάδης.
Όλα δείχνουν πως θα κατέβουν κανονικά οι πρώην βουλευτές του νομού Γιώργος Καλαντζής, Γιάννης Πασχαλίδης και Κώστας Κλειτσιώτης. Στην Ημαθία, στον κατάλογο με τις πιθανές νέες παρουσίες του ψηφοδελτίου αναμένεται να εισέλθουν ο αγρότης Νίκος Λολιόπουλος, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Νίκη Καρατζούλα και Στάθης Σαρηγιαννίδης, ο δημοτικός σύμβουλος Βέροιας Ζήσης Πατσίκας, ο αγρότης Στέργιος Κίρτσιος, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών Πέτρος Λυμπερίδης, ο ουρολόγος Γιώργος Μηνάς, ο δικηγόρος Προκόπης Μπίλης, ο κουμπάρος του Αντώνη Σαμαρά Κώστας Ζιώγας και ο πρώην διοικητής του Νοσοκομείου Παπανικολάου Αργύρης Γκαμπέσης.
Το «παιχνίδι» σε Στερεά, Έβρο, Κορινθία και νησιά
Στον Έβρο, η παράδοση της οικογενειοκρατίας βρίσκει εφαρμογή στη Μελίνα Δερμεντζοπούλου, κόρη του πρώην υφυπουργού Αλέκου Δερμεντζόπουλου (αν τελικώς δεν κατέλθει ο ίδιος), με το ψηφοδέλτιο να συμπληρώνει η νεαρή συγγραφέας Χρύσα Μπαχαρίδου. Πάντως, το ενδεχόμενο να μην είναι εκ νέου υποψήφιος ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων Σαμαρά Άκης Γεροντόπουλος έχει ανοίξει την όρεξη σε στελέχη όπως ο πρώην αντιδήμαρχος Αθηναίων Νίκος Βαφειάδης και ο νυν πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Σωτήρης Μποταΐτης. Ενδιαφέρον έχουν εκφράσει επίσης ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης Κώστας Χατζημιχαήλ, ο πολιτευτής του 2015 Βαγγέλης Ρούφος και ο πρώην βουλευτής Κώστας Κελέτσης. Στην Κόρινθο, δίπλα στον νυν βουλευτή Χρ. Δήμα και τους Ν. Ταγαρά και Κ. Κόλλια θα τοποθετηθούν η δικηγόρος Σοφία Αναγνωσταρά και η Μαριλένα Σούκουλη. Για τη συμπλήρωση της λίστας θα δώσουν μάχη οι Παναγιώτης Ανδρικόπουλος, Γρηγόρης Καρπούζης, Παναγιώτα Μπάκα, Γιώργος Πετρίτσης, Γιώργος Τέσσης και Τάσος Γκιόλης. Στην Κεφαλλονιά, ο Παύλος Παπαδάτος (που βρίσκεται «απέναντι» εσωκομματικά) σκέφτεται να δοκιμάσει την κάθοδο εκ νέου μετά τις εκλογές του 2012, οπότε δεν κατάφερε να κερδίσει την υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο πρώην βουλευτής και υπουργός της κυβέρνησης Παπαδήμου Πέτρος Αλιβιζάτος δεν έχει ακόμη μιλήσει ανοιχτά για το ενδιαφέρον του να διεκδικήσει την έδρα.
Στα νέα πρόσωπα συγκαταλέγονται ο προερχόμενος από τον Δήμο Ραφήνας Γιώργος Κοκκόλης, ο Παναγής Μαρκάτος και ο Γεράσιμος Ιλινόιου-Τσουρούφλης, προερχόμενος από τον στενό πυρήνα του προέδρου ήδη από τις εσωκομματικές εκλογές, ενώ σε σκέψεις είναι και ο Βαγγέλης Λουκέρης, πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ. Τέλος, στο νησί αναμένεται να μετρήσει για πρώτη φορά τις δυνάμεις της η Μαρία Ξυτάκη (συντονίστρια Ομάδων Εργασίας στη Γραμματεία Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της ΝΔ). Στις Κυκλάδες σίγουρος αντίπαλος του Γιάννη Βρούτση θα είναι ο στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη Φίλιππος Φόρτωμας, αν δεν υπάρξει κάποια έκπληξη, ενώ υποψήφιοι θα είναι η Κατερίνα Μονογυιού, ο Χαράλαμπος Δαρζέντας, ο Γιώργος Βακόνδιος και ίσως η Δέσποινα Πρίνια και η έπαρχος Σαντορίνης Θεώνη Λειβαδάρου.  


Φωκίδα 


Για τη μονοεδρική της Φωκίδας υπάρχει έντονη κινητικότητα. Ο πρώην φυπουργός Γιάννης Μπούγας δείχνει και πάλι πως θέλει να ασχοληθεί με την περιοχή, όπως και η τέως βουλευτής Ασπασία Μανδρέκα. Αισθητή είναι η παρουσία του νεαρού οικονομολόγου και επιχειρηματία Κωνσταντίνου Χαλιορή, 

  ενώ εκτός ψηφοδελτίου θα βρεθεί τελικώς ο γνωστός δικηγόρος Πέτρος Μαντούβαλος, που όλο αυτό το διάστημα έκανε συνεχείς επαφές και περιοδείες στην περιοχή.

Παίζει επίσης και ο Άθως Φαρδέλος. 

   Στην εκλογική περιφέρεια της Σάμου δηλώνουν παρόντες ο γιατρός Μάνος Λογοθέτης και ο γνωστός καρδιοχειρουργός Χριστόδουλος Στεφανάδης, με καταγωγή από την Ικαρία.
Τη λίστα θα συμπληρώσουν ο πρώην πρόεδρος ΝΟΔΕ και επιχειρηματίας Νίκος Στεφανής, ο αντιδήμαρχος Καρλοβάσου Αναστάσιος Καλατζής, ενώ τελευταία ακούγεται έντονα το όνομα του δημάρχου Σάμου Μιχάλη Αγγελόπουλου, χωρίς ο ίδιος να επιβεβαιώνει ούτε να διαψεύδει. Στη Λευκάδα, απόλυτη φαίνεται πως θα είναι και πάλι η «κυριαρχία» του νυν βουλευτή Αθανάσιου Καββαδά, ενώ στο ψηφοδέλτιο θα συμμετάσχουν ο ηλεκτρολόγος-μηχανικός Βασίλειος Μελάς καθώς και η γιατρός Γεωργία Αυγερινού. Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα φαίνεται ότι θα στελεχωθεί το ψηφοδέλτιο στη Ζάκυνθο, όπου, αν και υπάρχουν αρκετοί ενδιαφερόμενοι, το θετικό είναι ότι στην πλειοψηφία τους θα είναι νέα πρόσωπα, όχι μόνο σε ηλικία, αλλά κυρίως στην ενασχόληση με την πολιτική. Πρόκειται για τον πρώην νομάρχη Διονύσιο Γασπαράτο, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Νικόλαο Τσίπηρα, την ξενοδόχο Χριστίνα Τετράδη, τον τραπεζικό και παλιό Οννεδίτη Διονύσιο Αυγουστίνο, καθώς και την Ελένη Πυλαρινού. Από τους πολιτευτές θα είναι και πάλι ο γιατρός Διονύσιος Ακτύπης, η Ευτυχία-Διονυσία Δαμουλάκη και ο Διονύσιος-Ντένης Μαλαπέτσας. Στην Ευρυτανία τον νυν βουλευτή Κωνσταντίνο Κοντογεώργο θα πλαισιώσουν οι πολιτευτές Κατερίνα Καλαντζή και Βασίλης Βλάχος, ενώ ακούστηκε έντονα και το όνομα της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου Σοφίας Ζαχαράκη, χωρίς πάντως η ίδια να επιβεβαιώνει τη συγκεκριμένη προοπτική.

Πηγή: http://www.parapolitika.gr

13 σχόλια:

  1. Αν οι πληροφορίες είναι σωστές και όχι προβοκατόρικες μιλάμε για την απόλυτη οπισθοδρόμηση!! Οι δύο εξ αυτών έχουν κριθεί από το λαό της Φωκίδας, ο οποίος τους δοκίμασε και μάλλον απογοητεύθηκε. Τώρα τι θέλουν πάλι; Δεν υπάρχουν άλλοι νεώτεροι, με όραμα για τον τόπο; Ο Μητσοτάκης με τέτοιους θα ... αλλάξει την Ελλάδα; Κρίμα για τους ελάχιστους νέους πού παραμένουν στην πατρίδα μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  2. Το "παραπολιτικά" ΔΕΝ λέει ότι έκλεισε το ψηφοδέλτιο. Εσύ το μεταφράζεις έτσι κυρία ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ούτε εγώ λέω ότι έκλεισε το ψηφοδέλτιο, κυρία.....
      διαβάστε ψυχραιμότερα..........

      Διαγραφή
  3. Αν αρχίσουν να ... "ζεσταίνονται" από τώρα, μετά από 2 χρόνια που θα γίνουν εκλογές, θα έχουν ...καεί! Αφήστε που με τέτοια ονόματα δεν θα πρέπει να λέγεται "ψηφοδέλτιο", "οικογενειακή σύναξη" θα πρέπει να λέγεται! Ε, ρε γλέντια που έχει να κάνει ο Σύριζα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΓΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΓΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. o Mpoygas tha dexthei na ta bgalei pera me toys allows dio n oxo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Απαντήσεις
    1. ολοι μαζι παμε να μας κερασει για την υποψηφιοτητα

      Διαγραφή
  7. όσοι κοιμούνται κι ονειρεύονται την επιστροφή στο βουλευτικό έδρανο της Φωκίδας θα πρέπει να εκτιμούν πρώτα τα δυσανάλογα μεγέθη και μετά να θυμούνται ότι αυτή την στιγμή δεν είναι κενό! είναι πιασμένο από τον Ηλία Κωστοπαναγιώτου που την κέρδισε δυο φορές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΗΛΙΑΣ,ΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ,ΓΙΑΤΙ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ,ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑΝ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ,ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ?

      Διαγραφή
  8. ΝΑΝΙ ΝΑΝΙ ΝΑΝΙ ΝΑΝΙ ΤΟ ΜΩΡΟΥΛΙ ΜΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ....... ΟΝΕΙΡΑΤΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΟΥΜΠΑΡΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  9. εγω ακουσα για τον κωστα..............

    ΑπάντησηΔιαγραφή