Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Τρίτη 8 Αυγούστου 2017

Απίστευτη δήλωση Προέδρου: Η κ. Χαρίτου καταψήφισε ΟΛΑ τα έργα και κονδύλια για την Κίρρα… από τότε που απουσιάζει, το Τοπικό Συμβούλιο άρχισε να λειτουργεί …!!


 Αποτέλεσμα εικόνας για τοπικο συμβουλιο Κιρρας



   Όπως φαίνεται η εκπαιδευτικός και Διευθύντρια 8θεσιου Δημοτικού σχολείου Γαλαξιδίου, διανύει την πορεία της στα κοινά αρκούμενη στα επικριτικά δημοσιεύματά της απέναντι στο πρόσωπο της Προέδρου της Κίρρας, ή της Δημοτικής Αρχής και αυτό ως εκπλήρωση των αυτοδιοικητικών της καθηκόντων, καθόσον στερείται προσωπικών θετικών ενεργειών, δράσεων ή προσφορών στη γενέτειρά της τοποθεσία. 


   Ας αναλογισθεί λοιπόν  η ίδια , μήπως αυτή η  ολοένα εριστική στάση της συνοδευόμενη από κακοπροαίρετη κριτική είναι αυτή που απομάκρυνε  τους πολίτες από τα τοπικά συμβούλια.
Από τα γραφόμενά  της διαπιστώνεται   ότι έχει  άγνοια των επίσημων εξελίξεων των θεμάτων του Δ. Σ. Δεν φρόντισε να ασκήσει τα καθήκοντά της ως Σύμβουλος και να ενημερωθεί ορθώς. Αντί αυτού μεταφέρει λανθασμένες πληροφορίες στους πολίτες είτε από άγνοια είτε από σκοπιμότητα.  Για την αποκατάσταση της αλήθειας , αναφέρω τα εξής:
  *Για το Τεχνικό πρόγραμμα ποσού 4.000,00 ευρώ , έτους 2017  έχει γίνει η μελέτη , η διάθεση πίστωσης και βρίσκεται στο στάδιο της εκτέλεσης και της αγοράς αστικού εξοπλισμού.
·  *Περιπτώσεις καταπάτησης δημοτικής περιουσίας έχουν  καταγγελθεί επανειλημμένως και εγγράφως  από εμένα και όχι μόνο από  για τους  Ρομά αλλά και για   άλλους κάτοικους της Κιρρας όπως  και αντιμετωπίστηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο παρά την αντίθεση της ιδίας.
*    Το ενυπόγραφο έγγραφο των πολιτών που  κρυφά  και με δόλο κατατέθηκε  δια της κας Καπαρέλη στο Δημοτικό Συμβούλιο,  μπορεί κατά μια έννοια να ήταν νόμιμο σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 5 (παρ. 6,7) αλλά δεν τίμιο  και ηθικά σωστό. Έτσι αντιμετωπίστηκε  από το Δ.Σ., όπου ομόφωνα  αναβλήθηκε  η συζήτησή του για να προηγηθούν οι  αποφάσεις των τοπικών.
·         Το θέμα των Ρομά έγινε γνωστό στην κ, Σύμβουλο  διαβάζοντας το ως θέμα στην   (από 27-7-2017) πρόσκληση του τοπικού συμβουλίου μας
·         Τα τρία μέλη του τοπικού Συμβουλίου είμαστε πλέον σε θετικό κλίμα καλής συνεργασίας  για τα τοπικά μας θέματα, (από  το διάστημα απουσίας της Δημοτικής Συμβούλου). Σε αυτή την κατεύθυνση ορίστηκαν  συναντήσεις συνεργασίας και συντονισμού εργασιών  με τους υπευθύνους καθαριότητας, κλαδεμάτων του Λιμενικού Ταμείου και της Δημοτικής Ενότητας Ιτέας
*  Ο κάθε ένας από τους  άλλους Δημοτικούς Συμβούλους και κυρίως της πλειοψηφούσες παράταξης, έχει  ήδη επιδείξει την  ενεργό  συμμετοχή του, κοντά στους  δημότες και πέραν των συμβουλίων, ενώ η συχνή ή μη παρουσία τους στα τοπικά δεν παρακωλύει το έργο των Τοπικών Συμβούλων ούτε συντελούν στη διαστρέβλωση των αποφάσεων  μας. 

Η κα Kαπαρέλη –Χαρίτου  όχι μόνο απουσιάζει από τα τοπικά Συμβούλια αλλά και στα Δημοτικά Συμβούλια δηλώνει απλώς «παρούσα» και εν συνεχεία αποκρύπτει την αλήθεια από τους πολίτες. Συγκεκριμένη περίπτωση:
·         Κατόπιν εισήγησης της Εκτελεστικής Επιτροπής, από τα μισθώματα μεταλλευτικών χώρων εγγράφτηκε   στον Προϋπολογισμό της Κιρρας,  επιπλέον:
·          4400,00  ευρώ για την κατασκευή ραμπών πρόσβασης  ΑΜΕΑ στην Πλατεία Κιρρας ( είναι στο στάδιο της ανάθεσης εργασιών)
·         40000,00 ευρώ για ασφαλτόστρωση της οδού Αγ, Ιωάννου Κιρρας
·         1500,00 ευρώ για ανάδειξη της ιαματικής Πηγής στη θέση «Αγιόνερο» Κιρρας
Τα ανωτέρω συζητήθηκαν  στο Δ.Σ. της 23-6-2017 (ΑΔΑ: 65ΝΜΩ9Θ-6Ρ7) και  η κυρία Καπαρέλη –Χαρίτου ψήφισε παρόν (λογίζεται ως αρνητική ψήφος σύμφωνα με το άρθρο 96 παρ. 5 του Ν.3463/2006 (ΔΚΚ).)  Η δημοτική Σύμβουλος  όχι μόνο τα καταψήφισε αλλά τα απέκρυψε από τους πολίτεςΑς αναρωτηθεί μήπως έχει κουράσει ο υπέρμετρος αρνητισμός της.

    Με την άρνηση και τη μη συνεργασία δεν πετυχαίνουμε τίποτα καλό για τον τόπο. Ευτυχώς που λόγω της ιδιότητας της  Πρόεδρου  Κοινότητας και της  ιδιοσυγκρασίας μου  λειτουργώ με ανοιχτό πνεύμα συνεργασίας και  θετική σκέψη. Περίτρανο παράδειγμα καλής συνεργασίας, είναι  το έργο αξιοποίησης του κτηρίου Μακεδών στην Κίρρα Από αρχές του 2017 υποβλήθηκαν αιτήματά μου προς την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και προς το Δήμο Δελφών. Υπήρξε  θετική αποδοχή του Περιφερειάρχη και Αντιπεριφερειάρχη. Ιδιαίτερα αποτελεσματική  στάθηκε η συμβολή και ο συντονισμός της Περιφερειακής και Ειδικής Συμβούλου  κ. Αραβαντινού, έτσι το έργο  έχει ήδη ενταχθεί  σε χρηματοδότηση στο περιφερειακό συμβούλιο του Απριλίου 2017.

* Τo έργο έχει ως εξής, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Περιφερειακή Σύμβουλος:   « Αποκατάσταση κτιρίου «ΜΑΚΕΔΩΝ» στην Τ.Κ. Κίρρας, προϋπολογισμού 288.000 ευρώ. Το έργο προβλέπει την επισκευή του διωρόφου κτιρίου, καθώς και την προσθήκη κατ’ έκταση εξωτερικού κλιμακοστασίου και ανελκυστήρα για ΑΜΕΑ. Στον Α΄ όροφο δημιουργείται ενιαία αίθουσα, ενώ στον ισόγειο χώρο δημιουργούνται δύο αίθουσες και βοηθητικοί χώροι. Η υλοποίηση του έργου κρίνεται αναγκαία και απαραίτητη, γιατί αφενός θα αποκατασταθεί και θα αναδειχθεί το κτίριο χωρίς να αλλοιωθούν τα ιδιαίτερα μορφολογικά του στοιχεία και αφετέρου θα αναδειχθεί, με τη βοήθεια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φωκίδας, η σημαντική ιστορία του οικισμού, μέσα από μόνιμη έκθεση εξιστόρησης του ανασκαφικού έργου της Κίρρας. Ταυτόχρονα θα λειτουργεί ως χώρος συνάθροισης κοινού, καλύπτοντας τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας για χώρο πολιτιστικών δρώμενων. Συντάσσεται η μελέτη του έργου και αναμένεται να δημοπρατηθεί στα μέσα του 2018.»

   Η  ολοκλήρωση και υλοποίηση ένας  τόσο σημαντικού  θέματος για την Κιρρα και τους  πολίτες εξαρτάται  απόλυτα από τη συνεργασία Δήμου και Περιφέρειας και τη δική μου συμβολή.
    Κατόπιν των ανωτέρω δηλώνω ότι  δεν έχω σκοπό και χρόνο να απασχολούμαι με τα  φαιδρά δημοσιεύματα της Κας Καπαρέλη γιατί σκοπό έχουν να αποπροσανατολίσουν  το ρόλο μου, όπως έχει ήδη  αποπροσανατολιστεί η ιδία,  σεβόμενη επιπλέον το γεγονός ότι και οι δύο υπηρετούμε το κράτος ως δημόσιοι Υπάλληλοι και οφείλουμε να κρατάμε  μια πιο αξιοπρεπή στάση  απέναντι στους πολίτες -  δημότες...

                             
   Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΤΗΣ  Τ.Κ. ΚΙΡΡΑΣ

                                   ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΑΝΤΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου