Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Τρίτη 8 Αυγούστου 2017

"Πρώτο Θέμα": Θεσμός το τουρνουά μπάσκετ 3on3 της Ιτέας...


 «Θεσμός» το τουρνουά μπάσκετ 3on3 της Ιτέας



   Στο μικρό ανοιχτό γήπεδο στου «Καραγκούνη» κάθε καλοκαίρι τα τελευταία 7 χρόνια μικροί και μεγάλοι δίνουν δυναμικό παρών...
 Πάμε να παίξουμε...
 Τρεις λέξεις είναι αρκετές να γεμίσουν το παρκέ, ο ιδρώτας να τρέχει, τα χαμόγελα να πλημμυρίζουν κάθε γωνιά, το ίδιο και τα χειροκροτήματα και μια ολόκληρη πόλη να ζει και να αναπνέει για το 3on3 το οποίο έχει γίνει πια θεσμός. 

Το ταξίδι στην όμορφη παραλιακή πόλη του Δήμου Δελφών, την Ιτέα την πόλη που οι γνωρίζοντες το άθλημα έχει κερδίσει τις εντυπώσεις όσον αφορά στα τμήματα των υποδομών αφού φέτος ήταν Πρωταθλητές στους Εφήβους και στους Παίδες στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, δυο από τους ΄΄μικρούς΄΄ ήδη από φέτος θα βρίσκονται στον Ολυμπιακό, οι προπονητές των Εθνικών ομάδων παρακολουθούν την πορεία πολλών παιδιών της ομάδας και έτσι όπως λέει ο θυμόσοφος λαός ΄΄τίποτα δεν είναι τυχαίο΄΄ .



  
Στο μικρό ανοιχτό γήπεδο στου «Καραγκούνη»  κάθε καλοκαίρι τα τελευταία 7 χρόνια  μια ανάσα από την παραλία της Ιτέας το κάλεσμα του προπονητή Χρήστου Μωραϊτη δεν έχει μόνο ανταπόκριση αλλά ο ίδιος αναζητά περισσότερες ώρες και χρόνο για να καλύψει τις συμμετοχές αλλά και τις ανάγκες μιας διοργάνωσης η οποία σε οτι αφορά τη μαχητικότητα, τις επιδόσεις και το θέαμα που προσφέρει δεν έχει να ζηλέψει τίποτα .






«Ανιδιοτέλεια και αγάπη και όπως είπα στην αρχή ..Πάμε να παίξουμε «Με αυτή τη φράση ο 45χρονος κόουτς αποτυπώνει με τον καλύτερο τρόπο το πνεύμα της διοργάνωσης και το τι περιμένει απο τα παιδιά τα οποία απο τις έξι το απόγευμα μέχρι στις έντεκα το βράδυ για οκτώ ημέρες μοχθούν όχι μόνο να κερδίσουν το έπαθλο αλλά για να δεχθούν συγχαρητήρια για το παιχνίδι τους . ΄΄Είμαστε φίλοι πριν , κατά την διάρκεια , αλλά και μετά τους αγώνες . Είναιωραίο συναίσθημα να βλέπεις μικρά παιδιά να ζητάνε απο τους γονείς τους να έρθουν στην Ιτέα για να πάρουν μέρος στο Πρωτάθλημα . Πολλοί με ρωτάνε ποιο είναι το μυστικό των επιτυχιών. Ας μην γελιόμαστε το Μπάσκετ έχει χαρίσει και συνεχίζει να γεμίζει χαρές τους Έλληνες. Μπορεί να χρήματα να λιγοστεύουν αλλά προσπαθούμε με νύχια και με δόντια όχι μόνο εμείς αλλά εκαντοντάδες συνάδελφοι σε ολόκληρη τη χώρα να κρατήσουμε ανοιχτά τα γήπεδα για να έρθουν τα παιδιά αρχικά να παίξουν μπάσκετ , μετά να αθληθούν και γιατί όχι κάποια απο αυτά να διακριθούν ΄΄ τονίζει με νόημα .




«Δεν υπάρχει καλύτερη ανταμοιβή όταν ακούς και βλέπεις ανθρώπους που γνωρίζουν πολλά από το άθλημα να δίνουν συγχαρητήρια στα παιδιά της ομάδας μας . Για εμένα είναι το μεγαλύτερο Έπαθλο .Τα υπόλοιπα έρχονται. Κάποια από τα παιδιά της Εθνικής που είδαμε πριν από λίγες ημέρες να κατακτούν την πρώτη θέση έτσι έχουν ξεκινήσει και μετά από πολλές θυσίες και προσπάθειες έχουν φτάσει να φορούν το Εθνόσημο και να κάνουν αυτό που αγάπησαν , ονειρεύτηκαν και συνεχίζουν να αγαπούν. Η πόλη μας έχει 5000 κατοίκους και κάθε απόγευμα το γήπεδο γεμίζει . Κάτι λέει αυτό . Είναι μια εκδήλωση που την έχει αγκαλιάσει ο κόσμος από τον μικρότερο μέχρι τον μεγαλύτερο .Και δεν είναι ομάδες και φίλαθλοι μόνο από την Ιτέα. Έχουν έρθει να παίξουν παιδιά απο την Άμφισσα και απο την Ερατεινή  από την Αράχωβα.  Ξεκινήσαμε δειλά αλλά γρήγορα βρήκαμε πολλούς δίπλα μας . Οι άνθρωποι του Δήμου, των εταιρειών, οι μικροί επιχειρηματίες της πόλης και του Δήμου . Κανείς δεν μπορεί από μόνος του. Και στο παρκέ κανείς δεν είναι μόνος. Το Μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα» συμπληρώνει .


 
«Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους όσους βοηθούν στο να έρθει σε πέρας αυτό το τουρνουά αλλά ιδιαίτερα ευχαριστώ τους συνεργάτες τον Νασος Ντινόπουλος, τον Μάνο Καλαφάτη, τον Νίκο Δημολά  τον Γιάννη Γεωργαντά τον Δημήτρη Ντοσκουρη.  Εγώ θα το χαρακτήριζα όλο αυτό προίκα για το μέλλον . Βλέπεις αρκετοι Έφηβοι και παιδες μας παίζουν στην αντρική μας ομάδα !ολοι για έναν και ένας για όλους . Το πρωτάθλημα δεν είναι ο σκοπός μας . Αυτό έαν έρθει καλώς θα έρθει . Το κυριότερο είναι να καταφέρουμε να πείσουμε τα παιδια να αγαπήσουν το άθλημα , να το μάθουν , να ασχοληθούν , να αποφύγουν δρόμους που οδηγούν στο σκοτάδι , και να νιώσουν κομμάτι μιας ομάδας και να ζήσουν και να βιώσουν το πόσο σημαντικό είναι να είσαι σε μια ομάδα . Μόνο με ομαδική δουλειά μπορούμε να ατενίζουμε το αύριο με αισιοδοξία . Η γενιά μας έχει χρέος απέναντι στους μικρούς να τους βοηθήσει ώστε μέσα απο την εκπαίδευση και την παιδεία να μπορέσουν αυτά τα παιδιά να σταθούν στα πόδια τους και να δημιουργήσουν. Για την ιστορία θα ήθελα να σας πω οτι οι φετινές ομάδες ειναι 35 ομάδες με ονομασίες εμπνευσμένες ακόμη και απο την επικαιρότητα . Είπαμε ΄«Πάμε να παίξουμε» τελειώνει 45χρονος προπονητής .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου