Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

Την Δευτέρα ο αν. Υπουργός Περιβάλλοντος Σ. Φάμελλος θα εγκαινιάσει το έργο του ΧΥΤΥ Φωκίδας...






   ΠεριοδείαΑν. ΥΠΕΝ, Σωκράτη Φάμελλου, στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας 

   Μετά την ολοκλήρωση της περιοδείας στην Δυτική, Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία – Θράκη, ο Αν. ΥΠΕΝ, Σωκράτης Φάμελλος θα βρίσκεται τη Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017, στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο της επίσπευσης και του ελέγχου υλοποίησης των έργων διαχείρισης στερεών αποβλήτων σε όλη τη χώρα. 



Συγκεκριμένα, ο Αν. ΥΠΕΝ θα επισκεφθεί τον ΧΥΤΥ Φωκίδας, τους ΧΥΤΑ Λαμίας, Χαλκίδας και Θήβας, ενώ το απόγευμα της Δευτέρας έχει  συγκαλέσει σύσκεψη εργασίας, στη Θήβα,  παρουσία  τοπικών και αυτοδιοικητικών φορέων, με θέμα την διαχείριση των απορριμμάτων και την πρόοδο υλοποίησης των έργων ΠΕΣΔΑ Στερεάς Ελλάδας. 

Αναλυτικά το πρόγραμμα της περιοδείας έχει ως εξής:

09:00 - Επίσκεψη στον ΧΥΤΥ Φωκίδας, εγκαίνια του νέου κυττάρου και παρακολούθηση του προγραμματισμένου έργου από το ΠΕΣΔΑ, πουπεριλαμβάνει την κατασκευή μονάδας κομποστοποίησης προδιαλεγμένου οργανικού, και πρόκειται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2017.

10:30 - Επίσκεψη στο ΧΥΤΑ Λαμίας και έλεγχος της ολοκλήρωσης των δρομολογημένων έργων, τα οποία συμπεριλαμβάνουν επέκταση 2 κυττάρων για το μεσοδιάστημα, έως την κατασκευή των έργων ολοκληρωμένης διαχείρισης. 

13:00 - Επίσκεψη στο ΧΥΤΑ Χαλκίδας και εγκαίνια 3 νέων κυττάρων

14:00 - Επίσκεψη στο ΧΥΤΑ Θήβας, εγκαίνια του νέου κυττάρου και υπογραφή σύμβασης Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων Θήβας, η οποία περιλαμβάνει μηχανική διαλογή προδιαλεγμένων & σύμμεικτων απορριμμάτων,αναερόβια ζύμωση, παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας,αερόβια ζύμωση, παραγωγή compost και συνδιαχείριση λυματολάσπης.
                                                                                                                    
16:00 –Σύσκεψη εργασίας με θέμα την διαχείριση των απορριμμάτων και την πρόοδο υλοποίησης των έργων ΠΕΣΔΑ Στερεάς Ελλάδας, στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας (Λουκά Μπέλλου 1), παρουσία του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας  και του ΠεριφερειακούΣυμβουλίου, του Πρόεδρο της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας και μελών του Δ.Σ. της ΠΕΔ, του Προέδρου του Περιφερειακού Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας και μελών του ΔΣ  του Περιφερειακού Φο.Δ.Σ.Α, της Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Λ  Α.Ε, των Φο.Δ.Σ.Α Δήμου Δομοκού, Δήμου Σκύρου, Ναυπάκτου, Νότιας Εύβοιας, Λοκρίδας , καθώς και του Δημάρχου Θηβαίων και μελών του Δ.Σ  του Δήμου Θηβαίων, και Δημάρχων και  Δ.Σ.  των υπόλοιπων Δήμων της Στερεάς Ελλάδας.

                    Βαγγελιώ Μπεμπή
                Συντονίστρια ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΦΩΚΙΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου