Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Ο διεθώς βραβευμένος πρόεδρος Διαχείρισης Κρίσεων Υγείας και υπεύθυνος Προγράμματος Υγείας της ΝΔ, Πάνος Ευσταθίου, θα πολιτευτεί στην μονοεδρική Φωκίδα...;;

 
  Ένας από τους πλέον επιφανείς συμπατριώτες μας, ο  Πάνος Ευσταθίου από το Μοναστηράκι Δωρίδας, Πρόεδρος - εκτός των άλλων - της Ελληνικής  Εταιρείας  Διαχείρισης Κρίσεων στον τομέα Υγείας  είναι ο υπεύθυνος κατάρτισης του Προγράμματος Υγείας της ΝΔ… 

 Ο νευραλγικός Τομέας Υγείας είναι το αντικείμενο στο οποίο εστιάζουν περισσότερο στην αξιωματική αντιπολίτευση, πράγμα που δικαιολογεί την προσέγγιση του Πάνου Ευσταθίου από τον Κ. Μητσοτάκη καθώς ο Δωριέας συμπατριώτης μας είναι ο πλέον ειδικός για την κατάρτιση του Προγράμματος του κόμματος.

 Άλλωστε, ο κ. Ευσταθίου ο οποίος χαίρει εκτιμήσεως για την προσφορά του στην χώρα, φαίρεται να είναι ένα από τα πρόσωπα που το κόμμα της ΝΔ προσεγγίζει για τα ψηφοδέλτια και δη για το ψηφοδέλτιο της μονοεδρικής Φωκίδας...
  
 Αν και θα μπορούσε να συμμετέχει λόγω της διεισδυτικότητάς του και της αναγνωρίσιμότητά του ακόμη και σε Επικρατείας (όπως έχει δείξει το παρελθόν) ωστόσο φαίνεται πως  άρχισε να υπάρχει κινητικότητα για την Φωκίδα από τα κεντρικά... 


   Ενδεικτικά αναφέρουμε μικρό μέρος των βιογραφικών του στοιχείων που άλλωστε αφορούν μια διεθνή επιστημονική και διπλωματική καριέρα προσφοράς και υπηρεσίας στην Πατρίδα...
 
   Αποφοίτησε από το 13ο Πειραματικό Λύκειο Αθηνών, την Ιατρική Σχολή Αθηνών και τη Στρατιωτική Ιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ειδικεύτηκε ως Ορθοπεδικός Χειρουργός στη σπονδυλική στήλη στο New York University, Orthopedic Dept. στις ΗΠΑ. 

    Υπηρέτησε στις Δυνάμεις Αλεξιπτωτιστών και Αμφίβιων Καταδρομών ως o πρώτος ιατρός–αλεξιπτωτιστής ελευθέρας πτώσης στις Ε.Δ. και ιατρός Καταδυτικής Ιατρικής. Εκπαιδεύτηκε στο Τμήμα Στρατιωτικής Ιατρικής του Ελβετικού Στρατού, σε θέματα αντιμετώπισης μαζικών απωλειών υγείας και εφαρμογής της συνθήκης της Γενεύης.
 
     Διετέλεσε Εθνικός Εκπρόσωπος στο Τμήμα Επείγουσας Ιατρικής του ΝΑΤΟ, στη Διεθνή Ένωση Στρατιωτικής Ιατρικής (ICMM) και εκπροσώπησε το Υπουργείο Υγείας στο Εarly Warning System και το Health Security Committee (H.S.C.) της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 2004 έως και το 2010. 
  
   Εκπροσώπησε το Υπουργείο Εθνικής Αμυνας στον οργανισμό του «Αθήνα 2004» για θέματα Υγειονομικού και  ως αν. Πρόεδρος του Συντονιστικού Οργανισμού Υγείας (ΣΟΤΥ) διοίκησε την Ολυμπιακή Υγειονομική Μονάδα κατά τη προετοιμασία και διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας. Τον Οκτώβριο του 2005 ορίστηκε μέλος της Ελληνικής εκπροσώπησης για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Πεκίνου (2008). 

 Έχει τιμηθεί με την ανώτερη διακρισή του ΕΕΣ το 2006 για την πρόσφορα του στους πληγέντες από το τσουνάμι στην Ινδονησία. 
 
 Διετέλεσε Διοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (Ε.Κ.ΕΠ.Υ.) από το 2004 έως και το 2010, Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής για την Πανδημία Γρίπης και της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Υγείας, καθώς και μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΕΚΑΒ.
 
Έχει οργανώσει Πανελλήνια, Βαλκανικά και Πανευρωπαϊκά Συνέδρια στο αντικείμενο της Ορθοπεδικής ειδικότητας καθώς και της αντιμετώπισης μαζικών απωλειών υγείας και πολεμικών τραυμάτων.

  • 1998-2003 αναλαμβάνει την οργάνωση των Υγειονομικών Υπηρεσιών στις περιοχές Αλβανίας (Ίδρυση Νοσοκομείου Αργυροκάστρου – εκπαίδευση Αλβανών Ιατρών στο Στρατιωτικό Νοσοκομείων Τιράνων και στο Νοσοκομείων Μαρία Τερέζα με προσωπική παραμονή και διδασκαλία στο Ισμπέρις – Τίρανα) Κοσσόβου (ίδρυση Μονάδος Υγειονομικής στην Πρίστινα 34/ΤΥΓ και στο Ουράσεβιτς – καμένα Γκλάβα )και Βοσνίας .Συνεργάζεται με τις Ε.Δ. Ρουμανίας, Τουρκίας , Βουλγαρίας για την ανταλλαγή εμπειριών στην λειτουργία Νοσοκομείων κυρίως στις πόλεις Σόφια , Βουκουρέστι και Κωνσταντινούπολη.

  • Από το 2004 έως σήμερα είναι εθνικός εκπρόσωπος του ΥΥΚΑ στην ευρωπαϊκή ένωση στην Health Security Committee και ιδρυτής του επικοινωνιακού τμήματος (communicators) εκπαιδευθείς ως Media Expert σε θέματα Υγείας στην DEMA –Δανίας .

  • Τον Σεπτέμβριο του 2005 ορίζεται μέλος της Νομοπαρασκευαστικής επιτροπής για την Βιοτρομοκρατία και Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής για την Πανδημία Γρίπης.

Από το 2005 είναι ο Διοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας ΕΚΕΠΥ με αρμοδιότητες στην διοίκηση όλων των Νοσοκομείων του ΕΣΥ Ίδρυσε το κέντρο επιχειρήσεων του ΕΚΕΠΥ και το διασύνδεσε με την MIC την Ε.Ε τον WHO το ECDC και το ΝΑΤΟ όπως και άλλες παγκόσμιες Υπηρεσίες Υγείας με υλοποίηση 80 επιχειρήσεων Υγείας επιτυχώς .
Επί δεκαετία διετέλεσε Διευθυντής της Β Ορθοπεδικής Κλινικής του 401 ΓΣΝΑ και συνεργάτης στα ΙΑΣΩ GENERAL, Λευκός σταυρός, Αθήναιον Α και Β όπως και Υγείας Μέλαθρον. Έχει λάβει την υποτροφία της COCOMAC το 1986 για νεαρούς Ορθοπεδικούς Χειρουργούς στην Ευρωπαϊκή Ένωση και δύο 1α Βραβεία για την καλύτερη ερευνητική εργασία στο 11ο και 18ο Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο των Ενόπλων Δυνάμεων.
Πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ και έως σήμερα είναι μέλος αυτού. 
 Έχει εκπονήσει τα Εθνικά Επιχειρησιακά σχέδια :
Φιλοκτήτης, Περσέας, Άρτεμις, Σώστρατος... 
Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Σπονδυλικής Στήλης, της Αμερικανικής Ακαδημίας Στρατιωτικών Ορθοπεδικών, μέλος του Κολλεγίου Ελλήνων Ορθοπεδικών, της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Αρθροσκοπήσεων Γόνατος και ιδρυτικό μέλος της Εταιρείας Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων.

  Έχει συγγράψει μεγάλο αριθμό επιστημονικών εργασιών σε Ελληνικά και Ξένα περιοδικά και επίσης έχει συμμετάσχει ως συγγραφέας σε Ορθοπαιδικές Εκδόσεις.
Έχει εκδώσει το:Mass gatherings and public health : the experience of the Athens 2004 Olympic Games / edited by Agis D. Tsouros and Panos A. Efstathiou World Health Organization, Regional Office for Europe, 2007.
Έχει οργανώσει Πανελλήνια, Βαλκανικά και Πανευρωπαϊκά Συνέδρια στο γνωστικό αντικείμενο της Ορθοπεδικής ειδικότητας καθώς και αντιμετώπισης μαζικών απωλειών υγείας-πολεμικών τραυμάτων...






21 σχόλια:

  1. απο γιατρους και δικηγορους στην φωκιδα χορτασαμε..απο κοντα ερχονται και οι μηχανικοι..αποτελεσμα ομως μηδεν στο πηλικον !!!
    μας μεινανε μονο οι λογισταδες...διαφορετικα δεν μενει τιποτα αλλο εκτος απο κανενα.. αποστρατο γαλονα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντως ο Ευσταθίου φαίνεται ότι είναι άξιος και όχι καρεκλοκένταυρος και δεν προβάλει σαν προσόν του την παρουσία του σε λαϊκά πανηγύρια στα γύρω χωριά,όπως κάποιοι άλλοι συνυποψήφιοί του.

      Διαγραφή
    2. Απόστρατο γαλονά??...το βιογραφικό του το διάβασες...μακάρι οι υπόλοιποι υποψήφιοι να είχαν το 1/5 της κατάρτισης του Ευσταθίου...μη πετάμε κουβέντες στον αερα!!!

      Διαγραφή
  2. Ένας έμπειρος άνθρωπος για τις δύσκολες εποχές που διανύουμε. Καλη επιτυχία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γράψατε ότι "Ενδεικτικά αναφέρουμε μικρό μέρος των βιογραφικών του στοιχείων".Δηλαδή ολόκληρο το βιογραφικό του τι να φανταστώ ότι θα περιέχει?? Τι άλλες γνώσεις και δραστηριότητες έχει?? Μακάρι να έχουμε τέτοιους βουλευτές !!! Να τον παρακαλέσουν πρέπει για να ανακατευτεί με την πολιτική........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Eπιτέλους οι άριστοι και όχι οι αρεστοί στη πολιτική. Η Φωκίδα ανοίγει το δρόμο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το να αποτελείς παράδειγμα αξιοσύνης θα πρέπει να αποτελέσει το προσκλητήριο σε όλους τους ενεργούς πολίτες που θέλουν μια αλλαγή για εκείνους και τα παιδιά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ευσταθίου, Μαντούβαλος ή Χαλιορής θα γίνει σφαγή για μια θέση στο ψηφοδέλτιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο πιο ιδανικός γνώστης σε θέματα διαχείρισης κρίσεων υγείας!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χαίρει της συμπάθειας..της εκτιμησεις ...και της στηριξεις προς το πρόσωπό του και από το μέλος της επιτροπής υγείας της Ν.Δ. κ. Καππο...????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χαίρει της συμπάθειας..της εκτιμησεις ...και της στηριξεις προς το πρόσωπό του και από το μέλος της επιτροπής υγείας της Ν.Δ. κ. Καππο...????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εξαίρετος ιατρός, με πίστη προς την πατρίδα μας, πολυπράγμων και το πιο σημαντικό εξαίρετος γνώστης πολλών κρατικών μηχανισμών (όχι μόνο του συστήματος υγείας). Μπορεί να βοηθήσει ποικιλοτρόπως τους πολίτες της χώρας μας από οποιαδήποτε θέση αναλάβει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. δεν αρκει απλα να εχεις σχεδια για να αντιμετωπισεις μια κριση και ειδικα κριση στην υγεια .θα πρεπει να εχεις την δυναμη την ευφυια την τολμη την ευελιξια να τα πραγματοποιησεις και προπαντος την αμεσοτητα και εξυπναδα την ευστροφια ..ολα αυτα χαρακτηριζουν τον Κο Ευσταθιου .χρειαζονται ολκληρες σελιδες να περιγραψεις και να αναφερεις τα προσοντα του .απο τους πιο εξυπνους και διορατικους ανθρωπους που εχω γνωρισει .η γνωριμια μαζι του σε βοηθαει να ανεβαινεις στα επιπεδα σκεψης ..και οχι μονο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αυτός ο κ.Κάππος που γράφει ο κύριος ή η κυρία, έχει τα προσόντα να αξιολογήσει τον κ.Ευσταθίου ?? Τι εννοεί με τη λέξη συμπάθεια?? Πρέπει να είναι αρεστός και όχι άριστος κάποιος για να προσφέρει τις ικανότητές του στον τόπο του ??? Αυτά μας έχουν καταστρέψει !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αποτελεί τιμή για μένα να μιλήσω για τον κ.Ευσταθίου.
    Κατά την διάρκεια της συνεργασίας μας γνώρισα τι θα πεί να διοικείς ,να οργανώνεις, να συντονίζεις μια ομάδα .Είναι ο άνθρωπος που ξέρει να παίρνει το καλύτερο από τους συνεργάτες του , να δίνουν το μέγιστο και ταυτόχρονα να είναι έτοιμοι να δώσουν και άλλο.
    Ο τρόπος αντιμετώπισης μιας κρίσης είναι τόσο καλά συντονισμένος που φαντάζει εύκολος ,απλός αλλά υπάρχει πάντα ένα πολύ καλά προετοιμασμένο σχέδιο για κάθε περίσταση δοκιμασμένο και ελεγμένο.
    Η ικανότητα του κ.Ευσταθίου να κερδίζει τους συνεργάτες του,το ακροατήριο,τους συνομιλητές του είναι μοναδικός.
    Νιώθω μεγάλη τιμή και χαρά που γνώρισα και συνεργάστηκα με τον κ.Ευσταθίου.
    Εύχομαι κάθε έπιτυχία σε ότι διαλέξει στη ζωή του.
    Γλύκα Βλαχογιάννη
    Διευθύντρια ΜΕΘ
    ΓΝΘ Άγιος Δημήτριος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, ο 53χρονος Αθανάσιος Μπαλασάκης γνωστός στην εγκληματική οργάνωση ως «Σάκης» ήταν υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής με τον συνδυασμό «Ανατροπή στην Αττική» του Πέτρου Μαντούβαλου (φωτο) που έλαβε 32.478 ψήφους (2%) στις περιφερειακές εκλογές του 2014, με αποτέλεσμα να εκλεγεί περιφερειακός σύμβουλος μόνο ο επικεφαλής του. Να σημειωθεί ότι ο συνταξιούχος αστυνομικός διαφεύγει, όπως και ένας Αλβανός και ένας Τούρκος, τη σύλληψη. Και οι τρεις κατηγορούνται για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών και για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. εντος μνημονιου θα ειναι. το ιδιο εργο θα δουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Σημασία έχει να γίνουν όσο το δυνατό γρηγορότερα οι εκλογές να φύγει η Κυβέρνηση των άχρηστων κι επικίνδυνων που καταστρέφει τη χώρα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μακάρι όλοι οι υποψήφιοι βουλευτές να είχαν τις απαιτούμενες γνώσεις και την ευστροφία του κ.Ευσταθίου. Προφανώς ο κ.Μητσοτάκης έχει πολύ καλό δίκτυο πληροφόρησης και φροντίζει να στήσει από την αρχή με δυνατούς παίχτες την ομάδα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ο ΚΑΛΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΥΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΡΟΣΟΝΤΑ..ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΤΥΧΙΟ.
    ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΧΤΥΠΑΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ,ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΤΟΥ.
    ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΙ ΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΧΙ ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΠΙΕΖΟΥΝ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ.
    ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ?????
    ΑΝΤΕ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΠΡΗΞΑΤΕ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή