Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ: ο Δήμαρχος δίνει τα χρήματα των πολιτών στους "φτωχούληδες" του ΦΟΡΟΥΜ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ για να σχεδιάσουν την εξαθλίωσή μας...


   Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ

    ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ ΘΑ ΣΧΕΔΙΑΣΟΥΝ ΤΟΝ ΣΦΑΓΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ. 


Στις 2 με 5 Μαρτίου ξεκινάει στους Δελφούς το 2ο οικονομικό Φόρουμ που συνδιοργανώνει ο Δήμος Δελφών με «μεγάλη χαρά και περηφάνια, ανεβάζοντας έτσι τους Δελφούς στο ύψος του Νταβός» όπως είπε ο κ. Δήμαρχος.  (Στην πόλη της Ελβετίας Νταβός κάθε Ιανουάριο, όπως και φέτος, μαζεύονται  μεγάλοι επιχειρηματίες και πολιτικοί ηγέτες από ολόκληρο τον πλανήτη για να συζητήσουν με τι τρόπους θα συνεχίζεται -και πολλαπλασιάζεται- η κερδοφορία των επιχειρήσεων).
    Για το λόγο αυτό η πλειοψηφία των δημ. συμβούλων ψήφισαν να βγούν από τα ταμεία του Δήμου 6.500 ευρώ για την φιλοξενία των συνέδρων.
   Δημοσιοποιούμε την τοποθέτησή μας στο Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα.
 
Καλά κάνετε και αισθάνεστε  περήφανος κ. Δήμαρχε που ο Δήμος είναι συνδιοργανωτής στο Φόρουμ, και ακόμη καλύτερα να αισθάνεστε που δίνει ο Δήμος 6.500 ευρώ για τη φιλοξενία των προσωπικοτήτων!!! Βλέπεται όλοι αυτοί είναι πένητες, φτωχοί, απόκληροι της κοινωνίας και πρέπει να συνδράμουμε γι αυτό! Στο γεύμα θα πάνε με την κάρτα σίτισης και φεύγοντας θα πάρουν και το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης!
   Για να σοβαρευθούμε. Θα βγάλουμε χρήματα των συμπολιτών μας για να φιλοξενήσουμε τα ΑΦΕΝΤΙΚΑ (τραπεζίτες, βιομήχανους, εφοπλιστές, μεγαλεμπόρους, στελέχη πολυεθνικών, καθηγητές οικονομικών που διδάσκουν πως πρέπει να πεινάει ο λαός) αλλά και τους υπαλλήλους των αφεντικών, αυτούς που κάνουν τη βρώμικη δουλειά, που νομοθετούν τη φτώχεια και την πείνα;
Και ποιοι είναι αυτοί; Το πατριωτάκι μας ο γνωστός Λ.Παπαδήμος, που τον βάλανε όλοι οι προηγούμενοι στον πρωθυπουργικό θώκο για να «σώσει» τη χώρα και να καταστρέψει εμάς, το λαό. Θα είναι ακόμη ο Πάγκαλος (ο μαζί τα φάγαμε), ο γνωστός Παπακωνσταντίνου (με το USB), ο κ. λεφτά υπάρχουν Παπανδρέου, ο Βενιζέλος, ο Κατρούγκαλος, ο Στουρνάρας, ο Σημίτης, ο  Κυρ. Μητσοτάκης, ο Προβόπουλος, και πολλά ακόμη λουλούδια του πολιτικού μας συστήματος.
   Ρωτάω λοιπόν. Είναι δυνατόν από όλον αυτόν τον εσμό να βρεθεί κάποιος να ψελλίσει για τους μισθούς ή τις συντάξεις; Όχι βέβαια! Για το πώς θα συνεχίσουν να βγάζουν χρήματα μέσα στην κρίση και οι αφέντες και οι υπάλληλοι τους θα συζητήσουν. Αυτό κάνανε όλοι αυτοί ανεξαιρέτως τα διαστήματα που κυβέρνησαν. Ένα Νταβός είναι που δεν προοιωνίζει τίποτα καλό  για τα φτωχά λαϊκά στρώματα ακόμη και για την ίδια την τοπική διοίκηση γιατί σε κάτι τέτοια φόρουμ παίρνονται οι αποφάσεις για περικοπές στην αυτοδιοίκηση, για περικοπές στις δημόσιες δαπάνες όπως για παράδειγμα στο Νοσοκομείο, για ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, για το βάθεμα της φτώχειας.
   
   Διαβάζοντας μερικά από τα θέματα  και το πρόγραμμα εργασιών, τα σημειώνουμε, για να αντιληφθούν οι δημότες που θα πάνε τα δικά τους χρήματα. Αυτά που βρέξει χιονίσει παίρνει ο Δήμος είτε ως δημοτικά τέλη από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ είτε ως ανταποδοτικά.
“•    Οι νέες στρατηγικές για την Οικονομική Ανάπτυξη και τη δημιουργία πλούτου (!!!)
•    Η επιτάχυνση των Μεταρρυθμίσεων (!!!)
•    Οι νέες στρατηγικές ισορροπίες στη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου  και οι εντάσεις
     στην  περιοχή  (!!!)   
•    Ο κλάδος της Ενέργειας στη περιοχή - οι προκλήσεις και οι προοπτικές,
•    Τα θέματα του Χρέους σε σχέση με την Ανάπτυξη. 
 
Άλλα «αφεντικά» που θα συμμετέχουν καθώς  και οι πολιτικοί τους υπάλληλοι!
Θεόδωρος Φέσσας (Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών-ΣΕΒ), Αθανάσιος Σαββάκης (Πρόεδρος Συνδέσμου Bιομηχανιών Βορείου Ελλάδος), ο Επίτροπος Οικονομικών της ΕΕ, Π. Μοσκοβισί, Andre Calatzopoulos (Διευθύνων Σύμβουλος, Philip Morris),Τάσος Γιαννίτσης (πρώην υπουργός Εργασίας 2000-1),Παναγιώτης Θωμόπουλος (Πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος), Ιωάννης Σαρακάκης VOLVO, Nicholas Logothetis (Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος του Concordia Summit,), Nikos Mouyaris (Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Μana
 
Products στη Νέα Υόρκη), Ντόρα Μπακογιάννη (πρώην υπουργός εξωτερικών), George Papadopoulos (Σύμβουλος σε θέματα εξωτερικής πολιτικής του νέου προέδρου των ΗΠΑ), Στέργιος Πιτσιόρλας (Υφυπουργός Οικον. & Ανάπτυξης), Γκίκας Χαρδούβελης (πρώην υπουργός οικονομικών), Νίκος Χριστοδουλάκης (πρώην υπουργός Οικονομίας), Στρατηγός Charles F. Wald (Αντιπρόεδρος της εταιρείας Deloitte Services, ΗΠΑ), Thomas Wieser (Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων), Deborah L. Wince-Smith (Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας των ΗΠΑ)… και λοιποί σωτήρες του λαού μας.
 
Μερικοί... ΧΟΡΗΓΟΙ !!!
  • - ΙΜΕRYS (!!!)
  • - ELMIN ΒΩΞΙΤΕΣ (!!!)
  • - Libra Group.
     Η εταιρεία αυτή κάνει έρευνες για τις αποδοχές και τις παροχές εργαζομένων σε διάφορες επιχειρήσεις και προτείνει μέτρα περικοπών ώστε να γίνουν ανταγωνιστικές έναντι των ανταγωνιστών τους!!!
    Γράφει ανάμεσα στα άλλα η ιστοσελίδα τους
        Οι έρευνες αποδοχών και παροχών μπορούν να βοηθήσουν τις εταιρείες να:
  • λάβουν την κατάλληλη πληροφόρηση σχετικά με τις σύγχρονες τάσεις της Ελληνικής αγοράς και να ανταποκριθούν άμεσα στις αλλαγές του επιχειρηματικού περιβάλλοντος. 
  • καθορίσουν την πολιτική αυξήσεων τακτικών αποδοχών του προσωπικού τους.
  • συγκρίνουν τις πολιτικές αμοιβών και παροχών τους με αυτές των κύριων ανταγωνιστών τους. 
  • σχεδιάσουν και να ανανεώσουν τη μισθολογική δομή της εταιρείας. 
  • τοποθετηθούν στην αγορά ως «εργοδότης επιλογής» σχετικά με τις αμοιβές και παροχές. 
  • υποστηρίξουν τις πρωτοβουλίες στη Γενική Διεύθυνση και να «μάθουν» την εταιρεία να προσαρμόζεται στις αλλαγές των εξωτερικών συνθηκών. 
 
...και ανάμεσα σε όλους αυτούς, τους πραγματικούς εχθρούς του εργαζόμενου στα μεταλλεία, του υπάλληλου και εργάτη, του συνταξιούχου και του ελεύθερου επαγγελματία και ο Δήμαρχος με το επιτελείο του να αποτελούν κερασάκι στην τούρτα που θα κόψουν για τον ενταφιασμό των δικαιωμάτων του φτωχού λαού.
 Η δημοτική αρχή δεν τρέφει αυταπάτες ότι κάτι καλό θα βγάλει το φόρουμ. Το στηρίζει συνειδητά μιας και στηρίζει την πολιτική ΟΛΩΝ των εκάστοτε κυβερνώντων. Εξ άλλου αυτό δείχνει και η συμμετοχή των αδελφωμένων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ του ΠΑΣΟΚ, πιο πάνω «αντιπάλων», μπροστά στην παρουσία των μεγάλων «αφεντικών»!
   Το ίδιο το φόρουμ, οι καλεσμένοι, οι χορηγοί, οι ομιλητές σε ένα συνηγορούν. Πως θα συνεχιστεί η εκμετάλλευση σε βάρος του λαού, πώς θα εξαπλωθεί η φτώχεια, πως θα τσακιστούν δικαιώματα, πως και πόσο θα πληρώσουν τη «νύφη» οι εργαζόμενοι, οι μικροί επαγγελματίες, οι αγρότες, η νεολαία μας.
   Ζητούμενο από όλη αυτή τη διαδικασία πόσα περισσότερα και με τι τρόπο θα βγάλει το μεγάλο κεφάλαιο!!!
Εξ άλλου, όπως διαβάζουμε στο πρόγραμμαΗ σύνοδος θα κλείσει την Κυριακή το μεσημέρι με μια μεγάλη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με νέους Επιχειρηματικούς Ηγέτες (!!!), οι οποίοι θα δώσουν το δικό τους αφήγημα για την ανάπτυξη της Ελλάδας και της ευρύτερης περιοχής.”...
 

1 σχόλιο:

  1. ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΗΜΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΘΕΙ ΟΛΕΣ ΟΙ..ΠΑΤΣΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή