Ατενίζοντας το καμμένο δελφικό τοπίο του κόσμου...

Ατενίζοντας το καμμένο δελφικό τοπίο του κόσμου...
Ατενίζοντας το καμμένο δελφικό τοπίο του κόσμου...

Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2017

Εντάσσει και τον Δήμο Δελφών στα αντισταθμιστικά του Μόρνου ο Κωστοπαναγιώτου...!!Συνάντηση Κωστοπαναγιώτου - Σκουρλέτη 
στο Υπουργείο Εσωτερικών...Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 31/01/2017, στις 14.00, συνάντηση στο Υπουργείο Εσωτερικών με τον Υπουργό κ. Σκουρλέτη και τον Βουλευτή του νομού Ηλία Κωστοπαναγιώτου. 
 Στην συνάντηση αναλύθηκαν όλα τα φλέγοντα θέματα του νομού Φωκίδας, τα οποία παρέμεναν στο συρτάρι για τουλάχιστον 30 χρόνια. Συγκεκριμένα,

Αναζητήθηκαν λύσεις στο θέμα των αντισταθμιστικών του Μόρνου όπου ο Βουλευτής εισηγήθηκε, με συγκεκριμένα επιχειρήματα, να ενταχθούν στην συγκεκριμένη ρύθμιση και οι δύο δήμοι του νομού, Δ. Δελφών και Δ. Δωρίδας. Σημειώθηκε από τον Υπουργό ότι θα υπάρξει άμεση συνέργεια με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ.Σπίρτζη, ώστε να δρομολογηθεί άμεσα το πάγιο και δίκαιο αυτό αίτημα των πολιτών του νομού.

Το δεύτερο θέμα που συζητήθηκε ήταν η μετονομασία του Λιμενικού Ταμείου Φωκίδας σε Λιμενικό Ταμείο Δήμου Δελφών με έδρα την Ιτέα και ταυτόχρονη διατήρηση του Λιμενικού Ταμείου Γαλαξιδίου, ανάγκη που προκύπτει λόγω της ίδρυσης του Λ.Τ.Δ.Δωρίδας. Για το συγκεκριμένο θέμα υπήρξε άμεση δέσμευση του Υπουργού για το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα σε συνεργασία με το Υπουργείο Ναυτιλίας.

Με αφορμή την παραπάνω συζήτηση για την ίδρυση του Λ.Τ.Δ.Δελφών έγινε αναφορά στο θέμα του Καλλικράτη και στον τρόπο που αυτός ο νέος σχεδιασμός επηρεάζει το νομό της Φωκίδας.

Επιπλέον, ο Βουλευτής ενημέρωσε τον Υπουργό κ Σκουρλέτη για την Υπουργική Απόφαση που εκκρεμεί και που θα προσθέτει στους ενδιαφερόμενους για τις προκηρύξεις ΑΣΕΠ και ΟΑΕΔ τα μόρια της εντοπιότητας, όπου ο Υπουργός δεσμεύτηκε για την άμεση διόρθωση της παράληψης που υπήρξε τα τελευταία χρόνια και αφορά και άλλους νομούς της χώρας.

Τέλος, ο Υπουργός αναφέρθηκε και στις ενέργειες που προτίθεται να κάνει σχετικά με τους Δήμους οι οποίοι δεν ανανεώνουν τις συμβάσεις στον τόσο ευαίσθητο τομέα της καθαριότητας.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου