Ατενίζοντας το καμμένο δελφικό τοπίο του κόσμου...

Ατενίζοντας το καμμένο δελφικό τοπίο του κόσμου...
Ατενίζοντας το καμμένο δελφικό τοπίο του κόσμου...

Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2016

Μιχάλης Ηλιάδης: Η Ελλάδα στην πορεία της ολοσχερούς καταστροφής...


Αποτέλεσμα εικόνας για μιχάλης ηλιάδης

   Οι μαριονέτες του πολιτικού συστήματος συνεχίζουν να παίζουν το έργο που σκηνοθέτησαν οι κοσμοκράτορες του κόσμου τούτου, η παγκοσμίως ηγεμονεύσα Νέα Τάξη Πραγμάτων. Το σενάριο ξετυλίγεται σύμφωνα με το σχέδιό τους, από τη στιγμή που δεν υπάρχει ουσιαστική αντίδραση από τον Ελληνικό λαό. Η πορεία μας λοιπόν είναι προδιαγεγραμμένη. Ιδιαιτέρως μετά την Μεταπολίτευση παρατηρείται συρρίκνωση της οντότητας του Ελληνισμού, εδαφική, πνευματική, οικονομική.

Η πολιτική αλητεία οδηγεί την Πατρίδα μας στην καταστροφή, με αντάλλαγμα την εξουσία και το χρήμα, ανεξαρτήτως χρώματος και ιδεολογίας. Άλλωστε τα κλισέ «δεξιά» και «αριστερά» ουσιαστικά ανήκουν στο παρελθόν και μόνο διχαστικά και ολέθρια λειτούργησαν για το λαό μας. Τους όποιους έντιμους τους αποβάλλει το σάπιο σύστημα της διαπλοκής, των Μέσων Ενημέρωσης, της οικονομικής ελίτ και των πολιτικών τζακιών.
Δεν είναι μόνο η προπαγάνδα συστηματική και συνεχής, τόσο υπέρ της «Ευρωπαϊκής πορεία της Χώρας και του Ευρώ», όσο και η δαιμονοποίηση κάθε αντίθετης άποψης. Διαρκής και σχεδιασμένος είναι και ο αποκλεισμός από τα Μέσα Ενημέρωσης Πανελλήνιας εμβέλειας, κάθε αντίθετης επιχειρηματολογίας. Ακούτε ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι μας έσωσαν. Δε θα ακούσετε όμως στα προαναφερθέντα μέσα, ότι 238 δις € δόθηκαν στις τράπεζες (http://www.koinwnia.com/2010-01-14-18-06-37/2010-02-10-16-11-27/economy/880-giati-katerreuse-h-ellhnikh-oikonomia) και 60 δις € πληρώσαμε για τόκους στους δανειστές από την εφαρμογή των μνημονίων μέχρι σήμερα και γι’ αυτό η Ελλάδα χρεοκόπησε. Γιατί δανειστήκαμε περίπου 237 δις €, ενώ οι κραιπάλες και η διασπάθιση του Δημοσίου χρήματος από το Ελληνικό πολιτικό σύστημα στο παρελθόν υπολογίζονται σε 60-65 δις €.
Εδώ και καιρό όμως αξιωματούχοι του ΔΝΤ και οικονομολόγοι από όλο τον κόσμο έρχονται να πουν την αλήθεια. Ο κ. OlivierBlanchard για παράδειγμα, πρώην επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ, αναφέρεται στην Ελληνική τραγωδία και εξηγεί ότι η εφαρμογή των προγραμμάτων διάσωσης: α). υπηρέτησε μόνο την αύξηση του χρέους και απαιτούσε υπερβολική δημοσιονομική προσαρμογή, β). η χρηματοδότησή τους χρησιμοποιήθηκε για την αποπληρωμή των ξένων τραπεζών, γ). εφάρμοσε δομικές μεταρρυθμίσεις που «σκότωναν» την ανάπτυξη και αυτές οδήγησαν τη Χώρα σε βαθειά οικονομική ύφεση (OlivierBlanchard, “Greece: PastCriticsandthePathForward”, IMFdirect, July 20, 2015).
Αυτές οι αλήθειες όμως δεν ακούγονται. Απεναντίας κοροϊδεύουν τον Ελληνικό λαό ότι έρχεται η ανάπτυξη. Από το 2011 οι πολιτικοί που βρίσκονται κάθε φορά στην εξουσία την προαναγγέλουν και την «περιμένουν».
Φτάσαμε στο τέλος του 2016, η πραγματικότητα είναι απελπιστική. Παρατηρήστε την κατάσταση στην Υγεία, στην Πρόνοια και στην Εκπαίδευση. Αναλογιστείτε τον αφανισμό της Ελλάδος που έρχεται, μιας και οι γεννήσεις μειώνονται δραματικά, ενώ 600.000 Έλληνες μετανάστευσαν, εκ των οποίων 450.000 νέοι επιστήμονες. Παρατηρήστε το συνεχές κλείσιμο των επιχειρήσεων, την τεράστια ανεργία, τις αυτοκτονίες…
Αυτά είναι τα επακόλουθα της «σωτηρίας» μας, όπως αποκαλεί το πολιτικό σύστημα το γεγονός της παραμονής μας στην Ευρωζώνη και του απαραίτητου, κατ’ αυτούς, δανεισμού μας.
Τι άραγε περιμένουμε ακόμη; Τίποτε διαφορετικό από τη συνέχιση της Νεοφιλελεύθερης σκληρής λιτότητας. Η προβλεπόμενη μείωση όλων των συντάξεων έως το 2019 κατά 8,2 δις € (Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έκθεση αριθμ. 141/16-2016), πιθανότατα θα είναι ακόμα μεγαλύτερη, μιας και η οικονομία συνεχίζει να καταρρέει. Τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν σήμερα συνολικό έλλειμμα 17 δις €. Το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2017 προβλέπει 2,6 δις € νέους φόρους. Ισχυρίζονται μάλιστα ότι θα έχουμε και κάποιο πρωτογενές πλεόνασμα. Όμως επειδή στο πρωτογενές πλεόνασμα δεν συμπεριλαμβάνονται οι τόκοι που καταβάλλει η Χώρα, ακόμα και αν επαληθευτούν οι προβλέψεις της κυβέρνησης, υπάρχει έλλειμμα 4,5 δις € -σύμφωνα πάντα με το προσχέδιο του προϋπολογισμού – πουθα καλυφθεί, είτε με νέο δανεισμό(;), είτε με την πώληση Δημόσιας περιουσίας. Άλλωστε, αυτή είναι η στάση των δανειστών σε όλη αυτή την καταστροφή. Προχωρήστε τις μεταρρυθμίσεις λένε και συγκεκριμένα εκποιήστε τη Δημόσια περιουσία. Αυτός είναι ο βασικός τους στόχος, να πουληθεί ολόκληρη η δημόσια περιουσία και οι υποδομές της Χώρας. Άλλωστε, ο θεμέλιος λίθος του νέου προγράμματος, - “thecornerstone” όπως ακριβώς το αναφέρει το έγγραφο του Eurogroup (14-8-2015) – το οποίο υπέγραψαν ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙ στις 30-7-2015, είναι οι ιδιωτικοποιήσεις.
Η Ελλάδα και παλαιότερα είχε πάρει δάνεια με υποθήκευση Δημόσιας περιουσίας, είχε μάλιστα υποθηκευθεί ακόμα και ο ελαιώνας της Άμφισσας(1927), ποτέ όμως δεν έγινε κατάσχεση της Δημόσιας περιουσίας λόγω των δανείων. Τώρα πουλιούνται τα πάντα, νερό, ηλεκτρικό ρεύμα, τηλεπικοινωνίες, δρόμοι, αεροδρόμια, λιμάνια και πρωτοστατεί σε αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ, και γίνεται φανερό πλέον γιατί τον έφεραν στην εξουσία. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η Ν.Δ. για ό,τι δεν θα «καταφέρει» μέχρι τότε ο ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή θα έρθει για να συνεχίσει να καταστρέφει  εκεί που θα σταματήσουν οι σημερινοί.
Η καταστροφή όμως που έχει επιφέρει το πολιτικό σύστημα δεν είναι μόνο οικονομική. Σκεφτείτε ότι τα νησιά μας του Ανατολικού Αιγαίου έχουν μετατραπεί σε αποθήκες δεκάδων χιλιάδων ψυχών, προσφύγων και κυρίως οικονομικών λαθρομεταναστών. Αναλογιστείτε την ανασφάλεια που νιώθουν οι ακρίτες μας εκεί. Παρατηρήστε τον ανοικτό πόλεμο εναντίον της Ορθόδοξης ιδιοπροσωπείας των Ελλήνων και της Ιστορίας μας, δηλαδή εναντίον του πολιτισμού μας, μιας και πολιτισμός (από το πόλις) σημαίνει τον τρόπο ζωής. Αναλογιστείτε τους εθνικούς κινδύνους, καθώς η Πατρίδα μας με εξασθενημένη την άμυνα δέχεται ευθείες απειλές, κυρίως από την Τουρκία, αλλά και από την Αλβανία.
Άραγε ως πότε ο Ελληνικός λαός θα παραμένει κομπάρσος στο έργο της καταστροφής της Πατρίδας μας; Γιατί λύση υπάρχει. Λύση υπάρχει αν ο λαός μας αντιληφθεί την κρισιμότητα της κατάστασης και συνειδητοποιήσει ότι δεν πρέπει να περιμένει τίποτα από το υπάρχον πολιτικό σύστημα, παρά την ανακύκλωση της «ακαθαρσίας». Αν σταματήσει να εμπιστεύεται τους πολιτικούς, θαμώνες των μασωνικών στοών και λεσχών. Αν αναλογιστεί την Ιστορία και τα ιδανικά των πατέρων μας που κράτησαν τον τόπο τούτο ελεύθερο από κάθε μορφής δυνάστες. Αν καταλάβει ότι η κρίση έγινε και οικονομική, γιατί προϋπήρξε πνευματική και ηθική.
Όσον αφορά δε στη δυσκολία επιβίωσης που αντιμετωπίζουν οι πολίτες της Χώρας, ας γίνει συνείδηση όλων ότι: τα χρήματα θα λιγοστεύουν συνεχώς στην Ελλάδα διότι η Χώρα δεν παράγει Ευρώ και τα υπάρχοντα μειώνονται συνεχώς μέσω των μέτρων λιτότητας και των οφειλών των δανείων που βγαίνουν εκτός συνόρων. Επειδή λοιπόν η προσφορά του χρήματος αποτελεί θεμελιώδη συντελεστή της οικονομικής ανάπτυξης, η Ελλάδα θα συνεχίσει να βουλιάζει στην ύφεση και οι Έλληνες στην προγραμματισμένη εξαθλίωση μέχρι να οδηγηθεί η Χώρα εκεί που θέλει η Παγκόσμια Νέα Τάξη.
Η ΚΟΙΝΩΝΙΑσας καλεί σε μία ριζική ανατροπή του πολιτικού συστήματος και της καταστροφικής πορείας. Σε διαφορετική περίπτωση μόνο εξωτερικά γεγονότα μπορούν να  σταματήσουν την διαδρομή μας προς τον καθολικό μαρασμό.
Πολιτική Παράταξη ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Μιχαήλ Ε. Ηλιάδης
Μέλος της τριμελούς διοίκησης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου