Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Αποκλειστική συνέντευξη του Μάνου Κόνσολα... ο βουλευτής που έστειλε ο Κ. Μητσοτάκης στην Φωκίδα!



    Δεν είναι η πρώτη φορά που ο βουλευτής Δωδεκαννήσου επισκέπτεται την Φωκίδα και αυτό τον τιμά και ως πολιτικό... πολύ περισσότερο που οι κατά καιρούς επισκέψεις του  έχουν πραγματοποιηθεί με διαφορετικές ηγεσίες και σε περιόδους δύσκολες για το κόμμα.
 Πανεπιστημιακός, ερευνητής, νέος, δραστήριος, αποτελεσματικός, επανεκλέξιμος και πάνω απ όλα ενωτικός,  ο πολιτικός που έστειλε στην Φωκίδα ο αρχηγός της ΝΔ, άφησε για άλλη μια φορά τις καλύτερες εντυπώσεις σε μια περιοχή και σε μια συγκυρία που η κομματική βάση το έχει απόλυτη ανάγκη. Η μονοεδρική Φωκίδα δεν έχει τα τελευταία χρόνια την πολυτέλεια της υγιούς πολιτικής εκπροσώπησης σε αυτό που άλλοτε τη χαρακτήριζε ως γαλάζιο κάστρο της δημοκρατικής παράταξης...
  Το ήθος και η αξιοπρέπεια αιτιολογούν τον πολιτικό πολιτισμό του Μάνου Κόνσολα και αν το ζητούμενο είναι η εμπιστοσύνη του κόσμου, οι πολίτες ανταποκρίνονται στην αμεσότητα και στην εντιμότητά του. Αν ο αρχηγός της ΝΔ σηκώνει σημαία την "Αλήθεια" και την "πολιτική αξιοπρέπεια" δεν μπορούμε να φανταστούμε απεσταλμένο με περισσότερο εκπεφρασμένη την αξιοπιστία του πολιτικού μα κυρίως του προσώπου! 
 Ακολούθησε με συνέπεια το τοπικό πρόγραμμα αν και υπήρχε δυνατότητα "στρατηγικών" συναντήσεων και δέχθηκε με την ίδια αξιοπρέπεια την παράβλεψη της καθιερωμένης -πάντα- συνέντευξης τύπου, για την οποία άλλωστε μας απαντά...



   1.Ερώτηση:

  Κύριε Κόνσολα ευχαριστούμε που ήλθατε στην Φωκίδα, απεσταλμένος του Κ. Μητσοτάκη, στα πλαίσια της επικοινωνίας που σχεδιάζει ο πολιτικός σας φορέας με τους πολίτες… 
  Είναι γεγονός ότι τα κόμματα έχουν χάσει την επαφή τους με την κοινωνία. Εσείς κ. βουλευτά είστε ιδιαίτερα επικοινωνιακή προσωπικότητα, εικάζουμε και λόγω της πανεπιστημιακής σας κουλτούρας αλλά και των πολιτικών σας αρμοδιοτήτων. Θα περίμενε κανείς εδώ στην μονοεδρική Φωκίδα όπου η καχυποψία για το πολιτικό σύστημα είναι μεγάλη να έρθετε – καλοί και οι φορείς οπωσδήποτε - σε άμεση επαφή με τον κόσμο! Όχι μόνο αυτό απουσίαζε από το πρόγραμμά σας αλλά ούτε συνέντευξη τύπου δεν δώσατε! Γιατί; 


 Απάντηση:

 Η επίσκεψη μου στη Φωκίδα, κα. Τσακίρη, ήταν μονοήμερη, λόγω και των πολλαπλών κοινοβουλευτικών μας υποχρεώσεων. Μακάρι να είχαμε τη δυνατότητα να επεκτείνουμε χρονικά την παρουσία μας στην περιοχή, κάτι που είναι πολύ πιθανό να γίνει στο άμεσο μέλλον.
Προσωπικά, ήρθα σε επαφή με πολίτες, συζήτησα μαζί τους. Επισκεφθήκαμε επιχειρήσεις, γίναμε κοινωνοί της αγωνίας του επιχειρηματικού κόσμου.
Η Νέα Δημοκρατία δεν φοβάται το διάλογο με τους πολίτες και την κοινωνία, δεν είμαστε εμείς αυτοί που χαϊδέψαμε αυτιά, δεν υποσχεθήκαμε τα πάντα στους πάντες, δεν υποκύψαμε στις σειρήνες του λαϊκισμού. Η επόμενη μέρα απαιτεί αυτογνωσία από όλους μας και κυρίως από την κοινωνία που πρέπει να γνωρίζει όλη την αλήθεια, να γνωρίζει τις δεσμεύσεις αλλά και το σχέδιο μας.
Σε ό, τι αφορά στη συνέντευξη τύπου, αντιλαμβάνεστε φαντάζομαι και από την προσωπική μας επαφή ότι σέβομαι τα ΜΜΕ και δεν φοβάμαι να απαντήσω σε ερωτήσεις, όσο αιχμηρές και αν είναι. Ενδεχομένως, θα έπρεπε να γίνει συνέντευξη τύπου αλλά δεν είναι δική μου ευθύνη η διοργάνωσή της.

 Ερώτηση:

2. Πώς είδατε την Φωκίδα; Πώς εκτιμάτε πολιτικά  το γεγονός πως  επανειλημμένως δεν υπάρχει πολιτική εκπροσώπηση στο Νομό; Εσείς σαν ΝΔ τι σκέφτεστε να κάνετε για την μονοεδρική;

 Απάντηση:

Η Φωκίδα διαθέτει συγκριτικά πλεονεκτήματα, ένα μοναδικό ιστορικό και πολιτιστικό κεφάλαιο που δεν έχει αξιοποιηθεί και αναδειχθεί για να στηρίξει την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της περιοχής.
Θα σας έλεγα, επίσης, ότι υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης ήπιων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων γύρω από τη λίμνη του Μόρνου.
Είδα ανθρώπους στη Φωκίδα με ιδέες, ανθρώπους που προσεγγίζουν με μια λογική εξωστρέφειας το ζήτημα της οικονομικής ανάπτυξης, κάτι που είναι θετικό. Θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό να διαμορφωθεί ένα ολοκληρωμένο αναπτυξιακό σχέδιο για το νομό, να συμφωνήσει η τοπική κοινωνία σε ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο που θα στηρίζεται στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Φωκίδας.
Σχετικά με την πολιτική εκπροσώπηση, κα. Τσακίρη, θέλω να εκφράσω τη βεβαιότητά μου ότι η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει τη μονοεδρική της Φωκίδας, όποτε και αν γίνουν εκλογές.

 Ερώτηση:

  3. Υπήρξατε Τομεάρχης Τουρισμού της ΝΔ, προέρχεστε και από το τουριστικότερο νησί των Βαλκανίων και η περιοχή πολιτικής ευθύνης σας είναι από τις σημαντικότερες στον τομέα. Συναντήσατε τους ξενοδόχους στους Δελφούς… το κυριότερο προϊόν της Φωκίδας  είναι ο τουρισμός. Υπάρχει κατά την άποψή σας δυνατότητα ανάπτυξης τουριστικής πολιτικής υπό τις συνθήκες; Τι θα κάνετε με τον ΦΠΑ στον τουρισμό; 

 Απάντηση:

Είδα πράγματι το Σύλλογο Ξενοδόχων, ενημερώθηκα αναλυτικά για τα προβλήματα που υπάρχουν.
Θεωρώ ότι η Φωκίδα, με άξονα τους Δελφούς, πρέπει να διαμορφώσει ένα νέο τουριστικό προϊόν, κα. Τσακίρη.
Γύρω από αυτό τον άξονα, όμως, υπάρχουν οι δυνατότητες για μια πολυκεντρική τουριστική και οικονομική ανάπτυξη, το τουριστικό προϊόν δεν μπορεί να είναι μονοθεματικό.
Η Φωκίδα πρέπει να εντάξει στο τουριστικό της προϊόν τα προϊόντα του πρωτογενή τομέα, να αναδείξει εναλλακτικές μορφές τουρισμού, σας ανέφερα πριν την λίμνη του Μόρνου. Μπορεί, επίσης, να αξιοποιήσει το πλεονέκτημα ότι είναι ένας νομός που διαθέτει ακτογραμμή.
Νομίζω ότι η λογική του αυτόματου πιλότου, οδηγεί στο τέλμα και στην ακινησία. Χρειάζονται εξωστρεφείς δράσεις, κυρίως, όμως, ένα συνεκτικό και ολοκληρωμένο σχέδιο οικονομικής και τουριστικής ανάπτυξης για την περιοχή.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είχε και έχει ως επιλογή την υπερφορολόγηση του τουρισμού, δεν αντιλαμβάνεται ότι με αυτό τον τρόπο και με την αύξηση του ΦΠΑ, ο τουρισμός μας χάνει την ανταγωνιστικότητά του, το τουριστικό μας προϊόν γίνεται πιο ακριβό.
Η μετάταξη του ΦΠΑ στη διαμονή στο 13% και του ΦΠΑ στην εστίαση στο 24%, δημιουργούν ένα μεσοσταθμικό ΦΠΑ στο τουριστικό μας πακέτο της τάξεως του 18%, όταν οι ανταγωνίστριες χώρες κινούνται στο 10 με 11%.
Η Νέα Δημοκρατία έχει στόχο να προχωρήσει σε σταδιακή αποκλιμάκωση των φορολογικών επιβαρύνσεων στο τουριστικό μας προϊόν. Θα υπάρξουν συγκεκριμένες και τεκμηριωμένες δεσμεύσεις στο κυβερνητικό μας πρόγραμμα.


 Ερώτηση:

4. Παρά τον καλό, θετικό και αξιοπρεπή  τρόπο που πολιτεύεται ο αρχηγός σας Κυριάκος Μητσοτάκης βλέπουμε ότι ο κόσμος ακόμη είναι επιφυλακτικός.
Τι θα κάνετε ώστε να ενεργοποιήσετε την εκλογική βάση και κυρίως για να ανακτήσετε την εμπιστοσύνη των πολιτών;

 Απάντηση:

Κυρία Τσακίρη, νομίζω ότι δικαίως οι πολίτες είναι επιφυλακτικοί, μετά τα όσα προηγήθηκαν με τον κ. Τσίπρα και τις υποσχέσεις που μοίρασε και αποδείχθηκαν ακάλυπτες επιταγές.
Η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρέπει να δίνουν καθημερινά τη μάχη της αξιοπιστίας, δεν έχουμε άλλη επιλογή.
Οφείλουμε να συζητάμε με τους πολίτες, να δίνουμε επαρκή δείγματα γραφής. Να αποδείξουμε ότι «δεν είναι όλοι ίδιοι».
Αυτή η λογική του «όλοι ίδιοι είναι» είναι μια μηδενιστική και ισοπεδωτική λογική που φθείρει τη χώρα αλλά και τους δημοκρατικούς μας θεσμούς.
Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Υπάρχουν πολιτικοί που μιλούν με ειλικρίνεια, έχουν σχέδιο και αξιοπιστία, σύγχρονη οπτική απέναντι στα προβλήματα. Υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν στις αλλαγές και στις μεταρρυθμίσεις, αυτούς τους ανθρώπους θέλουμε να πείσουμε αλλά και να εκφράσουμε πολιτικά.
Η προσπάθειά μας, όπως επιβεβαιώνουν και οι δημοσκοπήσεις, αποδίδει.


Ερώτηση:

5. Πιστεύετε ότι  είναι έτοιμη η ΝΔ να αναλάβει ρόλο στη διακυβέρνηση της χώρας σαν νικητής αφού κάποιοι μιλούν ακόμη και για αυτοδυναμία; Βλέπετε ευθυγραμμισμένη την παράταξή σας;

 Απάντηση:

Οι ίδιες οι δημοσκοπήσεις κάνουν μια προβολή ενδεχόμενης αυτοδυναμίας στην πρόθεση αλλά και στην εκτίμηση ψήφου.
Η Νέα Δημοκρατία είναι περισσότερο ενωμένη από ποτέ.
Η χώρα χρειάζεται πολιτική αλλαγή, μια νέα, αξιόπιστη και ισχυρή κυβέρνηση, κα. Τσακίρη.
Αυτό δεν σημαίνει ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα επιδιώξει ευρείες πολιτικές και κοινωνικές συνεργασίες σε περίπτωση που είναι αυτοδύναμη.
Η επόμενη μέρα θα είναι πολύ δύσκολη, απαιτεί τη συνένωση όλων των ικανών και δημιουργικών δυνάμεων, όλων όσων πιστεύουν ότι η χώρα πρέπει να προχωρήσει στο δρόμο των μεγάλων αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων.
Το στίγμα της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας δεν μπορεί να έχει αναφορές σε πρακτικές, νοοτροπίες και παθογένειες του παρελθόντος. Η χώρα πρέπει να προχωρήσει μπροστά, να κλείσει τους λογαριασμούς της με τις αυταπάτες και τις συμπεριφορές του χθες.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα είναι απλά ένας ακόμα Πρωθυπουργός.
Θα είναι ένας καλός Πρωθυπουργός, θα συνδέσει την θητεία του με βαθιές αλλαγές και την οριστική έξοδο της χώρας από τα μνημόνια.

Ερώτηση:
  
6. Εκτιμάτε ότι θα έχουμε σύντομα εκλογές; 

Απάντηση:

   Τις εκλογές θα τις επιβάλλουν οι ίδιοι οι πολίτες αλλά και η πραγματικότητα.
Θεωρώ, κα. Τσακίρη, ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε στρατηγικό αδιέξοδο, οι πολίτες της έχουν γυρίσει την πλάτη. Για πρώτη φορά, όπως αποτυπώνεται και στις δημοσκοπήσεις, η πλειοψηφία των πολιτών τάσσεται υπέρ της διεξαγωγής εκλογών.
Θεωρώ ότι όσο εντείνονται τα αδιέξοδα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μεγιστοποιούνται και οι κίνδυνοι για τη χώρα, αφού διαμορφώνονται συγκρουσιακές και καθεστωτικές λογικές στο εσωτερικό της κυβέρνησης.
Ο κ. Τσίπρας έπαιξε μια φορά τη χώρα στα ζάρια με την καταστροφική του διαπραγμάτευση που οδήγησε σε ένα νέο και επώδυνο μνημόνιο. Δεν αποκλείεται να το ξανακάνει και δεύτερη φορά.
Η χώρα χρειάζεται πολιτική αλλαγή, χρειάζεται αλλαγή πορείας.
Η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκφράζουν το κοινωνικό αίτημα για αλλαγές και μεταρρυθμίσεις για να φύγει η χώρα μπροστά...


2 σχόλια:

  1. Ευχαριστούμε θερμά τους αναγνώστες μας για την συμμετοχή αλλά κατόπιν παρεμβάσεως δεν μας επιτρέπεται να δημοσιεύουμε τα μηνύματά σας στην συγκεκριμένη ανάρτηση... υπάρχει κανείς που να απορεί...;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μάνος Κόνσολας... μια μεγάλη προσωπικότητα, ένας έντιμος πολιτικός που αγαπά την Ελλάδα που την αξία του δεν την αγόρασε αλλά γεννήθηκε με αυτήν...... ένας μεγάλος και σωστός΄άνθρωπος

    ΑπάντησηΔιαγραφή