Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

Επεισοδιακή έναρξη στο ΕΠΚΕΔ...! Επίθεση Αρβελέρ σε Μπακογιάννη και Παναγιωτόπουλο για την εγκατάλειψη των Δελφών...


"Δελφοί εικαστικές αντανακλάσεις"... video από LAMIASTARGR




 Επεισοδιακή έναρξη στο ΕΠΚΕΔ...!

  Ευθεία επίθεση έκανε κατά την έναρξη των εκδηλώσεων του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών, η Πρόεδρος Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ… τόσο στον Κώστα Μπακογιάννη όσο και στον Θανάση Παναγιωτόπουλο! 

   Εστιάζοντας στην εγκατάλειψη των Δελφών, του «μυθικού τοπίου» όπως το χαρακτήρισε, τα έψαλλε για τα καλά στον Περιφερειάρχη και τον Δήμαρχο του Ομφαλού της Γης. 

   Όλα ξεκίνησαν κατά την διάρκεια του χαιρετισμού της στα εγκαίνια της Έκθεσης "Δελφοί, εικαστικές αντανακλάσεις" όπου φιλοξενούνται στον εκθεσιακό χώρο του θεάτρου Φρύνιχος 35 έργα πολύ σημαντικών καλλιτεχνών αφιερωμένα στη μοναδικότητα του Δελφικού τοπίου… 

   Τους χαιρετισμούς μου στον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη τόνισε! Δεν έρχεται ποτέ εδώ. Πρέπει να έρθει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για να τον δούμε! Η πρώτη φορά που ήρθε ήταν αυτή… καμία άλλη δεν τον είδαμε! 

 Στην συνέχεια «ανέλαβε» τον Δήμαρχο Δελφών Θανάση Παναγιωτόπουλο, αναφερόμενη περιπαικτικά στον αποκλεισμό των Δελφών από Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης! 
   - Δήμαρχε, είπε, άντε και μετά από το 2021, πολιτιστική πρωτεύουσα!
   Όταν λέμε Δελφούς, δήλωσε αυστηρά, εννοούμε ένα μυθικό τοπίο που όλοι οι Ευρωπαίοι έρχονται να δουν την Πυθία… τον μόνο που βλέπουν όμως συνήθως είναι ο πύθωνας… γιατί ο τόπος εδώ γύρω είναι γεμάτος φίδια!… 

   Πάντως Μπακογιάννης – Παναγιωτόπουλος δεν θέλησαν να δώσουν συνέχεια…
 Οφείλουμε να επισημάνουμε ότι η κ. Αρβελέρ δεν μασάει τα λόγια της και την έχουμε δει να παρεμβαίνει από τους Δελφούς σε διεθνείς καταστάσεις και παγκόσμιες προσωπικότητες … η παρεμβατικότητά της ξεπερνά κάποιες φορές και αυτή της Ελληνικής Διπλωματίας, όπου η ίδια κρίνει ότι οφείλει να στηλιτεύσει και να προωθήσει θέσεις και τάσεις. 
 Γι αυτό και πολλές φορές έχουμε πει ότι το ΕΠΚΕΔ διαμορφώνει πολιτικές και αναλαμβάνει ρόλο πολιτικής και πολιτιστικής διπλωματίας…

6 σχόλια:

  1. Πολίτιστικό Νταβός είπατε κ.Κατσαγούνο;;;!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα...πώς!
      Ο Δήμαρχος για τη προεκλογική του ομιλία επέλεξε το Αμαλία Δελφών....αυτό δεν δείχνει το ενδιαφέρον του για τους Δελφούς;

      Διαγραφή
    2. Πού βρεθήκανε όλοι αυτοί οι τυχαίοι ; ; ;

      Διαγραφή
  2. H Αρβελέρ ΞΕΦΤΊΛΙΣΕ τον δήμαρχο μαζί με την σύζυγό του, που είχε τον "συντονισμό - παρωδία" , για την πολιτιστική 2021 στους Δελφούς.
    γίναμε ΠΕΡΙΓΕΛΟΣ, απο χοντρές "πατάτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα....φίδια....
      Καλά το είπε η Αρβελέρ....
      Φίδια στον κόρφο μας....

      Διαγραφή
  3. Αρε Αρβελερ που μας χρειάζεται ΜΠΡΑΒΟ της.Μήπως να της ζητούσαμε να αναλάβει τον Δήμο Δελφών μπας και σωθούμε;
    .


    ΑπάντησηΔιαγραφή