Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

Μιχ. Ηλιάδης: Έρχεται το τέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης;...








    Έρχεται το τέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης; Στις 23 Ιουνίου οι Βρετανοί ψήφισαν υπέρ της εξόδου από την Ε.Ε. Όλα δείχνουν ότι τα δεδομένα στην Ευρώπη αλλάζουν. 
   Υπάρχει σίγουρα ένα πλήθος ζητημάτων της καθημερινής τους ζωής, τα οποία επηρέασαν τον τρόπο που εκφράστηκαν. Το μεταναστευτικό είναι ένα θεμελιώδες ζήτημα. Η ψήφος τους είναι μία αντίδραση στην μαζική μετανάστευση και στην ανασφάλεια που νιώθουν. 

   Είναι μία αντίδραση στη χαμηλότερη ποιότητα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης που απολαμβάνουν, κυρίωςλόγω της υπερσυγκέντρωσης μεταναστών στη Χώρα τους.
Είναι όμως και μία αντίδραση στο φασιστικό μόρφωμα των Βρυξελλών – πρόπλασμα της Παγκοσμιοποίησης. Γιατί να θέλουν να ζουν σαν μέλος μιας Ένωσης με την ανεργία στα ύψη και τη λιτότητα να τσακίζει τους λαούς του ευρωπαϊκού νότου; Γιατί να θέλουν να ζουν σε μία Ένωση στην οποία υπάρχει μόνο ένας δημοκρατικός θεσμός, το Ευρωκοινοβούλιο, στο οποίο όμως ο πρόεδρος είναι διορισμένος από τις Βρυξέλλες, όπως άλλωστε όλοι οι υπόλοιποι θεσμοί; Γιατί να θέλουν να ζουν σε μία Ένωση που ουσιαστικά και απροκάλυπτα υπηρετεί τα συμφέροντα των ισχυρών κρατών, των πολυεθνικών ομίλων και τη γραφειοκρατία των Βρυξελλών; Γιατί να πρέπει να εφαρμόζουν νόμους εναντίον  της θελήσεώς τους που ψήφισαν κάποιοι άλλοι; Γιατί να τους περιορίζει κάποιος το εμπόριο με όλες τις χώρες του κόσμου;
Όμως η ερμηνεία των γεγονότων δεν μπορεί να στηρίζεται μόνο στις σημερινές συνθήκες, αλλά πρέπει να λαμβάνει υπόψη τις ιστορικές εξελίξεις για να είναι πληρέστερη και πλέον αξιόπιστη.
Η ίδρυση της Ε.Ε., με τις διάφορες προγενέστερες μορφές της μετά τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο, είχε βασικό σκοπό την εδραίωση της ειρήνης – μια Ευρώπη από τον Ατλαντικό ως τα Ουράλια ήταν το όραμα του ντε Γκωλ – και την αποτροπή της ανάδειξης πολιτευμάτων σαν αυτό της ναζιστικής Γερμανίας, που προσπάθησαν να επιβληθούν στους λαούς και αιματοκύλησαν δύο φορές την Ευρώπη. Γι’ αυτό άλλωστε η Γερμανία αφοπλίστηκε ουσιαστικά και ως σήμερα δεν διαθέτει πυρηνικά όπλα. Το 1990 όμως, μετά την ένωση των δύο  Γερμανιών, άλλαξε ουσιαστικά η ροή των γεγονότων. Η Γερμανία έμελλε να γίνει η ατμομηχανή της Ε.Ε. και να επηρεάζει άμεσα τις αποφάσεις στα όργανά της. Ήδη έχει δημιουργήσει κράτη δορυφόρους, στη δε περίπτωση της Ελλάδος, η εξαγορά των υποδομών (τηλεπικοινωνίες, αεροδρόμια, …) δείχνει να την καθιστούν κυρίαρχο. Η Γερμανία δείχνει να γίνεται επικυρίαρχος της Ευρώπης, μέσω της πανίσχυρης οικονομίας της. Δείχνει να πετυχαίνει τον ολοκληρωτικό έλεγχο και την επιβολή επί των Ευρωπαϊκών λαών, κάτι που δεν κατάφερε με τα όπλα στο παρελθόν, μέσω της Ε.Ε. , δηλαδή της Ένωσης που ιδρύθηκε και για να αποτρέψει μια τέτοια εξέλιξη.
Η Μεγάλη Βρετανία από την άλλη ήταν για αιώνες θαλασσοκράτειρα. Ήταν η πρωτοπόρος του σημερινού Αγγλοσαξονικού μοντέλου οικονομίας και του νομισματικού συστήματος που επικρατεί παγκοσμίως. Το 1694 ιδρύθηκε η Κεντρική Τράπεζα της Αγγλίας, από την οποία ξεκίνησε το σημερινό τραπεζικό σύστημα. Οι Βρετανοί δεν μπορούν πλέον να ανταγωνιστούν τη Γερμανία στο οικονομικό πεδίο. Δεν μπορούν όμως και να υποταχθούν στους Γερμανούς. Οι Βρετανοί αποχωρούν – αν δεν υπήρχε η παγκόσμια προπαγάνδα υπέρ της παραμονής τους, η οποία χρησιμοποίησε όλα της τα όπλα , τα ποσοστά υπέρ της εξόδου θα ήταν συντριπτικά – από μία ένωση που ελέγχεται από τους Γερμανούς, από ένα ελαττωματικό, με καθαρά τεχνικούς όρους, οικοδόμημα, από ένα σκάφος που πιθανότατα βουλιάζει.
Οι Βρετανοί επέλεξαν την έξοδο, παρότι έχουν το δικό τους νόμισμα, που τυπώνεται από την Κεντρική Τράπεζα της Αγγλίας, η οποία ανήκει 100% στο κράτος τους. Αυτό σημαίνει ότι τα όποια οικονομικά τους προβλήματα  δεν έχουν καμία σχέση με όσα υφίσταται ο Ευρωπαϊκός νότος και πολύ περισσότερο η Ελλάδα.Εδώ το Ευρώ είναι η θηλιά στο λαιμό της ελληνικής κοινωνίας. Η ανεργία, η κατάρρευση του συστήματος της υγείας, της παιδείας, της πρόνοιας, της εθνικής άμυνας, είναι αποτέλεσμα των άθλιων επιλογών των σύγχρονων κοτζαμπάσηδων της πατρίδος μας, που μας κρατούν δέσμιους στο Ευρώ και στην Ευρώπη. Συγχρόνως δε μαϊμουδίζοντας στις σύγχρονες ευρωπαϊκές «αξίες», πολεμούν με πάθος το μόνο που διέσωζε διαχρονικά τούτη τη χώρα, την Ορθόδοξη αυτοσυνειδησία του λαού μας.
Αν για τους Βρετανούς η έξοδος είναι επιλογή, για εμάς είναι άμεση αναγκαιότητα η αποχώρηση από την Ευρωζώνη σε πρώτο στάδιο και από την Ε.Ε. κατόπιν. Αν προσέξει κανείς τις λυσσασμένες αντιδράσεις όλου του μισθοφορικού πολιτικού συστήματος και των μέσων «ενημέρωσης» κάθε φορά που γίνεται αναφορά στην έξοδο της Χώρας από το Ευρώ και την Ευρώπη καταλαβαίνει ότι όλα αυτά είναι κατευθυνόμενα και μετατρέπουν την Ελλάδα σε μία αποικία χρέους, χωρίς υποδομές.Γιατί αυτός είναι ακριβώς ο στόχος των δανειστών.Η υποθήκευση των περιουσιακών στοιχείων της Χώρας, που έγινε μέσω των δανειακών συμβάσεων και στη συνέχεια η εκποίησή τους, που συνεχίζεται σήμερα με εντονότερους ρυθμούς. Η Ελλάδα μετατρέπεταισε ένα προτεκτοράτο γερόντων, όπου οι νέοι φεύγουν και αντικαθίστανται από τους πρόσφυγες – εισβολείς, που κουβαλούν τη βίαιη κουλτούρα του Ισλάμ. Θέλουν να μας κρατήσουν με νύχια και με δόντια, σε αυτό το φασιστικό μόρφωμα, τελευταίο επίτευγμα του οποίου είναι η δημιουργία ενός ευρωστρατού. Με πρόσχημα την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, θα μπορεί αυτός ναεπεμβαίνει στα κράτη μέλη, ακόμα και εναντίον της θέλησής τους, σύμφωνα με τον διεθνή τύπο, ενώ όλα αυτά κρατήθηκαν μυστικά από τους Βρετανούς πριν το δημοψήφισμα.
Δημοψήφισμα έγινε και στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2015. Εδώ όμως δεν υπάρχει κανένας σεβασμός στην βούληση του Ελληνικού λαού. Ο κ. Κάμερον παραιτήθηκε αποδεχόμενος το αποτέλεσμα. Εδώ η ψευτιά και η απάτη είναι πολιτικό προσόν για την ανάδειξη και την παραμονή στην εξουσία. Οι Βρετανοί απέδειξαν ότι διδάχθηκαν τη δημοκρατία που εδώ μεν γεννήθηκε, αλλού δε εφαρμόζεται. Εδώ ο λαλίστατος πρωθυπουργός μας συνεχίζει να κυνηγάει φαντάσματα, με  αριστερή όμως φρασεολογία. Από τη μια διακηρύττει ότι η Ελλάδα με το 1,7% του Α.Ε.Π. της Ευρωζώνης θααλλάξει την Ευρώπη και από την άλλη ταυτίζει συλλήβδην όσους αντιδρούν στον ολοκληρωτισμό και την δικτατορική νοοτροπία της Ε.Ε με την ακροδεξιά. Άξιος ο μισθός του για την παραπλάνηση του λαού και την καταστροφή της Ελλάδος!
Ποια είναι η αντίδραση της Γερμανίας στη διαφαινόμενη βρετανική έξοδο; Μια βδομάδα μετάτο δημοψήφισμα ο διεθνής τύπος πρόβαλε τα «σχέδια» του κ. Σόιμπλε, που αναφέρονται στην αναγκαιότητα για στενότερο έλεγχο των οικονομιών των κρατών μελών, μέσω ενός νέου οργάνου επιτήρησης της δημοσιονομικής τους πολιτικής. Το νέο αυτό όργανο θα μπορεί και να απορρίψει σχέδια προϋπολογισμών των κρατών. Έρχεται δηλαδή ένα νέο μέσο φασιστικής επιβολής στα υποτιθέμενα ανεξάρτητα κράτη. Βέβαια αυτό δεν αφορά στην Ελλάδα η οποία είναι ήδη υπό απόλυτη επιτροπεία .Ιδού λοιπόν τι σημαίνει περισσότερη Ευρώπη, απλά εντονότερη σκλαβιά για τους λαούς.
Θεωρώ ότι και άλλοι λαοί θα ακολουθήσουν το παράδειγμα των Βρετανών. Η ψήφος υπέρ της εξόδου ενθαρρύνει τους ανθρώπους και σε άλλες χώρες, ενώ δημιουργείται μία ευκαιρία αλλαγής. Οι αντιδράσεις βεβαίως θα είναι πολλές. Οι επιθέσεις στην Βρετανική οικονομία θα είναι τα αντίποινα στον Βρετανικό λαό. Θα προσπαθήσουν να τον πείσουν ότι έκανε λάθος, θα προσπαθήσουν να αλλάξουν την απόφασή του. Η παγκόσμια οικονομική ελίτ θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα για να τους εμποδίσει να φύγουν. Άλλωστε για τους φασίστες η μη αποδοχή ενός αποτελέσματος που δεν εξυπηρετεί τα σχέδιά τους, είναι δεδομένη. Το είδαμε όταν έστειλαν στις κάλπες τους Ιρλανδούς τρεις φορές μέχρι να πουν «ναι» στη συνθήκη της Λισσαβόνας, το είδαμε όταν αγνοήθηκαν τα «όχι» των Γάλλων και των Ολλανδών στο Ευρωσύνταγμα το 2005, ενώ ομοίως αγνοήθηκε και το «όχι» του Κυπριακού λαού.
Το «όχι»όμως των Βρετανών πάει πέρα από τα εθνικά σύνορα.Οι πόλεμοι υπαγορεύονται από τις ΗΠΑ μέσω των Βρυξελλών και δεν αφορούν  στον Βρετανικό λαό.Η ψήφος αυτή λειτουργεί στην κατεύθυνση της μείωσης της επιθετικότητας των ΗΠΑ. Συγχρόνως μειώνεται η πιθανότητα εφαρμογής της ολέθριας συμφωνίας ΤΤΙΡ (Διατλαντική Εταιρική Συμφωνία Εμπορίου και Επενδύσεων)  και αυτό είναι θετικό για τουςΕυρωπαϊκούς λαούς.

 ΟΙ Βρετανοί έχουν μια πολύ σκληρή μάχη μπροστά τους.Αν πετύχουν, θα είναι για το καλό ολόκληρης της ανθρωπότητας.

 Ο Πρόεδρος της ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Μιχάλης Ηλιάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου