Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΧΗ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ ΚΑΛΟΣΚΟΠΗΣ...



2 σχόλια:

  1. Μια λεπτομέρεια ... "ξέφυγε" από το..."Ιστορικό" της Επετείου:
    Η ομάδα του Καλλία ήταν τμήμα της Εθνικής Αντίστασης, του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, που με το αίμα των αγωνιστών που συσπειρώθηκαν στις γραμμές της έγγραψε με κόκκινα γράμματα την εποποιΐα του ένοπλου αγώνα του Ελληνικού λαού ενάντια στους φασίστες κατακτητές και τους συνεργάτες τους ντόπιους προσκυνημένους και γερμανοτσολιάδες. Οργανωτής και ψυχή του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ ήταν το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.
    Αυτά δεν μπορούν, όσο και να προσπαθούν οι κάθε λογής πολιτικάντηδες, δημοσιοσχεσίτες, παραχαράκτες της Ιστορίας του λαού μας να τα διαγράψουν και να φέρουν την ιστορία στο μπόι τους.
    Στην ομάδα του Καλλία ήταν ο Χαράλαμπος Γιαγκής. Ένας από τα 33 παλληκάρια, που με απαράμιλλη θυσία, με τα νιάτα και το αίμα τους πότισαν το δέντρο της λευτεριάς. Και δείχνουν το δρόμο στους νεότερους για την κοινωνική αλλαγή και το σοσιαλισμό!
    Πανωραία Σταυροπούλου, το γένος Αναστασίου Γιαγκή
    Περήφανη που είμαι από την ίδια γενιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως το ΚΚΕ ήταν ο οργανωτής του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ. Ψυχή του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ ήταν όμως οι χιλιάδες αγωνιστές του οι οποίοι στην συντριπτική πλειοψηφία τους δεν ήταν μέλη του ΚΚΕ. Το κακό είναι όμως ότι το ΚΚΕ (με λάθη ή δόλο) συνέβαλε με καθοριστικό τρόπο στη διάλυση του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και στο ανελέητο κυνηγητό των αγωνιστών του. Τα σύκα-σύκα και η σκάφη-σκάφη.
      Τιμή και δόξα στους αγωνιστές

      Διαγραφή