Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

Γιατί δεν αποδίδει η μέριμνα του Δήμου Δελφών για τα αδέσποτα της Άμφισσας;...


 zakynthos-epistoli-thanatos-adespota


   Προχθές βρεθήκαμε στον αύλιο χώρο Super Market στην Άμφισσα. Είδαμε στο απέναντι πεζοδρόμιο κάτω από μια νταλίκα να μαλώνουν ένα τσούρμο αδέσποτοι σκύλοι –είχαν επιτεθεί σε ένα μικρότερο σκελετωμένο σχεδόν, αδέσποτο κι αυτό σκυλάκι!
   Σταμάτησε ένας κύριος με το φορτηγάκι του, επιχειρηματίας της πόλης, τα φώναξε τα έδιωξε και αυτά άρχισαν να τρέχουν μέσα στην Εθνική τα περισσότερα κουτσαίνοντας – θύματα τροχαίου, άλλα σέρνονταν, άλλα γεμάτα πληγές από ψωρίαση…… κάτω από τον ήλιο, πάντως όλα σε άθλια κατάσταση! και σε αυξημένο αριθμό...

   Προφανώς πήγαιναν σε κάποιο καταφύγιο γιατί προχωρούσαν προς κάποια κατεύθυνση έξω από την πόλη! 

  Τα αδέσποτα ζώα σύμφωνα με την κείμενη Νομοθεσία είναι ευθύνη του οικείου Δήμου, εν τω προκειμένω του Δήμου Δελφών.

   Προσωπικά κατανοούμε  την κατάσταση που παρέλαβε η νυν δημοτική αρχή στον συγκεκριμένο τομέα όπως επίσης ότι προέχουν πρώτα και πάνω από όλα οι άνθρωποι, τα παιδάκια, ψυχές που έχουν την άμεση ανάγκη στήριξης και  πρώτων ειδών. 

  Όπως επίσης κατανοούμε ότι η δημοτική αρχή γνωρίζει καλά, ως συνέχεια της προηγούμενης δημοτικής αρχής, τις ανάγκες… τις καταγράφει άλλωστε μέσω των υπηρεσιών της. 

 Και επειδή ο Δήμαρχος είναι και νομικός γνωρίζει (μετά βεβαιότητος)  ποιες είναι οι υποχρεώσεις του στο πρόβλημα των αδέσποτων, τουτέστιν τροφή, καταφύγιο, περίθαλψη, στείρωση, εμβολιασμό, συνεργασία με εθελοντικούς Φιλοζωϊκούς Συλλόγους, κλπ.

 Πληροφορούμεθα δε ότι την υπόθεση αυτή έχει αναλάβει προσωπικά η θεματική Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος του Δήμου Δελφών. 

  Ρωτάμε λοιπόν: Για το ζήτημα των αδέσποτων της Άμφισσας,  γιατί δεν αποδίδει η μέριμνα του Δήμου; 

   Θα θέλατε να μας απαντήσετε για τις υποχρεώσεις του Δήμου που εκπληρούνται από τους αρμοδίως υπεύθυνους 
και σε τι βαθμό;

  Ή μήπως θεωρείτε σκόπιμο να μιλήσουμε πολύ σοβαρά 
και με οπτικοακουστικό υλικό σε ευρύτερη κλίμακα...;

 

19 σχόλια:

  1. Για να αποδώσουν τα μέτρα πρέπει πρώτα να υπάρξουν. Το πρόβλημα των αδέσποτων δεν κρύβεται κάτω από χαλί και ούτε λύνεται μόνο του. Ή αδιαφορία πληρώνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ απλά δεν υπάρχει καμία μέριμνα του Δήμου και γιά το θέμα αυτό όπως και γιά δεκάδες άλλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πληροφορούμεθα δε ότι την υπόθεση αυτή έχει αναλάβει προσωπικά η θεματική Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος του Δήμου Δελφών.

    ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα αδέσποτα ζώα, είναι αποτέλεσμα κάποιων κακομαθημένων ανθρώπων.Γι αυτούς δε βλέπω να γίνεται λόγος! Αυτοί είναι το αίτιο που υπάρχουν τα αδέσποτα.Καιρός να ασχοληθούμε με το αίτιο και θα εξαφανιστεί το αποτέλεσμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι σε θέση ο Δήμος Δελφών να δώσει έστω και μία φορά υπεύθυνη απάντηση ;
      Πόσα χρήματα εχουν δοθεί στη Φιλοζωϊκή οργάνωση την οποία απαρτίζουν συγκεκριμένες κυρίες της αυλής του νύν και τέως Δημάρχου ;
      Άν θυμάμαι καλά είχε δοθεί ένα ποσό των 120.-150.000 ευρώ. Οι κυρίες έχουν δόσει λογαριασμό πώς διέθεσαν τα χρήματα, όσα χρήματα έχουν διαχειριστεί μέχρι σήμερα, επειδή τα λεφτά δεν προέρχονται απο φιλοδωρήματα των ιδίων των κυριών αλλά είναι Δημοτικά χρήματα; δηλαδή χρήματα των Δημοτών,τους οποίους επιμελώς οι Δημαρχέοι αφήνουν στο περιθώριο μέχρι τις επόμενες εκλογές που θα τους ξαναθυμηθούν, αλλά ως τότε θα έχει φουσκώσει για τα καλά η βρεγμένη σανίδα ;

      Διαγραφή
    2. Φίλε το νούμερο που γράφεις είναι εξωπραγματικό.Δεν υπάρχει τέτοιο ποσό στο Δήμο, ούτε για τους μισθούς των υπαλλήλων.Αν το κάνεις από λάθος καλά, αλλά αν το κάνεις εσκεμμένα είναι κακοήθεια.Εδώ πάμε να βοηθήσουμε, όχι να λέμε βλακείες και όποιον πάρει ο χάρος.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμη 1.24 είσαι ψεύτρα. Ας απαντήσει ο Δήμος επίσημα και ας μας πει τι ακριβώς έκανε για τα αδέσποτα από τη μέρα που ανέλαβε. Ποσα χρήματα διέθεσε και από που προήλθαν. Τέλος τα ψεμματα. Περιμένουμε.

      Διαγραφή
  5. ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΗΜΑΤΑ? ΑΝΗΚΟΥΣΤΟ! ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Bγαινει ο καθε ασχετος και αμολαει μια κοτσανα, χωρις αποδειξεις, χωρις επιχειρηματα...Για πια χρηματα λετε ''κυριε'' οτι δοθηκαν στη φιλοζωικη ομαδα Φωκιδας;;; 120.000 - 150.000;;; Εισαι αρρωστος φιλε και να το κοιταξεις γρηγορα!!! ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΗΣ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗΣ ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΦΡΑΓΚΟ!!! Τα χρηματα αυτα δεν ειναι απο ανταποδοτικα δημοτικα τελη,αλλα ειναι απο ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ και διατιθενται μεσω της διευθυνσης περιβαλλοντος για εμβολια, τσιπαρισμα,στειρωσεις, συμβαση με ιδιωτη γιατρο - κτηνιατρο!!!Οι συμμετεχοντες στις φιλοζωικες οργανωσεις (δεν ειναι ΜΚΟ )ειναι εθελοντες που τις περισσοτερες φορες χρηματοδοτουν οι ιδιοι το φαγητο τα εμβολια και οτι χρειαζονται τα περιπου 40 σκυλια του καταφυγιου και τα περιπου 15 αδεσποτα της πολης της Αμφισσας...Οι οργανωσεις για να συντηρηθουν χρηματοδοτουνται απο μελη - φιλους των ζωων με τρια (3) ευρω τον μηνα, δινοντας αποδειξη οταν εισπραττουν! Αυτα για την αποκατασταση της αληθειας... Υ.Γ 1...Γιατι η αρμοδια αντιδημαρχος και η υπηρεσια της δεν περνουν θεση στις συκοφαντιες πολιτων εναντιον των φιλοζωικων οργανωσεων της περιοχης;;Μηπως ετσι βολευονται;;; Υ.Γ.2...Εσενα φιλε 1.24 ποση βρεγμενη σανιδα σου χρειαζεται, και ποσος εισαγγελεας που συκοφαντεις ασυστολως;;; Εαν εχεις αποδειξεις πηγαινε τις στον εισαγγελεα...Αλλοιως εισαι ενας απλος συκοφαντης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εσύ που έγραψες ότι ή φιλοζωική πήρε 150.000 είσαι μία κοινή συκοφάντης. Αν είχε πάρει έστω και 1000 ευρώ τα ζώα θα λιμοκτονούσαν ή θα πέθαιναν αβοήθητα από τύφο. Φυσικά και καταλάβανε ποια είσαι. Δε χρειάζεται δα και πολύ μυαλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Επειδή η αναφορά του ανώνυμου 1:24 είναι ξεκάθαρη συκοφαντία γιατί έγινε εν γνώσει της αναλήθειας ο Φιλοζωϊκός Σύλλογος, μπορεί να ζητήσει τη συνδρομή της αρμόδιας υπηρεσίας της Αστυνομίας για να εντοπιστεί ο συκοφάντης.Ας πληρώσει και κάποιος, για να μη γράφουμε ό,τι θέλουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΕΙ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΕΡΟ ΔΕ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΑΦΟΡΟΥΝ ΑΠΕΙΛΗ ΚΑΤΑ ΖΩΗΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΝΑ ΦΟΡΕΑ ΠΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΕΙ Ε Γ Γ Ρ Α Φ Ω Σ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ. ΑΝ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΤΟΤΕ ΕΧΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΤΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΑΠ ΟΤΙ ΠΙΣΤΕΥΤΕ. ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΟ ΓΙΑΤΙ

      Διαγραφή
    2. TO IP ΕΝΤΟΠΙΣΘΗΚΕ ΕΓΙΝΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΗ ΔΙΩΞΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ. Η ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ ΑΥΤΗ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΑΚΡΙΒΑ.

      Διαγραφή
    3. ΑΝΩΝΥΜΕ 1.23μμ μας άνοιξες τα μάτια! Μια που είναι τόσο εύκολο να εντοπιστεί το ip θα ζητήσουμε πλήρη ενημέρωση σχετικά από τις αρμόδιες αρχές! Μας ενδιαφέρει σοβαρά και έχουμε έννομο συμφέρον να ενημερωθούμε πρώτοι για την ταυτότητα των ανώνυμων αναγνωστών και σχολιαστών μας! Ευχαριστούμε για την συμμετοχή

      Διαγραφή
  9. Συνήθως δεν επεμβαίνουμε στους αναγνώστες μας εφ όσον η άποψη ή η παρέμβασή μας περιγράφεται στο κείμενο της ανάρτησης. Επειδή όμως τυγχάνει να ανήκουμε σε Φιλοζωικό Σύλλογο της περιοχής και να συμμετέχουμε ενεργά και σε αυτόν της Άμφισσας, θα θέλαμε να επισημάνουμε όσα γνωρίζουμε σχετικά, σε ό,τι αφορά τα κονδύλια για τα αδέσποτα.
    Η Φιλοζωική της Άμφισσας (όπως και όλες οι Φιλοζωικές της περιοχής μας αλλά και της χώρας) είναι ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ! Αυτό σημαίνει προσφορά χωρίς κανένα αντάλλαγμα παρά μόνο κόπος , κούραση, κίνδυνος και συνεισφορά ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ χρημάτων…
    Το εάν δίδονται κονδύλια στην εκάστοτε Δημοτική Αρχή για την διαχείριση των αδέσποτων καθώς και σε τι ποσό ανέρχονται αυτά τα κονδύλια μέσω Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων είναι ένα ζητούμενο που θα πρέπει να απαντήσει ο Δήμος και όσοι τον εκπροσωπούν σε αυτή την ευθύνη!
    Αν κάποιοι πληρώνονται αυτοί είναι οι υπάλληλοι στα πλαίσια της εργασίας τους και ίσως- δεν συμβαίνει πάντοτε- οι αρμόδιοι αυτοδιοικητικοί επίσης στα πλαίσια άσκησης των καθηκόντων τους…
    Στα δε καθήκοντα των αρμοδίων συμπεριλαμβάνεται η αποδεδειγμένα ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ με τους ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΥΣ Συλλόγους όπως είναι η εν λόγω Φιλοζωϊκή!
    Τα μέλη των Φιλοζωϊκών και οι δημότες εθελοντές μόνον προσφέρουν και μάλιστα από αγάπη! Και ακόμη περιμένουν (το γνωρίζουμε διότι ανήκουμε στην κατηγορία των δημοτών που υιοθέτησαν και δη εδώ και πάρα πολύ καιρό αδέσποτο, χειρουργημένο και σε κακή κατάσταση από την Άμφισσα, που τώρα χαίρει άκρας υγείας και ζωηράδας) να εφαρμόσει ο Δήμος την δέσμευσή του που από τον ίδιο ιστότοπο είχαμε ανακοινώσει:
    ΣΣ 1)Η υιοθεσία (πιστοποιημένων από κτηνίατρους βάση του άρθρου 46 παραγράφου ιε του Νόμου 4039/2012 ) αδέσποτων σκύλων από δημότες του Δήμου Δελφών εξασφαλίζει την απαλλαγή της υποχρέωσής τους σε ποσοστό 50% ( πενήντα τοις εκατό ) από τους φόρους –τέλη που προκύπτουν από τη κατανάλωση νερού(ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ). Το χρονικό διάστημα απαλλαγής τους, προσδιορίζεται από τη μέρα υιοθεσίας ως και τη μέρα του θανάτου του συγκεκριμένου σκύλου…



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Έτσι ακριβώς είναι όπως τα λέτε. Συμφωνώ απόλυτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι, έτσι θα 'ναι. Για να το λέτε εσείς έτσι θα 'ναι.

      Διαγραφή
  11. 150.000 ευρώ για αδέσποτα; Λογικά και αναλογικά αν το πάμε, για τον ελαιώνα θα έχει βγει μια αποζημείωση 999.999.999.999.999 ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή