Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Ομοσπονδία Χειριστών Μηχανοδηγών και Γεωτρυπανιστών Ελλάδος:Είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων στα Μεταλλεία Φωκίδας...η εταιρεία αδιαφορεί για την υγεία και την ζωή τους, εφαρμόζοντας το «πονάει το δάκτυλο κόβω ολόκληρο το χέρι»...!!


 

Aριθμ.Πρωτ.: 1247 
Αθήνα : 27 /6/2016 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΒΩΞΙΤΩΝ ΑΜΦΙΣΣΑΣ


Δεν συμβιβάζεσαι όταν πρόκειται για την υγεία σου και τη ζωή σου. 
Είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων στους ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥΣ ΒΩΞΙΤΕΣ

    Η Ομοσπονδία Χειριστών Μηχανοδηγών και Γεωτρυπανιστών Ελλάδος καταγγέλλει την απαράδεκτη στάση της εταιρείας ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΙ ΒΩΞΙΤΕΣ. 
 Μια στάση τελείως αντεργατική .Μια εργοδοτική κατεύθυνση που μειώνει συνεχώς το εργασιακό και οικονομικό κόστος συμπιέζοντάς το τόσο ,ώστε να δημιουργεί κέρδη για τους ιθύνοντες της εταιρείας και από την άλλη σοβαρά και επικίνδυνα προβλήματα στους εργαζόμενους. 

  Με ιδιαίτερη μαεστρία απoλύουν έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό και το αντικαθιστούν με νέο, άπειρο και ανειδίκευτο. Απειλούν και εκφοβίζουν οτιδήποτε μπορεί να εκφέρει μια διαφορετική άποψη στα σχέδιά τους.
  Καταστρατηγούν όλες τις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων κάνοντας πράξη το «πονάει το δάκτυλο κόβω ολόκληρο το χέρι». 
 Μα το κυριότερο είναι ότι αδιαφορούν για την υγεία και την ζωή των εργαζομένων, καθώς δεν δίνουν καμιά σημασία στα προληπτικά μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια του εργασιακού χώρου ούτε καν στα στοιχειώδη σε μια τέτοια επικίνδυνη και ανθυγιεινή εργασιακή δραστηριότητα, όπως είναι η εκμετάλλευση των μεταλλείων των Ευρωπαϊκών Βωξιτών Άμφισσας. 

  Η Ομοσπονδία Χειριστών Μηχανοδηγών και Γεωτρυπανιστών Ελλάδος έχοντας κατά το παρελθόν αφουγκρασθεί και ενδιαφερθεί για τις ανάγκες και τους προβληματισμούς των συναδέλφων μας ,είχε αποστείλει μια σειρά εγγράφων στην Επιθεώρηση Μεταλλείων Νότιας Ελλάδας, που γνωστοποιούσε τα προβλήματα που υπήρχαν στον χώρο των ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΒΩΞΙΤΩΝ και επιζητούσε αγωνιωδώς και άμεσα την πραγματοποίηση ελέγχων. 

 Δυστυχώς όμως η εταιρεία , παρά τους επανειλημμένους ελέγχους ,παρά τις υποδείξεις των ελεγκτικών μηχανισμών για συμμόρφωση με τους κανόνες υγείας και ασφάλειας, παρά τα πρόστιμα, μέχρι και σήμερα σφυρίζει αδιάφορα και αγνοεί πλήρως για την υγεία και την ζωή των συναδέλφων μας. 

  Ζητάμε εδώ και τώρα την παρέμβαση του αρμόδιου Υπουργείου, πριν να είναι πολύ αργά!
 Ζητάμε από την εταιρεία ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΙ ΒΩΞΙΤΕΣ να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αναλογιστεί τις ευθύνες της ως ένας από τους μεγαλύτερους πυλώνες του Μεταλλευτικού Κλάδου. 
Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων μας...

Με Aγωνιστικούς χαιρετισμούς 

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ, ΜΗΧΑΝΟΔΗΓΩΝ ΚΑΙ ΓΕΩΤΡΥΠΑΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΝΙΚ. ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ                                                                                              ΠΑΝ. ΧΑΤΖΑΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου