Ατενίζοντας το καμμένο δελφικό τοπίο του κόσμου...

Ατενίζοντας το καμμένο δελφικό τοπίο του κόσμου...
Ατενίζοντας το καμμένο δελφικό τοπίο του κόσμου...

Δευτέρα, 30 Μαΐου 2016

Αφροδίτη Παπαθανάση: Πολιτικοί και offshore...  Με το νόμο 3849/2010 της κυβέρνησης Παπανδρέου απαγορεύτηκε για πρώτη φορά η συμμετοχή πολιτικών προσώπων καθ’ οιονδήποτε τρόπο, είτε άμεσα είτε με παρένθετα πρόσωπα, σε εξωχώριες (offshore) εταιρείες. 

  Τώρα, με το άρθρο 178 του νόμου για τον «δημοσιονομικό κόφτη», που δεν δημοσιεύθηκε ακόμη στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, η κυβέρνηση τροποποιεί τη νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης Παπανδρέου και επιτρέπει πλέον σε πολιτικά πρόσωπα να συμμετέχουν σε εξωχώριες εταιρείες, όπως και σε άλλες εταιρείες, που έχουν έδρα οποιοδήποτε κράτος συνεργάσιμο φορολογικά. 

   Με άλλα λόγια, αν ένας φορολογικός παράδεισος χαρακτηρισθεί «συνεργάσιμο φορολογικά κράτος», με απόφαση του υπουργού Οικονομικών, οποιοσδήποτε Έλληνας πολιτικός θα μπορούσε να βρεθεί στη χώρα αυτή με offshore εταιρεία!

   Πρόκειται για σκάνδαλο, για ρύθμιση που πλήττει το κύρος της δημόσιας ζωής!
  Ποιους θέλουν να καλύψουν; 
  Το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών ζητά την άμεση νομοθετική κατάργηση της συγκεκριμένης τροποποίησης.

3 σχόλια:

  1. χα χα το θεο σας δεν εχετε, εσυ τα λες αυτα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα ακριβώς γιατί αυτά που ψηφίσατε τότε ήταν ανεφάρμοστα (επίτηδες), οι ευρωπαίοι ζήτησαν την αλλαγή του. Και επειδή και ο νέος είναι προβληματικός, ανακοινώθηκε η τροποποίσή του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΠΕΣ ΑΛΕΥΡΙ ΤΟ ΚΡΟΚΙ ΣΕ ΓΥΡΕΥΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή