Ατενίζοντας το καμμένο δελφικό τοπίο του κόσμου...

Ατενίζοντας το καμμένο δελφικό τοπίο του κόσμου...
Ατενίζοντας το καμμένο δελφικό τοπίο του κόσμου...

Τετάρτη, 25 Μαΐου 2016

Νίκος Δρόλαπας: ύστατη έκκληση...ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΩΝ ΥΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ ΙΤΕΑΣ...!!

  Στις κρίσιμες ώρες του Γηροκομείου Άμφισσας να κρατήσουμε σχέσεις ευθύνης και σεβασμού με τους Ευεργέτες της πόλης...

                                                                                                                            Του Νίκου Δρόλαπα                                        

   Κρίσιμες ώρες διέρχεται το Γηροκομείο και η μεγάλη περιουσία των Κληροδοτημάτων του που είναι και περιουσία της Άμφισσας με τεράστια συναισθηματική αξία για όλους τους Αμφισσείς. Η περιουσία αυτή κινδυνεύει να χαθεί οριστικά. 

  Είτε τα ακίνητα πουληθούν ή πλειστηριασθούν έναντι χαμηλού τιμήματος, είτε καταλήξουν αναξιοποίητα στα αζήτητα του Δημοσίου, η περιουσία αυτή θα είναι ανύπαρκτη πλέον για την Άμφισσα.
      Πρέπει άμεσα να εγερθούν οι υγιείς δυνάμεις της πόλης, τόσο  για την επαναλειτουργία του Γηροκομείου, όσο και τη περιουσία του, για την σωτηρία της οποίας προϋπόθεση αποτελεί η λειτουργία του.   
     Δεν αμφιβάλει κανείς ότι η δημιουργία των προϋποθέσεων επαναλειτουργίας του Γηροκομείου  δεν είναι απλή υπόθεση. 
     Με τη προηγούμενη παρέμβασή μας με θέμα  « Έτσι θα επαναλειτουργήσει το Γηροκομείο Άμφισσας »  προσπαθήσαμε να αναδείξουμε, κατά το δυνατό, τις σύνθετες ενέργειες και  τις συγκεκριμένες πράξεις οι οποίες πρέπει να γίνουν προκειμένου αυτό να επαναλειτουργήσει.
     Αναφερθήκαμε ήδη στις παθογένειες οι οποίες το οδήγησαν στη διάλυσή του με διαγραφόμενο τον κίνδυνο της απώλειας της περιουσίας του,  αφού το πρώτο Σχέδιο Εξυγίανσης ήταν ατεκμηρίωτο, αλλά και πέραν αυτού στηρίχθηκε, λανθασμένα,  στο προηγούμενο νομικό καθεστώς ως προς τη διατήρηση των θέσεων εργασίας, γεγονός που οδήγησε σε παλινωδίες χειρισμών από πλευράς Δημάρχου.   
      Η πρόταση επαναλειτουργίας του αφορά στη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης με σύμπραξη και συνένωση των δύο Ιδρυμάτων σε λειτουργική επέκταση του Γηροκομείου Ιτέας.
        Στη κοινή λειτουργία τους εδράζεται η πεποίθησή μας ότι μπορεί να επανέλθει σε λειτουργία το Ίδρυμα της Άμφισσας, υπό τη Διοίκηση του Γηροκομείου Ιτέας.  Στη περίπτωση αυτή,  τα δύο Ιδρύματα θα διατηρήσουν την αυτοτέλεια των περιουσιακών τους  στοιχείων, ενώ,  όπως προβλέπεται από τον νέο νόμο,  επιτρέπεται η απασχόληση του προσωπικού του Ιδρύματος της Άμφισσας,  με ταυτόχρονη εκπλήρωση του προαπαιτούμενου όρου της διατήρησης των θέσεων εργασίας στη περίπτωση υποβολής ενός νέου Σχεδίου Εξυγίανσής του. Στη συνέχεια θα γίνει ρύθμιση των οφειλών προς τους εργαζόμενους, τους προμηθευτές και το Ι.Κ.Α.
      Εκ προοιμίου ήσαν γνωστές οι δυσκολίες οι οποίες πρέπει να ξεπερασθούν, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι και ανυπέρβλητες.
      Όμως, δεν υπήρξε απάντηση και κυρίως από πλευράς του Δημάρχου κ. Παναγιωτόπουλου και της Διαχειριστικής Επιτροπής,  οι  οποίοι όφειλαν  να απαντήσουν, ως φέροντες το μεγαλύτερο μέρος των ευθυνών για τη πορεία του Γηροκομείου.
      Τι  λέει  λοιπόν  η Διαχειριστική Επιτροπή του Γηροκομείου Άμφισσας ;   Ας απαντήσει,  αν αποδέχεται  την εν λόγω σύμπραξη και την ανάληψη της Διοίκησης από το  Ίδρυμα της Ιτέας.  Λογικό είναι να υπάρχουν θέματα.   Δεν πρέπει όμως να επικρατήσουν άλλες αντιλήψεις  ή  εγωϊσμοί,  διότι το Γηροκομείο της Άμφισσας και η τεράστια περιουσία του ευρίσκονται σε δεινή θέση  και το συμφέρον του τόπου απαιτεί συνεργασία και συγκατάβαση. 
       Πρέπει να ληφθούν σοβαρές αποφάσεις,  αφ΄ενός μεν για να καθησυχάσει η κοινωνία της Άμφισσας η οποία επιθυμεί διακαώς να δει το Γηροκομείο να τίθεται ξανά σε λειτουργία  και  αφ΄ετέρου,  η κοινωνία της Ιτέας,  η οποία πρέπει να αισθανθεί τη βεβαιότητα ότι δεν θα διαταραχθεί η απρόσκοπτη λειτουργία του Γηροκομείου της.
       Οι δημότες περιμένουν γρήγορες αποφάσεις,  έστω και αργά.-   

7 σχόλια:

 1. Και τί το περάσατε βρε το γηροκομείο της Ιτέας? Καλή νεράιδα με μαγικό ραβδάκι?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ...ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΔΕ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. και το ιδρυμα της ιτεας εχει και αυτο σοβαρα προβληματα,με τα ζορια παλευουν και αυτοι,δεν σου κανουν τα χατηρια και δε σε χωραει ο τοπος,ακου ανησυχη η κοινωνια της Αμφισσας, τους πηρε ο πονος και η καιλα που εκλεισε το γηροκομειο,αν νοιαζονταν θα χαλουσαν τον κοσμο οι σαλωνιτες απο την αρχη,το μονο ασχημο ειναι οτι οι εργαζομενοι ειναι απληρωτοι και ταλαιπωρουντε, υποφερουν,και υποφερουν περισσοτερο με τις κλικες των δικηγορων που τους δουλευουν, ο νοων νοητω,και εσυ κυριε παρε ενα πανω και πηγαινε αυριο το πρωι να φωναξεις εξω απο την διαχειριστικη επιτροπη γι να σε δω που κανεις και τον εξυπνο,αιντε πια κουτοπονηροι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΙΤΕΑΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΝΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Εντάξει βρε παιδιά, μη βαράτε.Ο Δρόλαπας βρίσκει ένα θέμα για να μείνει στον αφρό, μην τον ξεχάσετε στις επόμενες εκλογές που δε θα κατέβει αλλά θα συμφωνήσει με κάποιον υποψήφιο τον οποίο θα βρίζει μόλις αυτός εκλεγεί!
  Τι δεν καταλάβατε τώρα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εκείνο που...καταλάβαμε τελικά, είναι ότι οι υπαίτιοι πετάνε επίτηδες τη μπάλα στην εξέδρα γιατί το ξεζουμίσανε το γηροκομείο, το διαλύσανε και τώρα φοβούνται τη φυλακή. Αλλά έχετε δει κανένα απο τα λαμόγια να πάει μέσα;

   Διαγραφή
  2. Δεν είναι και εύκολο πράγμα να δεχθείς ότι οι άσχετοι που διοικούν τα κληροδοτήματα και τον Δήμο, που είναι τα ίδια πρόσωπα, έγιναν κρατικοδίαιτοι λάδωσαν το εντεράκι τους και δεν ενδιαφέρονται για τίποτα. Τα έχουν εγκαταλείψει όλα και αφήνουν τους πολίτες να λύσουν τα προβλήματα που οι ίδιοι δημιούργησαν.

   Διαγραφή