Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Συνταξιούχοι Φωκίδας: πολιτική “ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ” ...

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ 

  Αυτή η πολιτική μόνο ένα όνομα έχει “ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ” 

 
  Συνάδελφοι

   Δεν είναι εδώ όλα όσα γευθήκαμε τα προηγούμενα χρόνια (μνημόνια, τρόικες και θεσμοί, ΠΝΠ, μειώσεις μισθών, διάλυση νοσοκομείων κλπ. κλπ.), αλλά κάθε μέρα προστίθενται κι άλλα. Και οι προσθέσεις αυτές (στην αφαίρεση εισοδημάτων μας και της ζωής μας) τελειωμό δεν θα έχουν. 
 
  • Από αυτό το μήνα ΔΕΝ θα αρχίσει ο αφανισμός του ΕΚΑΣ μόνο! Θα ζητηθούν πίσω από τους εξαθλιωμένους συναδέλφους μας και αναδρομικά. Δηλ οι συνταξιούχοι των 664 ευρώ και πάνω είναι “προνομιούχοι” (λέει) και γι αυτό θα επιστρέψουν αναδρομικά  το ΕΚΑΣ που πήρανε από το Γενάρη του 2016…. κι αν μπορέσουν ας ζήσουν με τα ψίχουλα των συγκυβερνήσεων! Δεν φτάνει η περικοπή αλλά αυτά τα στρώματα θα πληρώνουν και τα φάρμακά τους ακριβότερα κατά 150% μιας και τους βγάζουν από τις λίστες των φτωχών και αδύναμων και τους τοποθετούν  στις λίστες των «προνομιούχων», σύμφωνα με τη λογική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
  • Από αυτό το μήνα  θα τρέχουν οι μειώσεις στην επικουρική σύνταξη σε όλες τις συντάξεις ( έως 30% για ορισμένες)!
  • Από αυτό το μήνα θα τρέχουν οι μειώσεις για τις κρατήσεις για το φόρο εισοδήματος του 2016 που θα είναι αυξημένες λόγω μείωσης του αφορολόγητου! ( π.χ. Από 6,6 ευρώ έως και 22,7 ευρώ τον μήνα για φορολογούμενους χωρίς παιδιά και ετήσιο εισόδημα από 9.000 έως 25.000 ευρώ)!
·       Από αυτό το μήνα (ή ίσως λίγο αργότερα) θα μπει σε λειτουργία «ο μπαμπούλας της δημοσιονομικής διόρθωσης» δηλαδή ο περιβόητος «ΚΟΦΤΗΣ», που θα κόβει, μόνο με την υπογραφή του Προέδρου της δημοκρατίας, μισθούς, συντάξεις, κοινωνικά επιδόματα, τις επιχορηγήσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία, δηλαδή μειώσεις ακόμη και στις εγγυημένες  συντάξεις που υποτίθεται δίνει το κράτος. Αυτόματες περικοπές σε κονδύλια προς τα νοσοκομεία, τα σχολεία, τους δήμους και άλλους φορείς της Τοπικής Διοίκησης. Δηλ. νοσοκομεία χωρίς γιατρούς, φάρμακα, γάζες κλπ. Σχολεία χωρίς δασκάλους και βιβλία! κλπ. κλπ.  Δηλ. ΟΛΑ ΟΣΑ ΘΑ ΚΑΛΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΧΡΗΣΟΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ!!!!
  • Αυτό το μήνα, με αυτό το νόμο που ψήφισαν οι 164 εκπρόσωποι του κεφαλαίου βγαίνει «έκτος νόμου» η 13η και 14η σύνταξη! ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ! Τέρμα πια στις αυταπάτες.
Μας σέρνουν στην απόλυτη ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ
      Στο τέλος του μήνα άλλη μία βουτιά θα δεχθεί η τσέπη μας από την αριστερή κυβέρνηση του Σύριζα...
   (Οι 12 ήτανε από της άλλες, “τις διαφορετικές κυβερνήσεις”  ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΔΗΜΑΡ. Αυτές των μνημονίων ντε!) Της αριστεράς, των θεσμών, της διαφάνειας κλπ κλπ και αυτή θα είναι η 14η. Η 13η ήτανε πέρυσι το καλοκαίρι «υπέρ υγείας δήθεν».  Μείωση  ένας ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ ΜΙΣΘΟΣ. Ήταν για το καλό μας. Για την υγεία μας. Για να γεμίσουν τα νοσοκομεία γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό!
     Για δε τα δισεκατομμύρια που πήγαν στις τράπεζες (για τις ανακεφαλαιοποιήσεις) κουβέντα δε λένε. Ίσα ίσα  αισθάνονται και περήφανοι, το ίδιο και για τα δίς που θα πάρουν και θα τα δώσουν για μια δήθεν ανάπτυξη που θα αυγαταίνει τα κέρδη των τραπεζών και των βιομηχάνων και θα δίνει 400 και 500 ευρώ μισθούς στις ανασφάλιστες νέες γενιές! Που θα κλείνει μαγαζιά (…και σπίτια), που θα φτωχοποιεί ακόμη περισσότερο τα λαικά στρώματα! Που θα πετσοκόβει σε φέτες τη ζωή μας!
     Ψηλά το κεφάλι!
     Μας θέλουν προσκυνημένους, απογοητευμένους και να ματώνουμε συνέχεια για τα συμφέροντα του κεφαλαίου!Δε θα τους κάνουμε τη χάρη! Δε θα περάσει η ηττοπάθεια, ο συμβιβασμός!
    Με αισιοδοξία και πίστη στο δίκιο μας, μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε.
                                                                                                                  
  Άμφισσα 18/05/ 2016

6 σχόλια:

  1. Καλά όλα αυτά αλλά όταν οι συντάξεις κόβονταν στο μισό από τους σαμαροβενιζέλους οι Συνταξιούχοι της Φωκίδας γιατί δε μιλούσαν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τότε πήγαινα εκδρομές και έκαναν συνεστιάσεις ρε φίλε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για τους 1:17 και 1:39.Για βγάλτε τα μαύρα γυαλιά που φοράτε (γιατί τέτοιο χρώμα έχουν οι ιδέες σας και ας είναι ο ένας σας συνταξιούχος) για να δούμε πόσο θολωμένα είναι τα βλέμματά σας; Μάλλον τώρα ξεκίνησατε να «μπαίνετε» στο ιντερνετ και έχετε μπερδευτεί με τον ΕΚΔΡΟΜΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ που λέγονται συνταξιούχοι ΙΚΑ Ιτέας. Το μόνο που σας πρέπει είναι δυό στίχοι του Σουρή….
      Φρενοκομεῖο κτίζεται καὶ στὴ σοφὴν Ἑλλάδα!
      ἄ! ὁ Θεὸς ἐφώτισε τὸν Χιώτη τὸν Ζωρζὴ
      καὶ τώρα μέσα στοῦ Δαφνιοῦ τὴ τόση πρασινάδα
      θὰ βρίσκουμε παρηγοριὰ κι ἡ μνήμη του θὰ ζεῖ.
      Ὢ μέγα εὐεργέτημα τῶν εὐεργετημάτων!
      Ὢ μόνον οἰκοδόμημα τῶν οἰκοδομημάτων!
      Θέλει λαμπρὸν Μαυσώλειον αὐτὸς ὁ κληροδότης,
      παιάνας κι ἀποθέωσιν εἰς τρίτους οὐρανούς!...
      Εὑρέθη μὲς στοὺς Χιώτηδες, μὲ γνώση κι ἕνας Χιώτης,
      κι ἐσκέφθη ὁ μεγάλος του καὶ πρακτικός του νοῦς
      πῶς μέσα στὴν Ἑλλάδα μας ποὺ πλημμυροῦν τὰ φῶτα,
      Φρενοκομεῖον ἔπρεπε νὰ γίνει πρῶτα-πρῶτα.

      Διαγραφή
    2. Και δεν είσαι καλά ενημερωμένος και νομίζεις ότι όλη η γη περιστρέφεται γύρω από την Ιτέα. Μάθε πρώτα και μετά γράψε.

      Διαγραφή
  3. ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΑΝΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΠΥΡΙΝΑ ΑΡΘΡΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ???
    ΧΑΣΑΝΕ ΤΗΝ ΜΙΛΙΑ ΤΟΥΣ ???
    ΚΑΙ ΕΑΝ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΕΞΑΠΑΤΗΜΕΝΟΙ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ???
    ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο ελληνικός λαός έχει τεράστιες ευθύνες για την κατάντια μας. Παρέδωσε τον Ιανουάριο του 2015 την κυβέρνηση της χώρας σε ανίκανους και επικίνδυνους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή