Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Τρίτη 19 Απριλίου 2016

thecaller.gr: Η Αφροδίτη Παπαθανάση αποδομεί τον Τσίπρα!...

 

   Η πρώην βουλευτής και στέλεχος του «Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών» Αφροδίτη Παπαθανάση με σχόλιό της στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις αναφέρεται στη διακυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, η οποία- όπως λέει- «χαρακτηρίζεται από πολιτικές ήττες για τη χώρα». 


«Το νόμισμα δεν είναι φετίχ δήλωνε λίγα χρόνια πριν ο κ. Τσίπρας», αναφέρει αρχικά η κα Παπαθανάση και συμπληρώνει: «Κανείς μάλλον τότε δεν του εξήγησε πως η όποια περιπέτεια επιστροφής στην δραχμή, με διπλό ή όχι νόμισμα, θα συνεπάγεται πέρα από την απόλυτη οικονομική καταστροφή και την χρόνια απομόνωση της χώρας και θεσμική, δημοκρατική εκτροπή. Δηλαδή, οτι θα ζήσουμε σκηνές από το σκληρό παρελθόν μας».

Η διακυβέρνηση του κ. Τσιπρα χαρακτηρίζεται από πολιτικές ήττες για τη χώρα. Αυτός κερδίζει όσο ο λαϊκισμός είναι δυνατός. Και για αυτό τον τρέφει, τον συντηρεί. Αντί για λύσεις χτίζει εχθρούς, μέτωπα, διχασμούς», επισημαίνει η Αφροδίτη Παπαθανάση και τονίζει, πως «η κρίση βαθαίνει, το υπάρχον πολιτικό δυναμικό χάνεται σε τακτικισμούς επιβίωσης εξαμήνου και ταυτόχρονα η κόπωση και απογοήτευση του κόσμου μεγαλώνει».

«Αν τον Τσίπρα και τους έμπιστους τριγύρω, σήμερα δεν τους νοιάζει «ποιά χώρα» θέλουν να κυβερνούν, αν δηλαδή ο ορυμαγδός και η θεσμική εκτροπή δεν τους ανησυχεί – καν για δημοκρατίας ζητήματα – εύκολα μπορούν να πάνε την κατάσταση στα άκρα. Εύκολα το καλοκαίρι του 2015 μπορεί να επαναληφθεί και η παραμονή εντός ευρώ να μην θεωρηθεί και πολύ σημαντικό γεγονός. Ο διχαστικός λόγος ξανά στην αρένα και ας αποφασίσει ο κόσμος, άνεργος, κουρασμένος , απηυδισμένος, το μίγμα εκρηκτικό. 

  Η αντιπολίτευση θα έχει χαθεί σε ποιό εξάμηνο είναι, στο αντιμνημονιακό ή στο σοβαροφανές και κατά τα λοιπά θα βγάζει ανακοινώσεις. Έως εκεί μπορεί», σχολιάζει η ίδια και διερωτάται: «Ποιός θα αντισταθεί και ποιός θα αποφασίσει;».

«Ίσως να ζητούμε πολλά αλλά για όσους πραγματικά τους νοιάζει ήρθε η ώρα να μιλήσουν, επί της ουσίας και με δυνατή καθαρή φωνή, για αυτά που πρέπει να αλλάξουμε και για αυτά που πρέπει για πάντα να μείνουν πίσω, εκτός. Ποιά κόμματα και ποιά «κεντροαριστερά» σε σενάριο χώρας πίσω στο 1960; 
 Για όλους, ακόμη τον κ. Τσίπρα υπάρχουν διλήμματα, ας τεθούν δημόσια», υποστηρίζει η ίδια και καταλήγει: «Κυρίαρχο το τι θέλουμε για τη χώρα. Αλλαγές ή ηγετίσκους; Δικαιοσύνη και Ανάπτυξη ή καρέκλες και αέρα εξουσίας;»...

thecaller

6 σχόλια:

  1. Δηλαδή αυτή που ανήκει στην ομάδα που τα έκαναν όλα ρημαδιό, κατηγορεί αυτόν που δεν μπόρεσε να βρει λύσεις. Ντροπή ρε παιδιά. Ασχοληθείτε με κάτι άλλο πια. Όλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν ακόμα αυτό πιστεύεις λυπαμε αλλά δεν έχει ελπίδα αυτή η χώρα.
      Πολλοί οι ψεκασμενοι λέμε.

      Διαγραφή
  2. Ρε παιδιά, που είναι "Σύμβουλος" αυτή την εποχή η Αφροδίτη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΦΡΟΔΙΤΗ, ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λοιπόν κυριοι/ες για να τελειώνουν τα παραμύθια κάποια στιγμή.Η χώρα ήταν υπό επιτήρηση απο το 2005.Δεν έχω δει όμως κανέναν να σχολιαζει την μεγάλη απάτη επί κυβέρνησης Καραμανλή υπουργός να σας θυμίσω τότε ήταν ο Αλογοσκουφης
    Την απάτη των στοιχείων που ξεκίνησε το ντόμινο των εξελίξεων.
    Γιατί άραγε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν θες "να τελειώνουν τα παραμύθια κάποια στιγμή", ξεκίνα από τον "καταλληλότερο Σημίτη.Από αυτόν γνώριζαν τα πάντα για την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας από την οποία προέκυπτε ότι ΔΕΝ μπορούσε να μπει στην ΟΝΕ, αλλά μας άβαλαν, αφού εξασφάλισαν και την αγορά των υποβρυχίων.Η μετέπειτα κατάσταση, ήταν συνέπεια του μεγάλου ψεύδους του Σημίτη περί "ισχυρής οικονομίας"!

      Διαγραφή