Ατενίζοντας το καμμένο δελφικό τοπίο του κόσμου...

Ατενίζοντας το καμμένο δελφικό τοπίο του κόσμου...
Ατενίζοντας το καμμένο δελφικό τοπίο του κόσμου...

Τρίτη, 1 Μαρτίου 2016

Παναγιωτόπουλος για την χαμένη Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης: ο μόνος ασφαλής τρόπος για να μη χάνεις μάχες είναι να μην τις δίνεις...


 

                            “ Δελφοί- Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης 2021”...
 Ανακοίνωση δημάρχου Δελφών


    Το όμορφο ταξίδι μας στο δρόμο για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021 δυστυχώς ολοκληρώθηκε. 
 Ο βασικός στόχος δεν επιτεύχθηκε.
    Η Επιτροπή των κριτών την περασμένη Παρασκευή 26.02.2016 έδωσε τη σκυτάλη για το δεύτερο γύρο μόνο σε τρεις από τις δεκατέσσερις υποψηφιότητες και η δική μας δεν ήταν μία από αυτές. 


Μετά από τόσους μήνες σκληρής δουλειάς είναι μάλλον φυσιολογικό να αισθανόμαστε απογοήτευση και θλίψη. Είναι βέβαιο ότι ο μόνος ασφαλής τρόπος για να μη χάνεις μάχες είναι να μην τις δίνεις καθόλου.
Πιστεύουμε ωστόσο ότι οφείλουμε να δίνουμε τις μάχες μας, ακόμη κι αυτές που έχουν εκ προοιμίου μικρές πιθανότητες επιτυχίας. Είναι άλλωστε γνωστή η ρήση ότι οι μόνοι αγώνες που πάνε χαμένοι, είναι οι αγώνες που δεν δίνονται.
Η αλήθεια είναι ότι όλος αυτός ο αγώνας, μολονότι δε δικαιώθηκε στον κύριο σκοπό του, μόνο καλά πράγματα έφερε ήδη για το Δήμο Δελφών.
Πρώτον καταφέραμε να συγκροτήσουμε μια πολύ ευρεία συμμαχία γύρω από τους Δελφούς. Ολόκληρη η Αυτοδιοίκηση της Στερεάς Ελλάδας (α΄ και β΄ βαθμού) μας στήριξε ολόψυχα. Το ίδιο έκαναν και οι ισχυροί πολιτιστικοί φορείς της περιοχής μας. Και ακόμη Πανεπιστήμια, Τεχνολογικά Ιδρύματα, πλήθος σημαντικών φορέων του Πολιτισμού και της Κοινωνίας των Πολιτών απ’ όλη τη χώρα, αλλά και πολλές σημαντικές προσωπικότητες με πανελλήνια ή και με παγκόσμια ακόμη εμβέλεια.
Το σημαντικότερο ήταν ότι γύρω από το όραμα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας συσπειρώθηκε και συνασπίστηκε η τοπική μας κοινωνία. Σχολεία, σύλλογοι, πολιτιστικοί και κοινωνικοί φορείς και πολλοί εθελοντές από διάφορους χώρους συνεισέφεραν και αγωνίστηκαν για τον κοινό στόχο.
Μεγάλη παρακαταθήκη αποτελεί και η δουλειά που έγινε για τη συγκρότηση του φακέλου υποψηφιότητας, ο οποίος έχει λάβει πολύ καλές κριτικές από καταξιωμένους ανθρώπους. Πρόκειται στην πραγματικότητα για ένα ολοκληρωμένο επιχειρησιακό πρόγραμμα γύρω από τον Πολιτισμό στο Δήμο μας, αλλά και για τις απαραίτητες υποδομές και προϋποθέσεις που απαιτούνται, προκειμένου ο Πολιτισμός να αποτελέσει το κυριότερο αναπτυξιακό μας εργαλείο τα επόμενα χρόνια.
Η δουλειά που έγινε, η συμμαχία που συμπτύξαμε, οι σπουδαίοι φίλοι που αποκτήσαμε, η τοπική κοινωνία με την κινητοποίηση και τη συγκίνησή της, όλα αυτά είναι στοιχεία που δε μπορεί να πάνε χαμένα. Δεν θα αφήσουμε να πάνε χαμένα κι αυτή πρέπει να είναι μια δέσμευση όλων μας.
Οι Δελφοί, ο Δήμος Δελφών αξίζουν πολλά. Αγγίζουν βαθιά, όπως αποδεικνύεται σε κάθε ευκαιρία, τις καρδιές των Ελλήνων, αλλά και των Ευρωπαίων φίλων μας.
Ευχόμαστε καλή επιτυχία και δύναμη στους Δήμους Ελευσίνας, Καλαμάτας και Ρόδου που συνεχίζουν στην κούρσα. Μακάρι να επικρατήσει ο καλύτερος και να εκπροσωπήσει επαξίως την Ελλάδα το 2021.
Σ’ αυτό το σημείο αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε μέσα από τα βάθη της καρδιάς μας όλους αυτούς που πίστεψαν και συνέβαλαν στην προσπάθειά μας.
Πρώτον τους θεσμικούς μας εταίρους: Την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ιδίως τον Περιφερειάρχη μας, κ. Κώστα Μπακογιάννη και τον Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας, κ. Κώστα Μίχο. Την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Στερεάς Ελλάδας και ιδίως τον  Πρόεδρό μας, κ. Λουκά Υπερήφανο και τον Αντιπρόεδρό μας και Δήμαρχο Δωρίδας, κ. Γιώργο Καπεντζώνη. Όλους τους Δημάρχους και τους Αυτοδιοικητικούς της Στερεάς Ελλάδας για τη συμπαράταξή τους. Το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών και ιδίως την Πρόεδρό του, κ. Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ και τον Διευθυντή του, κ. Αθανάσιο Μαρκόπουλο. Την Εφορεία Αρχαιοτήτων Φωκίδας και ιδίως την Προϊσταμένη της, κ. Νάνσυ Ψάλτη. Το Τ.Ε.Ι. Αθηνών και ιδίως τον καθηγητή κ. Γιώργο Παναγιάρη.
Στα πρόσωπα των παραπάνω ευχαριστούμε και δεκάδες στελέχη από τους φορείς στους οποίους προΐστανται, οι οποίοι εργάστηκαν ανιδιοτελώς για τον κοινό σκοπό.
Αντίστοιχες ευχαριστίες οφείλονται σε πολλούς ανθρώπους από το Δήμο Δελφών (αυτοδιοικητικούς και στελέχη), που πέραν από τα στενά καθήκοντά τους και πέραν από το συνηθισμένο ωράριο, προσέφεραν τον καλύτερο εαυτό τους στην προσπάθεια.
Βαθιά ευγνωμοσύνη οφείλουμε και στους πολλούς συμπολίτες μας εθελοντές, που επί μήνες υπηρέτησαν με πάθος και αυταπάρνηση το μεγάλο στόχο.
Σε όλους αυτούς, στους ίδιους μας τους εαυτούς, αλλά κυρίως στον τόπο μας και στις δυνατότητες που καταφανώς διαθέτει, οφείλουμε να δώσουμε και να τηρήσουμε την υπόσχεση ότι δε θα αφήσουμε την απογοήτευση να μας καταβάλει, αλλά αντίθετα θα αξιοποιήσουμε τη δουλειά μας, τον αγώνα μας, τις συμμαχίες μας και τους ανθρώπους μας.

8 σχόλια:

 1. Στην πολιτική όμως δεν αξιολογούνται οι καλές προθέσεις, η γεναίοτης ή η αυτοθυσία. Αυτά αξιολογούνται στον πόλεμο. Στην πολιτική μετράει μόνο το αποτέλεσμα. Στην προκειμένη περίπτωση αγαπητέ Δήμαρχε πρόκειται γιά μιά μεγάλη πολιτική ήττα. Που κατέδειξε την δική σου πολιτική ανεπάρκεια σε όλο της το μεγαλείο. Τα υπόλοιπα είναι απλώς ένας συμπαθητικός επικήδειος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Επιτέλους σταματήστε να ευλογείτε τα γένια σας.
  Σταματήστε την ρήση:
  Καταβάλαμε «υπεράνθρωπες» προσπάθειες αλλά αποτύχαμε.
  Προσγειωθείτε και αξιοποιήστε τα μεγάλα προσόντα του τόπου μας, που η μοίρα καταδίκασε να τον διοικούν μικροί σε ικανότητες, ιδανικά και ήθος κυβερνήτες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. "...ΟΠΟΙΟΣ ΣΤΟ ΓΥΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΟΡΚΟ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ, ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ ΜΟΥ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΝ ΧΑΝΕΙ,,,," !!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Πςςςς... τι είπε το άτομο!!!! Μέγιστος! Για ανδριάντα ο κύριος..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Οσα δε φτανει η αλεπου τα κανει κρεμασταρια δημαρχε,δεν εχεις καταλαβει οτι οι πολιτικες του αθλιου παρελθοντος πεθαινουν?ξυπνηστε λυστε προβληματα των πολιτων,της καθημερηνοτητας,τηςεργασιας, της φτωχειας,μην κοροιδευετε τον κοσμο,σας ψηφησαμε να δουλεψετε,και οχι να ειστε γυρολογοι των κομματων,δε με ενδιαφερει σε ποιο κομμα ειστε, δουλεψτεεεεεεεεεεεεε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΜΑΘΑΙΝΩ Ο ΗΝΙΟΧΟΣ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΧΕΡΙ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΠΕΜΕΙΝΕ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Να είναι καλά οι άνθρωποι που μας γλίτωσαν από μίζες,αναθέσεις και έξοδα χωρίς αντικρυσμα.Ποιός ξέρει πόσα ταξίδια ,φαγοπότια,διαφημιστικές δαπάνες στα αθηναικά ΜΜΕ θα δίνονταν προκειμένου να το βουλώσουν για το Ρακιντζή και τις ερευνές του...Δόξα τω θεώ.Αν ξεμείνει κανά ευρώ από τα hot spots και τα συσσίτια που ετοιμάζει ο Δήμος μπορεί να φτιάξουν και τίποτα ή να πληρώσουν κανάν υπάλληλο του Δήμου.Πόσους έχεις απλήρωτους κύριε Παναγιωτόπουλε;Πόσους προμηθευτές;Για χαιρετούρες και φωτογραφίες είστε πρώτοι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. ΠΩ ΠΩ Τι ειχαν να μας φτιαξουν αν επαιρναν το οκευ,θα μας πουλαγαν και εμας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή