Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Κλείνει το Αρχαιολογικό Μουσείο Άμφισσας...;;





 





Κλείνει το Αρχαιολογικό Μουσείο Άμφισσας;

 Κλείσιμο Παραθύρου



   Πληροφορούμεθα ότι με το σκεπτικό της έλλειψης Υπαλλήλων η Ι ΕΠΚΑ μετακινεί τους υπαλλήλους του Αρχαιολογικού Μουσείου Άμφισσας στους Δελφόυς.

Ασφαλώς και το Μουσείο Δελφών πρέπει να βρίσκεται στο επίκεντρο όλων πλην και το Αρχαιολογικό Μουσείο Άμφισσας έχει τον ρόλο του και την σημαντικότητά του, δεδομένου μάλιστα ότι ξεκινά η σαιζόν και ο σχολικός τουρισμός είναι σε πλήρη άνθιση. 

Βέβαια η επίσημη θέση είναι πως η μετακίνηση θα αφορά λίγους μήνες, με άλλα λόγια να βγάλουμε το καλοκαίρι... 

 Προσωρινή λοιπόν η μετακίνηση των υπαλλήλων και φυλάκων αλλά υπάρχει ουδέν τι μονιμότερον του προσωρινού στην Ελλάδα...;;

16 σχόλια:

  1. Έτσι κι αλλιώς εκεί που το έφτιαξαν δε μπορούσε να πάει κανένας.
    Μουσείο στην Κίρρα πρέπει να γίνει, που θα βγάζει και τα έξοδά του. Άλλωστε από την Κίρρα προέρχονται πολλά από τα ευρήματα του μουσείου που κλείνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε, είσαι "τρία πουλάκια κάθονταν στου Διάκου το ταμπούρι..."!Φοβερή αντίληψη έχεις από ό,τι διαβάζεις.

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμε των 2:18 την ιστορικότητα του κτηρίου στο οποίο στεγάζεται τη γνωρίζεις όπως επίσης και της γειτονιάς του; Το πόσα ευρήματα από την Άμφισσα κατοικοεδρεύουν στο μουσείο και τις αποθήκες των Δελφών; Έχεις δει τον τρόπο που είναι στημένο; Το όλο πρόβλημα ξεκινά από το κατά πόσον προβάλλεται! Στην Κίρρα πού το φαντάζεσαι το μουσείο; Έχεις δει πολλούς να επισκέπτονται το νεώριο, τον πύργο,τα ερείπια στο λιμάνι και τα τριγύρω απ' το παλιό νεκροταφείο; Μονάχα το αρχαίο μονοπάτι κατεβαίνουν κάποιοι λίγοι τουρίστες. Ή θα μας πεις πως η Άμφισσα είναι υποδεέστερη σε ιστορική- αρχαιολογική αξία από τη Κίρρα; Ας μη μας πιάνει ο στείρος τοπικισμός! Ας προωθηθεί η ιδέα της ενοποίησης των σημαντικών αρχαιολογικών-ιστορικών της περιοχής αλλά κυρίως η ανάδειξή τους!!!! Δει δη χρημάτων και άνευ αυτών ουδέν... δει δε πολιτικής βουλήσεως και ενδιαφέροντος κλπ κλπ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και "κάποιος άλλος" μίλαγε για στείρο τοπικισμό:

      "ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ"
      Ιουνίου 18, 2010 @ 9:20 πμ

      Κάποιοι πρέπει να καταλάβουν ότι ο «Καλλικράτης» είναι μια δράση η οποία σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε «κεντρικά», με κύρια κριτήρια και στόχο τα οικονομικα και διοικητικά οφέλη. Αν κάποιοι «γραφικοί» επιμένουν να ικανοποιήσουν τον στείρο τοπικισμό τους το νεοπλουτικό εγωϊσμό τους και το νεοφανή συναισθηματισμό τους, έ, πρόβλημά τους!

      "ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ"
      Ιουνίου 18, 2010 @ 3:32 μμ

      @ Ανώνυμος, 3:18,
      Δεν κατάλαβες,ή δε θες να καταλάβεις: Με βάση τα οικονομικά και διοικητικά δεδομένα του Καλλικράτη, η Ιτέα, 13 χιλιόμετρα μόλις από την Πρωτεύουσα του Νομού δεν ήταν δυνατό να γίνει έδρα Δήμου!Άλλο πράγμα το συναίσθημα και ο εγωϊσμός και άλλο η, σκληρή έστω, πραγματικότητα!

      "ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ"
      Ιουνίου 18, 2010 @ 8:49 μμ

      *Τώρα ποιός πληρώνει το κόστος;Ζήτε σε δήμο ή πληρώνει άλλος από την οικογένεια τα διάφορα «δημοτικά τέλη» και δεν παίρνετε χαμπάρι;
      *Εσείς και ο (τέως) ΣΥΡΙΖΑ γράφετε συνεχώς για απολύσεις!Πού το είδατε γραμμένο αυτό; Εγώ διαβάζω για εθελούσιες μετατάξεις, σε πρώτη φάση και υποχρεωτικές μετά!Γιατί τρομοκρατείτε τον κόσμο!Ας περιμένουμε και τα ξαναλέμε!

      Διαγραφή
    2. Φίλε 4:29, το πρόβλημα σου δε θα λυθεί με το να επαναλαμβάνεις τις επώνυμες δικές μου θέσεις και μάλιστα χωρία να βάζεις τα κείμενα πάνω στα οποία σχολιάζω. Υπάρχει μια ελπίδα να λυθεί όταν αποφασίσεις να μας πεις, επώνυμα, τις δικές σου.

      Διαγραφή
    3. Φυσικά και είναι υποδεέστερη και προσπάθησε να στήσει μουσείο με τα ευρήματα της Κίρρας. Η Κίρρα έχει ζήσει εποχές που κατακλυζόταν από τουρίστες και ακόμα και σήμερα παρά την εσκεμμένη υποβάθμισή της (όπως και των Δελφών) οι επισκέπτες είναι απείρως περισσότεροι από την Άμφισσα.
      Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Και στα αρχαία χρόνια οι ΟΖΟΛΟΙ ΛΟΚΡΟΙ της Άμφισσας δοκίμασαν πολλές φορές να λεηλατήσουν φτάνοντας και σε πολέμους τη ΦΩΚΙΚΙΚΗ Κίρρα.

      Διαγραφή
    4. Ώστε εσύ είσαι ο ανώνυμος (24 Φεβρουαρίου 2016 - 3:48 μ.μ.) που μίλαγες για στείρο τοπικισμό ενώ το σχόλιό σου είναι γεμάτο στείρο τοπικισμό.
      Θέλεις να μας βάλεις πάλι σε κόντρα με τους Κιρραίους όπως τότε ενω μας έχεις ανακατέψει στην Άμφισσα με το θέμα του Νοσοκομείου;

      Διαγραφή
    5. Προσπερνάς το θέμα της ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων για το οποίο μίλησα και με κατηγορείς για τοπικισμό, ενώ στην ουσία μιλώ για την ιστορική- αρχαιολογική σπουδαιότητα και των δύο χώρων και προσπάθησα να προλάβω τους εστιάζοντες στην Κίρρα....Όσον αφορά εσένα (26 Φεβ. 3.11) που λες ότι το μουσείο στήθηκε χάρη στα ευρήματα της Κίρρας, μάλλον δεν το έχεις επισκεφτεί... Κι εσύ που λες για τις "ατασθαλίες" των Αμφισσιωτών, μήπως μπορείς να μου πεις γιατί τιμωρήθηκαν οι Κιρραίοι; Αν δεν ξέρεις για ποια τιμωρία μιλάω,ψάξε! Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις εσύ που λες πως η Άμφισσα είναι υποδεέστερη της Κίρρας; Ανιστόρητα σχόλια!!!! Όσο για τους απείρως περισσότερους επισκέπτες των αρχαιολογικών μνημείων της Κίρρας, μη μιλάς, δε σε παίρνει!

      Διαγραφή
  3. Εγώ τώρα ακούω για αρχαιολογικό Άμφισσας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΡΕ ''ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ''ΕΔΩ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ'ΣΕΙΣ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΜΟΥΣΕΙΑ?Α ΡΕ ΚΑΤΑΚΑΗΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΟΥΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κατά τ' άλλα ο Παναγιωτόπουλος με τον Χαλιορή και μερικούς κακομοίρηδες ονειρεύονται "Πολιτιστικές Πρωτεύουσες" και πράσινα άλογα. Δεν ανοίγουν τα μάτια τους μην κλείσει το μουσείο και να αφήσουν τις προκλητικές δημόσιες σχέσεις με τα λεφτά των φορολογουμένων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στην Κίρρα όπου και να γίνει μουσείο υπάρχει πρόσβαση. Στην Άμφισσα εκέι που το έφτιαξαν ποιος μπορεί να πάει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ή Ιτέα και ή Κίρρα θα έπρεπε να προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν ότι έχουν και να πάψουν να θέλουν να πάρουν ή να αντιγράψουν ότι κάνει ή Άμφισσα(μουσείο Αρχαιολογικο, Κρυμμένο Θησαυρό ή καρναβάλι σε ίδιες μέρες με την Άμφισσα αντί να πάρετε πχ αποκλειστικότητα στα κουλουμα) με αποτέλεσμα ή φαγωμαρα τους να κάνει κακό σε όλους!!! Και το ποιος είναι φανατικός τοπικιστης φαίνεται από το ποιος γεμίζει και στηρίζει σχεδόν όλο το χρόνο τα μαγαζιά της Ιτέας και Κίρρας!! Ή Άμφισσα λοιπόν Θα έπρεπε να έχει μεγαλύτερη στήριξη και σεβασμό από σας Ιτιωτες και Ξηροπηγαδιωτες όπως και αυτή σας έχει στηρίξει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΒΡΕ ΜΗΝ ΤΡΩΓΕΣΤΕ,ΚΑΤΑΛΑΝΟΙ ΕΙΣΤΕ ΚΙ ΟΙ ΔΥΟ. ΗΜΕΙΣ,Π' ΣΑΣ ΛΕΠΩΜ' ΚΑΙ ΣΑΣ ΑΚΟΥΜ'
    ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΕΙΠΕΙΤΕ ΤΙ ΔΛΕΙΑ ΕΧΩΜ' ΜΕ ΣΑΣ;ΒΡΕ ΗΜΕΙΣ ΤΣ ΓΑΛΛΟΙ ΤΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή