Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Παναγιωτόπουλος: ποιος είναι ο τοπικός ενορχηστρωτής της Πανελλαδικής δυσφήμισης των Δελφών λίγο πριν την επιλογή της Πολιτιστικής Πρωτεύουσα της Ευρώπης...;;



     Η δημοσιογραφική πένα τεκμαίρεται εξ αντικειμένου ως αδέσμευτη, πλην όμως αναζητείται ο τοπικός ενορχηστρωτής…

Ας αναρωτηθούν όμως οι εμπνευστές της επιχείρησης δυσφήμισης, αν πλήττουν τελικά τη δημοτική αρχή ή τον ίδιο το Δήμο Δελφών και την εικόνα της περιοχής μας εν γένει (αν τους ενδιαφέρει βέβαια αυτό…).


Μεγεθύνοντας υπέρμετρα προβλήματα (που προφανώς υπάρχουν, αλλά σε πολύ μικρότερη από την προβαλλόμενη κλίμακα…) και αποστέλλοντάς τα απευθείας σε αθηναϊκές ιστοσελίδες με συγκεκριμένο περιεχόμενο (και με εκ προοιμίου δεδομένο τον τρόπο ανάδειξής τους…). 


Πολύ περισσότερο μάλιστα όταν αυτό πραγματοποιείται από δημοτικούς συμβούλους, οι οποίοι ενεργούν κατά τον τρόπο αυτόν χωρίς προηγουμένως να ενημερώσουν για τις «αυτοψίες» τους και τα αποτελέσματα αυτών το Δημοτικό μας Συμβούλιο ή τη δημοτική μας αρχή, όπως έχουν υποχρέωση να πράξουν κατά την κρατούσα πολιτική δεοντολογία (εφόσον ενδιαφέρονται για το καλό του Δήμου και όχι για τη δημιουργία εντυπώσεων…).


    Κι όταν μάλιστα επίκειται σε λίγες μέρες η αρχική κρίση (προκριματική φάση) για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021. Προφανώς δεν είναι σύμπτωση! Όπως σύμπτωση δεν είναι και η κοινοποίηση των «καταγγελιών» στον Υπουργό Πολιτισμού.

Εμείς δίνουμε τον δύσκολο αγώνα μας, ο οποίος ήδη αποδίδει σημαντικά οφέλη, παίρνουμε τα ρίσκα μας προς χάριν του τόπου και δεν ακολουθούμε την πεπατημένη και την εκ του ασφαλούς πολιτική δράση. 
 Οι αληθινά ενεργοί πολίτες συμμετέχουν ολόψυχα και διαθέτουν τον εαυτό τους για να στηρίξουν τις σημαντικές πρωτοβουλίες μας στον Πολιτισμό, προσδοκώντας σε μια καταξίωση της περιοχής μας και σε μια υγιή αναπτυξιακή προσπάθεια.


  Όποιος δε μπορεί ή δε θέλει να βοηθήσει, τουλάχιστον ας μην υπονομεύει.

Επί της ουσίας των καταγγελλομένων, σαφέστατα υπάρχει απόπειρα παραπλάνησης. 
 Ούτε στον Αρχαιολογικό Χώρο Δελφών εντοπίζεται το πρόβλημα, ούτε καν πλέον (μετά τις παρεμβάσεις μας) στο αρχαίο μονοπάτι Κίρρας – Δελφών. 
  Εμείς είμαστε περήφανοι για τη βελτίωση που έχουμε επιφέρει στο προβληματικό αυτό κομμάτι της αποχέτευσης των Δελφών, παρά τις ελάχιστες δυνάμεις που διαθέτουμε. Για να επιλυθεί οριστικά το πρόβλημα απαιτείται μεγάλο έργο. Περισσότερες λεπτομέρειες θα δοθούν στους συμπολίτες μας με ανακοίνωση της αρμόδιας Διεύθυνσης Περιβάλλοντος.


Ο Δήμαρχος Δελφών
Θανάσης Παναγιωτόπουλος

10 σχόλια:

  1. Ο Δήμος Δελφών δεν πλήττεται από την αλήθεια αλλά από την τήρηση πολιτικών συγκάλυψης σκανδάλων που μόλυναν και μολύνουν τον ιστορικό του ρόλο.
    Ευθύνη του Δήμου και κύρια του Δημάρχου, ως διευθυντή της Δημοτικής Πολιτικής Ορχήστρας , είναι να μην επιτρέψει τον εκφυλισμό των ιστορικών ιδεών του Δήμου μας, μέσω της συγκάλυψης των παράνομων πράξεων παλαιών και σημερινών συνεργατών της Δημοτικής Αρχής.
    Κύριε Δήμαρχε σφάλετε και σφάλετε δραματικά, δείχνοντας ότι δεν έχετε αντιληφθεί ότι ο ιστορικός ρόλος των Δελφών, δεν μπορεί να έχει επαφή ούτε καν οπτική επαφή, με το παλαιοκομματικό σύστημα που τον οδήγησε στην σημερινή απαξιωμένη θέση.
    Προσπαθείτε μέσω επικοινωνιακών παιχνιδιών (Forum, Πολιτιστική Πρωτεύουσα κλπ) να ξεπλύνετε τις λάσπες που έχουν βρομίσει και εισχωρήσει στο πετσί του ιστορικού μας Δήμου.
    Οι Δελφικές αξίες δεν έχουν ανάγκη από κάπηλους υποστηρικτές, που με επικοινωνιακά τερτίπια επιδιώκουν να επισκιάσουν τα σκάνδαλα όσων τα διέπραξαν εις βάρος των ίδιων των αξιών αυτών.
    Σταματήστε, επιτέλους, να υποστηρίζεται αυτούς που επί χρόνια έθαψαν την Δελφική ιδέα. Αναδείξατε την αλήθεια και να είστε σίγουροι ότι οι πολίτες των Δελφών θα σταθούν δίπλα σας.
    Στην αντίθετη περίπτωση να είστε βέβαιοι ότι δεν θα καταφέρετε να παρασύρεται τον λαό των Δελφών, στον δρόμο της καπηλείας της Δελφικής Ιδέας, διότι δεν θα δεχτούν να αμαυρώσουν την μεγάλη αυτή ιδέα, στον Βωμό της πολιτικής εκμετάλλευσης και αμαύρωσης της χρυσής ιστορίας του τόπου μας, προκειμένου να υποστηριχτούν τοπικά και ευρύτερα μικροπολιτικά συμφέροντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τον τόπο δυσφημούν όλοι αυτοί "οι υπεύθυνοι" οι οποίοι ασκούν πλημμελώς επί χρόνια τα καθήκοντά τους. Και φυσικά δεν ενοχλούνται από τα αποτελέσματα της κακοδιοίκησης που θίγουν την υγεία των δημοτών, αλλά θίγονται όταν κάποιοι τα εντοπίζουν και τα αναδεικνύουν. Δυσφήμιση αποτελούν τα βοθρολήματα στο Αρχαίο Μονοπάτι. Και δεν χρειάζεται να τα αναδείξουν κάποιοι, τα βλέπουν και τα φωτογραφίζουν οι περιπατητές από όλο τον κόσμο. Αγαπητέ Δήμαρχε Δελφών δεν σας δυσφημεί η κοινοποίηση του προβλήματος που είναι άλλωστε γνωστό, σας δυσφημεί η ανικανότητα των συνεργατών σας και εσάς του ιδίου να τους ελέγξετε. Εξάλλου το θέμα τέθηκε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ο κυριος "δημοσιογραφος" και καλα... να ασχοληθει με τους εξωγηινους οπως σηνηθιζει... ουτε παιδι του γυμνασιου δεν τα πιστευει αυτα που γραφει αυτος ο ανθρωπος... μπραβο δημαρχε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΑ ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΘΑΝΑΣΑΚΗ.ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΣΥ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ... ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΚΆΝΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΤΌΠΟ ΣΟΥ ...ΤΟΝ ΔΉΜΟ ΣΟΥ ??? ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΑΝΩΝΥΜΕ ??
    ΧΑΡΗΣ ΜΑΡΚΑΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. εσυ και η γελοια παρέα σου Δημαρχε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. οσοι προεκλογικα προσκυνησες στην ποδιά τους για να εξασφαλίσεις τη στηριξη τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ας τα ειχες φτιαξει δημαρχε για να μην σου τη λενε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΤΗΣ ΣΤΡΑΒΗΣ......ΤΗΣ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΤΡΙΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή