Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

"Δικαστικές εξελίξεις για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Πλατείας Θεάτρου Ιτέας"...




   Σε ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση μεταξύ Δήμου και κατοίκων για την υπόθεση της Πλατείας Θεάτρου Ιτέας… 

   Κατά την διάρκεια της συνάντησης ο περίοικος της Θεάτρου και άμεσα θιγόμενος Στυλιανός Σχοινάς κοινοποίησε προς όλους τους παρισταμένους φορείς και κατοίκους δημόσιο έγγραφο, «του πρώτου δημάρχου που αμφισβήτησε το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Πλατείας», όπως τόνισε, από 9/8/2000, με Αρ Πρωτ. 2077 - 10 Αυγούστου 2000, όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι: "… από την μέχρι σήμερα θητεία μου – κι ανεξάρτητα από το ιδιοκτησιακό καθεστώς- γνωρίζετε ότι ο πέραν των οδών Καραϊσκάκη και Σκαρίμπα χώρος της Πλατείας δεν χρησιμοποιείται ως κοινόχρηστος διότι είναι διεκδικούμενος…" και υπογράφεται: Δήμαρχος Ιτέας -Αριστείδης Παπαλάϊος.  Επί δημαρχίας του, συμπλήρωσε ο κ. Σχοινάς,  "οι ιδιώτες  αντίδικοι του Δήμου κατέγραψαν στο Κτηματολόγιο την Πλατεία Θεάτρου ως ιδιοκτησία τους. Όταν το Κτηματολόγιο αναρτήθηκε στον Δήμο Ιτέας οι περίοικοι διαμαρτυρήθηκαν για την παράλειψη του Δήμου να αποτρέψει "την εγγραφή δημοτικής περιουσίας σε ιδιώτες αντίδικους" του Δήμου Ιτέας. 
 Ο κ. Παπαλάϊος υποσχέθηκε ότι θα κάνει ένσταση στο Κτηματολόγιο για να διαγραφεί η Πλατεία Θεάτρου από τους ιδιώτες και να επανέλθει στον Δήμο Ιτέας. Η ένσταση ουδέποτε έγινε ούτε και ενημερώθηκε ποτέ το Δημοτικό Συμβούλιο Ιτέας, σχετικά"... επισήμανε ο κ. Σχοινάς.

   Στην συνέχεια ο κ. Σχοινάς τόνισε ότι "επί Αντιδημαρχίας Γιώτας Λαίνη δεν ορίστηκε Τεχνικός Σύμβουλος από τον Δήμο Δελφών, προκειμένου να αντικρούσει την πραγματογνωμοσύνη. 
   Η κ. Λαίνη σε συγκέντρωση στο Κυριακοπούλειο με τους περίοικους υποσχέθηκε ότι ο Δήμος θα μηνύσει τον πραγματογνώμονα. Τελικά ο Δήμος δεν μήνυσε και σιωπηρώς αποδέχθηκε την πραγματογνωμοσύνη με όλες τις εν συνεχεία συνέπειες για τον Δήμο και τους περίοικους"... κατέληξε ο κ. Σχοινάς.

    Μάλιστα, ο πρώην Δήμαρχος Γαλαξειδίου Δημήτρης Κουτονιάς, ο οποίος είναι ένας εκ των θιγομένων ιδιοκτητών, δήλωσε ότι θα στραφεί προσωπικά εναντίον τους δικαστικά ως αυτοδιοικητικός, ακόμη και εάν έχει παρέλθει η 5ετία και δεν τιμωρούνται…! 

  Σημειωτέον ότι  η συνάντηση διεξήχθη υπό το φάσμα του φόβου και ενώ έχει γίνει η κοινοποίηση της διαταγής πληρωμής,  αφού ο νόμος δίνει την δυνατότητα στους ιδιώτες να προβούν όποτε θέλουν σε κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων των κατοίκων… 

  'Οταν μάλιστα ο νομικός σύμβουλος των κατοίκων ζήτησε να καταβάλλει ο Δήμος Δελφών τα 2 εκατομμύρια ευρώ στους κληρονόμους του ιδιώτη ως ιδιοκτήτη της Πλατείας, ερωτήθη εάν το ζητά επειδή είναι βέβαιο πως θα χαθεί η υπόθεση...

   Τέλος, οι περίοικοι ενημέρωσαν τους εκπροσώπους του Δήμου ότι πρόκειται να διαμαρτυρηθούν προς κάθε αρμόδια αρχή για τις περιπέτειες που υφίστανται εξ αιτίας των παραλείψεων της δημοτικής αρχής διαχρονικά...
                                                                                     
          

             Ακολούθησε ανακοίνωση του Δήμου Δελφών:



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ  ΙΤΕΑΣ                                                                                                                         Ιτέα 15/1/2016





                                         ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ





          Δικαστικές εξελίξεις για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Πλατείας Θεάτρου Ιτέας.





    Παρουσία της Αντιδημάρχου  της Δ.Ε.  Ιτέας Δήμου Δελφών κ. Τριανταφυλλιάς  Πιλάλα Τσακίρη πραγματοποιήθηκε στις 15 Ιανουαρίου 2016, ανοιχτή συζήτηση στα Γραφεία της Δ.Ε. Ιτέας με θέμα: «Δικαστικές   εξελίξεις για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Πλατείας Θεάτρου Ιτέας».



   Στην συνάντηση παραβρέθηκαν 15 ιδιοκτήτες -  περίοικοι της Πλατείας Θεάτρου,  εκπρόσωποι του τοπικού τύπου, εκπρόσωποι από την Δημοτική Παράταξη Πολίτες στο Προσκήνιο, κάτοικοι της Ιτέας, Νομικοί εκπρόσωποι του  Δήμου Δελφών και Νομικοί εκπρόσωποι των περιοίκων.

  
   Οι Νομικοί παρουσίασαν την πορεία της υπόθεσης από την αρχή της έως και σήμερα.


    Η Αντιδήμαρχος εξέφρασε την πεποίθηση ότι Δήμος και περίοικοι θα έχουν κοινή γραμμή.

  

   Στόχος όλων είναι η επιτυχία της υποθέσεως στον Άρειο Πάγο όπου βρίσκεται σήμερα και δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξει νέα συνάντηση και συνεργασία μετά από οποιαδήποτε εξέλιξη στην εν λόγω υπόθεση.



                                                                           
                                        Εκ του Δήμου Δελφών




     Η Αντιδήμαρχος ΔΕ Ιτέας

         Δήμου  Δελφών

Τριανταφυλλιά   Πιλάλα Τσακίρη

10 σχόλια:

  1. ΕΔΩ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΛΦΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΕΛΑΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΣ ΜΟΥ!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δηλαδή
    Οι αντίδικοι του Δήμου Ιτέας κατάφεραν να γράψουν την δημοτική πλατεία στο κτηματολόγιο;
    Αυτό σημαίνει ότι στον Δήμο Ιτέας παιζόταν διπλό παιχνίδι.
    Επίσημα έδειχναν ότι είναι σε διαμάχη με τους ιδιώτες που υποστήριζαν ότι η πλατεία είναι δικιά τους και ότι παλεύουν να την κρατήσουν στην ιδιοκτησία του Δήμου Ιτέας και ανεπίσημα και υπόγεια τους άφησαν να την γράψουν στο κτηματολόγιο ως δική τους περιουσία κάνοντας τον Αλέκο.
    Δεν έκαναν ούτε ένσταση.
    Ντροπή, ντροπή, ντροπή για όλους μας και κύρια για τους τοπικούς εκπροσώπους μας που συνεχίζουν να μην ενημερώνουν τον λαό, κάνοντας τον Αλέκο.
    Καλά ξέραμε ότι δεν λειτουργεί τίποτα σε αυτό το Κράτος.
    Πέφτω από τα σύννεφα, είναι απίστευτο. Δεν ξέρω πώς να χαρακτηρίσω όλες τις αρχές της χώρας μας.
    Μπάχαλα, μπάχαλο, μπάχαλο και μόνον μπάχαλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι σας φταίνε ..."όλες οι αρχές της χώρας" αν εσείς εκεί "κοιμάστε ύπνον βαθύν";

      Διαγραφή
  4. ΑΠΟΡΩ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ!
    Τ Ε Λ Ε Σ Ι Δ Ι Κ Η !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλλον κοιμάσαι όρθιος.
      Ξύπνησε γιατί όρθιος δεν είναι καλό να κοιμάσαι ή ξάπλωσε και συνέχισε τον βαθύ σου ύπνο.

      Διαγραφή
  5. Δηλαδή συγνώμη,τι ήθελες ρε Στέλλιο να σου πεί ψέματα ο Παπαλάγιος? Από εποχής Μανδρέκα δεν είναι στα Δικαστήρια ο Δήμος με τους Παπαθανασίου? Μήπως τά έχεις κάνει θάλασσα εσύ ώς συνήθως και σου φταίνε οι άλλοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ΜΑΝΔΡΕΚΑΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕ ΤΗΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ. Ο ΠΑΠΑΛΑΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ

      Διαγραφή
  6. ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΟΤΑΝ ΚΑΙΓΕΤΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ ΤΟΤΕ ΞΥΠΝΑΤΕ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΠΛΗΡΗΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ..ΠΟΤΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΗΚΑΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΙΡΕΤΟΙ ? ΠΟΤΕ ΠΗΓΑΤΕ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ? ΠΟΤΕ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΞΑΤΕ ? ΜΟΝΟΝ ΟΤΑΝ ΕΧΕΤΕ ΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΕΤΣΙ ΟΜΩΣ ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ? ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή