Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Οι Φίλοι του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών στην Εθνική Πινακοθήκη με ομιλήτρια την Μαρίνα Λαμπράκη...


 

   Ο  Σύλλογος «Οι Φίλοι του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών» πραγματοποίησε στην Εθνική Γλυπτοθήκη εκδήλωση για τα μέλη και τους φίλους του. 

   Η Πρόεδρος του Συλλόγου κυρία Δήμητρα Κ. Φιλίππου καλωσόρισε τους παρευρισκομένους και τους ευχαρίστησε για τη συμμετοχή τους όπως και για την υποστήριξή τους στις δραστηριότητες του Συλλόγου. 



   Ιδιαιτέρως ευχαρίστησε τη Διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης κυρία Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα για τη συνεργασία και τη φιλοξενία στον χώρο της Γλυπτοθήκης της εκδήλωσης του Συλλόγου. 

   Η βραδιά άνοιξε με σύντομη ομιλία της Διευθύντριας της Πινακοθήκης κυρίας Μαρίνας Λαμπράκη-Πλάκα σχετικά με τους καλλιτέχνες της γενιάς του ΄30, δίνοντας έμφαση στον Κόντογλου αλλά κυρίως στον Μόραλη, καθώς το 2016 συμπληρώνονται εκατό χρόνια από τη γέννησή του. 

   Στη συνέχεια τα μέλη του Συλλόγου παρακολούθησαν προβολή μέρους της ταινίας για τα μνημειακά έργα του El Greco. 

  Ακολούθησε μικρή ξενάγηση στον χώρο της Γλυπτοθήκης και ακολούθως τα μέλη συγκεντρώθηκαν σε διπλανή αίθουσα για την ετήσια κοπή της πίττας του Συλλόγου από την Πρόεδρο κυρία Δήμητρα Κ. Φιλίππου.

    Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, εκτός των άλλων, τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου, όπως και προσωπικότητες από τον πνευματικό, επιχειρηματικό, και καλλιτεχνικό χώρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου