Ατενίζοντας το καμμένο δελφικό τοπίο του κόσμου...

Ατενίζοντας το καμμένο δελφικό τοπίο του κόσμου...
Ατενίζοντας το καμμένο δελφικό τοπίο του κόσμου...

Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2015

Εθνολογικό και Λαογραφικό Μουσείο Χρισσού...


   Εγκαίνια Εθνολογικού & Λαογραφικού Μουσείου Χρισσού «Συλλογή Ηλία Ευθ. Δαραδήμου»...

Τελέστηκαν στο Χρισσό, τα εγκαίνια του Εθνολογικού & Λαογραφικού Μουσείου Χρισσού "Συλλογή Ηλία Ευθ. Δαραδήμου", προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Φωκίδος κ.κ. Θεοκτίστου, παρουσία του δωρητή κ. Ηλία Δαραδήμου, αιρετών του Δήμου Δελφών, πρώην Δημάρχων και πλήθος επισκεπτών εντός κι εκτός του Δήμου που μας τίμησαν με την παρουσία τους. 


 Ο Δήμαρχος Δελφών κ. Αθανάσιος Παναγιωτόπουλος εξήρε την προσφορά του κ. Ηλία Ευθ. Δαραδήμου, τον οποίο συμπεριέλαβε στην λίστα των ευεργετών του Δήμου Δελφών και τον ευχαρίστησε για τη δωρεά της πλούσιας και αξιόλογης συλλογής φορεσιών, και αντικειμένων τα οποία κοσμούν τη νέα δομή πολιτισμού και λαογραφίας του Δήμου Δελφών.

Επίσης, συνεπής στις δεσμεύσεις του ο Δήμαρχος κύριος Παναγιωτόπουλος, τόνισε ότι ο Δήμος Δελφών δίδει έμφαση στην συντονισμένη προβολή και λειτουργία της δομής και για τον λόγο αυτό συστήθηκε Επταμελής Επιτροπή Μέριμνας  προκειμένου να υποστηρίξει το έργο του Μουσείου.

Χαιρετισμούς απηύθυνε η Πρόεδρος της Επιτροπής Μέριμνας κ. Ελισάβετ Κοτσάνου,  ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Χρισσού κ. Αστερινός Δημητρίου, ο Αντιδήμαρχος Δελφών κ. Λουκάς Αναγνωστόπουλος και ο δωρητής κ. Ηλίας Δαραδήμος ο οποίος στάθηκε  στη σημασία της παράδοσης και της λαογραφίας αλλά και στην αξία της προσφοράς την οποία διδάχθηκε από τους γονείς του και ήταν η αιτία στο να κάνει την υπέρβαση προσφέροντας τη συλλογή του στο Δήμο Δελφών. 


3 σχόλια:

 1. Όσοι παραβρέθηκαν στα εγκαίνια του Εθνολογικού και Λαογραφικού Μουσείου του Ηλία Δαραδήμου και είδαν τους ανύπαρκτους αυτοδιοκητικούς του Δήμου να διαδέχονται ο ένας τον άλλο στο βήμα και να ευχαριστούυν ο ένας τον άλλο, εαυτούς και αλλήλους, ως αυτοί να είναι τα τιμώμενα πρόσωπα, αναφέροντας το όνομα του δωρητή ως εκ παραδρομής, φώναξε ο κόσμος να μιλήσει καιο κ. Δαραδήμος, να τον δούν, γιατί πολλοί δεν τον ήξεραν επειδή λείπει χρόνια, και να τον χειροκροτήσουν εγκάρδια δείχνοντας την ευγνωμοσύνη τους στο πρόσωπό του για τη μεγάλη αυτή Δωρεά.
  Λίγη αξιοπρέπεια εκ μέρους των αιρετών και πρώην του Δημου δεν θα έβλεπτε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. αλλο ένα εργο ΦΟΥΣΕΚΗ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ας ειναι καλά ο ΜΕΓΑΛΟΣ Φουσεκης που με τα λεφτα που εβγαλε απο το παντελόνι του έγινε και αυτο το έργο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή