Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

Εργαζόμενοι Νοσοκομείου Άμφισσας: καλούμε την κοινωνία να διεκδικήσει μαζί μας! οι υπεύθυνοι κατάφεραν να μένει 9 μήνες κλειστή η Παθολογική Κλινική...!!


 


    Εννέα μήνες μετά το σοκ που προκάλεσε το κλείσιμο της παθολογικής κλινικής!... και τίποτα ουσιαστικό από μέρους των υπευθύνων δεν έχει γίνει ώστε να οδηγηθούμε στην επαναλειτουργία της.

    Οι ασθενείς από το κλείσιμο της κλινικής και έπειτα διακομίζονται σε νοσοκομεία άλλων νομών, με ότι αυτό σημαίνει για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.
Ζούμε την διάλυση του δημόσιου τομέα υγείας στην πράξη. 

   Η ζωή και η υγεία του λαού μπήκαν στον προκρούστη της μείωσης των δαπανών του δημοσίου.
  Οι εξελίξεις αυτές δε πρέπει να ειδωθούν ως ατύχημα αλλά ως μέρος μιας γενικότερης πολιτικής που στοχεύει στη διάλυση του Ε.Σ.Υ.

     Όλοι οι υπεύθυνοι που οδήγησαν στην υποβάθμιση του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας του Νομού, κατάφεραν να παραμένει επί εννέα μήνες κλειστή η Παθολογική Κλινική αν και όλοι γνωρίζουν ότι όσο παραμένει κλειστή, καμία άλλη κλινική δεν μπορεί να λειτουργήσει με ασφάλεια.

     Για να λειτουργήσει η κλινική, τα επείγοντα, οι εφημερίες απαιτούνται πέντε παθολόγοι. 

   Η διάλυση βέβαια φαίνεται σε πολλούς τομείς, αφού στις περισσότερες ειδικότητες υπάρχει μόνο ένας ειδικευμένος γιατρός με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν εφημερεύοντες βασικών ειδικοτήτων σε καθημερινή βάση. 

   Αποτέλεσμα αυτού, όλο και λιγότεροι συμπολίτες μας εμπιστεύονται το νοσοκομείο αφού γνωρίζουν ότι δεν θα εξυπηρετηθούν και έτσι απευθύνονται σε άλλα νοσοκομεία. 
  Δυστυχώς για όλα όσα συμβαίνουν το σωματείο εργαζομένων είχε προειδοποιήσει, απευχόταν και αγωνιζόταν για την αποτροπή τους. 

    Τα αποτελέσματα δυστυχώς μας δικαίωσαν. 

   Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για πλήρη χρηματοδότηση και στελέχωση του νοσοκομείου, για δωρεάν δημόσια υγεία. 

 Καλούμε την κοινωνία να βγεί από το τέλμα της απάθειας και να διεκδικήσει αυτά που της αξίζουν.


Ο Πρόεδρος                          Η Γεν. Γραμματέας
Τσάμης Χρήστος                  Σαμπάνη Γεωργία

5 σχόλια:

  1. οι υπευθυνοι διεθυνουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο............ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ-ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ........ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΟΥ ΤΙ ΛΕΕΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χρόνια τώρα, η μυριόστομη κραυγή στους καφενέδες του τουρκοχωριού...εε της Άμφισσας ήθελα να πω ήταν ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΜΠ...ΛΟ. Συνεπικουρία βεβαίως-βεβαίως των ιδιωτών γιατρών (πω-πω, αυτά σου έδωσαν? κακομοίρη μου, παραλίγο να σε πεθάνουν, ευτυχώς ήρθες σε μένα και θα σε σώσω!). Φυσικά και δεν είναι τυχαίο ότι ο Ιατρικός Σύλλογος Φωκίδας παραμένει μουγκός, άφωνος και ανύπαρκτος (αφού εισπράττουμε, τι μας νοιάζει?). Ο καημός σας πραγματοποιήθηκε, το μπ...λο έκλεισε, ζήστε τώρα με αυτό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα ακούς Κωστοπαναγιώτου μην ασχοληθείς άλλο με τους γιατρούς γιατί το θέμα των γιατρώνν το έλυσες πριν τις τελευταίες εκλογές (για να πάρεις την ψήφο φυσικά)
    Και συ Γιάννη Αγγελέτο μην ξεχάσεις να παραιτηθείς όπως μας είπες την άνοιξη

    ΑπάντησηΔιαγραφή