Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Λαθροθήρες επιτίθενται σε θηροφύλακες στην ορεινή Δωρίδα...


 


   Αλλεπάλληλα κρούσματα επίθεσης λαθροθηρών σε θηροφύλακες!!
  Ανάστατη είναι η περιοχή στο Διακόπι Δωρίδας μετά το έντονο περιστατικό επίθεσης λαθροθήρα σε Θηροφύλακα της περιοχής  Λιδωρικίου...ενώ οι έρευνες και η διαδικασία είναι σε εξέλιξη, παρόμοιο περιστατικό, παρ ολίγον δολοφονίας, υπέστη και  ο Γιώργος Μαχάς, Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας της Δ΄ ΚΟΣΕ με έδρα τον Κυνηγετικό Σύλλογο Ευπαλίου… 

   Την περασμένη Τετάρτη ήταν σε υπηρεσία σε δασικό δρόμο στο Τείχιο Δωρίδας ελέγχοντας τα διερχόμενα αυτοκίνητα κυνηγών.
    Ενώ ασκούσε ελέγχους ρουτίνας και οι κυνηγοί ανταποκρίνονταν, κάποια στιγμή πλησίασε ένα αγροτικό αυτοκίνητο με τρεις επιβάτες, κυνηγούς. 
  Ο θηροφύλακας ζήτησε τις άδειες και οι δύο τις έδωσαν, ο συνοδηγός όμως αρνήθηκε και του είπε ειρωνικά “Θα σου πω αύριο”. 
    Ο θηροφύλακας ξαναζήτησε ευγενικά την κυνηγετική άδεια και επέμενε. Τότε ο λαθροθήρας βγήκε από το αυτοκίνητο, του επιτέθηκε βίαια, τον έπιασε από τον λαιμό, τον έριξε κάτω και άρχισε να τον χτυπάει με μανία… 

   Οι άλλοι δυο κυνηγοί στην αρχή παρακολουθούσαν χωρίς να επεμβαίνουν, όταν όμως συνειδητοποίησαν ότι εκτυλίσσεται φονικό μπροστά στα μάτια τους κατέβηκαν από το αγροτικό και έσπευσαν να απομακρύνουν τον δράστη, σώζοντας κυριολεκτικά τον θηροφύλακα την τελευταία στιγμή. 

   Ο δράστης το έσκασε και το ίδιο μεσημέρι παρουσιάστηκε στον Κυνηγετικό Σύλλογο Ναυπάκτου ζητώντας από την Γραμματέα να εκδώσει άδεια θήρας με παλαιότερη ημερομηνία έκδοσης, πράγμα που δεν εισακούστηκε, αντίθετα εντοπίστηκε από αστυνομικούς του ΑΤ Ε Ευπαλίου, οδηγήθηκε στο αυτόφωρο και στην συνέχεια στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άμφισσας. 

   Η τακτική δικάσιμος ορίστηκε αμέσως μετά- την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου- δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο επικαλούμενος λόγους υγείας και νέα δικάσιμος ορίστηκε στις 15 Δεκεμβρίου. 

   Στους κινδύνους που διατρέχουν οι θηροφύλακες έχουμε εστιάσει επανειλημμένως και μάλιστα από την εποχή του εγκλήματος πάθους από τον λαθροθήρα που είχε κυνηγήσει και σκοτώσει με καραμπίνα τον θηροφύλακα πάλι στην ορεινή Δωρίδα… 

   Είναι δυνατόν να γίνονται έλεγχοι από μεμονωμένους θηροφύλακες χωρίς συνοδούς; 
Δεν φτάνουν τα προβλήματα και οι καταργήσεις στις ελεγχόμενες κυνηγετικές ζώνες, δεν φτάνουν τα λειτουργικά προβλήματα των Κυνηγετικών Συλλόγων, πρέπει να εξαθλιώνεται και το επάγγελμα; Που ανεξάρτητα της ιδιομορφίας του είναι σώμα ασφαλείας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου