Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Η απάντηση Χαλιορή για την υποψηφιότητά του...


 


   Απάντηση έδωσε ο Κώστας Χαλιορής για την επιλογή του ως 3ος υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ,  για την οποία του έχει ασκηθεί συχνή και σκληρή κριτική κυρίως από πλευράς των Δωριέων... 

  Είναι η δεύτερη συμμετοχή του κ. Χαλιορή σε Εθνικές εκλογές και επειδή κατά τα φαινόμενα έπονται και άλλες κάλπες ακόμη ίσως σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, ο νεαρός υποψήφιος αποφάσισε να απαντήσει στις επαναλαμβανόμενες αρνητικές προκλήσεις διαφόρων κομματικών στελεχών...

  Αφορμή ήταν η προεκλογική ομιλία στην Ιτέα, όπου μεταξύ άλλων ο κ. Χαλιορής, δήλωσε: 

    … Πριν από όλα, θα ήθελα να αναφερθώ με συντομία στη δική μου υποψηφιότητα, στη δική μου συμβολή για την επιτυχία των κοινών αξιών και των κοινών ιδεών μας.
  Πολλοί με ρώτησαν αυτό το τελευταίο διάστημα της προεκλογικής περίοδου γιατί έθεσα τον εαυτό μου στη διάθεση του κόμματος και γιατί συμπεριλήφθηκα στο συνδυασμό του στην κοινή μας πατρίδα, στη Φωκίδα. 
    
     Η απάντησή μου είναι ότι τώρα είναι ο καθένας από εμάς περισσότερο απαραίτητος από ποτέ, από το δικό του μετερίζι, σε αυτό το τελικό και συνάμα το πιο δυσχερές στάδιο της τιτάνιας προσπάθειας που καταβάλλει η ΝΔ κι ο Βαγγέλης Μειμαράκης … 

    Θα ήταν το πλέον εύκολο, και για μένα και για σας, να κάνουμε τη δική μας "επανάσταση του καναπέ". 
  Να αφήσουμε άλλους να τραβήξουν το κάρο από τη λάσπη κι εμείς να αρκούμαστε σε ανέξοδη κι εύκολη κριτική στα καφενεία και στα σπίτια μας, περιμένοντας τη σειρά μας σε πιο εύκολες εποχές να "διαδραματίσουμε τον ιστορικό μας ρόλο". 

    Κάτι τέτοιο, όμως, δε μας εκφράζει και πολύ περισσότερο δεν ανταποκρίνεται στα πιστεύω μας και στη διάθεση προσφοράς στο κοινό συμφέρον, στην προκοπή του λαού μας και στην πρόοδο του τόπου μας. 
  Βρίσκομαι εδώ και για ένα επιπλέον σημαντικό ρόλο. Για να συμβολοποιήσω και στη Φωκίδα την προτεραιότητα και τη βαρύτητα που οφείλουμε στο εξής να αποδώσουμε στη νέα γενιά, στα μεγαλύτερα θύματα της κατάστασης που επώδυνα βιώνουμε όλοι σήμερα. 
   Για να συμβολοποιήσω κι εγώ, με τις δικές μου δυνάμεις στο βαθμό που μπορώ και μου δίνεται η τιμή να το πράξω, την αδήριτη ανάγκη διαγενειακής αλληλεγγύης.
    Κι εδώ χρειάζεται οι μεγαλύτερες γενιές να προχωρήσουν και στη δική τους αυτοκριτική.
   Η προηγούμενη γενιά κληροδότησε σε εμάς τους νεώτερους μια χώρα με εμπεδωμένη τη δημοκρατία, με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και με περισσότερες από κάθε άλλη γενιά ευκαιρίες μάθησης, σπουδών και αυτοπραγμάτωσης για τον καθένα μας. 

   Παρέδωσαν, όμως, και μια κοινωνία εθισμένη στον αδιέξοδο υπερκαταναλωτισμό, στην περιβαλλοντική υποβάθμιση, στην ανεργία και στον περιρισμό των ευκαιριών και των προοπτικών της νεότερης γενιάς. 
 Είναι τώρα η στιγμή που οι νέοι άνθρωποι, με την καθοριστική κι αναγκαία συμβολή των παλαιότερων θα θέσουν ένα οριστικό τέρμα σε αυτές τις αδιέξοδες καταστάσεις. 

    Θα μου επιτρέψετε να αναφέρω πως μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου δε σταμάτησα να ασχολούμαι με τον τόπο μας και τους ανθρώπους του, εκτελώντας το χρέος μου προς όσους με τίμησαν με το σταυρό της προτίμησής τους. Περιέτρεξα το τελευταίο επτάμηνο όλο το νομό επανειλημμένα, ήρθα σε επαφή με πάρα πολλούς συντοπίτες μας, ακόμα και με όσους δε με γνώριζαν αλλά και δε με στήριξαν, κυρίως με αυτούς, συζήτησα μαζί τους, εμβάθυνα στα προβλήματά τους, πρότεινα και προσπάθησα να δώσω λύσεις. 
    Το ίδιο θα κάνω και τώρα και σε εντονότερο βαθμό. Είναι στάση ευθύνης και απέναντι στη Φωκίδα και απέναντι στη χώρα. 

    Η αγάπη για τον τόπο δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να εξαντλείται σε λίστες και σε σειρές εκλογής!...

10 σχόλια:

  1. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟΝ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ, ΓΙΑΤΙ ΕΣΤΕΙΛΕΣ, ΜΟΛΙΣ ΑΝΕΛΑΒΕ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ???
    ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΣΟΥ ΑΝΑΘΕΣΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΜΜΙΣΘΗ ΘΕΣΗ, ΜΟΛΙΣ ΓΙΝΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ???
    ΠΕΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΙ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΟΥΜΕ ΧΟΡΤΑΣΕΙ ΑΠΟ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΥΤΕΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχει ιδιωτική οικογενειακή επιχείριση (εργοστάσιο αν θυμάμαι καλά) και φτιάχνουν μηχανολογικά εξαρτήματα.

      Διαγραφή
    2. 'Ετσι είναι και με καλό εξαγωγικό πελατολόγιο και όχι κρατικό.

      Διαγραφή
  2. Ποτε δ αφησατε τη Φωκίδα να παει μπροστρα με τις καχυποψιες σας μόλις βλέπετε εναν νεο ανθρωπο να νοιάζεται πραγματικα για το τόπο του! Το μυαλό ειναι σαν το αλεξίπτωτο για να δουλέψει πρεπει να ανοίξει!! Άνοιξτε τα μυαλά σας κ αφήστε τους νέους που έχουν όνειρα να πάνε τη ζωή μας μπροστά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν θελω άλλα όνειρα . Μπουχτισα . Θελω ανθρώπους απλους με όρεξη για δουλεια .Γνορίζω και νεους με παλιες αντιληψεις .

      Διαγραφή
  3. Αν δεν εχεις όνειρα δ μπορείς να δουλεψεις να ζήσεις να ερωτευτεις να απαντησεις στα μικρά παιδιά σε ερωτήσεις που σε κολλάνε στο τοίχο κ μένεις με το στομα ανοιχτο!! Απλός άνθρωπος κ με όρεξη για το τόπο του είναι ο κυριος Χαλιορης που μέχρι σήμερα κανένας άλλος πολιτικός δεν έχει ερθει τόσο κοντά στο κοσμο ( της Φωκίδας)..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλα όταν αποφασίσει απο που ειναι μας λεει και μας.. Γιατί στο Ίντερνετ όταν ήταν υποψήφιος με Ντορα και τότε είχε ξεχάσει πως υπάρχει νέα δημοκρατία και κατέβαινε αντάρτης στην Άθηνα σε συνεντεύξειπως ειναι γέννημα θρέμμα Αθηναίους μεγαλωμένος στις γειτονιές της Αθήνας κλπ... Δεν θελουμε άλλους σωτήρες!! Εχουμε αρκετούς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ποιος είναι αυτός ο κύριος; Που τον είδε η Φωκίδα; Σε ποιο πρόβλημά της βοήθησε; Πως ξαφνικά αποφάσισε ότι θέλει να ασχοληθεί εδώ, όταν δεν ήξερε που πέφτει η Αμυγδαλιά; Και ποια πολιτική παρουσία έχει, όταν χθες στην Ιτέα απασχολούσε τον κόσμο για να κάνει απολογισμό του σουλάτσου του. Έχει δει την έδρα ως σχολική εκδρομή και ως εισιτήριο για πολιτική καριέρα. Μόνο που ξέχασε να ειδοποιήσει εγκαίρως την πολιτική για την "τεράστια" παρουσία του και από όσο ξέρω δεν της αρέσουν οι εκπλήξεις. Είναι ντροπή για τη ΝΔ και υποτίμηση για το νομό μας και τούτο το Λαό να φέρνουν ουρανοκατέβατους, χωρίς πολιτικό λόγο και σκέψη, που δεν μπορούν να αρθρώσουν δυο λέξεις από μόνοι του σε ακροατήριο και να μας τους φορτώνουν. Αν τόσο πολύ έχει ανάγκη ο κ. Μεϊμαράκης την παρουσία αυτού του κυρίου, υπάρχουν και άλλες εκλογικές περιφέρειες. Ας τον πάει στην Αθήνα που μεγάλωσε ή τον έμαθαν εκεί και μας τον φόρτωσαν εδώ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή