Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

"Μέτωπο Υπέρ του ΟΧΙ" Φωκίδας: αύριο στην Ιτέα ο Στάθης Κουβελάκης...

ΜΕΤΩΠΟ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΟΧΙ Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ

 Πολιτική εκδήλωση-συζήτηση στην παραλία της Ιτέας την Πέμπτη 13 Αυγούστου στο ΚΑΦΕΝΕΙΟ «ΠΕΤΡΑ» στις 8:00 μμ. 

ΟΜΙΛΗΤΗΣ :Στάθης Κουβελάκης μέλος της ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ




    











      Η συμφωνία που υπογράφτηκε και το 3ο μνημόνιο  που αποδέχθηκε και έφερε για ψήφιση στη Βουλή η Κυβέρνηση, παραβιάζει τις κόκκινες γραμμές του ¨ΟΧΙ¨  με τις οποίες ο Ελληνικός λαός την εξουσιοδότησε να διαπραγματευθεί και να υπογράψει με το Δημοψήφισμα της 05-07-2015 και με πλειοψηφία 61,31%.
Το νέο μνημόνιο είναι καταστροφικό για τον τόπο και το λαό μας, προβλέπει εξοντωτικά και κοινωνικά άδικα μέτρα, υπονομεύει οριστικά το μέλλον του τόπου, μέσα από την εκποίηση των βασικών εθνικών υποδομών και της Δημόσιας Περιουσίας και εκχωρεί κυριαρχικά δικαιώματα, αφού αναγορεύει την Ε.Ε , το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την ΕκΤ, επιτηρητές  τόσο στην εξαγγελία όσο και στην εφαρμογή των μέτρων και των πολιτικών.        Είναι οικονομικά μη βιώσιμο και σύντομα θα οδηγήσει σε νέα αδιέξοδα και νέα πιο σκληρά μέτρα για το λαό.
   Η επιλογή ενός εναλλακτικού σχεδίου  που δεν θα αναγνωρίζει το μονόδρομο των μνημονίων  και της λιτότητας  είναι καθαρά πολιτικό ζήτημα και δυστυχώς δεν υπήρξε η πολιτική βούληση από την κυβέρνηση να το αποδεχθεί.
 Αυτό που έφταιγε δεν ήταν η απουσία εναλλακτικής λύσης, αλλά η εμμονή της κυβέρνησης στην πάση θυσία παραμονή στην ευρωζώνη.

 Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι, εάν  δεχτούμε  ότι τα μνημόνια και η λιτότητα είναι μονόδρομος και ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση σ ’αυτά, τότε:
·         Αδικούμε τους εαυτούς μας, την ιστορία μας και τους αγώνες μας.
·         Αναιρούμε τους λόγους ύπαρξης των κοινωνικών αγώνων για τη διεκδίκηση εναλλακτικών λύσεων στο νεοφιλελεύθερο καπιταλισμό.

·         Αφαιρούμε κάθε διαπραγματευτική δύναμη της κυβέρνησης έναντι των δανειστών, που σε μία τέτοια περίπτωση θα μας αφανίσουν.
 Το επιχείρημα ότι η Κυβέρνηση δεν είχε λαϊκή εντολή για έξοδο της χώρας από το ευρώ δεν δικαιολογεί την υπογραφή του 3ου  μνημονίου, γιατί η Κυβέρνηση δεν είχε επίσης λαϊκή εντολή να συνεχίσει τα μνημόνια, αλλά να τα καταργήσει.

«Το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος συσπείρωσε ευρύτατες κοινωνικές δυνάμεις και όλες τις ηλικίες σε Μέτωπο αντίστασης κόντρα στα Μνημόνια».

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ
ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ
ΟΧΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ
ΜΕΤΩΠΟ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΟΧΙ



5 σχόλια:

  1. Ακη Κοίβαρη με ποιόν είσαι σύ? Ο Αγγελέτος? Καλά για τον Μέγγο δεν ρωτάμε....γιατί με όποιον και νάναι δεν ξέρει γιατί είναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. NA MAS TA POYNE KAI OI ANTI...MNHMONIAKOI. O PANAGIOTHS (O ERGOLABOS), O XRISTOS( O OTETZIS), O PROKOPIS (POY MAS TA MPIXNI KATHE TOSO),KAI TO LAMOGIO O BOLEYTIS TOYS. ΜΑΣΤΕΤΑ ΡΕ ΛΑΜΟΓΙΑ (..και μην μας πείτε για ήθος. Αυτό αν ποτέ το βρείτε εσείς πέστε και σε μας τι χρώμα έχει)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι εγινε πεφωτισμενοι συντροφοι ? τα εχασα, εσεις σκισατε τα μνημονια,τωρα ηρθαν αλλα μνημονια τι γινεται κουιβαρη? τι εγινε Αγγελετο?εχετε μεριμνησει για διορισμο των παιδιων σας αμεσως?γρηγορα παιδια να προλαβετε,πεστε και σε εκεινο το λαμογιο τον βουλευτη να σταματησει να πινει για να γινουν οι διορισμοι, Ακη εχε το νου σου να πανε ολα καλα. Τολματε μωρε και κυκλοφορειτε στην ιτεα?λιγο τσιπα μωρε ψευτες δεν εχετε?ντροπη σας βρε ντροπη σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Mαζεψτε ρε αθλιοι αυτο το ζομπι που εχετε υπουργο μεταναστευσης, εχει μαζεψει στο υπουργειο ολους τους προεδρους των μεταναστων και κανουν κουμαντο αυτοι γιναμε ξενοι στον τοπο μας ξυπνα ηλιθιε Ελληνα σε κοιμησαν αθλιε σου παιρνουν την πατριδα σου οι αλητες, φυγετε καταραμενοι ψευτες του συριζα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Nίκος Καζαντζάκης, στο "Ο ΚΑΠΕΤΑΝ ΜΙΧΑΛΗΣ" σελ. 345 έγραψε :"Δεν είναι η λευτεριά πέσε πίτα να σε φάω. Είναι κάστρο, και το παίρνεις με το σπαθί σου. Όποιος δέχεται από ξένα χέρια τη λευτεριά, είναι σκλάβος."

    ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή