Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Μονοεδρική Φωκίδας: Κασούτσα - Κωστοπαναγιώτου για την έδρα...;;


   Σκληρές ώρες για τον τόπο και τους εκπροσώπους του στο Ελληνικό Κοινοβούλιο… Αγκάθι στις εκλογικές διαδικασίες η


" ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΣΟΚ-
ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ Ο ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ! 
ΣΥΡΙΖΑ 24%, 
Αριστερή Πλατφόρμα 18%,
 ΝΔ 14%...!

 Σοκ προκαλούν τα ευρήματα των τηλεφωνικών δημοσκοπήσεων για το κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη…

Την ίδια στιγμή  φωτιά πήραν στη ΝΔ μετά τα ποσοστά που δείχνουν το κόμμα σε ελεύθερη πτώση"… 
greek-leaks


    Περιμένοντας μετά τις σιβυλλικές προτάσεις Μεϊμαράκη για αποφυγή εκλογών με σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος; να αντιπαλέψει τον εαυτό του και πανελλαδικά μα και στην Φωκίδα.

   Στα πλαίσια αυτού του αγώνα δρόμου ώστε να μην προλάβει ο Λαφαζάνης να οργανώσει το νέο κόμμα, με την ανακοίνωση των εκλογών –εξπρές,  οι διεργασίες στο πολιτικό παρασκήνιο έχουν πάρει διαστάσεις…επιδημίας!

    Όπως έχει γίνει αντιληπτό οι εκλογές αυτές θα γίνουν με λίστα και όχι σταυροδοσία. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το κάθε κόμμα θα επιλέξει τα πρόσωπα που επιθυμεί να αναδειχθούν σε βουλευτικές θέσεις…τουτέστιν στην μονοεδρική περιφέρεια της Φωκίδας ήδη γίνεται χαμός για τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου λίστας της ΝΔ,
ενώ υπάρχει ένα κρυφό χαρτί στον …πάγκο του Μεϊμαράκη.

     Βέβαιη εξ άλλου θα πρέπει να θεωρείται η υποψηφιότητα της Αφροδίτης Παπαθανάση με τον Γιώργο Παπανδρέου, ενώ σκεπτικισμός υπάρχει για την υποψηφιότητα της Γιώτας Γαζή με το ΠΑΣΟΚ, το οποίο βλέπει με τρόμο την πιθανότητα να μείνει εκτός Βουλής. 

   Το ΚΚΕ δεν έχει τέτοιου είδους διλήμματα και θα κατέβει με τα ίδια πρόσωπα.


  Ωστόσο είναι φανερό και υπεράνω αμφιβολίας ότι το πολιτικό προσωπικό της χώρας σε επίπεδο στελεχών και νέων άκαυτων προσώπων, εξαντλείται ακόμη και ως προς τον κεντρώο χώρο, στις επιλογές εντός και… εντός ΣΥΡΙΖΑ…! 


 Αυτό την ώρα που καταγράφεται αργά πλην προσεκτικά η ιδεολογική σταθερότητα της αριστερής πλατφόρμας έναντι του διευρυμένου!  μνημονιακού μετώπου… 

    Από επίσημης κυβερνητικής πλευράς ο Ηλίας Κωστοπαναγιώτου θα ηγηθεί της λίστας υποχρεωτικά… ο οποίος ήταν και παραμένει ιδεολόγος πλην μετά την απότομη στροφή άνευ σηματοδότησης, οι προβολείς των συμπολιτευτικών επιτελείων στρέφονται στον Γιάννη Αγγελέτο. 

 Και αυτό όχι τόσο λόγω της πάγιας στήριξης Κωστοπαναγιώτου στο κυβερνητικό «ΝΑΙ σε όλα» του Τσίπρα όσο στο περιβάλλον του… το οποίο φαίνεται να συγκεντρώνει τις αντιδράσεις σύμπαντος του τοπικού κομματικού μηχανισμού.
  Πολύ σημαντικό στοιχείο λοιπόν θα είναι η συμμετοχή του Γιάννη Αγγελέτου στην δεύτερη θέση του ψηφοδελτίου, ο οποίος εκτιμάται ότι μπορεί να συνενώσει τις φυγόκεντρες τάσεις και έχει διείσδυση σε όλους τους χώρους… μάλιστα η ιδιαιτερότητα της Ιτέας δείχνει να συγκεράζεται στο πρόσωπό του. 

    Στην άλλη όχθη, με μια δυναμική που είχε κάνει αίσθηση από την αρχή του πολιτικού βαπτίσματος και χρίσματος, η αριστερή πλατφόρμα παίρνει το σχήμα της πολιτικά άκαυτης και με δικαίωμα εκφοράς αντιμνημονιακού λόγου, Γιώτας Κασούτσα…
  Η ίδια το περιγράφει καλύτερα:
 «Μετά την μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ με την μνημονιακή στροφή του, … δεν πρόκειται να είμαι υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ στην Φωκίδα σε τυχόν νέες εκλογές.
  … πρόκειται για μια τεράστια εθνική και κοινωνική καταστροφή που υπάρχει επείγουσα ανάγκη να αποφύγουμε»... 

    Η Γιώτα Κασούτσα απέδειξε ότι ξέρει να περιμένει, να ακούει και να διεκδικεί… και αυτό μέσα από τις πεπερασμένες αυτοδιοικητικές αρμοδιότητες της  Δημοτικής Συμβούλου της ήσσονος αντιπολίτευσης. Στην περίπτωση που ηγηθεί του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Ενότητας» του Παναγιώτη Λαφαζάνη, όπως όλα δείχνουν, η επικοινωνιακή και αλώβητη από τις πολιτικές εφαρμογές του ΣΥΡΙΖΑ νομικός, Γιώτα Κασούτσα θα μετρηθεί με τον Ηλία Κωστοπαναγιώτου για την μονοεδρική της Φωκίδας… 

 Με τα μέχρι τώρα δεδομένα λοιπόν και εφ όσον ισχύσει η υποψηφιότητα, οι πρωταγωνιστές της πολιτικής εκπροσώπησης στην Φωκίδα συρρικνώνονται εντός και επί τα αυτά!
  ΣΥΡΙΖΑ Vs ΣΥΡΙΖΑ …!


21 σχόλια:

  1. Ο Λαφαζάνης και η παρέα του φιλοδοξούν να γίνουν ένας νέος «ΣΥΡΙΖΑ», εγκλωβίζοντας το λαό σε νέες αυταπάτες, ότι δηλαδή μέσα στην ΕΕ και με τους κεφαλαιοκράτες στην εξουσία, θα καταργήσει τα μνημόνια και θα κάνει φιλολαϊκή πολιτική. Τώρα που κατέρρευσε το προηγούμενο αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ, που είχαν επεξεργαστεί όλοι μαζί και με πρωταγωνιστές κι αυτούς που αποτελούν τη «Λαϊκή Ενότητα», ο κ. Λαφαζάνης και η παρέα του στήνουν ένα παρόμοιο σε νέα έκδοση.
    Εχει βέβαια το θράσος ο κ. Λαφαζάνης να απευθύνεται στο ΚΚΕ για συμπόρευση. Ακριβώς τα ίδια έκανε και πριν με τον ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας και οι περί τον Λαφαζάνη, που σήμερα κάνουν σαν απατημένοι σύζυγοι.
    Σε αυτόν τον τόπο, άλλωστε, γνωριζόμαστε. Το 1991, η παρέα του κ. Λαφαζάνη έκανε επιλογή. Αφού δεν κατάφεραν να διαλύσουν το ΚΚΕ, συντάχθηκαν και συνεργάστηκαν με όλο το οπορτουνιστικό συνονθύλευμα. Έδωσαν τότε εξετάσεις στο σύστημα, αποδεχόμενοι και εξαγνίζοντας την ΕΕ και τον καπιταλισμό.
    Η σημερινή εξέλιξη με την «πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς» και το 3ο βάρβαρο μνημόνιο έχει τη δική τους υπογραφή. Είναι συνυπεύθυνοι. Και σήμερα ξαναπαίζουν το χαρτί των νέων αυταπατών και ψευδαισθήσεων που καλλιεργούν για φιλολαϊκή διέξοδο και κυβέρνηση εντός του συστήματος. Επαναλαμβάνοντας, δηλαδή, όλη την επιχείρηση κοροϊδίας του λαού, στην οποία πρωταγωνίστησε από το 2012 ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι, βεβαίως, αυτονόητο πως το ΚΚΕ πλάτη σε μια τέτοια προσπάθεια δεν πρόκειται να βάλει, όπως δεν έβαλε όλα αυτά τα χρόνια. Κάθε αριστερός ριζοσπάστης πρέπει να σκεφτεί πως δεν πρέπει να την ξαναπατήσει. Πέρα και έξω από επιφυλάξεις, ένας είναι ο δρόμος: Τώρα ΚΚΕ για ν' ανοίξει ο δρόμος για την ανατροπή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αλλαξτε βουλευτη στην φωκιδαααααα ακους Μειμαρακηηηηηηηη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΟΚΙΜΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΠΗΡΑΜΕ ΤΗ ΓΛΥΚΑ. ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΙΩΤΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. είναι άδικο να κατηγορούμε πολιτικούς που έφυγαν από τη σιγουριά της "στάνης" και δε ψήφισαν μνημόνια κατά του λαού και έμειναν πιστοί στην ιδεολογία τους και τις αρχές τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να πανε να πνιγουνε ολοι τους, κατεστρεψαν τον Ελληνικο λαο,δρομο ολοι σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο ένας είναι ανύπαρκτος, κυριολεκτικά εξαφανισμένος, αφού ένας φίλος μου επιμένει ότι δεν πρόκειται για υπαρκτό πρόσωπο. Τον έχει δει κανείς τους τελευταίους 6 μήνες, ζει, υπάρχει, έχει κανείς νέα του; Η άλλη ζει ακόμα το όνειρο της Βενεζουέλας!!!!;;;; Το μόνο σίγουρο είναι ότι ΚΑΝΕΙΣ ΠΙΑ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΝΑ ΥΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΓΝΟΙΑ. ΟΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΕΙ(ΕΙΤΕ ΩΣ ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΤΕ ΩΣ ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ) ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΑΞΙΟΣ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η κυρία Κασούτσα έχει δηλώσει ότι δεν κατεβαίνει με το ΣΥΡΙΖΑ.Ο κύριος Κωστοπαναγιώτου, ωε Βουλευτής, αν το επιθυμεί θα είναι πρώτος στη λίστα, γιατί οι εκλογές θα γίνουν με λίστα.Επομένως ποιο είναι το πρόβλημα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μαλιστα τωρα θα δουμε την κασουτσα,μια δοκιμη θα μας πεισει,ελπιζω να μην διαφημιζει και αυτη τα κρασια του γεωργιου στην αγοριανη,οπως εκανε το γνωστο μοντελο βουλευτης,με ολο εκεινο το συρφετο που ειχε μαζι της.
    Σα δεν ντρεπεστε αυτοκλητοι σωτηρες που συνεχιζετε τα βρωμικα παιχνιδια πισω απο την πλατη μας,σας μαθαμε πια .......... που το μονο που σας νοιαζει ειναι το χρημα ,κανενας να μην σας ψηφιση ουτε δεξιους ουτε αριστερους,εξοντωσατε την Ελλαδα , την πουλησατε, δεν εχει δουλεια ο Ελληνας και του λετε οτι ειναι και τεμπελης, .......,κοντευετε να αλλαξετε τον πλυθησμο της Ελλαδας,ασφαλεια δεν εχει κανενας ,και θα πρεπει παλιο....... να σας ψηφισουμε κιολας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΤΗΣ ΕΦΕΞΕ ΠΑΛΙ ΤΗΣ ΜΑΝΤΡΕΚΑ -ΑΦΟΥ ΘΑ ΜΟΙΡΑΣΘΟΥΝ ΟΙ ΨΗΦΟΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΛΑΦΑΖΑΝΗ - ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΞΑΝΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ !!!!!
    ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ Ο ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΒΑΛΕΙ ΠΡΩΤΟΝ ΣΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΤΟΝ ΜΠΟΥΓΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. θα ψηφισει ο κόσμος πάλι Νδ? δύσκολο. μπαίνει και ο Λεβέντης στη βουλή ανεβαίνει και η χρυσή αυγή

      Διαγραφή
  12. Είναι ντροπή μας να συζητάμε ότι υπάρχει πιθανότητα, μετά τις φαγωμάρες των ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ, να δούμε Βουλευτή τη Μανδρέκα. Η ΝΔ έχει ξοφλήσει στην περιοχή μας. Όσοι ψήφισαν την παντελώς ανίκανη πολιτικά Μανδρέκα ευθύνονται για την κατάντια του τόπου. Όσο για τον Μπούγα, πού τελευταία κάνει δηλώσεις και παίζει τον παράγοντα εκ του ασφαλούς, καλύτερα να αναλογιστεί και ο ίδιος και οι όμοιοί του πρώην Υπουργοί και Βουλευτές της ΝΔ τις τεράστιες ευθύνες τους στην απαξίωση της ΝΔ και στην καταστροφή της χώρας. Σήμερα ο κόσμος θέλει άλλη έκφραση, άλλο πολιτικό λόγο, άλλα πρόσωπα να τον εκπροσωπήσουν. Οι εκλογές θα είναι κόλαφος για όσους νομίζουν ότι θα πάνε στην Αθήνα να οικονομήσουν 7.500 ευρώ το μήνα, με αστυνομικούς και λιμουζίνες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Όλοι στο Ποτάμι, η μόνη λύση, ας τους δοκιμάσουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΤΣΙ! ΤΟΝ ΠΕΤΑΕΙ ΕΞΩ ΤΟΝ ΚΑΜΜΕΝΟ. ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΝΤΡΕΑ

      Διαγραφή
  14. Aφου στο ποταμι ειναι το αλλο μισο πασοκ,τι να δοκιμασουμε ανθρωπε μου?επιτελους ξυπνα και εσυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΒΓΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΑΣ ΒΓΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΑΝ ΠΙΟ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΑΥΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Θερμη παρακληση Ασπασια μην διαφημιζεις προιοντα τωρα που ειναι προεκλογικη περιοδος,και μην σερνεις αυτο το συρφετο κοντα σου,και θα πρεπει να σε βγαλουμε και βουλευτη να παιρνεις καμια 10.000χιλιαρικα το μηνα και να κοροιδευεις τον κοσμο,τελειωσαν τα παιχνιδια Ασπασια στα σπιτια σας τωρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ο ένας θα τα "απαλλοτριώνει" (Μητρόπουλος), ο άλλος θα τα βγάζει από τα capital control (Βαλαβάνη), ο άλλος θα τα στέλνει έξω στις off shore (Παπασταύρου) και ο άλλος θα κρύβει τις λίστες (Παπακωνσταντίνου) !!!!! Και θα έχουμε και τον."ποτάμη" να λέει ότι είμαστε.."μια ωραία ατμόσφαιρα" !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ο άλλος θα περιμένει τα..ρούβλια από την ρώσσικη αρκούδα, ένας άλλος θα μας βροντοφωνάζει τι ωραία που ζουν στην ..Β. Κορέα και ο τελευταίος θα έχει πάρει τον..μπαλτά και θα κυνηγάει όποιον δεν μιλάει καλά τα ελληνικά !!!!!!
    Ρεεεε, δεν πάτε να... απαυτωθείτε όλοι μαζί !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. MHN TOYΣ ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΜΕΙΣ ΟΧΙ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΜΑΣ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΟΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΕ ΑΛΛΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή