Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Εγκρίθηκε η υποψηφιότητα των Δελφών ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης...!!!




  Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η υποψηφιότητα των Δελφών ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης από το ανώτατο Περιφερειακό όργανο! 
 Υπερψήφισαν οι παρατάξεις πλην μιας, του ΚΚΕ με επικεφαλής την κυρία Ντούρου...

Επίσημα πλέον, οι Δελφοί μπορούν να αρχίσουν τις προετοιμασίες για την εκλογή και επιλογή τους! 


 Κάθε έτος δύο πόλεις από διαφορετικό κράτος μέλος της Ε.Ε., δικαιούνται να φέρουν τον τίτλο. Ο διαγωνισμός για τη φιλοξενία του θεσμού ξεκινάει έξι (6) έτη νωρίτερα, ώστε οι πόλεις να διαθέτουν επαρκή χρόνο να προετοιμαστούν πριν την έναρξη του έτους εορτασμού. Η Ελλάδα θα φιλοξενήσει τον θεσμό το 2021, μαζί με τη Ρουμανία και μία πόλη από τις υποψήφιες ή δυνάμει υποψήφιες προς ένταξη στην Ε.Ε χώρες, η οποία θα γνωστοποιηθεί το 2017.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στις πόλεις που κατέχουν αυτό τον τίτλο τιμής, από το 2010 και μετά απονέμεται βραβείο «προς τιμήν της Μελίνας Μερκούρη», ύψους 1.500.000€. 

  Βέβαια η  έναρξη της διαδικασίας διεκδίκησης του τίτλου Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021 για τους Δελφούς και το Δήμο Δελφών με την στήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, είχε ξεκινήσει από αρχές Μαίου. 
Έχει ήδη  συσταθεί  μια  ομάδα εργασίας με απόφαση του δημάρχου Δελφών, με αρμοδιότητες την επιδίωξη του συγκεκριμένου στόχου και όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να καταρτιστεί ένας πλήρης και ανταγωνιστικός φάκελος για την υποψηφιότητα των Δελφών έως την καταληκτική ημερομηνία της 23ης Οκτωβρίου 2015...

1 σχόλιο: