Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Μιχάλης Ηλιάδης: Το τέλος των ψευδαισθήσεων...




 Έστω και με οδυνηρό τρόπο ξεκαθαρίζουν τα πράγματα και όσοι Έλληνες έτρεφαν ψευδαισθήσεις σχετικά με τις πολιτικές της Ευρωζώνης, συνειδητοποιούν την πραγματικότητα. 

Οι πολιτικοί εκπρόσωποι του λεγόμενου «συνταγματικού τόξου»,  προσπαθούν χρόνια τώρα με κάθε τρόπο να πείσουν το λαό μας ότι «ανήκομεν εις την Δύσιν», προσπαθούν με νύχια και με δόντια να μας πείσουν ότι στο Ευρώ βρίσκεται η ευημερία και η προκοπή.Μας κατάντησαν ευρωδιακονιάρηδες. Όμως διαψεύδονται παταγωδώς. Οι εγκληματικές πολιτικές τους,  σε συνδυασμό με ένα νόμισμα με κλειδωμένη ισοτιμία, που δεν αντανακλά τη δυναμική της Ελληνικής οικονομίας, έφεραν την καταστροφή και τη διάλυση της Ελληνικής κοινωνίας.
Οι πολιτικοί της αριστεράς (πλην ΚΚΕ) είχαν τα προτάγματα της Ευρώπης των λαών, της αλληλεγγύης , των εργατικών δικαιωμάτων, του κοινωνικού κράτους. Παρά τις όποιες καλές προθέσεις των ιδρυτών της Ευρωπαϊκής ενοποίησης, η οποία χτίστηκε στα ερείπια της ναζιστικής θηριωδίας, η σημερινή πραγματικότητα αναδεικνύει την ουτοπία των προσδοκιών.
Η «διαπραγμάτευση» της Ελληνικής κυβέρνησης ανέδειξε το σημερινό πρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ιδιαιτέρως της Ευρωζώνης. Οι ηγέτες της είναι μαριονέτες, πολιτικοί εκφραστές του αχαλίνωτου νεοφιλελευθερισμού, πολιτικοί αμοραλιστές που γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους το δίκαιο και την ηθική. Άτεγκτοι οπαδοί δήθεν των κανόνων, τους όποιους όμως εφαρμόζουν αλά καρτ, όπου εξυπηρετούνται τα συμφέροντά τους. Σήμερα επιβάλουν τις απαράδεκτες προτάσεις τους που εξοντώνουν το λαό μας, υποτάσσουν την πατρίδα μας και την μετατρέπουν σε προτεκτοράτο,μία  αποικία χρέους. Προτάσεις,  τις οποίες ο διεθνής τύπος χαρακτηρίζει πραξικόπημα και φρικαλεότητες που ταπεινώνουν την Ελλάδα. Αυτή είναι η λεγόμενη Ευρωπαϊκή οικογένεια, στην οποία τελικά επιβάλλεται το δίκαιο του ισχυρού κράτους, το οποίο συνεπικουρείται από κράτη δορυφόρους,παρά τις όποιες διαφωνίες.
Ας γίνει λοιπόν η απαραίτητη αυτοκριτική από όλους τους φιλοευρωπαϊστές οι οποίοι έχουν πατριωτικές θέσεις και καλές προθέσεις. Από τους υπόλοιπους πολιτικούς, τους περισσότερους δυστυχώς, οι οποίοι εκπροσωπούν συγκεκριμένα συμφέροντα της ολιγαρχίας και της διαπλοκής, δεν περιμένουμε τίποτα. Θα βρουν τις δικαιολογίες που χρειάζονται για τα αδικαιολόγητα που ζούμε, όσο τουλάχιστον οι Γερμανοί δεν ζητούν (ακόμη) την Ακρόπολη.
Οι σάλπιγγες όμως ήχησαν από το 2008, όταν ιδρύθηκε η πολιτική Παράταξη ΚΟΙΝΩΝΙΑ. Εμείς δεν πιστεύουμε στη Δύση, γιατί οι όποιες αξίες της, καρποί του Ελληνικού πνεύματος, έχουν δύσει προ πολλού. Η πατρίδα μας με την ιστορία των 6000 χρόνων, με τον πολιτισμό και τις αξίες της αρχαίας Ελλάδας, ο οποίος συνεχίστηκε και τελειοποιήθηκε στη χιλιόχρονη Ορθόδοξη Ανατολική Ρωμαϊκή αυτοκρατορία μας, θα ζήσει, στηριζόμενη σε αυτήν ακριβώς την Παράδοσή της. Τη Ρωμαίικη Παράδοση η οποία δίνει λύσεις για τα προβλήματά μας, και της οποίας την πολιτική προσπαθεί να εκφράσει η ΚΟΙΝΩΝΙΑ σε μια φόρμουλα πολιτικής παράταξης.Τα δε πολιτικά μας προτάγματα  προϊόντος του χρόνου δικαιώνονται.
Η αλήθεια είναι ότι η συνολική αντιμετώπιση των προβλημάτων της Ελληνικής κοινωνίας, είναι αρκετά πολύπλοκη. Απαιτείται μελετημένο σχέδιο, οργάνωση, αποφασιστικότητα και συγκρούσεις, όπου χρειαστεί. Χρειάζονται πολιτικοί που θα αναλαμβάνουν την ευθύνη και το πολιτικό κόστος. Πολιτικοί που θα βάλουν το συμφέρον της πατρίδας πάνω και από την ίδια τους τη ζωή, όπως ο Ι. Καποδίστριας.
Νιώθω θλίψη για όσα περνούν οι Έλληνες τις δύσκολες τούτες ώρες και όσα θα συνεχίσουν να περνούν, μιας και η κυβέρνηση αποδέχθηκε και η βουλή ψήφισε μια πολύ κακή, εξοντωτική συμφωνία, με την οποία θα συνεχιστεί η εξαθλίωση του λαού μας, αλλά και θα ξεπουληθεί η Ελλάδα.
Η συμφωνία αυτή δεν θα μπορέσει ποτέ να γίνει πράξη και θα δρομολογήσει ραγδαίες εξελίξεις. Το αν η κυβέρνηση εκβιάστηκε ωμά (ακόμα και με ολοκληρωτική κλοπή των καταθέσεων των Ελλήνων πολιτών) δίνοντας βεβαίως  λαβή στους «εταίρους», με τα απίστευτα λάθη της και την παντελή έλλειψη προετοιμασίας, θα το δείξει το μέλλον. Είναι όμως απαραίτητο αν θέλει να είναι έντιμη, τόσο απέναντι στην πρόσφατη ετυμηγορία του Ελληνικού λαού, όσο και στα ίδια της τα πιστεύω, να προετοιμάσει το έδαφος για την έξοδο από την Ευρωζώνη, με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα παραγωγικής ανασυγκρότησης. Φτάνει πια η αλληλεγγύη των Ευρωπαίων, χορτάσαμε.
Αισθανόμαστε την ανάγκη να συμπαρασταθούμε στο χειμαζόμενο λαό μας, να τον προτρέψουμε να βρει το στήριγμα που χρειάζεται στην πίστη του όπως κάνει 2000 χρόνια τώρα και να μη σκύβει το κεφάλι .Ραγιάδες μας θέλουν, όμως εμείς είμαστε περήφανοι Ρωμιοί.
Τον καλούμε να αποτινάξει τους πολιτικούς του δυνάστες, ώστε να πάρουμε όλοι μαζί πίσω την πατρίδα μας.
Ο πρόεδρος

Μιχαήλ Ε. Ηλιάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου