Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

Συνταξιούχοι Φωκίδας: Η κυβέρνηση έκανε το ΟΧΙ του λαού ΝΑΙ µέσα σε λίγες ώρες!! έρχονται δύσκολες ημέρες, οργανωθείτε...!!



ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ 

 ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΝΕΑ ΣΚΛΗΡΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ 
ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ
 Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΧΕΡΙΑ 
 ΟΡΓΑΝΩΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ 
ΔΥΝΑΜΩΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΗ ΔΡΑΣΗ 


Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες 

Οι αντισυνταξιουχικές αντιλαϊκές πολιτικές που µας τσάκισαν την ζωή αυτά τα χρόνια συνεχίζονται και περνούν σε νέα πιο σκληρή φάση.   
Μας έφτασαν στο σημείο να µην µπορούµε να εισπράξουµε ούτε τις συντάξεις µας. Την ζωοφόρο πηγή πουπληρώσαµε µε αίµα, κόπο και τις θυσίες µια ζωής. Εδώ µας έφτασαν οι πολιτικές δυνάμεις που ακολούθησαν τον δρόμο της Ε.Ε. Θυσιάζουν εμάς και τα παιδία µας για την ανάπτυξη του κεφαλαίου.  
Η θέση της ΣΕΑ (Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα), δηλαδή οι Ομοσπονδίες, συνταξιούχων ΙΚΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΑΕΕ αλλά και πολλές άλλες, απέναντι στην κυβέρνηση και του υπουργού οικονομικών που επισκεφτήκαμε ήταν καθαρή:  
«Δώστε τώρα εντολή, πάρτε απόφαση, να ανοίξουν ΤΩΡΑ οι τράπεζες και να πληρωθούν άµεσα όλες οι συντάξεις µας στο ακέραιο.  
Οι συντάξεις δεν είναι  κεφάλαια που φεύγουν στο εξωτερικό. Είναι πηγή ζωής που έχουν  προπληρωθεί από τους συνταξιούχους. Δεν µας τις χάρισαν, δεν τις χρωστάµε και πηγαίνουν σε φάρμακα, υγεία, τρόφιμα, εφόδια για την λαϊκή οικογένεια. Μας τις έκαναν επιδόματα, τις αφάνισαν. Τώρα δεν µας δίνεται ούτε τα απομεινάρια». Είπαμε στον Υπουργό!  
Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες 
Μπροστά µας έρχονται δύσκολες ημέρες. Η κυβέρνηση έσυρε τον λαό σε ένα δημοψήφισμα για να κάνει το ΟΧΙ που του ζήτησε ΝΑΙ µέσα σε λίγες ώρες. Να χρησιμοποιήσει την ψήφο του ως άλλοθι για την υπογραφή ενός νέου καταστρεπτικού µνηµονίου.    
Το νέο µνηµόνιο έρχεται να προστεθεί στο παλιό και να µην αφήσει τίποτε σε ότι µας έχει απομείνει. Έρχονται νέες περικοπές σε κύριες συντάξεις. Οι επικουρικές θα εξαφανισθούν. Το ΕΚΑΣ το τελειώνουν. Ο ΕΝΦΙΑ µονιµοποιείται.  Η φορολογία θα γίνει αβάσταχτη. Νέες περικοπές σε φάρμακα - υγεία και ο κατάλογος θα γίνεται ατελείωτος. Αυξάνουν την συμμετοχή στην υγεία και στις Επικουρικές ενώ δεν έχουμε ούτε γιατρούς, ούτε Κέντρα Υγείας, ούτε και Νοσοκομείο.       Οι συνταξιούχοι ζούμε σε τριτοκοσμική χώρα, όπως και τα υπόλοιπα φτωχά λαϊκά στρώματα.
Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες 
Η σωτηρία του λαού από τις βάρβαρες πολιτικές της Ε.Ε και των πολιτικών που τις υπηρετούν να περάσει στα χέρια του λαού, στην οργάνωσή του την ενότητα και την αλληλεγγύη.  
Καλούμε τους συνταξιούχους που ψήφισαν ΟΧΙ ως έκφραση διαμαρτυρίας, εκείνους που ψήφισαν ΝΑΙ κάτω από την πίεση που δημιουργήθηκε, καθώς τους συνταξιούχους που ψήφισαν συνειδητά Άκυρο - Λευκό να ακυρώσουν αυτό τον εκβιασμό. Να µην  συναινέσουν σε αυτό το έγκλημα. 
Να µην απογοητευθούν να µην σκύψουν το κεφάλι, να µην κλειστούν στα σπίτια τους. Όλοι µαζί ενωμένοι να δώσουμε την µάχη ενάντια στην καταστροφή που ετοιμάζουν σε εμάς και τα παιδιά µας. 
Τώρα χρειάζεται πιο ενωτικά,  δυναμικά, αποφασιστικά, να οργανώσουμε την µμαζική µας παρουσία και δράση σε συµµαχία µε τα παιδιά µας τα λαϊκά στρώματα της κοινωνίας απέναντι στην βαρβαρότητα του άδικου πολιτικού συστήματός και τις πολιτικές του.  
Η ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ καλεί τους συνταξιούχους να γραφτούν να οργανωθούν στα σωματεία μας, σε κάθε περιοχή χωριό, σε κάθε πόλη, να δυναμώσουμε την ενότητα µας και να µην επιτρέψουμε στις δυνάμεις του συστήματος να µας διαχωρίσουν. Να αποκτάμε µέσα από αυτή την δράση και συµµετοχή ενημέρωση, γνώση, εμπειρία, χρήσιμα εφόδια στους δύσκολους καιρούς πού έρχονται. Κανένας µόνος του. 
Οι αγώνες µας είναι παρακαταθήκη. Η ενότητα, η οργάνωση, η µαζικήαγωνιστική δράση, των συνταξιούχων, του λαού και όσων δυστυχούν, να αποτελέσει την ασπίδα σωτηρίας όλων μας. 
    Θα ακολουθήσουν συσκέψεις και Συνελεύσεις

Άμφισσα 10/7/2015                                                                                            Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

2 σχόλια:

  1. Οταν ζητουσατε ρουσφετια , και χαλουσατε τον κοσμο να γινουν, δεν σκεφτοσασταν που θα παει αυτη η ιστορια,οι περισοτεροι να βγαλετε τα παιδια σας απο το δημοσιο για να μεινουν λεφτα να παρετε, λαμογια,λυπαμαι μονο που υπαρχουν και πραγματικα ανθρωποι που τσακιστηκαν στη δουλεια και τωρα υποφερουν τα πανδεινα, τοσα χρονια κοιταζατε να παρετε μονο, τωρα να ζητησετε και απο τους αλβανους να σας δωσουν τα χρηματα πισω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. EXI DIKIO TO PEDI. TORA POY THA GINOUME OLOI ALBANOI THA SOU DOSO KAI SENA MPARMPA.BRE OYST PALIO-NEO-NAZI!

    ΑπάντησηΔιαγραφή