Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Δελτίο Τύπου (Ανάπτυξη-Νέα Γενιά) του Κ. Χαλιορή...


   Η διαπραγμάτευση με τους εταίρους και τους δανειστές φτάνει στην κορύφωση της. 



   Δυστυχώς, η αφερεγγυότητα κι οι ερασιτεχνικοί χειρισμοί της κυβέρνησης έχουν οδηγήσει τη χώρα μας στη δυσκολότερη θέση από τότε που ξέσπασε η οικονομική κρίση κι η λύση του ελληνικού δράματος κινδυνεύει ακόμα κι από ένα τυχαίο γεγονός. 

    Ειδικότερα από χθες παρακολουθούμε συνεχή δημοσιεύματα και πληροφορίες που κατά κύριο λόγο αφορούν το ύψος των συντάξεων, ως ζήτημα διαφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών. 
Αναμφίβολα πρέπει όλοι να παραδεχτούμε πως οι συνταξιούχοι είναι από τα μεγαλύτερα θύματα αυτής της περιόδου. Και κυρίως οι χαμηλοσυνταξιούχοι που υπέστησαν άδικες οριζόντιες περικοπές. Και που οδεύουν να υποστούν καινούριες από εκείνους που υπέκλεψαν την ψήφο του ελληνικού λαού τάζοντας ακριβώς το αντίθετο.

    Όμως, από το δημόσιο λόγο απουσιάζει διαρκώς κι εκνευριστικά το μεγαλύτερο θύμα της κρίσης στη χώρα μας. Κι αυτοί είναι οι νέοι άνθρωποι κι η νέα γενιά. Όλοι αγωνιούν για τις συντάξεις των μεγαλυτέρων, αλλά καμία πρόταση, κανένα σχέδιο, καμία έννοια δε διατυπώνεται για το μέλλον των νέων Ελλήνων. 

   Πλήρης απουσία διαρθρωτικών αλλαγών με στόχο την ενίσχυση των θέσεων εργασίας, πλήρης απουσία έμφασης στην αναπτυξιακή δυναμική της καινοτομίας και των νέων τεχνολογιών, ώστε η νέα γενιά να αρχίζει ξανά να δουλεύει, να οραματίζεται, να δημιουργεί. Δυστυχώς, η νέα κυβέρνηση αποδεικνύει σε κάθε ευκαιρία ότι στόχο έχει μια ανατριχιαστική "Ελλάδα γερόντων"! 

    Aντί για αυτά η μόνη φροντίδα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι η εμμονή με τον ξεπερασμένο κρατισμό, η προστασία των συντεχνιών του δημοσίου, οι μαζικές προσλήψεις, η επανασύσταση του πελατειακού κράτους και των φερεφώνων του (βλ. ΕΡΤ) κι η ολοκληρωτική αδιαφορία για τις καθημερινές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα. 

   Στο χώρο εκείνο, δηλαδή, ο οποίος θα στηρίξει την ήδη ξεχασμένη λέξη "ανάπτυξη", είτε πρόκειται για μικρομεσαίες επιχειρήσεις που κλείνουν καθημερινά, είτε για απολύσεις στα μεταλλεία βωξίτη της Φωκίδας, είτε οπουδήποτε αλλού.

    Το μέλλον της Ελλάδας είναι στο χώρο των προοδευμένων λαών, είναι στην Ευρώπη. 
 Με οδηγό τη δίψα των νέων ανθρώπων να μείνουν, να ζήσουν και να δημιουργήσουν στον τόπο τους. Με επένδυση στις σπουδές και στα οράματά τους.
  Κύριοι της κυβέρνησης, όχι πια άλλη υποκρισία! 

 Κωνσταντίνος Εμ. Χαλιορής 
Οικονομολόγος
 Πολιτευτής Νέας Δημοκρατίας Ν.Φωκίδας

1 σχόλιο:

  1. ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ!!! Η ΑΛΛΟΤΕ ΚΡΑΤΑΙΑ ΝΔ ΝΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΕΥΘΥΜΙΑ ΚΑΙ ΓΕΛΙΟ. ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ ΟΜΩΣ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΗΝ ΞΕΠΕΣΜΕΝΗ ΦΩΚΙΔΑ. ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΕΙΣ ΑΝΩΤΕΡΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή