Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Συνταξιούχοι Φωκίδας: τα Μεταλλεία δεν θα σταματήσουν τις απολύσεις!! είναι επικίνδυνοι...


 

 

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ  Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ

 ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ!!! ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΟ ΒΩΞΙΤΗ!!! 
ΑΠΟΛΥΟΥΝ ΕΡΓΑΤΕΣ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ!!!

   Ζούμε το τελευταίο διάστημα τις εποχές της δεκαετίας του '80 όπου χάθηκαν, για τον τόπο μας, εκατοντάδες θέσεις εργασίας με τεράστιες κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις στο σύνολο του λαού της Φωκίδας. 

   Η ΚΕΡΝΕΟΣ στους 4 μήνες που εγκαταστάθηκε στη Φωκίδα έδειξε το σκληρό πρόσωπο του εργοδότη απέναντι στους εργαζόμενούς της, χρησιμοποιώντας μεθόδους τρομο
κρατίας, εκφοβισμού και ρεβανσισμού στα Σωματεία και στους συνδικαλιστές. 
 Απέλυσε τρείς εργαζόμενους και στους ίδιους δήλωσε ότι υπάρχει και συνέχεια, αναφέροντας μάλιστα τον αριθμό κάποιων δεκάδων. 
  Δικαιολογία; Η δήθεν αξιολόγηση (που δεν έγινε ποτέ. Που δεν ξέρει κανείς ποιος αξιολόγησε ποιόν κλπ). 

   Σπέρνει τη ρουφιανιά μαζί με το φόβο και την ανασφάλεια στους εργαζόμενους προκειμένου να περάσει το σκοπό της που είναι ένας. 
 Το κέρδος.
  Η απόσβεση του αντίτιμου της εξαγοράς αν είναι δυνατόν να γίνει από τον πρώτο κιόλας χρόνο. 

    Ως παλιότεροι εργαζόμενοι (και) στα μεταλλεία, παράγοντας τα τεράστια κέρδη που αποκόμισε η οικογένεια των Ηλιοπουλαίων- Κυριακοπουλαίων από τον πλούτο της Φωκίδας και που μέσα σε μια νύχτα τον ξεπούλησε σαν να ήταν χωράφι της μάνας του, θα σταθούμε αλληλέγγυοι, δίπλα στους συναδέλφους μας, στα παιδιά μας, στα εγγόνια μας. 

    Κανείς εργαζόμενος δεν πρέπει να μείνει απαθείς απέναντι στις απολύσεις. 
 Να συσπειρωθούν όλοι στα Σωματεία τους. Να σημάνει συναγερμός σε κάθε σπίτι, σε κάθε μαγαζί ότι η ΚΕΡΝΕΟΣ δεν θα σταματήσει τις απολύσεις, ότι θα συνεχίσει την άκρως επικίνδυνη εκμετάλλευση των στοών, ότι θα περικόψει, σε όσους μείνουν στην δουλειά, μισθούς και επιδόματα. 

   Είναι επικίνδυνη. 
 Όπως η κάθε εταιρεία, ο κάθε μεγαλοεπιχειρηματίας. 

 Απομένει σε μας να τους εμποδίσουμε!

                             Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

6 σχόλια:

  1. Καλα κανει ας ειχαν μυαλο ολοι να τους σταματουσαν τοτε που επρεπε,τι βγηκατε τωρα ως μετανοουσες μαγδαληνες να θρηνησετε? ΑΙΝΤΕ ΝΑ ΧΑΘΕΙΤΕ Σας πηρε ο πονος κιολας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ?
    ΠΟΝΑΝΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ?
    ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τοσο καιρο που εισασταν βρε καλοπαιδα?στα λουτρα?τωρα που κοπηκαν οι συνταξεις ξυπνησατεεεεε?ντρεπομαι για λογαριασμο σας,βρειτε τον μυτηλιναιο και καθαριστε για τους εργαζομενους να γυρισουν στην δουλεια,οταν δουλευατε στα μεταλεια πολλοι απο εσας αλλα λεγατε και αλλα κανατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εμείς στα λουτρά και κάποιοι όπως εσείς στα λασπόλουτρα.Μόνο σε λάσπη θα μπορούσατε να επιπλεύσεται. ΑΑΑΑ και σε σκ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή