Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Νίκος Δρόλαπας: για πρώτη φορά η Άμφισσα δέχεται απ' ευθείας πλήγμα με κακοσχεδιασμένο κυκλοφοριακό για χάρη των πολιτικών φίλων του Δημάρχου...!!

   Κε Δήμαρχε, μη χαλάσεις τη πόλη μας...

                                                                                                                        Του Νίκου Δρόλαπα   

   Μία άνευ προηγουμένου αναστάτωση στους Δημότες και ιδιαίτερα στους επαγγελματίες προκάλεσε ο κ. Δήμαρχος Δελφών, με τις απίστευτες κυκλοφοριακές παρεμβάσεις που επιχειρεί να εφαρμόσει στη πόλη της Άμφισσας. 
    Μέχρι τώρα, διαχειρίζεται επικοινωνιακά το ζήτημα αυτό με τη συνήθη μέθοδο των διαρροών. 
  Φαίνεται ότι αδιαφορεί για τη θύελλα των αντιδράσεων του συνόλου σχεδόν των δημοτών και θέλει να το θέσει σε διαβούλευση και πιλοτική εφαρμογή, ώστε, με τον τρόπο αυτό να μονιμοποιήσει τα μέτρα που θα διαλύσουν κυριολεκτικά τη πόλη. 
    
Και εδώ τίθεται το εύλογο ερώτημα: 
    Γιατί όλες αυτές οι μεθοδεύσεις; 

   Έχει γίνει κοινό μυστικό, ότι ο Δήμαρχος επιδιώκει να ευνοήσει πέντε - έξι πολιτικούς του φίλους. 
    Αυτός και είναι ο βασικός πυρήνας του εγχειρήματος.

    Όλα ξεκινάνε από τη πεζοδρόμηση της οδού Γιαγτζή η οποία θα κλείσει για τα οχήματα, περιορίζοντας και τη διέλευση των πεζών, όπως περίπου έκλεισε και ο πεζόδρομος της Νικολάου Κορδώνη με τις μόνιμες κατασκευές, για τις οποίες ο κ. Παναγιωτόπουλος, από άλλη θέση τότε, είχε δημιουργήσει τις προϋποθέσεις που θέλει να επαναλάβει και στην οδό Γιαγτζή. 

   Κλείνοντας η οδός Γιαγτζή, πρέπει ο κυκλοφοριακός φόρτος του δρόμου αυτού να διαμοιρασθεί σε άλλους δρόμους. 
    Πού όμως να διοχετευθεί η κυκλοφορία; 
   Μέσα στα στενά δρομάκια του κέντρου; 

   Από το σημείο αυτό αρχίζει το κυκλοφοριακό κομφούζιο, το οποίο επεκτείνεται σε ολόκληρη σχεδόν τη πόλη. 
 Άλλοι δρόμοι που μέχρι τώρα είχαν διπλή κυκλοφορία μετατρέπονται σε μονόδρομους, άλλοι κλείνουν ως πεζόδρομοι και όλα αυτά γίνονται με πολύ προσοχή για να μη θιγούν άλλοι πολιτικοί φίλοι, συγγενείς και συνεργάτες. 

    Στα πλαίσια αυτά, κλείνει η μισή πλατεία Ησαΐα, μεταφέρονται τα ΤΑΞΙ, η κάθοδος της Ανδρούτσου γίνεται άνοδος, κλείνει η μισή πλατεία Κεχαγιά, μεταφέρεται η λαϊκή αγορά, γίνονται μονόδρομοι προς το κέντρο οι δύο δρόμοι εισόδου της πόλης, κλείνει η πλατεία παιδικής χαράς μόνο μπροστά στη πιτσαρία, αφήνοντας και ένα τμήμα ελεύθερο, κάτι σαν ιδιωτικό πάρκινγκ, πάλι… τυχαία, σε συγκεκριμένους συμπολίτες μας. 

    Πριν όμως ο κ. Δήμαρχος επιχειρήσει να εφαρμόσει αυτά τα αλλοπρόσαλλα μέτρα που έχει δρομολογήσει, θα πρέπει να εξηγήσει στον κάθε συμπολίτη, πως θα πηγαίνει σπίτι του, στον κάθε επαγγελματία πώς θα τον προσεγγίζουν οι πελάτες του και με ποιο τρόπο σκέπτεται να του αναπληρώσει την απώλεια του τζίρου του. 

    Η Άμφισσα βίωσε και βιώνει την υποβάθμιση, από έλλειψη θετικών επιλογών των εκπροσώπων της, τουλάχιστον, κατά τη τελευταία εικοσαετία.
    Σήμερα, είναι η πρώτη φορά που δέχεται απ΄ ευθείας πλήγμα από κακοσχεδιασμένη ενέργεια εκπροσώπου της.

    Τι θα έκανε όμως ένας Δήμαρχος που έμπρακτα σέβεται τους Δημότες και τη πόλη του: 
  Πρώτα πρώτα, θα έπρεπε να πληροφορηθεί ποιοι είναι οι αδιάνοιχτοι δρόμοι μέσα στη πόλη.
  Δηλαδή, ποιοι δρόμοι προβλέπονται στο σχέδιο πόλεως και δεν έχουν διανοιχθεί και κυρίως, ποιοι δρόμοι μπορούν να επανέλθουν ξανά στη κυκλοφορία, ώστε να αποσυμφορηθεί η κυκλοφορία της πόλης. 

   Πώς, ο κ. Παναγιωτόπουλος σχεδιάζει το κυκλοφοριακό της πόλης, χωρίς να εξασφαλίσει πρώτα την κυκλοφορία στη τρίτη βασική είσοδο της πόλεως, μετά τη λεωφόρο Σαλώνων και την οδό Γιδογιάννου, που είναι η οδός Βασιλοπούλου, πίσω από τη Νομαρχία (νυν Π.Ε Φωκίδας);

    Ο δρόμος αυτός παραμένει κλειστός εδώ και πολλά χρόνια, αν και έχουν μεταφερθεί στο Μουσείο τα αρχαιολογικά ευρήματα.
    Έγινε μία προσπάθεια να δοθεί πάλι στη κυκλοφορία επί Δημαρχίας Ασημακόπουλου, η οποία όμως ματαιώθηκε για να μην ενοχλούνται από τους θορύβους συγκεκριμένοι περίοικοι, δημοτικοί σύμβουλοι κλπ. 

    Όμως και τώρα μπορεί να ανοίξει πάλι ο δρόμος αυτός , απλές τεχνικές λύσεις υπάρχουν, με λίγα χρήματα τα οποία ο Δήμος μπορεί να εξασφαλίσει, είτε κόβοντας συγκεκριμένες σπατάλες, ή από το πράσινο ταμείο, από το οποίο εσπευσμένα ο Δήμαρχος εξασφάλισε πίστωση για αγορά ακινήτου, η οποία έγινε για λόγους που σύντομα θα αποκαλυφθούν, αλλά που σε κάθε περίπτωση, καμία αγορά ακινήτου δεν ήταν επείγουσα...

    Όσο για την αναφορά του κ. Δημάρχου σε προεκλογικές του εξαγγελίες - καλό θα είναι να μην αναφέρεται συχνά σε αυτές γιατί ο ίδιος τις καταρρίπτει και τις ακυρώνει τη μία μετά την άλλη.

    Άς κάνει λοιπόν ο κ. Δήμαρχος όλες τις προαπαιτούμενες ενέργειες σωστά, όπως απαιτεί και η δεοντολογία, άς ανοίξει τους κλειστούς δρόμους, άς βάλει τα σήματα για να ρυθμισθεί η κυκλοφορία και να αναπνεύσει η πόλη και αν χρειασθούν κάποιες επιβεβλημένες βελτιώσεις, να γίνουν τότε. 

    Κύριε Δήμαρχε, 
 Μη διαλύσετε χωρίς λόγο τον ιστό της πόλης. 

    Έχετε υποχρέωση και καθήκον, να υπηρετήσετε τα εύλογα συμφέροντα της τοπικής κοινωνίας και να αντισταθείτε με σθένος στο νοσηρό πελατειακό σύστημα. 

   Δεν είναι ώρα για άλλα λάθη, ούτε για αυταρχική άσκηση της εξουσίας, όταν οι επαγγελματίες διέρχονται το πέμπτο έτος της κρίσης, με βασική υπαίτια τη βαθειά κρίση αξιών και αρχών...

8 σχόλια:

  1. Όποιος δεν έχει καλή κυκλοφορία στον εγκέφαλο μπορεί να σκεφθεί αυτά τα ανώμαλα μέτρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμε 4:47, έγραψες! Πρόκειται για διαταραγμένη προσωπικότητα με το σύμπλεγμα της παραγκωνισμένης αξίας!

      Διαγραφή
    2. ο ΤΥΠΟΣ είναι ..ΑΝΙΚΗΤΟΣ !!!!

      Διαγραφή
  2. Ευτυχώς που ο θανασάκης έφερε την αλλαγή στο δήμο μακριά από σκοπιμότητες κουμπάρους ιδιαίτερους φίλους κολλητούς κλ. Εν όψη Καλλικράτη και Δήμου Ιτέας σε δυο χρονάκια θα έχουμε κάλπες. Δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ, περίμενε "Δήμο Ιτέας" με Δήμαρχο στο "σκοτεινό"!

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμε 11:33μμ : Μην παίρνεις και όρκο ότι ο Θανασάκης έφερε την αλλαγή στο Δήμο και δεν ξέρει τίποτα από κουμπάρους , κολλητούς κλπ, έχοντας δάσκαλο τον Φουσέκη, γιατί προ ημερών βγήκε στη φόρα να έχει προσλάβει παράνομα δύο ιδιαίτερους φίλους του ως ειδικούς Συμβούλους στο Δήμο και εμείς οι βλάκες δημότες δεν θα μαθαίναμε τίποτα αν το Ελεγκτικό Συνέδριο που ελέγχει τις δημόσιες δαπάνες δεν απέρριπτε τη πληρωμή των υψηλόμισθων φίλων του, της κ. Μαρίας Λουκά Δήμου και του κ. Δημήτρη Γ. Καραγιώργου, γιατί προσλήφθηκαν παράνομα με φωτογραφική προκήρυξη και ελλειπή δικαιολογητικά. Φαίνεται ότι ο Θανασάκης ο πολιτευόμενος κάνει ότι θέλει στη Δημαρχία. Αλήθεια ποιος συνέταξε και υπόγραψε τη διακήρυξη; Μήπως ο αντιδήμαρχος επί των οικονομικών του Δήμου ο κ. Λουκάς Αναγνωστόπουλος, γιατί λέγεται ότι είναι καλός στις προκηρύξεις ειδικού περιεχομένου. Γιατί ο Θανασάκης δεν εκδίδει δελτίο τύπου για το περιστατικό, τι σκοπεύει να κάνει με τους φίλους του και να πληροφορήσει τους ιθαγενείς πόσους ακόμη ειδικούς συμβούλους έχει προσλάβει, πόσο τους πληρώνει και εάν μπορεί να διοικήσει το Δήμο με αυτούς ή χωρίς αυτούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πληροφορίες λένε ότι ο Δήμαρχος με τον οικονομικό αντιδήμαρχο κ. Λουκά Αναγνωστόπουλο όρισαν δικηγόρο για να γνωμοδοτήσει σχετικά με τη παράνομη πράξη!
    Η γνωμοδότηση ζητιέται πριν συντελεσθεί η πράξη, όχι μετά. Εκτός αν περιμένουν κάτι άλλο που να τους καλύπτει, γιατί είναι εκτεθειμένοι βαρύτατα όλοι οι συμπράξαντες και αυτοί που έστησαν την υπόθεση και αυτοί που αποδέχθηκαν την ωφέλεια σε βάρος των δημοτών που σε τελική ανάλυση τους πληρώσουν όλους αυτούς.
    Βέβαια, σε άλλες εποχές οι αιρετοί ήδη θα είχαν παραιτηθεί , αλλά και οι δύο ατυχήσαντες ας δηλώσουν έμπρακτα τη μεταμέλειά τους , μη αποδεχόμενοι την όποια νομική αμφισβήτηση διατυπωθεί από οιονδήποτε για δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα..


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μου άρεσε και το αντιγράφω...."Και τα μισά να είναι Αλήθεια απ' αυτά που λέγει ο Σχοινάς ο Δήμαρχος αποδεικνύεται ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ πολύ κατώτερος των προσδοκιών μας αλλά και των περιστάσεων.Είναι Δήμαρχος όλων των Δημοτών και όχι μόνον των λίγων εκλεκτών Παλαιών ή και νύν Φίλων του. Τελικά ο Θανασάκης ,ο όποιος μεγάλωσε σαν "Κλωσόπουλο" του Φουσέκη, είναι απίθανο να γίνει "Αετός".Οψόμεθα λοιπόν στις επόμενες εκλογές Κε Δήμαρχε,αν δεν σε προλάβει και εσένα ο Εισαγγελέας."

    ΑπάντησηΔιαγραφή