Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδος: συμμετέχουμε στο Συλλαλητήριο!! Δήμαρχος, Μανδρέκα και Μπακογιάννης μετά το «ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ» αναγνωρίζουν την πολιτική μας βούληση να διασώσουμε τα Κέντρα Υγείας και τα Νοσοκομεία...


                           

ΟΤΑΝ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΞΕΧΕΙΛΙΖΕΙ



    Χαιρόμαστε σήμερα που ο Δήμαρχος έστω και καθυστερημένα αναγνωρίζει την πολιτική βούληση του ΣΥΡΙΖΑ να διασώσει και να αναστήσει τα Κέντρα Υγείας, τα  Νοσοκομεία και όλες τις κοινωνικές δομές.


    Χαιρόμαστε που ανταποκρίνεται στο κάλεσμα του σημερινού πρωθυπουργού που πριν τις εκλογές έλεγε « Σας θέλω στους δρόμους ακόμα και όταν γίνουμε κυβέρνηση».

    Χαιρόμαστε λοιπόν που σήμερα είναι μαζί μας στους δρόμους , γιατί εμείς είμαστε και θα είμαστε πάντα στους δρόμους , μαζί με τους πολίτες που διεκδικούν καλύτερες συνθήκες για τη ζωή τους και τη ζωή των παιδιών τους.

Γιατί για μας πρώτα απ’ όλα και πάνω από τους αριθμούς είναι ο άνθρωπος.

     Αναρωτιόμαστε όμως , γιατί κώφευε στις φωνές μας πέντε χρόνια τώρα ; Του κρούαμε τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάρρευση των δομών Υγείας στο Νομό μας και έκανε  ότι δεν καταλαβαίνει ότι όλα ήταν θέμα πολιτικής βούλησης.

    
 Φυσικός αρωγός στην κινητοποίηση και η πρώην βουλευτής της ΝΔ, η κυρία Μανδρέκα που με τα « κατόπιν ενεργειών μου» μοίραζε για λόγους ψηφοθηρίας καθρεφτάκια στους ιθαγενείς ψηφίζοντας τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους και μετά προσλάμβανε ιατρικό προσωπικό χωρίς δεσμεύσεις στον κρατικό προϋπολογισμό.

   
  Μαζί της και ο Περιφερειάρχης ο κύριος Μπακογιάννης, που ενώ μας έφτασαν εδώ με το «ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ» τώρα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για το ΕΣΥ.

     Ήταν ή δεν ήταν τότε πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ο σημερινός Δήμαρχος;
     Ο κύριος Δήμαρχος τόνισε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. ότι μαζί με όλους τους αιρετούς, τον Μητροπολίτη και τους φορείς το προηγούμενο διάστημα υπεισήλθαν σε απίστευτους τεχνικούς όρους και διατυπώσεις για να επιλύσουν το θέμα αλλά προφανώς δεν τον βολεύει να κάνει το ίδιο  στο μικρό διάστημα που κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ.

      Η διαφορά του σήμερα με το χθες έγκειται στην διαφορετική νοοτροπία αντιμετώπισης των προβλημάτων και ξέρουμε όλοι ποιος δημιούργησε αυτό το θεσμικό και οικονομικό καθεστώς, ώστε τα αυτονόητα για να λυθούν να χρειάζονται τέτοια μεθόδευση.

     Η αναφορά στα προηγούμενα χρόνια δεν γίνεται ούτε για να δείξουμε τις δυσκολίες, ούτε για να δημιουργήσουμε πρόβλημα στη βάση της ενότητας. Γίνεται γιατί :

1        Αυτοί που σήμερα παλεύουν για να δώσουν λύση, πρέπει να σταθούν αυτοκριτικά και να δουν αν με τον τρόπο τους είχαν συμβάλει στην δημιουργία του προβλήματος τα προηγούμενα χρόνια, έτσι ώστε να μην επαναλάβουν τα ίδια λάθη.

2        Πάντα, και ιδιαίτερα σήμερα, είναι από κάθε άλλη φορά πιο φανερό πως για να δοθεί λύση στο σύστημα Υγείας , εκτός των παρεμβάσεων στην οικονομική παράμετρο του προβλήματος, πρέπει συγχρόνως να απαντήσουμε και στα θέματα που αφορούν την διοίκηση.

     Είναι άλλο πράγμα υιοθετώ και υπερασπίζομαι τις μνημονιακές πολιτικές, αυτές που μας έφεραν σήμερα εδώ, με τη μείωση των δαπανών για την υγεία, τη μείωση του διοικητικού προσωπικού, την αδυναμία κάλυψης του ιατρικού δυναμικού λόγω των χρονοβόρων γραφειοκρατικών διαδικασιών της ισχύουσας νομοθεσίας και τη μη πληρωμή των δεδουλευμένων και είναι άλλο πράγμα η μαζική κινητοποίηση για διεκδίκηση.

     Χαιρόμαστε λοιπόν κύριε Δήμαρχε που αποφασίσατε, έστω και τώρα που ο κόμπος έφτασε στο χτένι να κινητοποιηθείτε μαζί μας σε παμφωκικό συλλαλητήριο με το σύνθημα "Όλοι στον δρόμο να αποδείξουμε τη δύναμή μας", προκειμένου να αντιδράσουμε δυναμικά για τη στήριξη του Δημόσιου Συστήματος Παροχής Υγείας για όλους και όχι, υπέρ των ιδιωτικών συμφερόντων.

ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ ΟΠΩΣ ΚΑΝΑΜΕ ΠΑΝΤΑ  ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΥΨΗΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΔΩΣΑΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ.



 -Ζητάμε από το λαό της Φωκίδας να κατέβει στους δρόμους και να παλέψει για την υγειά του και την αξιοπρέπειά του και για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών, που είναι ακόμα εδώ.

 - Ζητάμε την άμεση αντικατάσταση του διοικητή  του Νοσοκομείου.

 - Ζητάμε από την κυβέρνηση να ξηλώσει όλους όσους και όλες όσες από υψηλόβαθμες θέσεις της δημόσιας διοίκησης υπηρέτησαν τις μνημονιακές πολιτικές και με τον τρόπο αυτό έμπρακτα να δείξει ότι δίνει βάρος στην υλοποίηση του προεκλογικού προγράμματός της.

 - Ζητάμε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο νοσοκομείο της Άμφισσας και στα Κέντρα Υγείας Ιτέας και Λιδωρικίου, καθώς και την επαναλειτουργία των αγροτικών ιατρείων.

 - Ζητάμε από το λαό της Φωκίδας να κατέβει στους δρόμους και να παλέψει για την υγειά του, την αξιοπρέπειά του και για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών, που είναι ακόμα εδώ.

 - Απαιτούμε να λειτουργήσει άμεσα το Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας του Νομού Φωκίδας.

  -Στηρίζουμε τις  εξαγγελίες του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα που δεσμεύτηκε από το Υπουργείο Υγείας που επισκέφτηκε σήμερα 2/4/2015 ότι  διαθέτει την αποφασιστικότητα να συγκρουστεί  με τα μεγάλα συμφέροντα στο χώρο της υγείας  με τα παρακάτω:

  • Ηλεκτρονικό σύστημα καταπολέμησης της διαφθοράς στο σύστημα Υγείας.
  • Αναβάθμιση και αναδιοργάνωση του ΕΟΦ. 
  • Διάλογος για αξιοποίηση στρατιωτικών νοσοκομείων στο δημόσιο σύστημα υγείας. 
  • Δωρεάν πρόσβαση και περίθαλψη για όλους τους πολίτες- Επεξεργαζόμαστε κατάργηση των μνημονιακών ρυθμίσεων στην Υγεία - Ενίσχυση προσωπικού στις μονάδες εντατικής θεραπείας. 
  • Πρωταρχικός στόχος η πλήρης και άμεση αναδιοργάνωση του ΕΚΑΒ. 
  • Πρόσληψη 4.500 ατόμων εξειδικευμένου προσωπικού στην Υγεία. 
  • Προτεραιότητα η ενίσχυση των δομών με ανθρώπινο δυναμικό. 



ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΤΟΥ ΑΠΡΙΛΗ 2015  ΣΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΕΧΑΓΙΑ



                                                                                Άμφισσα 2/4/2015

                                                                Η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας

11 σχόλια:

  1. H AΠΟΛΥΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ AMFISSAPRESS ΠΟΥ ΑΦΗΣΕ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΣΤΗ ΦΩΚΙΔΑ. ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΡΑΦΤΗΚΑΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΙΤΕΑΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ.:

    #1 ... 02-04-2015 10:08
    Γι' αυτό θα μας τα κλείσουν όλα και θα έχουν και δίκιο!

    Οι Ιτιώτες φαίνεται να ενδιαφέρονται μόνο για το Κέντρο Υγείας της πόλης τους και μόνο!

    Θέλατε να γίνεται και χωριστός Δήμος τρομάρα σας! Βάζω στοίχημα ότι τότε θα ζητούσατε να αναβαθμιστεί το Κέντρο Υγείας σε Νοσοκομείο, έτσι;

    Εσείς, η μια χούφτα "επαναστάτες" Ιτιώτες, που καπελώνετε όλη την Ιτέα και δημιουργείτε τις κόντρες.... ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΚΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ!!!
    +4 #2 ΑΝΩΝΗΜΟΣ 02-04-2015 19:31
    ΝΑ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΛΟΓΙΚΟΣ ΠΑΡ ΟΤΙ ΙΤΙΩΤΙΣΣΑ
    +4 #3 ανωνυμος 02-04-2015 19:42
    μπραβο συμφωνω απολυτα μαζι σου και ειμαι ιτιωτισσα


    ΝΑ ΨΟΦΗΣΕΙ Η ΚΑΤΣΙΚΑ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ ΣΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΜΟΝΟ
    ΔΗΜΑΡΧΕ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΑΙ
    400 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΣΑΝ ΚΙ ΕΣΑΣ ΔΕ ΣΗΚΩΣΑΜΕ ΚΕΦΑΛΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ...ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ "ΚΥΡΙΕΣ"
      ΟΣΟ ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΑΣΤΕ ΙΤΙΩΤΙΣΣΕΣ ΑΛΛΟ ΤΟΣΟ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΚΙΝΕΖΑ


      ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΙΤΙΩΤΙΣΣΑ ΑΛΛΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΦΩΚΙΔΙΩΤΙΣΣΑ

      Διαγραφή
    2. ΓΙΑΤΙ, ΑΔΙΚΟ ΕΧΟΥΝ? 15 ΝΟΜΑΤΑΙΟΙ ΚΑΠΕΛΩΝΟΥΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΙΤΕΑ!!!
      ΑΚΟΥ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ!
      ΑΦΟΔΕΥΣΕ Η ΦΟΡΑΔΑ ΣΤΟ ΑΛΩΝΙ!!!

      Διαγραφή
    3. ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΟΥ ΑΦΟΔΕΥΕΙ

      Διαγραφή
    4. Αν χαθεί ανθρώπινη ζωή εξαιτίας του κλεισίματος του Κέντρου Υγείας μπορεί οι κλωτσιές της φοράδας που αφοδεύει στο αλώνι να μοιάζουν χάδια

      Διαγραφή
    5. giati ore patriot zwrizese poy mazeyoyn ypografes stin itia to eklisan to kento kai xeris ore poios esis h giarosalwnites oyst poy 8elte tin itia skala gia tis varkes sas o anor8ografos

      Διαγραφή
  2. ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΔΕΛΦΩΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΕ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ ΑΥΤΩΝ ΟΤΑΝ ΕΣΕΙΣ ΩΣ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ ΚΑΛΕΙΤΕ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΜΦΙΣΣΗΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΥΜΠΡΑΞΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΕΝΑ ΗΧΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΚΙΔΑ ΟΠΩΣ ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΑΣ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΑΤΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλλον έχεις μπερδέψει ποιος Παναγιωτόπουλος έχει το Αμφισσαπρεςς!!!!

      Διαγραφή
  3. ΕΝΑ ΘΑ ΠΩ, ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΕ ΓΙΟΛΕΣ, ΔΗΜΕΣ, ΚΑΛΟΜΙΡΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΥΝΑΠΑΝΤΗΜΑ. ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΗΘΕΛΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ. ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΝ ΓΙ ΑΥΤΟ ΟΙ ΚΑΗΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΗΜΕΝΟΙ. Ε ΑΣ ΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ, ΤΙ ΛΕΣ ΕΚΕΙ? ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΔΙΝΑΤΕ ΣΗΜΑΣΙΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΗΞΕΡΕ. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΑΘΕΥΤΕΙ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ. ΑΥΤΌ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΞΙΑ, ΑΦΟΥ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΘΟΥΝ. ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΤΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΘΑ ΤΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟΜΑ ΜΕ ΣΤΟΜΑ ΘΑ ΜΑΘΕΥΤΟΥΝ. ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΤΕ ΟΙ ΜΟΙΡΑΙΕΣ ΙΤΙΩΤΙΣΣΕΣ ΚΑΙ ΟΙ "ΝΩΠΟΙ" ΙΤΙΩΤΕΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ένας τρελός βρέθηκε και τους τα πέ μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, αυτός ο Γαλαξειδιωτης, ο Στρατζουρης τους είπε να βγάλουν το σκασμο οι δήθεν επαναστάτες πρωην βουλευτές και δήμαρχοι !!!! Μπράβο του!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τρελαίνεται κάθε ρωμιός για φρέσκα παξιμάδα
      τρελαίνονται κι οι βουλευτές για γρονθοπατινάδα
      ετρελαθήκαν υπουργοί απ’ τις πολλές τις μάσες
      τρελάθηκαν και τα λεφτά και φύγαν απ’ τις κάσες

      Τρελαίνεται η καθεμιά για ν’ αποχτήσει φίλο
      να της παίρνει τακτικά και να της δίνει ξύλο
      τρελαίνομαι εις τα Μπαιν Μιξτ σαν πάω να κολυμπήσω
      βλέπω την κόλαση μπροστά τον Άδη από πίσω

      Τρελάθηκαν οι μπέμπηδες και αμολάν μπαλόνια
      τρελάθηκαν κι οι τράπεζες απ’ τα πολλά κανόνια
      τρελαίνομαι τρελαίνεσαι και όλα είναι τρέλλα
      από την Πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα

      Λίγο πολύ είναι τρελοί οι Έλληνες
      Θεέ μου να τους έδενες ποτέ να μην τους έλυνες
      τους Έλληνες

      Διαγραφή