Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Χρήστος Βανδώρος: Για πρώτη φορά στα μνημονιακά χρόνια αποτολμήθηκε να δοθεί μάχη...την στιγμή που οι κομματικές οργανώσεις της κυβέρνησης είναι σε τέτοιο επίπεδο που δεν μπορούν ΝΑ ΠΑΡΑΞΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ...!!

ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ τους ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ...
Παλεύοντας με ελπίδα!
 

     Όπως είπε ο γνωστός Άγγλος διεθνής ποδοσφαιριστής Γκάρι Λίνεκερ «το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα που παίζεται από 22 ποδοσφαιριστές και στο τέλος κερδίζουν οι Γερμανοί»...

    Βεβαίως με αρκετή δόση αλήθειας ένας παρατηρητής των πολιτικών εξελίξεων θα μπορούσε να προσδώσει χαρακτηριστικά γενικού κανόνα στο παραπάνω. 
   Πράγματι η διαπραγμάτευση της νέας Ελληνικής κυβέρνησης με τους Γερμανοποιημένους Ευρωπαϊκούς θεσμούς, ουσιαστικά τον υπουργό οικονομίας και το επιτελείο του, εκ πρώτης όψεως επιβεβαιώνει τον «κανόνα Λίνεκερ». 
    Χωρίς να μπούμε σε λεπτομέρειες που άλλωστε δεν υπάρχουν, η 4μηνη παράταση η οποία συμφωνήθηκε, στην πραγματικότητα, παραφράζοντας μια γνωστή ρήση, δεν είναι τίποτε άλλο παρά η συνέχιση του πολέμου με άλλα μέσα.
   Όμως υπάρχει μια ουσιαστική διαφορά. 
    Για πρώτη φορά στα μνημονιακά χρόνια αποτολμήθηκε να δοθεί μάχη.

     Και είναι αυτό το γεγονός ανεξάρτητα από την όποια εκτίμηση για την έκβαση του που διαφοροποιεί εν δυνάμει την κατάσταση.
    Το Βερολίνο αμφισβητήθηκε για πρώτη φορά και μάλιστα από μια μικρή πτωχευμένη χώρα. Βρέθηκε κυβέρνηση μετά τόσα χρόνια που άρχισε «να διαβάζει» φωναχτά λέξεις-ταμπού όπως ανθρωπιστική κρίση, λιτότητα, δάνεια που δεν βγαίνουν, κοινωνική ανάπτυξη και ανασυγκρότηση!       
  Ας μην γελιόμαστε. 
   Η προσπάθεια της Γερμανοποιημένης Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι να τελειώνουν με τον Τσίπρα και την ελπίδα διαφορετικής πολιτικής έναντι της διαρκούς λιτότητας που πρεσβεύουν.
    Τα περιθώρια για όλους στενεύουν επικίνδυνα.
   Η Γερμανία πιέζεται. 
   Οι Podemos στην Ισπανία και το Sinn Fein στην Ιρλανδία σε περίπτωση νίκης στις εκλογές που θα γίνουν εντός του 2015, μαζί με τις διαφοροποιήσεις που αργά, αναγκαστικά και υπόγεια θα συμβαίνουν στην Ιταλία και στην Γαλλία αυξάνουν τον δείχτη ανησυχίας. 
    Το ανοιχτό μέτωπο στην Ουκρανία έχει μετεξελιχθεί σε ισχυρό παράγοντα πίεσης από την πλευρά των ΗΠΑ στο Βερολίνο. 
    Η πλήρης αποτυχία της αντισυνταγματικής λύσης Παπαδήμου δεν ευνοεί την επανάληψη της καθώς την κωμωδία αντικαθιστά ενίοτε και η τραγωδία για τους πολιτικούς σκηνοθέτες.
     Βεβαίως η πίεση στην κυβέρνηση θα είναι αφόρητη. 
  Τόσο ώστε πιθανόν να χρειαστεί μια ακόμη αναδίπλωση, πχ μια γέφυρα στο Ποτάμι του κ. Θεοδωράκη! 

    Η μνημονιακή τανάλια κλείνει επικίνδυνα γύρω από την χώρα.
   Η εσπευσμένη συνάντηση Ολάντ, Μέρκελ, Πούτιν, ενώ δεν έλυσε τίποτε ή σχεδόν τίποτε από το Ουκρανικό, αποστέρησε κάθε δυνατή οικονομική βοήθεια εκ μέρους της Ρωσίας προς την Ελλάδα. Έτσι το τετράμηνο μετεξελίσσεται σε μάχη χαρακωμάτων με αβέβαιο τελικό αποτέλεσμα αλλά με ορατά καθημερινά συμβάντα.
    Η Ελλάδα κέρδισε χρόνο.
    Η κυβέρνηση τον πλήρωσε ακριβά και ίσως τον ξοφλήσει ακόμη ακριβότερα, με τιμή μέρος προς το παρόν η και όλο το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, σε διολίσθηση. 
    Ας περιμένουμε τον Απρίλη για να δούμε τελικά τι θα εισέλθει σε τροχιά πραγματοποίησης και τι θα μείνει και για πόσο χρόνο, στο ράφι των οραμάτων περιμένοντας κάποιο θαύμα;
   
      Όσο για την δημιουργική ασάφεια του κειμένου που κάποιοι επαίρονται, ας είμαστε υποψιασμένοι ότι σύντομα θα αποτελέσει αν όχι την πύλη του Ρωμανού μάλλον την Κερκόπορτα επιβολής μνημονιακών ρυθμίσεων. 

    Ο Ευρωμινώταυρος δεν συγκινείται από ανθρώπινα δράματα, δεν ενδιαφέρεται για επιχειρήματα αλλά μόνο για εφαρμογές αποφάσεων.
  Ένα είναι σίγουρο. 
 Αν η προσπάθεια αυτή δεν περπατήσει, πάμε πίσω όχι για να πάρουμε φόρα αλλά για να σκάψουμε ώστε να χωθούμε βαθύτερα. 

   Δυστυχώς η πρόταση του Μ. Λούθερ Κινγκ, …όταν η ελπίδα φθίνει το μίσος συχνά στρέφεται εντονότερα εναντίον εκείνων που την είχαν εμπνεύσει… φαίνεται να ισχύει. 
   Από την άλλη η κοινωνία αντέχει. 
  Άντεξε, στήριξε και θα συνεχίσει να υποστηρίζει όσο νιώθει ότι η κυβερνητική πολιτική κάνει όσα μπορεί με ειλικρίνεια για το κοινό καλό.
     Και είναι αυτή η δύναμη την οποία όφειλε και πρέπει να εκμεταλλευτεί η κυβέρνηση.
    Ας καταλάβουν ότι μόνο αν εκφράσουν αυτόν τον κόσμο και παράλληλα αν ταυτοποιηθούν με αυτόν θα προχωρήσουμε. 
  
    Δυστυχώς την κατάλληλη στιγμή δεν υπήρξε το ανάλογο άνοιγμα στην κοινωνία.
  Αντίθετα οι κομματικές οργανώσεις των κομμάτων της κυβέρνησης είναι σε τέτοιο επίπεδο που δεν μπορούν ούτε να στηρίξουν ούτε να πείσουν ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΞΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, σε αντίθεση με το επιτελείο όπου παράγεται πολύ περισσότερη από όση μπορεί να καταναλωθεί!!!

     Έτσι ζητήματα καίρια όπως η πορεία για μια ενδογενή παραγωγική ανασυγκρότηση της κάθε ξεχωριστής τοπικής κοινωνίας σε συνάρτηση με τις ιδιαιτερότητες αλλά και τις γενικότερες κατευθύνσεις και ανάγκες ούτε συζητήθηκαν ούτε αναζητήθηκαν. 

    Από την άλλη όσο αργούν να συγκρουστούν με την εσωτερική ολιγαρχία, με τους οικονομικούς γερμανοτσολιάδες και όσο η πολιτική δεν παίρνει ταξικά χαρακτηριστικά τόσο η κοινωνία θα απομακρύνεται από την ενεργό πολιτική, την οποία θα αντικαθιστά με το σύνθημα ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΙΝΑΙ. 

    Γνωρίζουμε την δυσκολία του εγχειρήματος. 
  Γνωρίζουμε όμως πως μόνο αν δείξει η κυβέρνηση αποφασιστικότητα ποτισμένη με σαφή ταξικότητα μπορεί να προχωρήσει.
    Και τότε θα ισχύσει η τελευταία ρήση του Γκάρι Λίνεκερ, μετά την ήττα της Μπάγιερ από την Τσέλσι μέσα στην Γερμανία «το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα που παίζεται από 22 ποδοσφαιριστές και στο τέλος κερδίζουν οι Γερμανοί. 

   Αλλά όχι τώρα πιά»!!! 
  Προχωράμε. Ελπίδα υπάρχει!!! 

Χρήστος Βανδώρος

35 σχόλια:

  1. ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ ΠΑΛΙ Ο ΠΙΟΙΗΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι έγραψε βρε! Ποίημα έγραψε! Όπως όλοι οι ποιητές! Που ήτανε κρυμμένος τόσα χρόνια; ποιος καλός άνεμος τον έφερε στα νερά μας για να μπορέσουμε και ΄μεις να ανασάνουμε πνευματικά; Διάβασε με προσοχή αυτό το πόνημα και θα καταλάβεις. το ύψος του ποιητή! ""Έτσι ζητήματα καίρια όπως η πορεία για μια ενδογενή παραγωγική ανασυγκρότηση της κάθε ξεχωριστής τοπικής κοινωνίας σε συνάρτηση με τις ιδιαιτερότητες αλλά και τις γενικότερες κατευθύνσεις και ανάγκες ούτε συζητήθηκαν ούτε αναζητήθηκαν."" ΑΧ , ΑΧ , ΑΧ , ΑΧ, ΠΕΣ ΜΟΥ ΚΙ ΆΛΛΑ ΤΈΤΟΙΑ!!!!
      ,

      Διαγραφή
    2. «"'Όσο για την δημιουργική ασάφεια του κειμένου που κάποιοι επαίρονται, ας είμαστε υποψιασμένοι ότι σύντομα θα αποτελέσει αν όχι την πύλη του Ρωμανού μάλλον την Κερκόπορτα επιβολής μνημονιακών ρυθμίσεων."»
      Καλά το όλο το κείμενό σου έχει καμιά σχέση με αυτή την παράγραφο; Ασπόνδυλο είσαι; Μήπως σουπιά; Εκείνη με το μελάνι;

      Διαγραφή
  2. Αριστερός δεν είναι ο δίκαιος, ο ανιδιοτελής, ο τίμιος, ο αλληλέγγυος απέναντι στα θύματα που αφήνει η πολιτική της καταστροφής και της λεηλασίας. Είναι όλα αυτά αλλά – δυστυχώς - είναι και κάτι πιο σύνθετο. Αριστερός είναι κείνος, που η συνείδησή του, η ανθρωπιά του, έχει μετουσιωθεί σε πολιτική συνείδηση και που παλεύει πολιτικά, κοινωνικά, ταξικά για την «εγκαθίδρυση» της αλληλεγγύης, της δικαιοσύνης, της τιμιότητας στον κόσμο. Δηλαδή να εγκαταστήσει τη δική του εξουσία και να καρπωθεί προς ίδιον όφελος τον πλούτο που παράγει, για να είναι ΔΙΚΑΙΟ το σύστημα. Αλλά πως να θιγεί το σύστημα που πιστά υπηρετείτε εσείς στο ΣΥΡΙΖΑ. Όσα γράφεις και όσα κάνετε αποδεικνύουν περίτρανα οτι είστε στην κερκίδα, πουλάτε πασατέμπο και γαριδάκια (ίσως και κουτόχορτο) για τους ιθαγενείς, θύματα της οπαδοποίησης που εσύ ως μανούλα έντονα καλλιεργείς. ΥΓ 1 Αν στο γήπεδο έπαιζαν οι Αμερικάνοι δε χρειάζεται να μας πεις ποιούς θα υποστηρίζατε! Εξ άλλου είναι πατριωτικό καθήκον, επιβάλλεται όπως το να πληρώσουμε τον ΕΝΦΙΑ, τα διόδια, τούς φόρους μας, τον ΦΠΑ, το νοσοκομείο, ΥΓ 2 Σημαίες και λοιπό υλικό μπορεί να σας προμηθεύσουν οι... κκ Καμένος, Βαρουφάκης, και Ν.Κοτζιάς (τα υπόλοιπα κρυφά αστέρια δεν τα γνωρίζω), έχουν μπόλικο από αυτό, από τη θητεία τους. ΥΓ 3 Είσαι τέτοια μανούλα που με ευκολία ρίχνεις τις ευθύνες στη βάση βγάζοντας λάδι (και επιβραβεύοντας) την ηγεσία. Εσύ αλήθεια στην ηγεσία βρίσκεσαι ή προσδοκάς κάτι τέτοιο; Με την πολιτική που ΠΑΡΑΓΕΙΣ μάλλον πρέπει να πας στην Κουμουνδούρου Ή στο Μαξίμου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΒΡΕ Η ΔΕΞΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΕ "ΑΡΙΣΤΕΡΟ" ΠΡΟΣΗΜΟ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΝΕΟ ΚΑΙ ΩΡΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ!!!! ΟΠΩΣ ΤΟ 81 ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΧΟΥΝΤΑ ΗΡΘΕ Η ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΛΛΑΞΕ ΤΑ ΦΩΤΑ! ΒΙΣΜΑ ΑΠΟ ΠΟΛΥΧΡΩΜΟ ΚΟΜΜΑ ΕΧΕΙΣ ΦΑΕΙ; ΟΧΙ; Ε ΦΑΕ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΓΥΡΙΖΕΙ! ΠΟΙΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΣΑΣ ΑΚΟΥΕΙ ΒΡΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΟΚΚΙΝΙΖΕΙ ΑΠΟ ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΣΑΣ; ΠΕΣΤΕ ΑΠΛΑ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ, ΓΙΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟΙ ΕΙΣΤΕ Η ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΜΕ ΣΑΝΤΙΓΗ ΚΑΙ ΚΕΡΑΣΑΚΙ. ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΥ ΡΕ ΒΑΝΔΩΡΕ ΠΗΡΕΣ ΤΗΝ ΠΑΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΠΑΡΟΥΦΑΚΗ ΚΑΙ ΜΑΣ ΣΕΡΒΙΡΗΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΓΙΟΜΑΤΑ ΜΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΣΑΦΕΙΑ.. ΜΕΓΑΛΕ.

      Διαγραφή
  3. Aλλες βλακειες θα γραψεις Βανδωρε?χορτασαμε απο αυτα με το πασοκ,τι τα περασες τα αλλα κρατη σαν τα μουτρα μας?εχουν προγραμα , σειρα, πολιτικη,και κοιταζουν το συμφερον τους,εζησα στη γερμανια χρονια και τους ξερω καλα ως λαο, πειθαρχημενοι,πατριωτες, εργατικοι,σεβοντε την ηγεσια τους,και τους σεβεται και αυτη. Για αυτο προκοψανε ως λαος,ενω στην Ελλαδα μας εφαγε το μπλα μπλα της αριστερας, των καταβασανισμενων συντροφων,και οτι κατεβει στο κεφαλι του καθε κομματοσκυλου,εχουμε την παρλα της αριστερας,την βλακεια της δεξιας, και την κλεψια του αθλιου πασοκ.Και ολα αυτα συνθετουν το προφιλ του νεοελληνα,ο οποιος καλα να παθει με τις επιλογες που κανει.ΕΣΥ με αυτες τις μπουρδες που γραφεις τι ζητας?ΕΞΟΥΣΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΛΙΚΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΧΑΛΙΦΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΧΑΛΙΦΗ Καλα σου τα λεει ο ριβερ αγιε πεφωτισμενε, αν θελεις να προσφερεις στον τοπο μην γραφεις και λες βλακειες , κανεις δεν σε πιστευει χορτασαν πια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΗΡΕΜΗΣΤΕ ΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ! ΑΝ Η ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΝΟΜΕΝΚΛΑΤΟΥΡΑ ΣΤΕΝΟΧΩΡΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΟΥΣΤΟΥΜΑΚΙ ΤΗΣ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΘΕΛΕΙ "ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΧΑΛΙΦΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΧΑΛΙΦΗ" ΟΠΩΣ ΛΕΓΑΤΕ ΑΠΟ ΠΑΛΙΑ. ΑΠΟ ΟΣΟ ΞΕΡΩ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΝΔΙΕΦΕΡΕ ΠΟΤΕ ΟΥΤΕ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΤΡΕΛΛΑΘΗΚΑΤΕ ΜΗΤΕ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΚΠΕΣΑΤΕ . ΑΥΤΟΣΥΓΚΡΑΤΗΣΗ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΒΗΧΑΣ Ο ΠΑΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΑΤΑΡΙΣΜΑ ΔΕ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η κινητικότητα μας ενοχλεί!!!!

      Διαγραφή
    2. αι γειά σου! αν ήθελε πρωτοκαθεδρίες δεν θα έμπαινε στη Δεσφίνα για να βοηθήσει τον ευέλικτο Τάκη

      Διαγραφή
  5. Ομίλησαν οι 81 ψήφοι του Δήμου Δελφών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μα να κερδίσει ο Συριζα την έδρα και να μην είναι κάποιος από την οικογένεια τουλάχιστον Βουλευτής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. σωστα ολα αυτα αλλα αυτο για τον ευρωμινωταυρο μου θυμιζει λαπαβιτσα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Για να μην κουράζοναι διάφοροι πολίτες, επαναλαμβάνω ότι ούτε ήμουν ούτε είμαι στο ΣΥΡΙΖΑ. Χρ. Βανδώρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΕ ΕΣΥ!!! ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΜΑΝΔΥΑ (ΤΟΥ ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟΥ) ΕΒΓΑΙΝΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ!

      Διαγραφή
  9. βάλε και τον σταντζουρη να γραψη για το λαρνάκι εκτος και αν του τραβήξατε τα αυτια και τον κάνατε αρνακι. καλο ε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΣΤΟΝ ΠΟΙΗΤΗ ΒΑΝΔΩΡΟ6 Μαρτίου 2015 στις 6:45 μ.μ.


    Γιάννης Αγγελάκας

    Δεν ξέρω αν βρίσκεται κρυμμένος
    στα νύχια σου ο Θεός
    μα εσύ πιο πολύ μου μοιάζεις
    για λύκος νηστικός
    κι όταν στα πρόβατα αγορεύεις
    για του έθνους το καλό
    διάολε σε βλέπω να χορεύεις του κτήνους το χορό.

    Πες μου πως γίνεται η αγάπη
    να ζει απ’ τη λέξη εχθρός
    και πως θα βρω τη σωτηρία σκυμμένος και βουβός
    κι αν πάλι αυτό το τραγουδάκι σου μοιάζει αιρετικό
    διάολε φύγε από μπροστά μου, μου κρύβεις το Θεό.

    Ποιος σκαλίζει το σκοτάδι στην ψυχή μου κι όταν χαίρομαι ποιος κλαίει
    ποιος παλεύει να μισήσω το κορμί μου κι όταν τ’ αγαπάω ποιος φταίει
    ποιος φρενάρει και ρημάζει τη ζωή μου κι όταν προχωράω ποιος κλαίει
    ποιος ζητά να χαμηλώσω τη φωνή μου κι αν του τ’ αρνηθώ ποιος φταίει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κύριε Βανδώρε κάτι θα πρέπει να έχετε κάνει σε συγκεκριμένα άτομα. Μόνο έτσι εξηγείται αυτή η επίθεση με τέτοιους χαρακτηρισμούς εναντίον σας. Κάτι θα τους έχει ενοχλήσει. Και επειδή δεν βλέπω να συμμετέχετε κάπου, αν κάνω λάθος διορθώστε με φαίνεται ότι τα γραφόμενα σας ενοχλούν. Γιατί άραγε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι στο παρασκήνιο και κρατάει το μαχαίρι (και την κάμερα) Γι αυτό!!!

      Διαγραφή
  12. Τη Νάντια τη Βαλαβάνη (την αριστερή) τη ρώτησες για το πόνημά σου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. κε Βανδωρε το τζιπάκι του ΟΤΕ που χρησημοποιήτε για τις βολτες σας γνωρίζεται ποσο καιει το χιλιόμετρο, γιατί εγω το γνωρίζω γιατί το πληρώνω. Άν βάλετε το ημερομήσθιό σας και τα έξοδα που κάνετε κάθε μέρα με το τζίπ και από την άλλη μεριά τι έργο κάνετε ημερισίως στον ΟΤΕ, μάλλον τον βάζεται χοντρά μέσα. Και αυτό το πληρώνουμε εμείς. Τωρα ακούω ότι θα φέρετε θέμα να σας δυνουν και εσας 6 ευρώ την ημέρα για σάντουιτς. ΤΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΜΟΥ κε ΑΒΑΝΤΑΔΩΡΕ !!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ΒΑΝΔΩΡΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΣΥΝΤΑΞΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΥΟ -ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΕΣΥ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΣ?

      Διαγραφή
  14. ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΕΡΟ ΟΤΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΥΝΟΪΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ (ΜΙΚΡΟ)ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ 1981 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ 20Ο9 ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ..
    ΕΑΝ ΕΚΑΝΕ ΜΙΑ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΙΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΕΔΩ ΠΟΥ ΦΘΑΣΑΜΕ, ΙΣΩΣ ΝΑ ΗΤΑΝ ΠΙΟ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΟΣ.
    ΤΩΡΑ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΤΡΕΧΟΥΣΑΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΟΛΟΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΕΒΛΑΨΕ ΣΥΝΟΛΙΚΑ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΦΥΣΙΚΑ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΤΙΣ.. ΒΑΘΥΣΤΟΧΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΣΥΝΑΡΤΗΤΕΣ (ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΝΝΟΙΟΛΟΓΙΚΑ) ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΟΥ..
    ΛΥΣΕΙΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΣ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ, ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΘΙΞΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ..ΑΛΛΑ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΑΜΥΝΟΜΕΝΟΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΕΣ ΚΑΤΑΦΩΡΕΣ ΑΔΙΚΙΕΣ, ΑΠΟΔΙΩΧΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΕΤΙΚΟ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΘΙΓΑΝ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΤΟΜΙΚΑ ΜΑΣ ΜΙΚΡΟΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.
    ΚΥΡΙΕ ΒΑΝΔΩΡΕ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΧΟΡΤΑΣΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΒΑΘΥΣΤΟΧΑΣΤΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ...ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ ΟΜΩΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΟΤΑΝ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ (ΜΙΚΡΟ)ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΚΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΣΤΕΛΝΑΝ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ (ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ) ΣΤΟΝ ..ΑΓΥΡΙΣΤΟ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΙ ΛΕΣ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ! ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΤΟΥΜΠΑΝΑΡΙΑ ΦΤΑΕΙ Ο ΒΑΝΔΩΡΟΣ!!!!!!!! ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΦΤΑΕΙ Ο ΒΑΝΔΩΡΟΣ, ΚΑΙ ΜΕΝΑ ΜΟΥ ΕΚΟΨΕ Ο ΓΕΙΤΟΝΑΣ 60 ΠΟΝΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ, Ο ΒΑΝΔΩΡΟΣ ΦΤΑΙΕΙ!!!!!!!!! ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΡΝΑΚΙ -ΑΥΤΟΣ ΤΟ ΕΒΓΑΛΕ, ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΓΚΕΩΝ-ΑΥΤΟΣ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ, ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΜΑΡΙΝΑ, ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ, ΑΥΤΟΣ ΤΑ ΕΚΑΝΕ, ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ, ΑΥΤΟΣ ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ, ΦΤΑΙΕΙ ΠΟΥ ΦΟΒΑΣΤΕ ΘΡΑΣΙΜΙΑ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΔΙΚΙΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΣΗ, ΦΤΑΙΕΙ.............ΚΑΙ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ! ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΕΝΑΣ ΞΕΝΟΣ ΝΑ ΤΑΡΑΖΕΙ ΤΑ ΝΕΡΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΩΝ; ΚΥΡΙΕ ΒΑΝΔΩΡΕ ΜΗΝ ΑΚΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΡΓΑΡΗ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥ. ΑΠΛΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΣΟ ΘΑ ΤΡΑΒΗΞΕΙ Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΣΚΗΝΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

      Διαγραφή
    2. Κικιριίίίίίίίίίίίίίίίίίίίίίίίί΄κου.

      Διαγραφή
    3. ΤΙ ΕΙΠΕΣ ???? ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΔΙΚΙΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΣΗ ??????
      ΕΜ, ΒΕΒΑΙΑ..ΕΧΕΙ ΜΑΓΙΑ...64 ΨΗΦΟΥΣ !!!!!!!

      Διαγραφή
    4. ΓΕΝΝΗΣΕ ΚΑΝΕΙΣ?

      Διαγραφή
    5. ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΧΧΧ!!!!!!!!! ΤΑΚΗ!!!!!!!!

      Διαγραφή
  15. ΕΣΥ ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΤΩΝ 4: 44 ΕΙΣΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΞΟΥΡΑΦΙ..ΝΑ ΄ΟΥΜΕ !!!!!!! ΜΗ ΣΕ ΧΑΣΟΥΜΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τον ψυχολόγο σου κάθε πότε τον επισκέπτεσαι; Μήπως να σου αλλάξει θεραπεία γιατί έχεις τα χάλια σου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιώτα βλέπεις οτι ειναι απαραίτητο να κάνεις κάτι..............εχει χαθει η ψυχραιμια!!!!!!! με συνεστιασεις δεν μαζευεται το πραγμα. Κανε κατι γιατι η επομενη που θα πληρωσει την οικογενειακη εκθεση θα εισαι εσυ!!!!!!!

      Διαγραφή
  17. Me tin dina kai ton meggo den ginete na kanis politiki

    ΑπάντησηΔιαγραφή