Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Εργαζόμενοι: Κλείνει το Νοσοκομείο Άμφισσας...έκτακτη κινητοποίηση την Δευτέρα το πρωί...!!!




    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ 
Γ.ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ  ΑΜΦΙΣΣΑΣ
    
     Η αρνητική δημοσιότητα που περιβάλει το νοσοκομείο Άμφισσας τα τελευταία τουλάχιστον τρία χρόνια είναι απολύτως δικαιολογημένη.

    Οι παραιτήσεις γιατρών και η φυγή επιστημόνων προς τον ιδιωτικό τομέα ή χώρες του εξωτερικού, το λουκέτο του κέντρου υγείας Λιδωρικίου και η μετέπειτα προβληματική του λειτουργία, οι μηνυτήριες αναφορές, και τα εξώδικα εργαζομένων προς την διοίκηση, οι απλήρωτες εφημερίες και υπερωρίες γιατρών και εργαζομένων, ο ατελείωτος αριθμός οφειλόμενων ρεπό σε ανθρώπους που δουλεύουν κυκλικά ωράρια, συνθέτουν μια κατάσταση άκρως προβληματική και εν τέλει επικίνδυνη για την ασφάλεια της λειτουργίας αυτού του ιδρύματος.

    Η κατάσταση που επικρατεί από τον Νοέμβριο του 2014 στη παθολογική κλινική ( ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ ΣΤΟ Γ.Ν ΑΜΦΙΣΣΑΣ) ήρθε να προστεθεί στην ήδη προβληματική λειτουργία της μονάδας τεχνητού νεφρού ( ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΟΣ ΝΕΦΡΟΛΟΓΟΣ) της γυναικολογικής κλινικής , της ορθοπεδικής της καρδιολογικής που διαθέτουν από έναν ειδικευμένο ιατρό.

   Το Νοσοκομείο οδηγείται σε λουκέτο. Οι υποσχέσεις της προηγούμενης κυβέρνησης για άμεση πρόσληψη 4 ιατρών έμειναν απλά υποσχέσεις, κάτι αναμενόμενο άλλωστε . Ακόμη και η κυβερνητική αλλαγή που επήλθε στη χώρα μας εδώ και δυο μήνες περίπου δεν κατάφερε προς ώρας όχι μόνο να αλλάξει την εικόνα αλλά ούτε καν να την φρενάρει.
   Για όλα τα παραπάνω απαιτούμε από την νέα ηγεσία του υπουργείου υγείας, και τον βουλευτή του νομού:
   1 την άμεση αντικατάσταση της διοίκησης
   2 την άμεση πρόσληψη υγειονομικού προσωπικού
   3 την αύξηση του προϋπολογισμού του ιδρύματος για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών του
   4 την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων όλων των εργαζομένων
   5 την άμεση κατάργηση του εισιτηρίου των 5 ευρώ
  6 την άμεση και ελεύθερη πρόσβαση όλων των πολιτών ανεξαρτήτου ασφαλιστικής δυνατότητας προς όλες τις δημόσιες δομές υγείας 
 7 την άμεση ανασυγκρότηση του διαλυμένου συστήματος πρωτοβάθμιας υγείας 

    Καλούμε τη ΔΕΥΤΕΡΑ 23/3/15 και ώρα 11:30 – 12:30 το προσωπικό του νοσοκομείου σε Γενική Συνέλευση- Διαμαρτυρία που θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική είσοδο του νοσοκομείου. 

   Επίσης καλούμε να παρευρεθούν το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας , τοπικούς συλλόγους , σωματεία , φορείς του νομού, απλούς πολίτες. 

   ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΔΟΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ. 

  ΓΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ – ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.


 Ο Πρόεδρος                                                                                             Η Γενική Γραμματέας ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΑΜΗΣ                                                                             ΓΕΩΡΓΙΑ ΣΑΜΠΑΝΗ

7 σχόλια:

  1. ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΣΤΗ ΦΩΚΙΔΑ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μη φοβαστε αδερφια. τωρα που αποσπαστηκε ο Απόστολος <τσαμης στο γραφείο του βουλευτη θα τα κανει ολα καινουργια και μετα θα δωσει και μια παρασταση

      Διαγραφή
    2. ωχ πάει ο γιατρος....θα χασει και την επαγγελματικη του πελατεία και οχι μονο την πολιτική !

      Διαγραφή
    3. ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ..ΔΕΝ ΡΩΤΑΓΕ ?????

      Διαγραφή

  2. Καλα ειναι να μην παιρνει αυτοκινητο και ασφαλεια ο βουλευτης , καλο ειναι που περασε απο ολους τους χορους και τις εκδηλωσεις του νομου ,αλλα θα κριθει απο την αποτελεσματικη ¨η οχι λυση του θεματος των δομων υγειας του νομου και κυριως του νοσοκομειου .Ηδη θα επρεπε να ηταν στο νοσοκομειο απο μερες φερνοντας γιατρους , γιατι ειναι μεγαλο ατοπημα να κλεινει το νοσοκομειο με μια αριστερη κυβερνηση οσο και να φταινε οι μνημονιακες κυβερνησεις .Ας κρατησει τον ιδιο διοικητη που με τα μεσα που ειχε κρατησε μεχρι τωρα τα πραγματα και με την βοηθεια ολων των εργα ομενων και καποιων με υπερβαση και του εαυτου τους και να μην ψαχνει να φερει διοικητες καποιους που στο απωτερο παρελθον ειχαν δηλωσει αριστεροι αλλα στο βιο τους ολο συμπεριφερονταν με τις πραξεις τους ¨η με τις μη πραξεις τους χειροτεροι απο οποιονδηποτε. Εχουν χαθει τελευταια και αυτοι που συχνα πυκνα εκαναν εμφανισεις με καμερες και μικροφωνα και με επαναστατικη διαθεση , να δουμε τωρα θα εμφανιστουν την δευτερα στη συνελευση ¨η θα το παιξουν κυβερνητικοι και ¨¨ιδιαιτεροι ¨¨ γραμματεις και φαρισαιοι ΄να δουμε αυτοι που απαιτουσαν απο τους αλλους τωρα τη θεση θα παρουν ΄Ο βουλευτης εχει μεγαλη ευθυνη να δωσει λυση ¨η τουλαχιστον να ερθει και να μας πει οτι δεν μπορει να κανει κατι και να προβαλει τους λογους του και οχι να μιλουν εξ ονοματος του καποια ¨¨στελεχη ¨¨ της κακιας ωρας , γιατι στο τελος θα του φορτωθουν ολες οι αποτυχιες.Ειναι καιρος και ολες οι τοπικες αρχες και η κοινωνια του νομου να ξεσηκωθει γιατι πραγματικα η κατασταση ειναι παρα πολυ ε π ι κ ι ν δ υ ν η για την βιωσιμοτητα του νοσοκομειου . Η αληθεια ειναι οτι τους εκατσε ο ¨¨μουτσουρης ¨΄ στο χερι αλλα ειναι κριμα με αριστερη κυβερνηση να κλεισει το νοσοκομειο. ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ γιατι σε λιγο θα ειναι επικινδυνα αργα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΑΣ ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΚΑΤΗΦΟΡΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή