Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

ΚΚΕ Φωκίδας: η οικογένεια Κυριακόπουλου δεν πούλησε το σπίτι της αλλά την περιουσία μας...!!!




 

    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΜΕΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΗΣ “ΕΥΡΩΠΑÏΚΟΙ ΒΩΞΙΤΕΣ Α.Ε.” ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΕRNEOS 

   H πώληση του 100% των μετοχών της εταιρείας Ευρωπαϊκοί Βωξίτες Α.Ε. (συμφερόντων Κυριακόπουλου) στην Kerneos S.A. (μητρική της ΕΛΜΙΝ Α.Ε.), αποτελεί ακόμα μια πράξη του έργου που λέγεται «εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της χώρας για τις ανάγκες κερδοφορίας του μονοπωλιακού κεφαλαίου».

        Η αλήθεια είναι ότι η οικογένεια Κυριακόπουλου δεν πούλησε το σπίτι της. 

 Πούλησε την περιουσία του ελληνικού λαού, πούλησε πλούτο που παράχθηκε επί δεκαετίες από τον ιδρώτα των εργατών-κατοίκων της περιοχής.
  Πούλησε τα δικαιώματα μεταλλοχρησίας. Και που τα βρήκε αυτά τα δικαιώματα; Ποιος της τα παραχώρησε; Ποιος της τα ανανεώνει; Μήπως όλες οι κυβερνήσεις εξυπηρέτησης αυτής ακριβώς της τάξης που ανήκουν και οι Κυριακόπουλοι; 
 Πούλησε την τεχνογνωσία, σάμπως να την κατέχουν αυτοί που την πουλάνε κι όχι οι εργαζόμενοι. Πούλησε τον κόπο των εργατών, πούλησε το μυαλό τους, πούλησε την γνώση τους. Γιατί αυτό πουλάνε οι καπιταλιστές.
  Τίποτα που να ανήκει στους ίδιους, μόνο ότι οικειοποιούνται από τους πραγματικούς παραγωγούς του πλούτου. Για να βρουν νέα πεδία κερδοφορίας των κεφαλαίων τους, για να τα αβγατέψουν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που τα δημιούργησαν: Με την εκμετάλλευση των εργαζόμενων.
    Η εμπειρία δείχνει ότι τέτοιου είδους αγοραπωλησίες οδηγούν σε ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Ακριβώς γιατί οι νέοι ιδιοκτήτες θέλουν να διασφαλίσουν ότι η καινούρια τους επένδυση θα τους αποφέρει ακόμα μεγαλύτερα κέρδη.

     Γι’ αυτό και οι εργαζόμενοι πρέπει να είναι σε επιφυλακή, να μην περιμένουν, να μην δείξουν καμία ανοχή, να μην φοβηθούν. Οι νέοι ιδιοκτήτες δεν κάνουν αγαθοεργία, business κάνουν, και όσο περισσότερο κερδίζουν αυτοί, τόσο περισσότερο χάνουν οι εργαζόμενοι.
    Αυτή είναι η ανάπτυξη στην οποία ορκίζονται όλα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, με πρώτη και καλύτερη την κυβέρνηση. Δεν είναι ανάπτυξη με την οποία θα κερδίσουν οι εργαζόμενοι και ο ελληνικός λαός. 
  Γι’ αυτό και δεν πρέπει να πιστέψει ότι τώρα που το μνημόνιο βαφτίστηκε συμφωνία, η τρόικα θεσμοί και αντιλαϊκά μέτρα μεταρρυθμίσεις, μπήκαν και οι άνθρωποι πάνω από τα κέρδη (sic). 
  Γι’ αυτό και δεν πρέπει να περιμένει ότι η κυβέρνηση της υγιούς επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας θα προστατέψει τα δικαιώματα των εργαζομένων, μια κυβέρνηση δηλαδή διασφάλισης των συμφερόντων της αστικής τάξης, ντόπιας και ξένης, θα φυλάξει ως λύκος τα πρόβατα. 

   Οι εργαζόμενοι στις μεταλλευτικές επιχειρήσεις -ότι όνομα και ιδιοκτήτη και να έχουν- έχουν συμφέρον σήμερα να μη δείξουν καμιά ανοχή. Έχουν συμφέρον να δημιουργήσουν σήμερα ένα τέτοιο κίνημα που θα υπερασπιστεί τα κεκτημένα τους και αύριο θα αποδώσει τον πλούτο σε αυτούς που πραγματικά τον παράγουν. 

   Γιατί η μόνη πρόταση που είναι πραγματικά προς το συμφέρον του ελληνικού λαού είναι η πρόταση του ΚΚΕ. Είναι η πρόταση για την κοινωνικοποίηση των βασικών μέσων παραγωγής, για την κοινωνικοποίηση του ορυκτού πλούτου της χώρας, για μονομερή διαγραφή του χρέους, για έξοδο από την ΕΕ έτσι ώστε, κανένας καπιταλιστής να μην έχει το δικαίωμα να πουλάει και να αγοράζει τον πλούτο που παράγει ο λαός! 

    ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΣ!
 ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝΑ ΓΡΑΝΑΖΙ ΔΕΝ ΓΥΡΝΑ, 
ΕΡΓΑΤΗ ΜΠΟΡΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΦΕΝΤΙΚΑ! 

 ΑΜΦΙΣΣΑ 28/02/2015

6 σχόλια:

  1. Ωφείλω να πω οτι το ΚΚΕ ήταν και είναι το μοναδικό κόμμα που η πολιτική του αγγίζει το πρόβλημα και που οι λύσεις που προτείνει δεν είναι της μιάς στιγμής αλλά το λύνουν οριστικώς και αμετακλήτως.Καλούς αγώνες και εμείς θα είμαστε κοντά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΗΣΕΙΣ ΤΟ ΚΚΕ.ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΜΠΟΔΙΣΑΝ ΤΑ ΦΟΡΤΗΓΑ ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΑΠΛΥΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΒΩΞΙΤΗ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ Η ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΥΠΕΡΒΑΡΑ,ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΗΓΑΝ ΚΑΙ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΗ ΜΠΑΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΜΙΩΤΙΣΑ,ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ,ΠΟΣΟ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΤΕΡΙΑΣ,ΣΤΟΥΣ ΑΠΡΟΣΚΥΝΗΤΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΟΤΑΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΔΙΣΑΝ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ.ΑΕΙ ΡΕ ΒΟΪΔΟΠΤΣΑ Π' ΘΕΛΤΕ ΘΕΟΜΠΑΙΧΤΕΣ,ΑΠΟΡΩ Π'ΔΕ ΣΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΕ Τ'ΑΥΓΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πονεμένε συριζοπασόκε, κατανοώ το δράμα που περνάς μετεκλογικά
      αν και θα έπρεπε να το έχεις συνηθίσει, το 2009 δεν είναι άλλωστε μακριά
      όμως μην αφήνεις να σε παίρνει από κάτω, πάλεψέ το
      και προς θεού, μην αφήνεις τον αντικομμουνισμό σου να θεριέψει
      αν κι απ' αυτά που βλέπω για απροσκύνητους του συντάγματος και άλλα χαζά
      είσαι ένα βήμα πριν τα χρυσά αβγά
      πρόσεξέ το, μην το κάψεις κι άλλο, συριζανελ μου εσύ...

      Διαγραφή
    2. "ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΤΕΡΙΑΣ,ΣΤΟΥΣ ΑΠΡΟΣΚΥΝΗΤΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ" MΠΡΑΒΟ ΛΕΒΕΝΤΗ ΜΟΥ. ΕΣΚΙΣΕΣ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΑ ΚΑΛΣΟΝ ΣΟΥ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ή ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΑΥΤΟ ΠΡΙΤΙ ΚΟΛΑΝ (ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ) ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΚΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΝΑ ΒΓΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΤΕ ΤΟ ΜΠΑΡΟΥΦΑΚΗ, ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ, ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ, ΤΑ 751 ΕΥΡΩ, (ΑΠΟ ΤΟ 2019 ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ),ΤΗ ΔΕΚΑΤΗ ΤΡΙΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΑΠΟ ΤΟ 2020 ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ, ΤΗ "ΜΕΙΩΣΗ" ΤΟΥ ΦΠΑ, ΤΗΝ ΚΕΡΝΕΟΣ, ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ 12.000 ΕΥΡΩ( ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ 15000 ΘΑ ΤΟΥ ΑΦΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΟΙ 3000 ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΟΥΣ) ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΟΣΑ ΠΟΥ ΘΑ,ΘΑ,ΘΑ,ΘΑ, ΚΑΝΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΟΛΟΓΙΑΣ (ΟΠΩΣ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, Ο ΜΗΤΥΛΙΝΑΙΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΑΣΤΕΓΟΙ ΚΑΙ ΠΕΝΙΤΕΣ. ΝΑ ΚΑΡΤΕΡΑΣ ΡΕ ΑΔΕΡΦΕ.... ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΔΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΣΦΥΡΑ ΜΟΥ ΚΛΕΦΤΙΚΑ ΝΑ ΤΗΝ ΔΩ ΚΑΙ ΓΩ. ( ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΕΣ, ΠΟΥ ΓΙΝΑΤΕ ΜΑΝΟΥΛΕΣ ΩΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟΥ, ΔΕ ΣΟΥ ΓΡΑΦΩ ΤΙΠΟΤΑ ΣΗΜΕΡΑ, ΑΥΡΙΟ ΜΠΟΡΕΙ.ΑΑΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΣΟΥ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ ΕΛΑ ΣΕ ΜΕΝΑ. ΘΑ ΣΟΥ ΔΩΣΩ ΤΣΙΓΚΙΝΟ ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΚΕΙΤΑΙ ΚΑΙ Η ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΠΡΑΞΗ.

      Διαγραφή
  3. ARISTERO PROSIMO (όπως στο Αμέρικα, στην πατρίδα)4 Μαρτίου 2015 στις 10:53 π.μ.

    Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης υποστήριξε χαρακτηριστικά ότι «θα κάνουμε ό,τι μπορούμε να αλλάξουμε τον ΕΝΦΙΑ στο ...προοδευτικότερο», προσθέτοντας ότι καθώς αυτό μπορεί να πάρει μερικούς μήνες, μέχρι τότε θα ισχύει ο προηγούμενος νόμος, προσδιορίζοντας μάλιστα την αποπληρωμή του εν λόγω χαρατσιού από το λαό ως «πατριωτικό καθήκον»!
    Οι πρώτες δόσεις του ΕΝΦΙΑ για το 2015 πιθανότατα θα υπολογιστούν όπως ακριβώς εφαρμόστηκαν και για το 2014.
    Την ίδια ώρα, οι «αλλαγές» στο ΦΠΑ στη λογική της «σύγκλισης» των συντελεστών και οι επακόλουθες μετατάξεις εμπορευμάτων μαζικής κατανάλωσης σε υψηλότερο συντελεστή θα επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο τα λαϊκά στρώματα. Σε αυτό το πλαίσιο, ανεξάρτητα από το πού θα τοποθετηθεί ο πήχης του «ενιαίου συντελεστή», οι ανατιμήσεις του ΦΠΑ και των ειδικών φόρων κατανάλωσης που εφαρμόστηκαν με τα μνημόνια, θα διατηρηθούν και μάλιστα θα εμπλουτιστούν με τις επερχόμενες ανατιμήσεις.
    Σύμφωνα με τον Γ. Βαρουφάκη, σε ισχύ θα παραμείνει η υπάρχουσα φορολογία εισοδήματος(μισθωτοί, συνταξιούχοι κ.ά.). Οπως είπε, η αύξηση του αφορολόγητου θα εισαχθεί «βήμα - βήμα» μέχρι το τέλος του 2015. Να σημειωθεί πως το ενδεχόμενο αύξησης του αφορολόγητου ορίου των λαϊκών νοικοκυριών θα συνοδευτεί από την κατάργηση και των τελευταίων φοροελαφρύνσεων που αφορούν σε στοιχειώδεις δαπάνες διαβίωσης, που θα καρατομηθούν, έτσι κι αλλιώς, όπως συμφωνήθηκε στο Γιούρογκρουπ.
    Ο δε Παναγιώτης Κουρουμπλής σε τηλεοπτικό σταθμό («Αντέννα»)δήλωσε απαντώντας στο ερώτημα αν θα υπάρξουν αλλαγές στη συμμετοχή των ασφαλισμένων στα φάρμακα και αν αυτές θα γίνουν με βάση εισοδηματικά κριτήρια, ο υπουργός Υγείας απάντησε: «Βεβαίως θα κάνουμε με εισοδηματικά κριτήρια τη συμμετοχή των ασφαλισμένων στα φάρμακα». Ωστόσο, απέφυγε να προσδιορίσει το ύψος των εισοδηματικών κριτηρίων, όταν, αργότερα, ρωτήθηκε από δημοσιογράφους άλλων Μέσων.
    Αντί να καταργηθεί κάθε συμμετοχή στα φάρμακα, η κυβέρνηση «διαβαθμίζει» το χαράτσι που πληρώνουν οι ασθενείς, στο όνομα τάχα της ελάφρυνσης των πιο αδύναμων, χωρίς όμως να θιγούν στο ελάχιστο τα κέρδη της φαρμακοβιομηχανίας. Δηλαδή, η ιδιωτική φαρμακευτική δαπάνη θα παραμείνει σε δυσθεώρητα ύψη και θα ανακυκλωθεί ανάμεσα στα λαϊκά στρώματα.



    Μάλιστα, όταν ρωτήθηκε ο υπουργός Υγείας αν θα καταργήσει το 1 ευρώ ανά εκτελούμενη συνταγή (επιβαρύνει με 60 - 70 εκ. ευρώ τους αρρώστους το χρόνο) παρέπεμψε και αυτήν την απόφαση στο δεύτερο εξάμηνο του 2015! Για την κατάργηση των 5 ευρώ στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων - κοστίζει 17 εκ. ευρώ το χρόνο στους αρρώστους - είπε ότι θα εκδοθεί η σχετική απόφαση τις επόμενες μέρες.
    Άντε και καλούς αγώνες μαζί με τους προσκυνημένους, στο πλάι της, με αριστερό πρόσημο, κυβέρνησης.. "ΑΕΙ ΡΕ ΒΟΪΔΟΠΤΣΑ Π' ΘΕΛΤΕ ΘΕΟΜΠΑΙΧΤΕΣ,ΑΠΟΡΩ Π'ΔΕ ΣΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΕ Τ'ΑΥΓΑ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αλήθεια που είναι μία ανακοίνωση, κάτι υποστηρικτικό για τους εργαζόμενους του μεταλλείου βρε αδελφέ. Γράψε κάτι τις και μη το ρίχνεις στον ωμό αντικομμουνισμό! Καρτέρα- καρτέρα που θα πάει μπορεί να δεις και καμιά αλλαγή. ΌΟΟΟΟΟΟχι πολιτικής, απλά μπορεί να αλλάξει κανένα υπουργό ή κανέναν διοικητικό (και εδώ στη Φωκίδα) οπότε τρέχα να πάρεις θέση. Στην επόμενη συγκέντρωση, μαζί με τον Κουρουμπλή και τον Μητρόπουλο (που του Αλήθεια που είναι μία ανακοίνωση, κάτι υποστηρικτικό για τους εργαζόμενους του μεταλλείου βρε αδελφέ. Γράψε κάτι τις και μη το ρίχνεις στον ωμό αντικομμουνισμό! Καρτέρα- καρτέρα που θα πάει μπορεί να δεις και καμιά αλλαγή. ΌΟΟΟΟΟΟχι πολιτικής, απλά μπορεί να αλλάξει κανένα υπουργό ή κανέναν διοικητικό (και εδώ στη Φωκίδα) οπότε τρέχα να πάρεις θέση. Στην επόμενη συγκέντρωση, μαζί με τον Κουρουμπλή και τον Μητρόπουλο (που τους φιλοξενήσατε εδώ για να μας φλομώσουν στο ψέμα) να βγεις και συ για να υποστηρίξεις τη ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΣΑΦΕΙΑ γιατί αυτή ακριβώς θα σε γονατίσει. Όνειρα γλυκά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή