Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Παραιτήθηκε ο Κώστας Παπαθανασίου: η Φωκίδα πρέπει επιτέλους να αποκτήσει ισχυρό ρόλο και λόγο στα κέντρα αποφάσεων της Αθήνας...




  
      Σήμερα 16 Δεκεμβρίου 2014 υπέβαλλα την παραίτησή μου στην κυβέρνηση, από Υποδιοικητής του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, προκειμένου να μην υφίσταται συνταγματικό κώλυμα στην κάθοδό μου στις εθνικές εκλογές, όποτε και αν διεξαχθούν, στην ιδιαίτερη πατρίδα μου τη Φωκίδα.

    Επί δύο έτη υπηρέτησα στη Διοίκηση του μεγαλύτερου ασφαλιστικού οργανισμού της χώρας, σε μια δύσκολη και απαιτητική χρονική περίοδο. Τα προβλήματα ήταν και είναι πολλά. 

   Εκτιμώ, όμως, ότι από κοινού με τα στελέχη και τους υπαλλήλους του ΙΚΑ μπορέσαμε να στηρίξουμε το ασφαλιστικό μας σύστημα, δηλαδή το επίπεδο κοινωνικής προστασίας του λαού μας, παρά τις άδικες περικοπές μισθών και συντάξεων, καθώς και τις σκληρές μνημονιακές υποχρεώσεις. Θα ήταν παράλειψή μου αν δεν απευθύνω θερμές ευχαριστίες στον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Εργασίας πού με εμπιστεύθηκαν, όπως επίσης και σε όλους τους εργαζόμενους στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για τη συνεργασία τους.

    Η απόφασή μου περί παραίτησης είναι αυτονόητη πράξη της προσωπικής μου διαδρομής. Επειδή πιστεύω ακράδαντα ότι παρά τα γνωστά προβλήματα της χώρας, παρά την ύφεση, την κρίση και την ανεργία, παρά τη «θηλιά» των μνημονίων και των άδικων δεσμεύσεων, δεν πρέπει ο λαός μας να οδηγηθεί στη δίνη εξωπραγματικών πειραματισμών και επικίνδυνων λαϊκισμών. 

    Επειδή η οργή και η αγανάκτηση του μεγαλύτερου μέρους του πληθυσμού δεν πρέπει να εξαφανίσει τις θυσίες και τις προσπάθειες πού γίνονται. Επειδή λάθη και παραλείψεις της κυβέρνησης δεν πρέπει να ακυρώσουν το τεράστιο μεταρρυθμιστικό έργο πού έχει επιτύχει αυτή η συγκεκριμένη κυβέρνηση σε δύσκολες συνθήκες. 

   Επειδή η Φωκίδα πρέπει επιτέλους να αποκτήσει ρόλο και λόγο ισχυρό στα κέντρα αποφάσεων της Αθήνας, θέτω τον εαυτό μου στην υπηρεσία των συμπατριωτών μου και δεσμεύομαι να αγωνιστώ για τις ανατροπές εκείνες πού επιβάλλονται αν θέλουμε να ξεφύγουμε από τη μιζέρια και τις παθογένειες του παρελθόντος. 




                                                            Κωνσταντίνος Γ. Παπαθανασίου

10 σχόλια:

  1. Το ΙΚΑ Σώθηκε κυρίες και κύριοι... τώρα θα ΣΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗ ΦΩΚΙΔΑΑΑΑΑ....!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ. ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΘΥΜΙΣΕΙ ΟΤΙ Η ΦΩΚΙΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΣΥΜΠΑΘΗΣΕ ΤΟΥΣ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΕΣ. ΚΑΛΛΗΤΕΡΑ ΝΑ ΚΑΘΙΣΕΤΕ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΗ ΘΕΑ. ΠΑΠΟΥΤΣΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΠΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΠΑΛΩΜΕΝΟ. ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ κ. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ΔΩΡΙΔΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΣΑΣ ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΑΝΤΑΜΕΙΨΕΙ ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΑΞΙΖΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΣΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΦΑΝΕΡΟ ΠΟΙΑ ΤΡΕΛΛΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ......................ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΦΑΝΕΡΑ>>>>>>>>>>>

      Διαγραφή
  4. Θέτετε λοιπόν τον εαυτό σας στην υπηρεσία των συμπατριωτών σας. Με λύπη σας πληροφορούμε ότι η προσφορά σας δεν γίνεται αποδεκτή. Μετά το σωτήριο έργο σας τόσο στον ΟΑΕΕ, όσο και στο ΙΚΑ, καλλίτερα να μην ασχοληθείτε και με τη Φωκίδα. Όπως τα κτήματα, έτσι και εσείς έχετε ανάγκη από αγρανάπαυση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τουλάχιστον μην γράφεις τα ίδια παντού
      ... Μην πανικοβάλλεσαι..

      Διαγραφή
  5. Ο κατόπιν ενεργειών μου προωθεί την κόρη του, οι εκπρόσωποι της ΠΟΛΑ το Παπαθανασίου, ο κόσμος της Νέας Δημοκρατίας στη Φωκίδα δεν έχει λόγο;
    Και οι δύο δοκιμάστηκαν σε εκλογές και απέτυχαν. Πόσο δύσκολο είναι να το καταλάβουν αυτό τα αρμόδια για τη σύνθεση του ψηφοδελτίου κομματικά όργανα;
    Δεν υπάρχουν νέοι άφθαρτοι άνθρωποι να επανδρώσουν μαζί με τη νυν βουλευτή το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έχουμε συνηθίσει με τη διαπλοκή και όταν εμφανίζεται και κάποιος ανέγγιχτος και καθαρός μας φαίνεται ουρανοκατέβατος.
    Άν ήταν κάποιος σαν τους διεφθαρμένους που είχαμε θα ήταν καλός;
    Μήπως εμείς οι ίδιοι φταίμε με τις επιλογές μας για τη δόλια τη Φωκίδα ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κώστα μη μασάς το περίμενες δε το περιμενες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή