Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ...


                                                                                              
 Αθήνα, 9-12-2014.

    Στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Με συναίσθημα ευθύνης ο Πρωθυπουργός και ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, προτάσσοντας έναντι όλων το εθνικό συμφέρον, και με αποκλειστική πρόθεση να διασφαλισθεί η αναγκαία σταθερότητα εντός και εκτός της Ελλάδας, αποφάσισαν να επισπεύσουν τη διαδικασία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

    Η Κίνηση αυτή κρίνεται αναγκαία τη στιγμή που, ενώ η χώρα μας έχει οικονομικά σταθεροποιηθεί, η Αντιπολίτευση με τον εκβιασμό των πρόωρων εκλογών αποτελεί το διαρκή και μοναδικό παράγοντα αποσταθεροποίησης και αβεβαιότητας. Ειδικότερα, δε, σήμερα που η διαπραγμάτευση με τους εταίρους μας σχετικά με το χρέος βρίσκεται στην πιο καίρια φάση για τη χώρα μας και το μέλλον της. 

   Είναι γνωστό στον Ελληνικό Λαό ότι η Αντιπολίτευση και κυρίως ο Σύριζα ζητά εκλογές ήδη από τον επόμενο μήνα της εκλογής της παρούσας Βουλής, δηλαδή από το Καλοκαίρι του 2012, κινούμενη, με τον τρόπο αυτό, ενάντια στα εθνικά συμφέροντα, δεδομένου ότι με τη στάση της δημιουργεί αποσταθεροποίηση στο πολιτικό σκηνικό της χώρας και στέλνει επικίνδυνά για τα συμφέροντά της Ελλάδας μηνύματα προς το Εξωτερικό. 

   Επιπρόσθετα, η Ελληνική κοινωνία αλλά και ο πολιτικός κόσμος δεν είναι δυνατόν να ανεχθεί περαιτέρω τον υποκινούμενο και μεθοδευμένο από την Αντιπολίτευση διασυρμό κάθε θεσμού και κάθε διαδικασίας στην οποία στηρίζεται η κοινοβουλευτική μας δημοκρατία. 

    Έτσι, λοιπόν, την πιο κατάλληλη στιγμή - όπου οι εταίροι μας αποδέχθηκαν με την χθεσινή απόφαση του Eurogroup ότι η χώρα μας είναι σε φάση που μπορεί να βγει από το στενό πλαίσιο του μνημονίου, αφού ενέκρινε την πιστωτική γραμμή για τη χώρα μας και συμφώνησε να χορηγήσει χρονικό διάστημα 2 μηνών για την τεχνική υποστήριξη της Ελλάδας – η Κυβέρνηση αποφάσισε να διαφυλάξει τα εθνικά συμφέροντα ορίζοντας την 17η-12-2014 ως ημερομηνία για την διεξαγωγή της πρώτης ψηφοφορίας, προκειμένου να αναδειχθεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, βάζοντας τέλος στην ακατάσχετη εκλογολογία. 

    Είμαστε όλοι μας αισιόδοξοι ότι έστω και κατά την τρίτη εκλογή η πρόταση της Κυβέρνησης για την εκλογή του κ. Σταύρου Δήμα στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, θα συγκεντρώσει τον απαιτούμενο κατά το Σύνταγμα αριθμό των 180 βουλευτών.

    Οι Έλληνες βουλευτές συνειδητοποιούν την θέση της χώρας και την ανάγκη να στηριχθεί η πολιτική εκείνη που οδηγεί στην οικονομική και πολιτική σταθερότητα αλλά και την κοινωνική ηρεμία και ασφάλεια. 

    Την πολιτική εκείνη που με ευθύνη και πολλή δουλειά, αξιοποιώντας τις θυσίες του Ελληνικού Λαού, έχει προχωρήσει σε πολύ μικρό διάστημα σε τεράστιες αλλαγές, σώζοντας τη χώρα από την άτακτη χρεοκοπία και οδηγώντας τη με σταθερά βήματα στη έξοδο από την κρίση.

2 σχόλια:

  1. "Πολύ ωραία ανάλυση της κατάστασης υπέρ του κόμματος που σας στηρίζει,τόσο όμορφη και τόσο γοητευτική όσο και οι αγώνες που κάνετε και σας τιμάει ο κόσμος με την ψήφο του.Πραγματικά εάν και δεν ανήκω σε αυτό το χώρο αναγνωρίζ(ω)ουμε όλοι το έργο σας και σας στηρίζουμε,αλλά αυτές οι δηλώσεις είναι κουτόχορτο σε κόσμο που πεινάει και ευχολόγιο σε κόσμο που διψάει για εκδίκηση του σάπιου συστήματος που υπηρετείτε.Ο Αλέξανδρος ζει στη συνείδηση κάθε εξεγερθέντα που θεωρείτε εσείς ως χόχλο που ανακατεύει τη σούπα σας."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα "αδιέξοδα" στη Δημοκρατία, λύνονται με εκλογές! Όχι με τρικ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή