Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

Ξεκινούν οργανωμένες κινητοποιήσεις για την δραματική κατάσταση του Νοσοκομείου Άμφισσας....ευθύνες προς κάθε κατεύθυνση ρίχνουν οι εργαζόμενοι!

           ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ 
ΤΟΥ ΓΝ ΑΜΦΙΣΣΑΣ

   Το σωματείο εργαζομένων κατά την χθεσινή συνάντηση με τους πολίτες και τους τοπικούς φορείς  της Φωκίδας  αφού ανέπτυξε τις θέσεις του, σχετικά με τη δραματική κατάσταση του νοσοκομείου Άμφισσας καθώς και των Κ.Υ. του νομού ακολούθησε ένας γόνιμος 
και εποικοδομητικός διάλογος όπου ακούστηκαν οι παρακάτω απόψεις:
-        Η πολιτεία απαξιώνει τα δημόσια νοσοκομεία σε όφελος των ιδιωτικών. Πολιτική γραμμή είναι να γίνουν όλα ιδιωτικά.
-        Η αξιολόγηση προσώπων και δομών εξυπηρετεί στο να εισχωρήσουν ιδιωτικές εταιρείες.
-        Πολιτισμός είναι η υγεία, η παιδεία, η εργασία. Αφύπνιση της κοινωνίας όχι μόνο των πολιτικών.
-        Ο πολιτικός πρέπει να δώσει το αίμα της ψυχής του αφού εδώ εκλέχτηκε.
-        Τα περιφεριακά νοσοκομεία έχουν ιδιαιτερότητες.

Το σωματείο των εργαζομένων αποφάσισε – σε συνεργασία με τους φορείς που παρευρέθηκαν- τα παρακάτω:
-Να τεθούν τα προβλήματα του νοσοκομείου,για άλλη μία φορά στο νέο δημοτικό συμβούλιο ,στη βουλευτή του νομού και στην περιφέρεια.
-Να διοργανωθούν αγωνιστικές δράσεις από κοινού με τις άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις και συλλαλητήριο.
-Να συλλέξουμε υπογραφές από τους πολίτες του νομού , να συντάξουμε ψήφισμα και να κατατεθεί στη Βουλή.

 Πλέον δεν δικαιούται να προφασίζεται κανείς ότι δεν είναι γνώστης της δραματικής κατάστασης του νοσοκομείου.

ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ 
ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ 
ΓΙΑ ΤΗ ΦΩΚΙΔΑ!!

                     Εκ του σωματείου εργαζομένων





8 σχόλια:

  1. η βουλευτής ψηφισε ναι σε ολα και στο κλεισιμο των νοσοκομείων, ο νεος δήμαρχος στηρίχθηκε απο πολιτευτη της πολης μας ο οποιος ακολουθεί την πολιτική των λουκετων, ο αντιπεριφεριαχης εκλεχθηκε με τον συνδυασμό του ακρως μνημονιακου Μπακογιάννη οποτε σε αυτους μην κανετε τον κοπο να απευθυνθειτε.οσο για τις δρασεις που αναφέρεται απο την εμπειρία του παρελθοντος δεν εχουν φερει ποτε αποτέλεσμα οποτε μην κουραζεστε και μην περιπαιζετε το προσωπικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΝΑ ΜΗ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΧΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ.ΕΧΩΣΕ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΣΤΡΑΤΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΩΝ, ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΟΔΗΓΩΝ, ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΕΦΟΡΙΑΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΑ ΥΨΗΛΑ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατί δεν καλούσατε από την Αντίπαρο και τον Μπακογιάννη; Μαζί και τον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι; Αυτοί είναι οι "φορείς". Όλοι οι άλλοι είναι "μικρές αρχές". Αδίκως ταλαιπωρήσατε τους άλλους "φορείς". Ο Μπακογιάννης είναι ο νέος σας Περιφερειάρχης! Αυτός μπορεί να τηλεφωνήσει στο... φίλο του τον Χαν (ίσως και στον Γιούνγκερ) και το πρόβλημά σας θα λυθεί αμέσως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το ζήτημα είναι απλό.Το νοσοκομείο υποφέρει από παντού. Υποφέρει από έλλειψη προσωπικού λόγω μη προσλήψεων, ειδικά δε για τους γιατρούς και λόγω χαμηλού μισθολογίου (ξέρετε πολλούς ντόπιους γιατρούς να θέλουν να δουλέψουν στο νοσοκομείο;), και τα δύο είναι κεντρική κυβερνητική πολιτική κοινή για όλη την Ελλάδα άρα και μη αναστρέψιμη εκτός αν αλλάξει η κυβέρνηση. Άλλο πρόβλημα είναι η υποχρηματοδότηση του νοσοκομείου, πάλι κεντρική κυβερνητική πολιτική, που δεν του επιτρέπει να υποστηρίξει με τις κατάλληλες εργαστηριακές εξετάσεις τις κλινικές του. Δεν είναι δυνατόν πχ να εφημερεύει ένας παθολόγος (που αναγκάζεται να παριστάνει τον ψυχίατρο, το νευρολόγο, τον παιδίατρο κλπ στη λογική του όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω, hallow, ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος τελείωσε, αλλάξαμε αιώνα) και ένας χειρουργός με μία γενική αίματος, έναν απλό βιοχημικό έλεγχο και έναν καρδιογράφο. Αυτό δεν είναι νοσοκομείο, είναι κέντρο υγείας αστικού τύπου, εκτός και αν ακολουθούμε πρότυπα άλλων ηπείρων. Ακόμα και το ζήτημα των εφημεριών ρυθμίζεται με νόμο. Το να απεργήσει το νοσοκομείο δεν βοηθάει διότι οι κυβερνητικές πολιτικές δεν θα αλλάξουν για χάρη ενός πολύ μικρού νοσοκομείου, εδώ δεν αλλάζουν με τις πανελλαδικές απεργίες, δεν έχει κατορθωθεί το παραμικρό τόσα χρόνια. Και γιατί να απεργήσει κανείς; Το προσωπικό είναι πρακτικά το προσωπικό ασφαλείας και ο μόνος πληττόμενος από αυτήν είναι ο κόσμος που ατύχησε να έχει ραντεβού εκείνη την ημέρα και θα επαναπρογραμματιστεί Κύριος οίδε. Είναι ο γνωστός παλαιοκομματικός συνδικαλισμός του 19ου αιώνα που είναι βαθύτατα αντιλαικός και ταξικός καθώς στρέφεται εναντίον των φτωχότερων στρωμάτων που αδυνατούν να πληρώσουν επίσκεψη σε ιδιώτη γιατρό (ή μήπως εκεί αποσκοπεί; ο Λένιν είπε: κοίτα ποιος επωφελείται από την κατάσταση και θα δεις ποιος είναι από πίσω). Αποτελεί απόλαυση δε το να ακούς στις καφετέριες ένα σωρό τσάμπα μάγκες να βρίζουν και να χυδαιολογούν εναντίον του νοσοκομείου (να κλείσει το μπ... και άλλα αποφθέγματα της αυτής ποιότητας) και μετά να τους βλέπεις με το πρώτο πονάκι στο...νοσοκομείο, κάθιδρους κι αγωνιούντες να ψάχνουν γιατρούς κι εξετάσεις. Μα γιατί αγαπητοί; Αφού η επιθυμία σας...πραγματοποιείται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. γενικοτερα
    ας το βαλουμε καλα στο μυαλο μας ολοι μας
    δεν μπορουν να δωσουν λυσεις αυτοι που δημιουργησαν τα προβληματα
    μπουλντοζες και τσαπες γκρεμισμα και χτισιμο απο την αρχη
    πεντε χιλιαδες εξακοσια πενηντα χρονια μερκελ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΕΝΩΜΕΝΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΤΩΝ ΛΟΥΚΕΤΩΝ ΣΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΘΕ ΟΜΑΔΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΑΣΗ,ΟΧΙ ΣΥΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΜΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ.ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. γιατι δεν κανατε και μια κινητοποιηση για την περιττη θεση του οδοντιατρου η ηταν τοσο αναγκαια οταν δεν υπαρχουν ειδικοτητες ζωτικης σημασιας οποτε και το αγνοησατε?κυριοι η σειρα ξεκιναει απο το σπιτι μας και μετα επεκτεινετε αλλα εσεις ξεκινησατε αντιθετα.και γιατι δινονται εφημεριες στους οδοντιατρους οταν το συμβαν δεν χρηζει αμμεσης αντιμετωπισης και δεν δικαιολογουνται εφημεριες αμμεσης αναγκης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή