Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Μέσα στον Ιούνιο η συνεδρίαση της Δ.Ι.Σ. για τον νέο Μητροπολίτη Φωκίδας;...


   Τελικά ίσως πολύ νωρίτερα από το αναμενόμενο μπορεί να έχουμε νέο μητροπολίτη Φωκίδας...

  
Διαβάζουμε: μετά την κοίμηση του Μητροπολίτη Ιωαννίνων Κύρου Θεόκλητου είναι όλα ανοικτά  για την πλήρωση της θέσεως ή δια  μετάθεσης του τοποτηρητού μας Ιεροθέουγια καθαρά Θεολογικούς λόγους παραμένει στη Μητρόπολη Ναυπάκτου και Αγ.Βλασίου είτε δια της  νέας εκλογής.
Επιθυμία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ.Ιερωνύμου είναι να δει τον Ναυπάκτου κ. Ιεροθέο στη θέση των Ιωαννίνων αφού είναι μια Μητρόπολη μεγάλη με ιδιαίτερες απαιτήσεις και απαιτεί ποιμενάρχη έμπειρο, λόγω της διαχείρισης ιδρυμάτων μεγάλων Ηπειρωτών ευεργετών αλλά και βασικού μετόχου στην Εθνική τράπεζα.
Η συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος για την πλήρωση των δύο θέσεων,Ιωαννίνων και Φωκίδας είναι προγραμματισμένη για τον ερχόμενο Οκτώβριο,αλλά θεωρείται πολύ πιθανό αυτή να επισπευθεί  ίσως και για τον μήνα που διανύουμε αφού το διάστημα που μεσολαβεί μέχρι το φθινόπωρο είναι μεγάλο και οι απαιτήσεις των δύο Μητροπόλεων τεράστιες.Να σημειωθεί ότι ο κ.Ιερόθεος ήδη εκτελεί χρέη τοποτηρητού στην γειτονική Μητρόπολη Φωκίδας λόγω της αποχώρησης από τη θέση του του κ. Αθηναγόρα για λόγους υγείας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου