Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Παίζουν με τις ανθρώπινες ζωές υπολειτουργώντας το Κέντρο Υγείας Λιδωρικίου!!! Καταγγελία...

        
                    Με μοναδικό τον  γιατρό των Φυλακών Μαλανδρίνου αντιμετωπίστηκε το περιστατικό και ολόκληρη η ορεινή περιοχή 100+ χιλιομέτρων...

             
   
              

   Την μη ασφαλή λειτουργία του Κέντρου Υγείας Λιδωρικίου με  έναν μόνο Ιατρό κατά το τακτικό πρωινό ιατρείο και  κατά την εφημεριακή κάλυψη του  κατέδειξε το περιστατικό που συνέβηκε την Τετάρτη 14 Μαίου  κατά τις 11 το μεσημέρι.

    Συγκεκριμένα  και κατά την λειτουργία του τακτικού πρωινού ιατρείου, 
που σημειωτέον κάλυπτε ο ιατρός του Καταστήματος Κράτησης Μαλανδρίνου ελλείψει μόνιμου  ιατρού του Κέντρου Υγείας   υπήρξε σοβαρό περιστατικό στο Σωφρονιστικό Κατάστημα με κρατούμενο το οποίο διακομίστηκε  στο Κέντρο Υγείας με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που κλήθηκε από την Άμφισσα.

  Για να αντιμετωπισθεί το περιστατικό  ο ιατρός αναγκάσθηκε να αναβάλει την εξυπηρέτηση των παρευρισκόμενων ασθενών μεταξύ των οποίων  ήταν και κάτοικοι που είχαν διανύσει μεγάλες αποστάσεις για να εξυπηρετηθούν, λόγω του  δεν υπάρχει κανένας ιατρός στην ορεινή Δωρίδα.
Όπως πληροφορηθήκαμε το περιστατικό διακομίστηκε από το ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Άμφισσας συνοδευόμενο από τους διασώστες και χωρίς την παρουσία ιατρού στο ασθενοφόρο.

  Αν ο μόνος διαθέσιμος ιατρός σε όλη την περιοχή έκρινε ότι έπρεπε να συνοδεύσει το περιστατικό  δεν θα υπήρχε καμία ιατρική κάλυψη σε μια περιοχή που καλύπτει από την Ερατεινή μέχρι την Αρτοτίνα 75 χιλιόμετρα από το Κέντρο Υγείας και τον Αθανάσιο Διάκο 35 χιλιόμετρα περίπου.
To γεγονός αυτό,   το οποίο   μας καταγγέλθηκε από πολίτες που ήταν στο Κέντρο Υγείας , είναι ενδεικτικό των ακραίων και επικίνδυνων συνθηκών  των υγειονομικών υπηρεσιών που παρέχονται στους πολίτες της Δωρίδας.

Ας αφυπνιστούν ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΠΡΙΝ ΘΡΗΝΗΣΟΥΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. 

1.Πολιτιστικός Σύλλογος Λιδωρικίου
2.Τοπικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Αμυγδαλιωτών Δ.Δωρίδος η «Πλέσσα»
3.Πολιτιστική Κίνηση Μαλανδρίνου «ο Φύσκος»


2 σχόλια:

  1. ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ.ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή