Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Υπ. Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας Γιάννης Αγγελέτος: πρέπει να επανεξεταστεί ο χαρακτηρισμός της Ιτέας και του λιμανιού...

Η παράταξη μας «Η Στερεά σε νέα τροχιά» στα πλαίσια του στόχου μας για τη μετάβαση από την περιφέρεια της ανεργίας , στην Περιφέρεια της εργασίας και της επανεκκίνησης της οικονομίας, πιστεύει ότι αυτή μπορεί να αναπτυχθεί με την ανασυγκρότηση στους τρείς τομείς της οικονομίας πρωτογενή, μεταποίηση και τουρισμό-πολιτισμό.

    Έτσι ειδικότερα για τον τουρισμό – πολιτισμό και τη σύνδεση του με την πρωτογενή παραγωγή στο πρόγραμμα μας περιλαμβάνονται η Δημιουργία Γεγονότων Ευρωπαϊκού Ενδιαφέροντος και θεσμοθέτηση αυτών στους Δελφούς, Λιμάνι και Μαρίνα Ιτέας, Αγκυροβόλιο Τριζονίων, Δρόμοι της Ελιάς, διασύνδεση παραγωγής με τα ΤΕΙ, στήριξη τοπικών γεγονότων και πολιτιστικών δράσεων. Κίνητρα για την καθετοποίηση της παραγωγής και επεξεργασίας των αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων μας αλλά και κίνητρα για την συλλογική προώθηση τους
Σχεδιάζουμε την ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον και τον ορθολογισμό στη διαχείριση των αντικρουόμενων χρήσεων, με οριοθέτηση της μεταλλείας και αυστηρό έλεγχο των περιβαλλοντικών όρων. Στα πλαίσια αυτά η περιβαλλοντικές μελέτες για σοβαρά θέματα (Λαρνάκι κλπ) θα εξετάζονται από το περιφερειακό Συμβούλιο, το οποίο θα παίρνει σοβαρά υπόψη τη γνώμη των φορέων της περιοχής και όχι μόνο από την επιτροπή περιβάλλοντος. 
Επίσης στα πλαίσια της αναθεώρησης του χωροταξικού της περιφέρειας πρέπει να επανεξεταστεί ο χαρακτηρισμός της περιοχής της Ιτέας και του λιμανιού της. Είμαστε δε ενάντιοι στο πούλημα της μαρίνας στο ΤΑΥΠΕΔ, για να πληρωθεί το «χρέος» στους δανειστές. 
Για τα θέματα που αφορούν τη ζώνη λιμένος αρμοδιότητας του λιμενικού ταμείου και κατ’ επέκταση, δυστυχώς, της αποκεντρωμένης διοίκησης είμαστε υπέρ της κατάργησης της αποκεντρωμένης διοίκησης και το πέρασμα των Λ.Τ. στους Δήμους. 
Η παράταξη μας στέκεται στο πλευρό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων οι οποίες ιδιαίτερα σήμερα με την τεράστια πτώση του τζίρου τους δεν μπορούν να ανταποκριθούν στη φορομπηχτική πολιτική που τους επιβάλουν. 
Οι Δήμοι δε έχουν καθήκον σε περιόδους κρίσης σαν τη σημερινή να ασκούν κοινωνική πολιτική προς όφελος των δημοτών τους μειώνοντας τους λογαριασμούς κοινής ωφέλειας.

Ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας
Γιάννης Αγγελέτος

5 σχόλια:

  1. ΘΑ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΤΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΕΩΣ ΚΙΡΡΑΣ? ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΕ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. βιβα λα Γιωτα βιβα λα Γαζη
    βιβα λα Γιώργος βιβα λα Νικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ..ΤΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΠΟΛΥ ΑΚΟΜΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΜΑΡΙΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ως ποτε θα μας δουλευετε?ΕΛΕΟΣ.Τα ιδια και τα ιδια ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή