Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Tέλος εποχής για την δημοτική αρχή Δελφών…αλληλοσπαραγμός στο παρασκήνιο της διαδοχής για τον υποψήφιο δήμαρχο…!


   Είχαμε αναφέρει ότι όλα θα διορθώνονταν με την ψήφιση της τροπολογίας σχετικά με την επικεφαλής υποψηφιότητα στον Δήμο Δελφών.  Όμως η τροπολογία δεν πέρασε, συνεπώς ο νυν δήμαρχος δεν μπορεί να είναι ξανά υποψήφιος… και αυτό όχι επειδή υπάρχει ηθικό ασυμβίβαστο ή επειδή είναι θέμα χρόνου να τεθεί σε αργία.
    Φυσικά θα οριστεί αντικαταστάτης, πιθανότατα ο κ. Μαντζώρος… και άλλωστε δεν υπάρχει στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων, άρα εκ πρώτης όψεως φαίνεται ότι είναι δυνατή η συμμετοχή παρακάμπτοντας τα περί ηθικού διλλήματος.

 Αλλά, υπάρχει ένας σκόπελος: λόγω του τελεσίδικου της παραπομπής, ορίζει ο Νόμος –που δεν άλλαξε- ότι  μπορεί να υποβληθεί ένσταση από έχοντα έννομο συμφέρον, μόλις κατατεθεί στο Πρωτοδικείο συνδυασμός με τέτοιο επικεφαλής, ο οποίος ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ αμέσως και στην θέση του προχωρά ο επόμενος συνδυασμός!!

   Άρα, ο δήμαρχος γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν μπορεί να κατέλθει ως υποψήφιος, από την στιγμή που δεν άλλαξε η νομοθεσία.

 Αυτό, σαν πραγματικότητα, δεν αλλοιώνει μιαν άλλη πραγματικότητα: ότι ο Νίκος Φουσέκης είχε την δυνατότητα επί τόσες τετραετίες να διαχειρίζεται την ισχυρή επικράτησή του, το στελεχιακό δυναμικό του και την πολιτική του αυτονομία… στοιχεία απαραίτητα σε κάθε περίπτωση, χαλεπή ή ανεκτή.

   Κατά τα φαινόμενα, ο συγκερασμός προσώπων και τάσεων που ήταν αυτονόητος στην περίπτωσή του, αποδεικνύεται αδύνατος έως χάρτινος στους συνεργάτες του, που μετά το πρώτο σοκ απελευθερώθηκαν στον εναγκαλισμό των πραγματικών φιλοδοξιών. Όπως θα ήταν φυσικό επόμενο, μας έλεγε ένας από τους Αντιδημάρχους, «τι πιο λογικό από το να μαζευτούμε και να πάρουμε αποφάσεις. Τώρα θα αλληλοσπαραχτούμε!»…
 Πράγματι,  οι «πρωτοκλασσάτοι» επιδίδονται σε ένα αγώνα δρόμου για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων τους, χωρίς να υπολογίζουν ότι απευθύνονται ΟΛΟΙ στην ΙΔΙΑ δεξαμενή ψήφων! Και με ποιες δυνατότητες και δυναμικές…μόνο δύο μήνες πριν την κάλπη;;
  Ο πρόεδρος του Δ.Σ. Δελφών συνεχίζει ακάθεκτος συναντήσεις με κεντρικά και τοπικά στελέχη, έχοντας όλο το "μπαγκράουντ" -κόκκινο και πολύχρωμο-Φουσέκη...
 Ο Αντιδήμαρχος Άμφισσας απευθύνεται σε γνωστά πρόσωπα επίσης αλλά εκ… του ασφαλούς, αναμένοντας την... τακτοποίηση στην Περιφέρεια, διαφορετικά...
 Ο Αντιδήμαρχος Γραβιάς δεν επιθυμεί την υποταγή στους Αμφισσείς…
 Η Αντιδήμαρχος Ιτέας έχει ήδη …κάνει τα κουμάντα της αν και την έχουν  αντικαταστήσει με τον πρώην της Ιτέας…
 Ο Αντιδήμαρχος Δεσφίνας που από την πρώτη στιγμή δηλώνει παρών και πανέτοιμος, έχει να αντιμετωπίσει τους φόβους του για την πρωτιά αλλά και την …κληρονομιά Φουσέκη!

Οπότε; Πώς διαμορφώνεται το εκλογικό σκηνικό στην Παρνασσίδα;
  Με τρεις συνδυασμούς και σκόρπιες τάσεις που προσπαθούν να συγκροτήσουν ψηφοδέλτιο από τα σπλάχνα της σημερινής δημοτικής αρχής, έτοιμη πίτα για τα μελλοντικά σχέδια της επιστροφής του νυν Δημάρχου…όπερ έδει δείξαι, Θανάσης δαγκωτό!!



23 σχόλια:

  1. ΤΙ ΚΟΚΚΙΝΑ ΚΑΙ ΚΙΤΡΙΝΑ ?ΟΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΙΤΙΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΟΥΛΗΘΕΙ ΚΟΡΟΙΔΑ !ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΔΗΛΩΣΕΙ ΚΑΙ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΑΠΟ ΠΑΝΩ !ΘΑ ΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΟΥΝ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ο φουσεκης θελει τον θανασακη για να γυρισει πισω; ποτε λεει να το κανει αυτο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. το μυαλό σου και μια λίρα...Πένυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανδρ(υ)ός πεσούσης πάς Μα(τζω)νανάς...(απο)ξηλώνεται....
    Τώρα, θα ορμήσουν ως τρωκτικά της εξουσίας να διαμοιράσουν τα ιμάτιά της εν αυτοίς, αλλά όλοι θα μείνουν με το...ξηλωμένο πουλόβερ στο....χέρι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΟΙΟΣ θΑΝΆΣΗΣ;;; Ο ...ΣΥΓΧΩΡΕΜΕΝΟΣ Ο ΒΕΓΓΟΣ...!
    ΜΑΣ.....ΤΕΛΕΙΩΣΕ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. TI ΦΟΥΣΕΚΗΣ ΤΙ ΔΙΑΔΟΧΟΣ ...ΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ..
    Η ΑΛΛΑΓΗ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΝΟΟΤΡΟΠΙΕΣ ΔΙΑΜΕΤΡΙΚΑ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΛΘΕΙ .
    ΒΛΕΠΕ ...ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΔΡΑΚΑΚΗ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 'Ολη η διαπλοκή έχει πέσει με τα μούτρα να περάσει τη γνωστή και ως ¨ ΝΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ¨ σε άσχετο νομοσχέδιο γιατί φαίνεται πως είναι πολλοί οι υπόδικοι Δήμαρχοι.
    Θέλουν να τα σώσουν όλα τα ταλέντα αυτά για να συνεχίσουν το ...θεάρεστο...πάρτυ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μή στεναχωριέσαι κ. Φουσέκη οι υπόδικοι δεν πάνε χαμένοι....
    Δεν είδες τον Τομπούλογλου , λόγω μικρού ποσού ξαναμπαίνει στο παιχνίδι για να ....πάει...καλύτερα....!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΜΟΝΟ ΣΑΝ ΚΑΚΟΓΟΥΣΤΟ ΑΣΤΕΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ Ο ΕΚ ΔΑΣΦΙΝΑΣ!ΟΥΤΕ ΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΟΥΤΕ Ο ΒΙΟΣ ΤΟΥ! ΓΙΑΤΙ, ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. το μυαλό σου και μια λίρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΕΧΕΙ ΒΟΥΙΞΕΙ Η ΑΜΦΙςςΑ ΑΠΟ ΧΤΕς ΟΤΙ ΟΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ Η ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΠΑΠΑΛΑΙΟ
    ΒΑς,ΚΑΡΑΓΙΑΝΗ Λ.ΠΙΛΑΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΠΠΟ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΧΩΡΙς ΒΑΡΙΔΙΑ ΤΗ ςΥΝΕΧΕΙΑ
    ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΓΥΡΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O Στάθης στον δήμο? Και η Πιλάλα στο δήμο??
      Και ποιος θα σπρώξει για τους ψήφους ? Πρέπει να επιστρατευτεί όλη η Φωκίδα .
      Σοβαρευτείτε έχουμε ξεφύγει ............

      Διαγραφή
  12. Να μας πουν όλοι αυτοί που διοίκησαν τόσα χρόνια ,που ειναι τα παιδιά μας ; Ο νομός μαραζώνει . Θα μείνουν μόνο οι συνταξιούχοι .ΕΙΜΑΣΤΕ Ο ΠΙΟ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΜΕΝΟΣ ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σιγά να μη φοβηθώ τον Σκινιά τον Ντρόλαπα και την Μπένυ...ΧΑ ΧΑ ΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΤΣΟΥΖΟΥΝ
    ΠΡΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΙΝΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. NΕΟΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΜΕ ΧΑΜΗΛΟ ΠΡΟΦΙΛ ΚΑΙ ΜΕ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΣΤΑ ΚΟΙΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ποιά κοινά. Μήπως στο σύλλογο ''η ελιά'' που ήταν πρόεδρος;
      Που για το καμένο ελαιώνα έκαμε τον κινέζο;
      ή σαν πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, που εκεί όχι μόνο έχασε τη λαλιά του αλλά αφαιρούσε και τη λαλιά των πολιτών που μιλούσαν εναντίον του αφεντικού του , του μέντωρά του, του υπόδικου Φουσέκη .
      Ψάχνουμε για καλούς και καθαρούς. Όχι για γενόσημους....

      Διαγραφή
    2. Χορτάσαμε και απο νέους και απο πτυχιούχους ( βλέπε πολιτικους κεντρικής πολιτικής σκηνής ) . ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ θέλουμε με μεράκι για δουλειά και να μην είναι αγκιστρωμένοι σε συμφέροντα . Και η λέξη όραμα πρέπει να καταργηθη απο το λεξιλόγιο , εχει παραχρησιμοποιηθεί και έχει χάσει το νοημά της .

      Διαγραφή
  16. Τώρα έχουν αρχίσει ένας ένας και δηλώνουν ότι δεν θα ξανακατεβούν στις εκλογές.....με την δικαιολογία να δώσουν δήθεν τόπο στους νέους γιατί αυτοί τόσα χρόνια, άκου τι λένε, πρόσφεραν στον τόπο........! Αντί να πουν ότι τους πρόσφερε ο τόπος εξουσία και χρήμα, ΑΝΤΊ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΠΌΣΑ ΠΗΡΑΝ -ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΑΝ.... ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΠΡΟΣΦΕΡΑΝ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΜΗΝ ΑΝΟΙΞΕΙ Η ΝΤΟΥΛΑΠΑ και δούμε ΚΑΠΠΟ , ΠΑΠΑΛΑΪΟ ΚΑΙ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟ...το φαϊ μας το...τρώμε....

    ΣΤΗ ΔΙΠΛΑΝΗ ΝΤΟΥΛΑΠΑ μπήκε πρώτος ο ΦΟΥΣΕΚΗΣ
    Ακολουθεί η ομάδα του. ΜΕΣΑ και οι αποχωρούντες.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Σαν και ποιόν κύριε ανώνυμε (?)11,42 μ.μ.?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μυστικος δειπνος σε περιοχη της Αθηνας που θυμιζει Κρητη προσπαθησε να συντεριαξει ενα αντι-Σαλωνιτικο μετωπο με εκπροσωπους Γαλαξιδιωτη με μπλε πρωην ανοιξιατικη φορεσια , Αγοριανιτη με πρασινη φουστανελα (με πολλα φυλλα ) ιτιωτη με μπλε-πρασινο- μαυρο-καταμαυρο καπελο και εφτανε μεχρι Μαυρολιθαρι σε αποχρωσεις του μπλε-μαυρου πιθανον.Ολοι αυτοι εκτος του οτι χαιρονταν τις αποκριες με αυτες τις διαχρονικες τους πολυχρωμες στολες συζητησαν και για τα δημοτικα και ποιος απο ολους θα στηριχτει για να κυβερνησει το βιλαετι κοντρα ή ελλειψει του μεγαλου βεζυρη νικολου των Σαλωνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή