Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Ανανεώθηκε: Μετά την παραίτηση Αθηναγόρα, αναλαμβάνει Τοποτηρητής Μητρόπολης Φωκίδος ο Ναυπάκτου κ. κ. Ιερόθεος...

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ Δ.Ι.Σ.Τοποτηρητής Φωκίδος ο Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος



Καθήκοντα Τοποτηρητή της Μητρόπολης Φωκίδος αναλαμβάνει ο μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος, όπως αναμενόταν και ήταν γνωστό στους Εκκλησιαστικούς κύκλους από καιρό...


Την απόφαση πήρε σήμερα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, μια ημέρα μετά την αποδοχή της παραίτησης του μητροπολίτη κ. Αθηναγόρα...



Ο ΑΔΕΡΦΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ...

 Δεκτή έκανε πριν από λίγο η Διαρκής Ιερά Σύνοδος την παραίτηση που κατέθεσε ο μητροπολίτης Φωκίδος κ. Αθηναγόρας - Με την έκδοση του Π.Δ. θα οριστεί ο Τοποτηρητής.

Στην διάθεση της Εκκλησίας βρίσκεται απο χθες η παραίτηση του μητροπολίτη Φωκίδος κ. Αθηναγόρα 



Σύμφωνα με πληροφορίες του dogma.gr η απόφαση για την παραίτηση του κ. Αθηναγόρα πάρθηκε σχεδόν ταυτόχρονα με την κοινοποίηση της επιστολής της Δ.Ι.Σ. σχετικά με την απόφαση για αποστολή επιτροπής.

Αν και έγινε μια κίνηση από τις πρώτες κιόλας ημέρες, ο Αρχιεπίσκοπος δεν την δέχθηκε αφού δεν ακολουθήθηκε η σωστή διαδικασία. Μάλιστα για το λόγο αυτό ενημέρωσε ο ίδιος ο κ. Ιερώνυμος τα μέλη της Ιεράς Συνόδου.

Η απόφαση για παραίτηση δεν άλλαξε στο μεσοδιάστημα αφού τόσο ο μητροπολίτης κ. Αθηναγόρας αλλά και τα πρόσωπα που βρίσκονται κοντά του είχαν καταλήξει πως αυτή θα ήταν και η καλύτερη λύση. 

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές του dogma.gr, η παραίτηση θα είχε κατατεθεί νωρίτερα αλλά μεσολάβησε το ταξίδι του Αρχιεπισκόπου στην Κωνσταντινούπολη.

Σήμερα, στην συνεδρίαση της Δ.Ι.Σ. ο Αρχιεπίσκοπος  ενημέρωσε το Σώμα. Η διαδικασία του ελέγχου προφανώς και θα ακυρωθεί εφόσον η παραίτηση έγινε δεκτή.

16 σχόλια:

  1. Σωστό το πρώτο σχόλιο.
    Τον έφαγε το περιβάλλον τόσο καιρό να τον κρατάει με το ζόρι στην καρέκλα.

    Άξιος γέροντα! Να περάσεις τις υπόλοιπες μέρες σου με ειρήνη και γαλήνη. Γιατί ήσουνα από τους καλύτερους Μητροπολίτες που έχουν περάσει από τη Φωκίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μετα τον γεροντα, αρχισε να το σκεφτεται ο φουσεκης και η γαζη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΗ ΤΟ ΓΕΛΑΣ.
    ΘΥΜΑΣΑΙ ΠΡΟ ΕΞΑΜΗΝΟΥ, ΕΙΧΕ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΣΤΙΣ ΚΟΛΩΝΕΣ ΤΗΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ ΧΑΡΤΙ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ, ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ Ο ΦΟΥΣΕΚΗΣ ΚΑΛΟΥΣΕ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ........!!!!!! ΝΑ ΠΑΡΑΣΤΕΙ ΣΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΔΩΡΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΥΕΡΓΕΤΩΝ ΤΗΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΕΓΡΑΦΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΟΥΥΣΕΚΗΣ ; ; ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. AYTOS O ΦΟΥΣΕΚΑΚΟΣ,,,ΜΟΝΙΜΩΣ ΚΑΚΕΚΤΥΠΟ ΤΟΥ ΓΚΕΛΕΣΤΑΘΗ

      Διαγραφή
  4. Φαντάζομαι ότι δεν θα τολμήσει η κλίκα να ανακηρύξει ως νέο Μητροπολίτη γνωστό τουριστικό πράκτορα της περιοχής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. φιλε γελαω! νασαι καλα βραδυατικα,,,,ολα να τα περιμενεις

      Διαγραφή
    2. Αυτό μάλλον θα το γλυτώσουμε διότι νομίζω στις προϋποθέσεις ο υποψήφιος πρέπει να είναι πανεπιστημιακού επιπέδου.

      Διαγραφή
  5. Σεβασμιώτατε την ευχή σας. Ευχαριστούμε για την αγάπη και την προσφορά σας. Ελπίζω νασας διαδεχθεί άξιος και ντόπιος.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΓΙΑ ΕΞΗΓΗΣΕ ΚΑΙ ΣΕ ΜΑΣ ΤΟΥΣ.. ΠΑΡΑΕΞΩ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΧΕΙΡΟΠΙΑΣΤΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΝΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ?? ΚΑΙ ΜΗ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΜΙΚΡΟΕΙΣΦΟΡΕΣ ΣΕ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΚΛΠ. ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΕΓΩ ΟΤΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΘΕ ΓΙΟΡΤΗ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ, ΦΘΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΧΤΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΕΝΑ.. ΧΙΛΤΟΝ !!!!!

      Διαγραφή
    2. Εσείς οι...απέξω ασχοληθείτε με την κοσμοθεωρία σας χαλαρά και αριστερά γωνία και αφήστε τους από μέσα να ξερουν τα δικά τους!

      Διαγραφή
  6. ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΒΑΛΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΠΟΥ ΜΠΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ, , ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ Ο ΦΟΥΣΕΚΗΣ ΧΑΝΕΙ ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΕΡΕΙΣΜΑ.....ΚΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΔΥΝΑΤΙΖΕΙ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗ ΜΕΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάτι ξέρεις εσύ!!! Σε παραδέχομαι πάντως...

      Διαγραφή
    2. ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ, ΕΒΑΛΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥ.

      Διαγραφή
  7. Ο ΦΣΕΚΣ στη Αθήνα ΣΗΜΕΡΑ για να βάλει δικό του δεσπότη,ΕΓΚΥΡΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΜΗΝ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΤΕ ΑΛΛΟ ΤΟ ΝΙΚΟΛΑΚΗ. ΠΕΡΑΣΜΕΝΑ ΜΕΓΑΛΕΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή