Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Αλλάζει τον Καλλικράτη ο Μιχελάκης! Άκουσες τα νέα Ασπασία; Τι λένε οι υποψήφιοι;

Μετά τις προεκλογικές υποσχέσεις της βουλευτού για τα περί διόρθωσης του Καλλικρατικού λάθους στο δήμο Δελφών, 
μετά τις στενάχωρες δηλώσεις του Δημάρχου Δελφών περί ουσιαστικής δυσλειτουργίας του Καλλικράτη,
μετά τις συλλογικές αντιδράσεις κατοίκων και φορέων για το εκτρωματικό μόρφωμα των οκτώ δήμων με κατάληξη στις δικαστικές αίθουσες,
μετά την ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ "απομάκρυνση" της persona non grata, που ουσιαστικά υπήρξε το πρώτο "θύμα" του Καλλικράτη, με πραγματικά θύματα τους 30.000 κατοίκους των 8 δήμων, 
μετά λοιπόν από όλα αυτά, έφτασε η ώρα να αποδείξουν οι αιρετοί μας, που ποτέ δεν πρόκαναν να καταθέσουν έστω μια πρόταση, ότι στόχος τους είναι να υπηρετήσουν επιτέλους το σκοπό για τον οποίο εκλέγονται.

Ο κύβος ερρίφθη. Ο χρόνος τελειώνει. Οι αντοχές εξαντλούνται. 
Και η κάλπη κοντοζυγώνει...

Οι ψηφοφόροι περιμένουμε να δούμε τι θα κάνουν η βουλευτής, οι νυν και οι υποψήφιοι αιρετοί... !



Ανοιχτός σε βελτιωτικές προτάσεις στο νομοσχέδιο για τις αλλαγές στον «Καλλικράτη» εμφανίστηκε στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης
«Τα θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης δεν έχουν ατζέντα ούτε προαπαιτούμενα για την κυβέρνηση. Άκουσα τις παρατηρήσεις των κομμάτων και αφού τοποθετηθούν και οι φορείς θα αναμένω και συγκεκριμένες προτάσεις» δήλωσε ο κ. Μιχελάκης. Ανοικτός, μεταξύ άλλων, εμφανίστηκε για τις διατάξεις που αφορούν τον θεσμό του Συμπαραστάτη Δημότη και του Ελεγκτή Νομιμότητας, και για τις οποίες εκφράστηκαν αντιρρήσεις και προβληματισμοί όχι μόνο από την αντιπολίτευση αλλά και από βουλευτές της συγκυβέρνησης. Θετικός δήλωσε και στην πρόταση του εισηγητή του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Ντόλιου, για να πηγαίνουν οι κρατικές επιχορηγήσεις απευθείας στους δήμους και όχι μέσω των Περιφερειών.
«Η τροποποίηση του Καλλικράτη θα πραγματοποιηθεί μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών της διακομματικής Επιτροπής έτσι ώστε να έχει τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση. Αυτό που επιδιώκουμε είναι καλύτερες υπηρεσίες στους δημότες και εύρωστους δήμους που να ανταποκρίνονται στα σημερινά δεδομένα» τόνισε ο κ. Μιχελάκης.

Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν αφού ακούσουν και τους φορείς. Καταψήφισαν οι ΑΝΕΛ, ενώ η Χρυσή Αυγή επιφυλάχθηκε για την Ολομέλεια.

http://www.aftodioikisi.gr

7 σχόλια:

  1. Η βουλευτής εχει πέσει πάνω στον Άρη και τον έπεισε τελικά να παει με τα απομεινάρια του Φουσέκη, του άλλοτε εχθρού του. ΑΡΗ ΜΟΥ ΤΙΣ ΨΗΦΟΥΣ ΠΟΥ ΠΗΡΕΣ ΤΟΤΕ ΤΙΣ ΠΗΡΕΣ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΞΕΦΡΑΖΕΣ -ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ- ΤΟΝ ΑΝΤΙΦΟΥΣΕΚΙΣΜΟ. ΤΩΡΑ ΤΙ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΑΡΗ ΜΟΥ ΠΟΥ ΓΛΥΦΕΙΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΒΡΙΖΕΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ασε βρε πενυ να ψηφιστουν πρωτα αν γινουν τιποτε αλλαγες και μετα με σεβασμο θα υποβαλω την προταση μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΟΙΑ ΑΣΠΑΣΙΑ;;;; ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΣΠΑΣΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΚΡΑ ΤΟΥ ΤΑΦΟΥ ΣΙΩΠΗ ... κανείς δεν ασχολείται
    το μόνο που τους νοιάζει είναι το βόλεμα και οι θεσούλες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
    EUROEKLOGES 14 TA ΠΕΝΤΕ ΠΡΩΤΑ

    ΣΥΡΙΖΑ 30%
    ΧΑ 20%
    ΝΔ 15%
    ΚΚΕ 9%
    the river 7%

    FUCK KALLIKRATIS ΕΝΤ ΑΔΕΡ ΓΚΑΠ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ ΓΚΡΕΙΤ ΘΙΝΚΙΝΚΓΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή