Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Σωματείο Νοσοκομείου:Το υπάρχον ιατρικό προσωπικό δεν επαρκεί να καλύψει την 24ωρη εφημέρευση των Κέντρων Υγείας..!



                                                                                                       
  Με ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Άμφισσας, επιβεβαιώνει απολύτως! το ρεπορτάζ μας για την κατάσταση στο Κέντρο Υγείας Ιτέας και διακιώνει την παραίτηση του Γιώργου Σπαθαράκη, η οποία υπεβλήθη χθές στον κ. Δάρα...


                                                                                                 Άμφισσα, 10 Μαρτίου 2014


ΑΙΤΗΣΗ – ΥΠΟΜΝΗΜΑ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΜΦΙΣΣΑΣ





ΠΡΟΣ : 1) Κο Δάρρα Σταμάτιο Διοικητή Νοσοκομείου Άμφισσας

                                      2) Κο Μακρή Λάζαρο Διοικητή 5ης Υ.Π.Ε. Λάρισας



ΚΟΙΝ :  1) Κο Άδωνι Γεωργιάδη Υπουργό Υγείας

                                      2) Κα Ασπασία Μανδρέκα Βουλευτή Φωκίδας

                                      3) Κα Παναγιώτα Γαζή Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας

                                      4) Κο Φουσέκη Νικόλαο Δημάρχο Δελφών

  5) Κο Καπεντζώνη Γεώργιο Δήμαρχο Δωρίδας

                                      6) Πολίτες Φωκίδας



Ο Νομός Φωκίδας με πληθυσμό 30.000 κατοίκους εξυπηρετείται από το μοναδικό Γενικό Νοσοκομείο Άμφισσας και στην Π.Φ.Υ. τα 2 ΚΥ Ιτέας και Λιδωρικίου. Το Νοσοκομείο Άμφισσας απέχει από Λαμία, Λειβαδιά, Πάτρα πάνω από μία ώρα με ένα ιδιαίτερα δύσκολο και επικίνδυνο οδικό δίκτυο. Σε όλο το νομό Φωκίδας δεν υπάρχουν συμβεβλημένοι ιατροί ειδικοτήτων όπως επίσης δεν υπάρχει κανένα συμβεβλημένο ιατρείο ή εργαστήριο μικροβιολογικό ή ακτινολογικό κ.ο.κ. Όλο το βάρος πέφτει στο Νοσοκομείο Άμφισσας όπου σε όλες τις κλινικές του υπηρετούν το πολύ ένας έως δύο ιατροί μετά την αποχώρηση πολλών λόγω συνταξιοδότησης. Οι ελάχιστοι ιατροί που υπηρετούν προσπαθούν να καλύψουν όλες τις εφημερίες, όλο το μήνα, 365 μέρες το χρόνο, υπολογίζοντας την αυξημένη κίνηση του καλοκαιριού,  την επισκεψιμότητα τουριστών στους Δελφούς, το λιμάνι Ιτέας και τα 2 Σωφρονιστικά Καταστήματα Άμφισσας και Μαλανδρίνου προκειμένου όσοι χρειάζονται υπηρεσίες υγείας να μη μετακινούνται σε όμορους νομούς. Στις παραπάνω σημαντικότατες ελλείψεις έρχεται να προστεθεί και η δραματική μείωση του προϋπολογισμού του Νοσοκομείου των τελευταίων ετών. Για το έτος 2013 ο προϋπολογισμός του Νοσοκομείου ήταν μειωμένος κατά 15%, ενώ για το 2014 είναι επιπλέον μειωμένος συν 15% καθιστώντας σχεδόν αδύνατη τη λειτουργία του Νοσοκομείου και την εξυπηρέτηση των επισκεπτών του. Οι επιπτώσεις της μείωσης αυτής φαίνονται άμεσα στη λειτουργία των χειρουργείων, κλινικών, εργαστηρίων. Ενδεικτικά αναφέρουμε:

Α) την Ορθοπεδική Κλινική που ενώ αυξήθηκε η προσέλευση του κόσμου κατά 20%, η πρόβλεψη μείωσης του προϋπολογισμού της κλινικής για το έτος 2014 υπερβαίνει το 50%. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα και οδηγεί άμεσα σε αναβολή και ακύρωση των περισσοτέρων περιστατικών που πρέπει να αντιμετωπιστούν χειρουργικά.

Β) Το Μικροβιολογικό Εργαστήριο στο οποίο με τον προϋπολογισμό του 2013 πραγματοποιήθηκαν 273.957 εξετάσεις σε 31.097 ασθενείς καλύπτοντας εξολοκλήρου τις ανάγκες όλου του νομού. Με τον προϋπολογισμό του 2014 η πρόβλεψη είναι μόνο να καλυφθούν οι εσωτερικοί ασθενείς, ΤΕΠ, ΜΤΝΦ και κάποιες ειδικές κατηγορίες περικόπτοντας και μία σειρά σημαντικών εξετάσεων μειώνοντας και το εύρος προκειμένου να ανταποκριθεί στην 24ωρη εφημέρευση του Νοσοκομείου για όλο το έτος 2014. Το εργαστήριο είναι αναγκασμένο να διακόψει την εξυπηρέτηση των εξωτερικών ασθενών-επισκεπτών οι οποίοι είναι αναγκασμένοι να μετακινούνται σε νοσοκομεία διπλανών νομών ακόμα και για τις πιο απλές εξετάσεις ή ιατρικές πράξεις ή τακτικά χειρουργεία. 
 Αντίστοιχη είναι η κατάσταση και στα δύο ΚΥ Ιτέας, Λιδωρικίου αφού υπάρχει ελάχιστο στην Ιτέα και καθόλου στο Λιδωρίκι νοσηλευτικό προσωπικό. Το υπάρχον ιατρικό προσωπικό δεν επαρκεί να καλύψει την 24ωρη εφημέρευσή τους. 
Η ανεπαρκής στελέχωση με τον μειωμένο προϋπολογισμό στο μοναδικό Νοσοκομείο του νομού αφήνει εκτεθειμένους τόσο τους εργαζόμενους, το ίδιο το Νοσοκομείο αλλά πολύ περισσότερο βάζει σε άμεσο κίνδυνο την υγεία των κατοίκων.

Μοναδική λύση για εμάς είναι η άμεση πρόσληψη ιατρικού προσωπικού με ταυτόχρονη γενναία αύξηση χρηματοδότησης του Νοσοκομείου για να μπορεί στοιχειωδώς να προσφέρει με σχετική ασφάλεια τουλάχιστον τις βασικές υπηρεσίες υγείας. Αν αυτό δε γίνει σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα η κατάσταση θα είναι μη αναστρέψιμη με κλείσιμο υγειονομικών μονάδων, κλινικών ή εργαστηρίων. 
Ο μειωμένος προϋπολογισμός κινδυνεύει να μετατρέψει το μοναδικό Νοσοκομείο του Νομού Φωκίδας σε ένα μεγάλο Κέντρο Υγείας αστικού τύπου.



      Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



 ΛΥΤΡΑ ΠΑΝΑΓΟΥΛΑ                                              ΚΟΥΤΡΟΥΛΗΣ ΖΩΗΣ

2 σχόλια:

  1. ανατριχιαστικα επικινδυνο
    οποιος καταλαβαινει- γνωριζει για αντικειμενικους στοχους

    1. ψευδεις δηλωσεις,διαδοσεις π,χ
    ''τα καταφεραμε και δηθεν πετυχαμε πρωτογενες πλεονασμα''
    εχουμε
    -15% το 2013,-15% το 2014 ο προυπολογισμος για το ΓΝ Αμφισσας Φωκιδος,
    -50% ο προυπολογισμος για το Ορθοπεδικο γνα Φωκιδος
    ενω
    + 1000% η αμμεση και εμεση φορολογηση των κατοικων Φωκιδος

    2.ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ελλειψη η ΦΟΒΟΣ ελλειψης ΦΑΡΜΑΚΩΝ,ΤΡΟΦΙΜΩΝ,ΣΤΕΓΗΣ,ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

    εχουμε κοινωνικα παντοπωλεια,συσιτια,εθελοντικη συλλογη φαρμακων,εκατονταδες χιλιαδες ανασφαλιστους και αποκλεισμενους απο ιατροφαρμακευτικη περιθαλψη λογω χρεων στον ΟΑΕΕ, αναμεσα τους παιδια,καρκινοπαθεις κλπ,πλειστηριασμοι,κατασχεσεις κατοικιων η ακομη καλυτερα ο μονιμος φοβος/τρομος για τελεση αυτων ανα πασα στιγμη,σπιτια χωρις θερμανση τα τελευταια χρονια,παρα πολλα σπιτια με αυξητικη ταση με κομμενο ρευμα.

    3.Δωροδοκιες πολιτικων πυρηνων και δορυφορων αυτων ωστε να υπαρχει αμμεσο ωφελος αλλα και για το μελλον να ειναι ελεγχομενοι και προβλεψιμοι σε μελλοντικες απαιτησεις

    4.Ανιση και το κυριοτερο υπερβολικη (στα ορια της σφαγης) φορολογηση
    με σκοπο τον αποπροσανατολισμο του κοσμου και την καθημερινη του αγωνια ως εμποδιο
    στην ορατοτητα της πραγματικης εικονας,θεσης και πορειας.

    5.Τσακισμα του ηθικου μεσω
    απολυσεων,μειωσης μισθων,αδυναμιας ανταποκρισης στα καθημερινα,δημιουργια χρεων,διασυρμο στα δικαστηρια λογω ποινικοποιησης της αδυναμιας πληρωμης

    5.Οξυνση πολιτικων διαφορων,δημιουργια ακρων,κατακερματισμο της κοινωνιας
    σε ομαδες,καστες,ταξεις και ενταση στο χρωματισμο των δηθεν διαφορων τους.

    6.Αποκαθηλωση του τελευταιου προπυργιου ομαλοτητας,αυτου της δικαιοσυνης.
    Δημοσιογραφοι-εντολοδοχοι λοιδωρουν ανα πασα στιγμη την δικαιοσυνη και δεν δισταζουν να δικασουν ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ δικαστες και τις αποφασεις τους μεσω ολων των τυπων ΜΜΕ.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτα να πας να τα πεις στο ΠΑΣΟΚ.Εμεις τα ξερουμε γιατι τα γραφεις?Οσο για το Νοσοκομειο με ελαχιστες φωτεινες εξερεσεις ιατρων υπηρξε απο ανεκαθεν ενα αθλιο ρουσφετολογικο κεντρο,και να σταματησουν οι γραμματεις και φαρισαιοι των σωματειων να κοπτοντε τοσο πολυ για το λαο της Φωκιδας.Το μονο που θελουν ειναι οι πλουσιοι μισθοι που ειχαν και τα εφαπαξ.Ακου που τους πηρε και ο πονος για την υγεια μας.Απο ποσοι καθεστε σε καθε γραφειο? Περναμε και σας βλεπουμε και μας ανεβαινει το αιμα στο κεφαλι.Φτανει πια η κοροιδια με σας, καλυτερα να κλεισει.Αι στα τσακιδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή